Şimdi Ara

şekerli leblebi içimi doldurdu lan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • konu babam , sevgili babam. sevgili diyorum ama o beni seviyormuydu şüpheliyim yada ben onu seviyormuyum ondan da şüpheliyim ....
    şuan 26 yaşındayım ,ben 12 yaşındayken vefat etti kendisi. şu yıla kadar hep bir özlem çekiyordum .
    dedim ya bu seneye kadar hep özlem çekmiştim , ama bu sene baya kızmaya başladım kendisine. annemle evlendikten sonra neredeyse 12 yıl kendisi konyada annem ereglide yaşamışlar. bir ablam ve bir ben varım 2 ayda 5 gün 5 ayda 8 gün bunun gibi arada gelip kalıp gidiyormuş. ben konyaya taşındıgımızda 7 yaşındaydım ablamda 11 yaşındaydı . yani tam 12 yıl konyada çalışmış . peki çalışmışta ne yapmış kardeşlerine , patronuna yedirmiş. ha sizi beslemedi mi diye soracak olursanız beslememiş . annem örgü örmüş , sebze ekmiş onu satmış , diğer köylü kadınlarla çapaya gitmiş vs. vs. bizim karnımızı doyuran annem olmuş. şimdi yaşasaydı dedim ki ey baba 12 yıl para göndermedin , iyide para kazanıyordun kazandıklarını ne yaptın ???? babamın bir küçük kardeşi var o da aynı işte sadece 2 yıl çalıştı o traktör aldı tarla aldı babam kardeşlerini doyurdu. kardeşleri diyorum da küçük filan değil en küçüğü 18 yaşındaydı ve evliymiş.
    daha sonra Tek'te (türkiye elektrik kurumu) çalışmış bir ara o sıra babamı ankaraya çekeceklermiş bir mühendis sayesinde (mühendis babamın gençlik arkadaşıymış) ama o elinin tersiyle itmiş (babam öldügünde gelmişti o kişi anlatmıştı) , yine o sıra dedem belediyede çalışıyordu belediyeye elektirik uzmanı olarak girecekmiş , hatta belediye başkanı kendisi çağırmış (dedem 27 yıl belediyede çalışmış çevresi çoktu) yine gitmemiş. daha sonra patronunun işleri biraz ters gitmiş babamı işten çıkartmış babamda arabistana gidecekmiş herşeyi almış vize çalışma izni filan tam o sıra (işten çıktıktan 8 ay kadar sonra) patronu tekrar çagırmış o da hemen gitmiş. ve yine bundan 1 yıl kadar sonra işler yine kötü gitmiş maaş vermemiş patron o Tek'te ki mühendis yine çagırmış bunu ama bu sefer almanyaya orada şirket kurmuş oraya çagırmış. neyse orayada gitmemiş benim çok akıllı babam .
    eeee ne yaptın arkadaş sen ? o kadar yıl (27 yıl aynı adamın yanında çalışmıştı) , tam 12 yıl ev geçindirmedin nerde paralar ?? yok .... kocaman bir yok . e arkadaş para yıgmadın peki niye karını 2 çoçugunu gurbete attın gittin niye onlara bir baba yoksunlugu yaşattın amaç neydi ???? o kadar yıl konyada , antalyada , ıspartada çalıştın ulan 5 dönüm bi arsa al, olmadı bir ev al , oda olmadı bi iş kur . yok YOK YOK KOCAMAN BİR HİÇ.
    NE BANA BABA SEVGİSİ NE DE MADDİYAT HİÇ BİRİ YOK. YİNE O MÜHENDİS ANLATTI '' babanla 2 yıl çalıştık , o sıra iyi para biriktirmişti bende neredeyse onun yarısı kadar biriktirdim abime verdim, abimle ortak konyadan arsa aldık babanda o paranın yarısıyla katılsaydı şuanda en az 15 eviniz olurdu '' demişti . ve kendisi o evleri satarak (17 tane) çiftlik kurdu. eee baba ne babalıgını gördük (manevi) ne de maddi olarak bir şey.....

ben babalıgını hiçş göremedim zaten sevmezdi de beni . ablamı severdi kıskanmazdım ablamdan ,ama yeğenlerini sevdiği kadar beni sevdiğini hatırlamıyorum .
    misal 2 olay anlatayım
    bir gün sebze pazarındayız (10 yada 11 yaşındayım) tam böyle şeker satanların önünden geçiyoruz daha dünde haftalık aldı biliyorum şekerli leblebilerden istedim almadı , la 200 gram alda nefsimizi körelt , yok almadı . anneme söylesem alırdı ama söylemedim yutkundum geçtim , ve tam 1 hafta sonra babamın kız kardeşi ve sıpaları geldi misafirlige , onları karşıladık oradan da pazara geçtik o sevgili yegenleri şeker , leblebi , şekerli leblebi ne istediyse aldı . ulan o gün bana bir koydu şuan bile aklıma geldikçe içim yanıyor . ne leblebiden ne şekerden nede canımın çektiği şekerli leblebiden yemedim . annem yesene murat diyor yemiyorum , ablam ye diyor yemiyorum öylede bir inat var bende . o günden sonra şekerli leblebiye neredeyse lanet ettim yemedimde halada yemem.

