Şimdi Ara

Seiko 5 SNZG13J inceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
4.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Otomatik saat meraklılarının iyi bildiği seiko 5 serisinin nispeten yeni olan sports modellerinden biri olan bu saati günlük olarak kullanıyorum ve çok da memnunum. Yurtdisi satışı ortalama 120$ olan bu saati hemen hemen ayni fiyata ve indirim de denk getirerek N11 den satın almıştım.

    Seiko 5 SNZG13J inceleme
    SNZG serisi saatler military (askeri veya saha) tarz saatler olup, giriş seviyesi otomatikler içinde fiyat performans olarak en iyilerdendir. SNZG07 krem, SNZG09 yeşil, SNZG11 mavi ve SNZF15 siyah renkli kadranlara sahip saatlerdir. Bu modeller Nato, bez kordonlara sahip olmasına rağmen SNZG13J metal kordonlu olup model numarasının sonundaki J saatin Japonya üretimi oldugunu gösterir.

    Seiko 5 SNZG13J inceleme

    SNZG13J 7S36 mekanizmaya sahiptir ve elle kurma, saniye durdurma ozellikleri yoktur ama sağlam ve tutarlı bir mekanizmadir. Kasa çapı 41 mm, kalınlığı 12mm olan saat bir çok bilek için uygun büyüklüktedir. Saatin yaklaşık 40 saat power reserve (tam kurulu çalışma süresi) limiti vardır. Saatin arka kapağında cam olup mekanizmayı görebilirsiniz. Kadranda ayın ve haftanın günü ayrı ayrı vardır. Kadranda akrep yelkovan, saniye ve saatlerde fosfor uygulaması olup, saatlerce görüntü alabilmektesiniz. Zaman tutuşu son bir kaç aydır +5-7 saniye arasinda degismektedir ki bence gayet iyi bir değerdir. Saatin camı seiko saatlere has hardlex kristal denen bir cam olup, çizilmeye karşı dayanıklıdır. Fakat yine de safir camlar gibi çizilmez değildir. Saat kayış genişliği 22 mm dir. En iyi ozelliklerinden biri de 100 mt su geçirmemesidir. (günlük kullanıma , yüzme ve dalmaya uygun) Fakat diver saatler gibi scuba dalış veya derin dalışlar için uygun değildir. Sonuç olarak kaliteli kasası ve uygun fiyatıyla otomatik saat düşünenler için tercih edilebilecek güzel bir saattir.

    Seiko 5 SNZG13J inceleme

    Seiko 5 SNZG13J inceleme

    Seiko 5 SNZG13J inceleme

    Seiko 5 SNZG13J inceleme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekbey -- 28 Temmuz 2018; 19:45:59 >







  • Güzel saat hocam hayırlı olsun. Türk saat forumu da saat paylaşımları için güzel bir forumdur.
  • Türk saat forumuna nedense abone olamadım, bir kaç denemeden sonra vazgeçtim... Belki de telefondan beceremedim 😁
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tekbey

    Türk saat forumuna nedense abone olamadım, bir kaç denemeden sonra vazgeçtim... Belki de telefondan beceremedim 😁

    Iyi gunlerde kullanin guzel secim.

    Ne kadara almistiniz?
  • Aldığım zaman TL ile yaklaşık 110-120$ idi ama su an Türkiye satışları oldukça pahalı 1000TL civarı 200$ a yakın. Uygun indirim denk getirilerek alınabilir. Bilek ince ise klasik Seiko 5 modelleri de olur. Su an N11 de 511 TL den satışta modeller var...
  • tekbey kullanıcısına yanıt
    Dolar kuru çok değişken hocam tam olarak TL maliyetinizi merak ettim. Paylaşabilirseniz tabi. Uzun zamandır takip ettiğim güzel bir saat;)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Demir77 -- 16 Nisan 2019; 15:6:29 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tekbey

    Aldığım zaman TL ile yaklaşık 110-120$ idi ama su an Türkiye satışları oldukça pahalı 1000TL civarı 200$ a yakın. Uygun indirim denk getirilerek alınabilir. Bilek ince ise klasik Seiko 5 modelleri de olur. Su an N11 de 511 TL den satışta modeller var...
    saatin kasası internetteki fotoğraflarda mat görünüyor, titanyum mu, mat çelik mi acaba? mat ise çizikleri daha belli eder gibime geliyor.
  • Arkadaşlar selam 🙋‍♂️ snzg13j otomatik saatim var, 6 7 aydır kullanıyorum ama 2 veya 3 sefer saati normalde olması gereken saatten 10 dk ileride buldum, sebebi ve çözümünü bilen varmıdır, bu bir sorun mudur? Yardımcı olabilecek varmıdır?
  • akhenaten kullanıcısına yanıt
    Kolay kolay çizilmiyor hocam içiniz rahat olsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.