Şimdi Ara

Şeker ilavesiz doğal meyve suyu yok mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
25.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Rafine şekeri hayatımdan çıkardığımdan dolayı içecek olarak şekerli kola, meyve suyu gibi içecekleri hiç kullanmıyorum.
    Markette hangi meyve suyunun arkasına baksam içinde mutlaka şeker ilavesi var, %100 oranı olanlarda bile. Şimdilik tatlandırıcılı(light) kola kullanıyorum.
    Türkiye'de bulabileceğim şeker ilavesiz bir hazır meyve suyu ürünü yok mu ? Tabi varsa da fiyatı uçuk olmamalı

• bimdeki elma suyunda yok diye hatırlıyorum.ben de pek şeker kullanmıyorum
  • Tüm konsantre ürünler şeker ilavesizdir. Üzerinde zaten %100 yazar şeker ilavesiz yazar. %100 de şeker olmaz o besin değerlerinde ki şeker meyvenin kendi şekeridir. hemen hemen hepsi 2liranın üzerindedir.
  • Besin değerlerindeki şekeri demiyorum, içindekiler kısmında şeker, su .... şeklinde gidiyor genelde üstünde %100 yazsa bile.
    Elma suyunda vs. genellikle %100 oluyor oran, ama içindekiler kısmında şeker ilavesi gözüküyor.
  • Dimes'in bir sürü şeker ilavesiz ürünü var, zaten meyve suyu konusunda Dimes'i tercih etmekte fayda var.
    Ben elma,üzüm, şeftali-üzüm,kayısı-üzüm ürünlerini kullanıyorum ve hiçbirinde şeker ilavesi yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Umutcan

Besin değerlerindeki şekeri demiyorum, içindekiler kısmında şeker, su .... şeklinde gidiyor genelde üstünde %100 yazsa bile.
    Elma suyunda vs. genellikle %100 oluyor oran, ama içindekiler kısmında şeker ilavesi gözüküyor.

Ucuz etin yahnisi hesabı yani :) Ben genelde Dimes, Capy, Tamek gibi firmaların ürünlerini kullanırım her türlü %100 ü içtim sadece meyve konsantresi ve su olarak geçer. Bim in elma suyu %100 yazsa bile içtikten sonra her tarafım yapış yapış oluyor ve tatlı bir tadı var, dimes yada tamek içtiğimde öyle bir şey yok hatta elmanın ki gibi mayhoş ve az şekerli bir tadı var.
  • elite naturel marka olarak %100 nar ve karadut suyu var,şeker bile içermiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: orkunby

elite naturel marka olarak %100 nar ve karadut suyu var,şeker bile içermiyor.

Güzel de şişesini bonusa peşin fiyatına 12 taksitle satıyorlar...
  • quote:

meyve sıkarız onun yerine :-)
  • quote:

Orijinalden alıntı: bobita

quote:

Güzel de şişesini bonusa peşin fiyatına 12 taksitle satıyorlar...

• Tavsiyeler için teşekkürler arkadaşlar, dimes ürünlerine bakacağım. Dimesin fiyat politikası diğer markalara göre daha iyi en azından.
    Her gün alabileceğimiz bir ürün olacağından, fiyatı da kabul edilebilir olmalı tabi ki. Elite naturel ürününün fiyatına baktım 1lt 15tl.
    Dediğiniz gibi o paraya kaç kiloysa artık meyveyi alıp kendim robotta sıkarım zaten :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 31 Mart 2011; 15:59:54 >
  • Valla ne demişler, ucuz etin yahnisi yavan olur.
    Elite naturel evet pahalı ama kalite açısından yukarıda sayılanlar onun yanına bile yaklaşamaz.
    Elite naturel alamıyorsanız kendiniz sıkın ve için bence, diğerlerine pek güvenmem :)
    Amma reklam yaptım he, :P
  • şeker olmadan pek tad olacağını zannetmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: AliCann03

