Şimdi Ara

Şehit oğluna otomobil aldı / Şehit oğlu için köyde tek o kaldı! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
3
Favori
8.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bende bir şehit çocuğuyum şu anda bende vatani görevimi yapıyorum..Bu Şehit haberlerini gördukce her gun tuylerım urperıyor.Ates dustugu yerı yakıyor.Insallah tez zamanda bu durumlara getıren soysuzların soyu tukenır.

Orijinalden alıntı: DeGonzalo

Allah sabır versin.

Bende bir şehit çocuğuyum şu anda bende vatani görevimi yapıyorum..Bu Şehit haberlerini gördukce her gun tuylerım urperıyor.Ates dustugu yerı yakıyor.Insallah tez zamanda bu durumlara getıren soysuzların soyu tukenır.

Başınız sağolsun ve mekanı Cennet olan babanızın ruhu şad olsun.. Hayırlı teskereler..

Allah sabır versin.

Başınız sağolsun ve mekanı Cennet olan babanızın ruhu şad olsun.. Hayırlı teskereler..

• Ne zaman zenginin çocuğu da şehit olur, o zaman bu ülkenin adam olacağına inanırım. Ne zaman bi villaya şehit haberi vermek için komutan gider, o zaman bu ülkenin adam olacağına inanırım. Zenginin rahatı için fakirin çocuğu ölmediği zaman bu ülkenin adam olacağına inanırım.

Allah sabır versin.

Başınız sağolsun birşey sorucam da.Şehit çocukları asker olmuyor du bildiğim kadarıyla,özellikle mi istediniz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri / Kafkas Üniversitesi('14)
  • quote:

Orijinalden alıntı: linksiz

quote:

Allah sabır versin.

Başınız sağolsun birşey sorucam da.Şehit çocukları asker olmuyor du bildiğim kadarıyla,özellikle mi istediniz ?

Tahminen kendisi istemiştir orduya katılmayı. Yasa değişikliği ile ilgili haber şu şekilde;

İlgili haber
    Askerlik Kanunu'nda değişik yapılmasına ilişkin kanun yürürlüğe girdi. Yasaya göre, terörle mücadelede şehit olanların bütün çocukları ve kardeşleri askerlikten muaf olabilecek.

Yasaya göre, çeşitli nedenlerle Türk vatandaşlığını kaybettikten sonra yeniden kazananların askerlik işlemlerine, vatandaşlığı kaybettikleri tarihteki durumlarına göre devam edilecek.

Askerlik hizmetini yerine getirirken ölen, akıbeti meçhul kalan, hakkında gaiplik kararı alınan veya maluliyet aylığı bağlanmasını gerektirecek biçimde malul olanların; baba ve annesinin müşterek olarak talep ettiği veya baba ya da annesinden biri ölmüş ise sağ olanın talep ettiği kardeşlerden biri, istekli olmadıkça silah altına alınmayacak, silah altındaysa terhis edilecek.

Baba veya annesinin müştereken anlaşamadıkları veya her ikisinin de ölmüş olması durumunda; öncelikle silah altında olan kardeşi varsa, istekli olması halinde terhis edilecek.

Silah altında kardeşi yoksa veya silah altında olan kardeşi terhis olmak istemezse, askerlik hizmeti sırası gelen ilk kardeş, istekli olmadıkça askerliğe alınmayacak.

Askerlik yaparken, Terörle Mücadele Kanunu kapsamında hayatını kaybeden yükümlülerin çocukları ile aynı anne ve babadan olan kardeşlerinin tamamı, istekli olmadıkça askerliğe alınmayacak, askerlik yapanlar ise istekleri halinde terhis edilecek.

• Amcam senin o nur yüzüne ellerine kurban olurum ben, Allah senin gibi bir baba nasip etsin herkese.

Bu arada imkansız seninde alnından öperim Konuyu silmek yerine gereken virüsleri temizlediğin için

• Allah hepinizden razı olsun arkadaşlar .

