Şimdi Ara

Şehiriçi ve Şehirler arası Motor Kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir önceki konumda Honda PCX'in tam ihtiyaçlarımı karşılayabilecek bir motor olduğu anladım. Fakat aynı mahallede oturduğumuz arkadaşımla konuştum vitesli al scooter alma filan dedi. Benimde aklım Honda CBR125'e kaydı. Vitesli motor tecrubem pek fazla yok ama kısa sürede kavrarım kendime güvenim tam. Asıl benim sormak istediğim vitesli motorların scooter motorlara karşı bir avantajı var mı? Şehiriçi dur kalk scooter daha rahat olur fakat uzun yolda vitesli daha iyidir gibi geldi bana.

Motorların Özellikleri;
     Şehiriçi ve Şehirler arası Motor Kullanımı

İkinci el almayı düşünüyorum. Arada sırada İstanbul-İzmit arası gideceğim için savrulmaması lazım.

• avantaj yada dezavantajdan kasıt nedir? hız mı konfor mu yakıt mı? uzun yolda iyi olma kriterniz ne?
  • quote:

Orijinalden alıntı: CMRMURAT

avantaj yada dezavantajdan kasıt nedir? hız mı konfor mu yakıt mı? uzun yolda iyi olma kriterniz ne?

Mesela uzun yollarda kamyon,tir gibi araclar cikicaktir elbet onlarin ruzgari savurmasin.Surus acisindan guvenli olsun yani. Konfor cok on planda degil benim icin, yakitida azami seviyede kullansin yeterli olur yani

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alternatif olarak 2 motorda 90 giden bir kamyonun rü<garından etkilenecektir zaten araba bile etkilenirken. Ağırlığı fazla olan tabii ki daha zor sarsılır. Ama aralarında bu konuda uçurum olmaz vitesli motor şehir dışında bence çok da kullanım zorluğu yaratmaz zaten son vitese alıp sabit hıza gidersiniz. Yakıt olarak yorum yapamayacağım çünkü genelde vitesli motor az yakar derler ama PCX in de start stop vb.. bir sürü özelliği var ama zaten uzun yolda yakıtlarının çok oynayacağını düşünmüyorum. yakittüketimi yazarsanız googleye çıkan sayfadan bakabilirsiniz. Konfor önemli değil demişsiniz ama uzun yolda bence önemli olmasa gerekir ve PCX bu konuda CBR dan daha konforlu olur. Hız ve serilik olarak da CBR önde olur. Bundan sonra vitesli ve yüksek CC motor alacaksanız CBR dan yana tercihinizi kullanabilrisiniz. Yok değilse PCX daha mantıklı
  • quote:

alternatif olarak 2 motorda 90 giden bir kamyonun rü<garından etkilenecektir zaten araba bile etkilenirken. Ağırlığı fazla olan tabii ki daha zor sarsılır. Ama aralarında bu konuda uçurum olmaz vitesli motor şehir dışında bence çok da kullanım zorluğu yaratmaz zaten son vitese alıp sabit hıza gidersiniz. Yakıt olarak yorum yapamayacağım çünkü genelde vitesli motor az yakar derler ama PCX in de start stop vb.. bir sürü özelliği var ama zaten uzun yolda yakıtlarının çok oynayacağını düşünmüyorum. yakittüketimi yazarsanız googleye çıkan sayfadan bakabilirsiniz. Konfor önemli değil demişsiniz ama uzun yolda bence önemli olmasa gerekir ve PCX bu konuda CBR dan daha konforlu olur. Hız ve serilik olarak da CBR önde olur. Bundan sonra vitesli ve yüksek CC motor alacaksanız CBR dan yana tercihinizi kullanabilrisiniz. Yok değilse PCX daha mantıklı

Cevabimin icin tesekkur ederim, benim o iki motordan biriyle yapacagim en fazla hiz 120dir yani iki motorda hiz motoru degil 125lik motorlar. PCx alirsam bagaj konusunda cok avantajim olur, arkaya 26lt bagaj koyarim zaten motorun kendi bagajida oyle birsey yani yerden kaazanirim, Cbr 125e bagaj koymak acikcasi salaklik olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cruzer26

quote:

alternatif olarak 2 motorda 90 giden bir kamyonun rü<garından etkilenecektir zaten araba bile etkilenirken. Ağırlığı fazla olan tabii ki daha zor sarsılır. Ama aralarında bu konuda uçurum olmaz vitesli motor şehir dışında bence çok da kullanım zorluğu yaratmaz zaten son vitese alıp sabit hıza gidersiniz. Yakıt olarak yorum yapamayacağım çünkü genelde vitesli motor az yakar derler ama PCX in de start stop vb.. bir sürü özelliği var ama zaten uzun yolda yakıtlarının çok oynayacağını düşünmüyorum. yakittüketimi yazarsanız googleye çıkan sayfadan bakabilirsiniz. Konfor önemli değil demişsiniz ama uzun yolda bence önemli olmasa gerekir ve PCX bu konuda CBR dan daha konforlu olur. Hız ve serilik olarak da CBR önde olur. Bundan sonra vitesli ve yüksek CC motor alacaksanız CBR dan yana tercihinizi kullanabilrisiniz. Yok değilse PCX daha mantıklı

Cevabimin icin tesekkur ederim, benim o iki motordan biriyle yapacagim en fazla hiz 120dir yani iki motorda hiz motoru degil 125lik motorlar. PCx alirsam bagaj konusunda cok avantajim olur, arkaya 26lt bagaj koyarim zaten motorun kendi bagajida oyle birsey yani yerden kaazanirim, Cbr 125e bagaj koymak acikcasi salaklik olur.