şeker olmadan pek tad olacağını zannetmiyorum

Meyvenin kendi doğal şekeri(fruktoz) yeterli oluyor. Özellikle doğal elma suyu gayet tatlı oluyor.
    Vücudun şeker ihtiyacı zaten bu tarz doğal kaynaklardan karşılanmalı, rafine beyaz şeker insan vücudunun doğasına aykırı.
  • quote:

quote:

Meyvenin kendi doğal şekeri(fruktoz) yeterli oluyor. Özellikle doğal elma suyu gayet tatlı oluyor.
    Vücudun şeker ihtiyacı zaten bu tarz doğal kaynaklardan karşılanmalı, rafine beyaz şeker insan vücudunun doğasına aykırı.

Bu kadar sağlığını düşünüyorsun madem kolayı da içme.Şekerli,tatlandırıcılı fark etmez her ikisinin de zararlarını yaz yaz bitmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uohk061_TS

quote:

quote:

Bu kadar sağlığını düşünüyorsun madem kolayı da içme.Şekerli,tatlandırıcılı fark etmez her ikisinin de zararlarını yaz yaz bitmez.

+1 Light kola ile aldığın tatlandırıcı, rafine olarak bahsettiğin şeker pancarı sakkarozunun kristal haline getirilmiş şeklinden daha zararlı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BNYZ -- 2 Nisan 2011; 11:44:04 >

• Her gün meyve suyu alacağınıza meyve alıp suyunu sıksanız ? (imkanlar varsa tabi)

İçtiğiniz Light Colada şeker yoktur doğru; ama aldığınız tatlandırıcının etkisi

Rafine ürünler zararlıdır doğru; fakat bunun bir eşiği vardır.İçtiğiniz bir bardak meyve suyu hemen insulin duyarsızlığına, bağışıklık eksikliğine yol açmaz.Sürekli alımları ve ihtiyaçtan fazla alımları zarar verir.Gerçi siz her gün alınacak bir ürün demişsiniz, umarım lafın gelişidir.
  • -Konu %100 meyve suyundan tatlandırıcıya kaymış; %100 meyve sularında zaten tatlandırıcı yoktur meyvenin kendi şekeridir.
    -Savunduğunuz pancardan elde edilen sofra şekerini de sofranız haricinde hiç bir içeceğin yada yiyeceğin içersinde göremezsiniz neredeyse tamamında mısır şurubu/glikoz/fruktoz şurubu olarak geçer ve kullanılır ki hem tatlandırıcıdan hem de sofra şekerinden daha zararlıdır.
    -Kullanılmasının nedeni de çok basittir bu şurubu bir bont çantasına koysanız 1 kamyon sofra şekerine eş tat vermektedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sebastos Ozius -- 3 Nisan 2011; 16:12:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: VIKING

-Kullanılmasının nedeni de çok basittir bu şurubu bir bont çantasına koysanız 1 kamyon sofra şekerine eş tat vermektedir.

Ne güzel işte, sen de bu sayede 1 kamyon şeker ile alabileceğin tadlılığı, çok daha küçük bir miktar ile alıyorsun. Karaciğer, böbrek gibi organlarını 1 kamyon şeker için değil de bont çantasını sindirebilecek kadar çalışmasını sağlıyorsun.
    Meyvelerin için de zaten glukoz da fruktoz da sakkaroz da var. İnvert şekerlerin zararlı olduğuna dair kanıtlanmış bilimsel bir araştırma var mı? Varsa gönderin de ben de bilgileneyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BNYZ

quote:

Orijinalden alıntı: uohk061_TS

quote:

quote:

+1 Light kola ile aldığın tatlandırıcı, rafine olarak bahsettiğin şeker pancarı sakkarozunun kristal haline getirilmiş şeklinden daha zararlı

Kolayı yeni içecek bulana kadar mecburen diyet yapmak zorunda olduğum için içiyordum meyve suları kristal şeker içeriyor, ayran desen yağ ve tuz deposu.
    Anlaşılan tüm içecekler zararlı, lıkır lıkır su içeceğiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 5 Nisan 2011; 19:17:09 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.