Şimdi Ara

SEİKO SAATLERİ HAKKINDA HERŞEY BURADA (114. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.299
Cevap
91
Favori
300.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 111112113114115
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, orient forumu bulamadığım için sizin yardımınıza ihtiyacım var
    Bende aşağıdaki orient saat var
    Aslan saatten aldım,kutulu ve faturalı,5 aylık daha
    İhtiyacımdan dolayı satmak zorundayım
    Ne kadar eder acaba? Teşekkürler

https://m.n11.com/urun/orient-ra-aa0913l19b-erkek-kol-saati-2204252?magaza=toksoysaat&utm_source=comp_cimri&utm_medium=cpc&utm_campaign=cimri_genel

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba Arkadaşlar,

Resmi satıcısı TekSaat üzerinden Haziran ayında beğenerek aldığım, sadece 2 kere taktığım Seiko SNK 361K1 model saatimi ihtiyaç fazlası olduğu için satmak istiyorum. Saat sıfır kondisyonunda ve 2 aydır kutusunda durmaktadır. Sıfırından hiç bir kozmetik farkı bulunmamaktadır.Özel 5 logosuna veda kadranlıdır. Fiyat 5.500TL dir. Arkası camdır mekanizmasını görebilirsiniz. Kutusu faturası garanti belgesi herşeyi tamdır.

SEİKO SAATLERİ HAKKINDA HERŞEY BURADA

• Şu yaşıma kadar pek saat kullanmadım ama seiko veya bu tarz bir saat almayı düşünüyorum fiyatları biraz yüksek ama bakacağım

• Merhaba

Seiko SRPD311 modelini ne kadar aradımsa bulamadım yardımcı olabilir misiniz?

• Otomatik saat alma sürecini Lorus RL407bx9 ile kapattım arkadaşlar. Hayırlısı bakalım.
    www.gunduzsaat.com.tr
    Lorus Rl407bx9 Otomatik Erkek Kol Saati | Gündüz Saat
    https://www.gunduzsaat.com.tr/lorus-rl407bx9

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• ixboot İ kullanıcısına yanıt

sonunda :)

Bence güzel görünüyor. İyi günlerde kullanın.

• Karbon 12 K kullanıcısına yanıt
    Evet sonunda :) Teşekkür ederim. Daha güzelleri sizin olsun. İyi günler

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Hocam genele bir soru sormak istiyorum

19 cm bileğim. 42.4 mm saat bende küçük durur mu? Saate bayıldım resmen, incelemek mümkün olmadı sadece nette gördüm.

Genelde G Shock ve G Steel saat kullanıyorum. Kaba saatleri seviyorum, çok ufak durmaz ise bu modeli almak istiyorum. Ölçekleme yapacak bir site falan da göremedim.

• 18.Bayezid kullanıcısına yanıt

merhaba

Bana kalırsa ufak durmaz ama ben biraz eski kafalıyım saat konusunda, gözüm 1960'lara, 70'lere alışkın. Eskiden büyükler, 38mm'ye dalgıç saati diyorlardı, ø42'den büyük saat yoktu, otomatik Seiko 5'lere ne kadar kaba saat diyorlardı :). O zamanki göz alışkanlığı farklıydı. Ama bileğiniz kalın, şimdiki modaya göre, şimdiki göz alışkanlıklarına göre biraz ufak durabilir. Rado, Vulcain, Seiko eski modelleri yeniden üretiyorlar, hiç bir şeye dokunmasalar da çoğu zaman ø38'leri ø40 yapıyorlar şimdi.

Kayış pimleri arası mesafe de (lug to lug) çok önemlidir. 2 pim arası mesafe mesela 50+ mm'dir... saat yukarda ve büyük görünür, bileği kaplar. Aynı mesafede ince bir bilekte de pimlerin altı boş görünür, kayışı ne kadar sıksanız da bol durur. Pek söylenmyen bir konu da, yandan, kurma düğmesi tarafından bakıldığında pim kollarının ('boynuz' da diyenler var) aşağı olan açısı. Pim kolları düz olan bir saat yine büyük, yüksek durur. Aşağı doğru kavislenen, açılanan pim kolları ise bileği sarar, daha ince gösterir. Yine, kasa çerçevesi ince, kenara kadar giden bombe camlı, kadranı çok ışık alan saatler çok büyük görünür, mesela ø42'lik Orient Bambino'lar bence sizde bile ufak durmazdı. Ama dalgıç saati gibi çerçevede bilezik varsa, camı ø40 falansa ve düzse göreli olarak küçük duracak.