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Packard Bell Easynote TS11 HR-510TK / Intel Core i5 / turbo 3.2 ghz / 4 gb ram / 1 gb nvidia geforce gt520m cuda ekran kartı
  • Yok yok ne desem ne yapsam ne haykırsam boş. Kelimelerimi kifayetsiz, kendimi anlamsız, beynimi algılamaktan uzaklaşmış ve sadece 2 damla yaş bırakıp arkasından dua etmekten başka bir çare gelmiyor ya elimden; işte böyle zamanlarda ne yapacağımı şaşırıyorum ve gereksizmiş gibi hissediyorum kendimi. Bu kadar mı değerleri diye soruyorum kendi kendime. İnsanların saçma sapan kişilerin arkasından çığlıklar atarak, kendilerini yerlere atarak manyaklar gibi fanları olmalarını, insanların bu kadar umursamaz hallerini gördüğümde bu insanlar kimin için, kimin uğruna şehid düştüklerini düşünmeden edemiyorum ve sadece Kur'an-ı Kerim'deki ayet geliyor ya aklıma işte o zaman biraz olsun ferahlıyor içim.

* “Allah yolunda öldürülenleri ölüler sanmayın. Aksine onlar diri olup Rableri katında rızıklandırılmaktadırlar. Allah’ın lütfundan kendilerine vermiş olduklarıyla sevinç içindedirler ve arkalarından henüz onlara kavuşmamış olanları, kendilerine bir korku olmayacağı ve üzülmeyecekleri üzere müjdelerler.” (Ali İmran, 3/169-170)

• Bu, taşındır' diyerek Kâ'be'yi diksem başına;
    Ruhumun vahyini duysam da geçirsem taşına;
    Sonra gök kubbeyi alsam da, ridâ namıyle,
    Kanayan lâhdine çeksem bütün ecrâmıyle;
    Mor bulutlarla açık türbene çatsam da tavan,
    Yedi kandilli Süreyyâ'yı uzatsam oradan;
    Sen bu âvizenin altında, bürünmüş kanına,
    Uzanırken, gece mehtâbı getirsem yanına,
    Türbedârın gibi tâ fecre kadar bekletsem;
    Gündüzün fecr ile âvizeni lebriz etsem;
    Tüllenen mağribi, akşamları sarsam yarana...
    Yine bir şey yapabildim diyemem hâtırana.

M.Akif Ersoy öyle bir anlatmış ki şehitleri ne yapsak ne desek boş dediği gibi...
  • Benim anlamadığım bu oğluna Q7 alanlar, Ferrari Enzo alanların, özel gemi alanların oğlu neden şehit olmuyor da böyle mazlum insanların oğlu şehit oluyor? Neden her şehit haberinde evlere Türk Bayrağı asılıyor ve o küçücük bayrak bile evi tamamen kaplıyor? demek istediğim anladınız sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Echoes -- 30 Temmuz 2012; 12:44:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: The Echoes

Benim anlamadığım bu oğluna Q7 alanlar, Ferrari Enzo alanların, özel gemi alanların oğlu neden şehit olmuyor da böyle mazlum insanların oğlu şehit oluyor? Neden her şehit haberinde evlere Türk Bayrağı asılıyor ve o küçücük bayrak bile evi tamamen kaplıyor? demek istediğim anladınız sanırım

• Duygulandım. Ne yazılabilirki. Hep gariban insan. Adam olanda zaten bunlardan çıkıyor.
  • Gerçekten çok acı, tarif edilebilecek gibi değil. İnsanlar ölüyor, ve ölen insanların yakınları ölümden beter hale geliyor, çocuklar babasız eşler dul kalıyor ve bunların sorumluları villalarında arabasını temizlemesi için adam tutuyor, önünde kamera olunca ağlıyor, "bıçak kemiğe dayanıyor", ama yalnız kalınca ölen insanlar zerre umrunda olmuyor. Acı.

quote:

Orijinalden alıntı: Hyperkin

Gerçekten çok acı, tarif edilebilecek gibi değil. İnsanlar ölüyor, ve ölen insanların yakınları ölümden beter hale geliyor, çocuklar babasız eşler dul kalıyor ve bunların sorumluları villalarında arabasını temizlemesi için adam tutuyor, önünde kamera olunca ağlıyor, "bıçak kemiğe dayanıyor", ama yalnız kalınca ölen insanlar zerre umrunda olmuyor. Acı.

Şehitlere ölü demeyiniz zira onlar diridirler fakat siz bunu anlayamaz, idrak edemezsiniz. (Bakara 154)
    Dikkat lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi #define -- 30 Temmuz 2012; 15:05:27 >
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.