birde çalıştıgı yere sık sık giderdim sanayide çalışırdı (elektirik işleri azalınca patronu 2 kamyon aldı vinç yapıldı onu kullanıyordu) neyse herhalde 9 yada 10 yaşındayım . diğer kamyonu kullanan amca geldi içerde de para getiren bi müşteri vardı onu bekliyordu hemen kamyonu karşıdaki rampaya koydu el frenini çekmemiş herhalde bende dükkanın önündeyim kamyon yolun karşısından koptu geliyor. lan çocuk aklı işte o an kamyon dükkana girmesin diye oturdugum yerden kalktım tam kaldırımın bittiği yerde kamyonun önüne geçtim durdurmaya çalıştım , kamyonda kaldırım taşına çarptı geri gitti yani çok hızlanmamış yoksa tamda tekerin oldugu yerde durmuşum salak gibi ezerdi beni neyse o sırada da babam ilerden kamyonla geliyormuş beni görmüş. neyse kamyonu kullanan amca geldi çekti kamyonunu , babam durdu kamyondan inmeden başladı bana saymaya '' eşşeogulu eşek ,hayvan sıpası , ne halt ediyon sen orda , SANA BİŞEY OLSA BEN ANNENE NE DERİM '' lafa bak yav hadi her şeyi anlarım beni sevdiği için kzıdı söyledi ama bu laf nedir yav SANA BİŞEY OLSA BEN ANNENE NE DERİM ?????? bu ne demek biliyormusunuz . ben seni önemsemiyorum annene ne derim ondan yani yoksa sana ne olursa olsun . insna önce kızar sonra gelir bi sarılır evladım sen ne yapıyon sana bişey olsa BİZ NE YAPARIZ filan der oda yok lan. hani biz erkek evladız ya bize yumuşak davranmayacak sözde ama alakası yok 10 yaşındayım lan sen sert davransan ne olur yumuşak davransan ne olur yegenleriyle gayet iyi şakalaşırdı gayet iyi gülüşürdü.
    ben babalıgını görmedim artık yaşasaydı şöyle yaradık böyle yapardık diye hayallerde kurmuyorum , tam tersi yaşasaydı benim için tek iyiligi olurdu annemin sorumlulugunu alırdı ama her gün kavga edecemizede garanti verirdim çünkü ben çok inat birisiyim oda öyleydi yani geçinemezdik.
    işte sizde baba olunca 200 gram dandik abur cubur için evladınızdan kendinizi sogutmayın , yoksa ısıtmak için vaktiniz bile olmayabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Raven -- 1 Ekim 2012; 6:59:33 >

• oo çok uzun bu saatte okuyamam mesajım kıvrılsın
  • Çok uzun konuya girince monitörümün kondansatörlerinden ses çıkmaya başladı.
  • Yasayan bilir ustadim. Bir sey diyemeyecegim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serviste okuyacam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.youtube.com/watch?v=YBr5ogGDfOs&feature=related arkada bunla okudum yine bir şey hissetmedim babam bana aşırı düşüyo bi isteğin varsa yapıyım seni şuralara yolluyim felann diyo bense hepsini red ediyorum neden tam olarak bende bilmiyorum burası çok ağır geliyo bana
  • quote:

Orijinalden alıntı: dasdacik

https://www.youtube.com/watch?v=YBr5ogGDfOs&feature=related arkada bunla okudum yine bir şey hissetmedim babam bana aşırı düşüyo bi isteğin varsa yapıyım seni şuralara yolluyim felann diyo bense hepsini red ediyorum neden tam olarak bende bilmiyorum burası çok ağır geliyo bana

yaşayan bilir kardeş
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • özet geçsen ?
  • bulamadımbişey
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jilleasus

özet geçsen ?

özeti bu zaten
  • Ne güzel lan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Psikolog Prof. Dr. M.

Ne güzel lan.

nesi güzel la
  • quote:

Orijinalden alıntı: bulamadımbişey

quote:

Orijinalden alıntı: Psikolog Prof. Dr. M.

Ne güzel lan.

nesi güzel la

Biz babamızın desteğiyle yaşıyoruz çoğumuz. Çeksen alsan yıkılırız. Kalkmak için yıllara ihtiyacımız olur ve yıllar bile hafifletemez eksikliğini. Her an yokluğunu hissederiz. Özlemini çekeriz. Çünkü birçoğumuzun hala fanusu var. Ama ileride hayat alacak ve belki hiç düzelmeyeceğiz. Belki sevmesek bu kadar eksikliğini hissetmeyeceğiz sonradan. Belki baştan gitse sonradan gitmesi kadar koymayacak. Ve en başından onsuz yaşabilseydik hiçbir zaman yıkılmazdık şuandan çok daha güçlü olurduk. Hem dün hem bugün hem de yarın. Her şey olacağına varır yine de belki iyi belki kötü ama yaşıyorsak eğer en azından daha iyi değerlendirmeliyiz daha iyi yaşamalıyız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kosünüs mü o

serviste okuyacam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.