Birşey değil,dediğim gibi eğer ileride CC yükseltceksen CBR lehinize olur ama öyle bir düşünceniz yoksa PCX alın.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Cruzer26

quote:

Birşey değil,dediğim gibi eğer ileride CC yükseltceksen CBR lehinize olur ama öyle bir düşünceniz yoksa PCX alın.

Benimde adim murat bu arada Cc yukseltmek derken en fazla 250cclik motor alirim diye dusunuyorum, cunku daha yukseltmek istersem hiz tutkum articak ve o motorlar cok hizli motorlar gereksiz kalir benim icin cok hizli gitmenin bi anlami yok benim icin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • honda cbr'nin görüntüsüne aldanmış olabilirsiniz ama,
    ben pcx aldım, en yakın dostum cbr aldı,
    inanın arada dağlar kadar fark var.

bence cbr haftasonları keyif için,
    bir spor motor tadını ucuza tatmak için,
    özetle zevk için uygun,

ama benim gibi hergün işe gidip gelecekseniz,
    sele altı deposundan tutun da otomatik vites olmasıyla PCX sizin "işinizi" görür.

uzun yolda kamyon savurur derseniz ikisini de savurur, inanın bana.

bence eğer konu vitesli motora başlamak ve "zevkine" değil, ihtiyaçtan kullanmaksa biraz burun kıvırsanız da CBF150 ile başlamanızı tavsiye ederim.
    ilerde 250'ye yükseltince (ki bu kesinlikle CBF250 olmayacak), çok rahat edersiniz.

ama uzun yol olmasaydı, rüzgar vs dert etmeseydiniz PCX derdim;

fakat ince lastikleri, hafif olması,deposunun küçük olması yüzünden hemen 250'ye yükseltmek isteyebilirsiniz,
    250'lik scooterlara o kadar para vermek istemeyeceksiniz, onun yerine vitesli 250 alırım diyeceksiniz,
    bu sefer otomatiğe alışmış olacaksınız, vitesli 125-150den mi başlasam acaba diyeceksiniz,
    yani aynen şu anda benim içinde bulunduğum duruma düşebilirsiniz :)

sonuç olarak zevk içinse CBR125,
    işinizi görecekse kısa mesafede PCX,
    işinizi görecekse uzun mesafede ve uzun vadede CBF150.

(nacizane 1.5 yıllık CBR, PCX,YBR ve CBF ile haşır neşir olmuş bir acemiyim, ona göre değerlendirebilirsiniz)

• quote:

Orijinalden alıntı: laider

honda cbr'nin görüntüsüne aldanmış olabilirsiniz ama,
    ben pcx aldım, en yakın dostum cbr aldı,
    inanın arada dağlar kadar fark var.

bence cbr haftasonları keyif için,
    bir spor motor tadını ucuza tatmak için,
    özetle zevk için uygun,

ama benim gibi hergün işe gidip gelecekseniz,
    sele altı deposundan tutun da otomatik vites olmasıyla PCX sizin "işinizi" görür.

uzun yolda kamyon savurur derseniz ikisini de savurur, inanın bana.

bence eğer konu vitesli motora başlamak ve "zevkine" değil, ihtiyaçtan kullanmaksa biraz burun kıvırsanız da CBF150 ile başlamanızı tavsiye ederim.
    ilerde 250'ye yükseltince (ki bu kesinlikle CBF250 olmayacak), çok rahat edersiniz.

ama uzun yol olmasaydı, rüzgar vs dert etmeseydiniz PCX derdim;

fakat ince lastikleri, hafif olması,deposunun küçük olması yüzünden hemen 250'ye yükseltmek isteyebilirsiniz,
    250'lik scooterlara o kadar para vermek istemeyeceksiniz, onun yerine vitesli 250 alırım diyeceksiniz,
    bu sefer otomatiğe alışmış olacaksınız, vitesli 125-150den mi başlasam acaba diyeceksiniz,
    yani aynen şu anda benim içinde bulunduğum duruma düşebilirsiniz :)

sonuç olarak zevk içinse CBR125,
    işinizi görecekse kısa mesafede PCX,
    işinizi görecekse uzun mesafede ve uzun vadede CBF150.

(nacizane 1.5 yıllık CBR, PCX,YBR ve CBF ile haşır neşir olmuş bir acemiyim, ona göre değerlendirebilirsiniz)

CBF'ede baktim fakat hava sogutmasi oldugundan dolayi vazgectim, benim motoru kullanma amacim bos zamanlarimda okuldan gelince surmek, hafta sonlari arkadasla beraber yakin yerlere tur yapmak ve yasz aylarinda yada uzun tatillerde uzun yola cikmak.Pcxte beni cazip eden gorunusu ve bagaj hacmiydi. Cbr125e bagaj takilmayacagina gore bagaj hacmi kucuk olur, sanirsam sele alti deposuda yok.

• http://forum.donanimhaber.com/m_64973791/tm.htm

linkteki konuda bende bu aletler arasında gidp geliyorum. Cbrnin bagaj olayı kötü cidden. Bende okula gidip gelmeye ara sıra canakkale- istanbul arası gitmek için alıcam aleti ama. kararsızlık diz boyu.

pcx ne kadar tatmin eder o da meçhul? atak mı ? max hızı kaç? bu soruların cevaplarını bulmak lazım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.