Ölçekleme yapan sitelerde fotograflar da çok yanıltıcı oluyor bence. En iyisi ø42'ye yakın olan tavla pulu, şişe kapağı gibi bir şey bulup öyle bakın. Saatin kendisi yoksa hiç olmazsa böyle üç boyutlu canlı görmek önemli, 1mm bile fark ediyor. Ben bitmiş selobantın orta halkasını bulmuştum çapı tam 42, ve yüksekliği de 13'tü. Yine de şansıma, yakınlarda dükkanda bulabildim ama görünce hiç şaşırtmamıştı.

En son uzun kararsızlılardan sonra ilk defa ø42'ye geçtim. Normalde favorim ø38. Ve bu büyük saati hiç çarpmadım daha, aylardır hiç çarpmadığım ilk saatim oldu. Yükseklik 12mm'den az, pim mesafesi kısa (45 gibi). Hiç çarpmamam da bileğe yakın durduğunu, büyük gelmediğini gösteriyor bence. ø38'leri çizdim, bunu çizmedim çünkü yukarda bahsettiğimiz ölçüler çok etkiliyor.

Eğer kaba saatleri seviyorsanız bence ufak durabilir, ama yükseklik, pim mesefesi ve açılar da duruşta dünya kadar fark ediyor. 1mm bile fark eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karbon 12 -- 2 Kasım 2024; 22:31:26 >

Şahane bilgisel yorumunuz için çok teşekkür ediyorum üstadım.

Elimde casio ef 305d modeli var. O da ufak duruyor ama sevdiğim için takıyorum. Özelliklerine baktım 40mm görünüyor kasa çapı. Almayı düşündüğüm saat 42.4mm.

Sanırım çok çok küçük durmaz. Saati aşırı beğendim almak için kendime bahane buluyorum biraz :) almak istediğim model seiko srph75k modeli.

İlk otomatik modelim olacak, birkaç tanesi casio ve geri kalanı replika olan ufak bir koleksiyonum var. Evladiyelik bir tane olsun istiyorum G Steel modelinden sonra

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 18.Bayezid -- 2 Kasım 2024; 22:45:39 >

Ufak duracağını düşündüğüm için o modelden vazgeçtim hocam. Seiko değil ama NH35 Seiko mekanizmalı bir Spinnaker Dumas aldım. İlerleyen dönemde bir tane de Seiko Prospex modeli eklemeyi planlıyorum

Seiko'da da her boyda kıyamet gibi dalgıç moelleri var aslında. Ben de beğendiğim renkleri çok büyük geldiği için alamamıştım.

Grafik etkisi olan bir model, bence yakışmış, renkle model kendi içinde de uyumlu bence. Güzel günlerde kullanın.

Bayağı şık duruyor, hayırlı olsun

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Teşekkürler hocam, kadrandaki mavi tonu çok hoşuma gittimişti özellikle o modelin, ondan başkasına da çok bakmadım, tasarım olarak şahane ama bşraz küçüktü sadece

• mrkrc kullanıcısına yanıt

Teşekkürler hocam

• üstatlar merhaba. ilk otomatik saatimi alacağım, seiko'nun iki modeli arasında kaldım. yeşil renk istiyorum. yardımcı olur musunuz? Seiko 5 Sports SRPD63K ve Seiko 5 Sports Gmt SSK035K. nerdeyse aynı saatin gmt'li versiyonu için 6 bin fark vermeye değer mi? dediğim gibi yeniyim aranızda. gmt çok mu önemli bir özellik, kullacağımı düşünmüyorum fakat kalite algısı anlamında bi fark yaratır mı? ya da koleksiyon anlamında. teşekkür ederim şimdiden

• kuheyLan_61 kullanıcısına yanıt
    Gmt olanın bezeli iki yöne dönebiliyor ve cam. Bileziği jubilee tipte daha kaliteli ve gösterişli. İki saat de aynı mekanizmayı kullanıyor hemen hemen. Hoşunuza gideni alabilirsiniz

• kuheyLan_61 kullanıcısına yanıt

Gmt olanı daha şık ve kaliteli. Ben mavi olanını kullanıyorum çok memnunum. Abd den aldım Türkiye de fiyatlar uçuk. 6k farka değer mi bilemiyorum.

• Gmt olanı sipariş verdim. Cevaplarınız için teşekkürler :)

• Bu birazda zevk meselesi, ben GMT leri tercih etmiyorum. Takvimde gun adi yazip rakam gostermesi daha hosuma gidiyor. Ben olsam GMT olmayani alip ekstrada Jubilee kordon ismarlardim.

• 
Sayfa: önceki 111112113114115
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.