Bildirim
Şehiriçi 45 litre mazotla 630km..
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
Yaklaşık 100 km/7lt yapar ki trafik çok yoğun değilse fazla gibi. 2500cc araç 10 litre yakıyor. Hangi devirlerde kullanıyorsunuz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Biraz pahalıya almışsınız mazotu... Kış ayına göre iyi benim 1.5 dci megane aracımda kışın çok yakmaya başladı... -
quote:
Orijinalden alıntı: tahrikk
Yaklaşık 100 km/7lt yapar ki trafik çok yoğun değilse fazla gibi. 2500cc araç 10 litre yakıyor. Hangi devirlerde kullanıyorsunuz?
Genelde akşamları eve giderken fazlaca trafik çekiyorum. Trafikte en az : 30dk azami : 1.5 saat kaldım.
Vites değiştirirken de azami 2500/dd kullanıyorum. Yani 2500 devirden önce atarım hep vitesi. -
Motor hacmi küçük olduğundan yakıt tüketimi soğuk havalarda daha fazla oranda artıyor olabilir. Hava filtresi kirliyse, o da artışa neden olur ama trafik ve soğuk daha önemli bir etken. -
Hava filtresini değiştireli 2 ay olmadı henüz. Bunlardan olacağını sanmıyorum. Şuan benim hesabıma göre 7 litre şehir içinde fazla olmamalı. Gerçi yeni nesil dizel araçlar (benim aracım 2006 model) şehir içi 5-5,5 litre yakıyor. -
Honda City ile Benzin olarak yoğun trafikte 6.8-7.0 litre yakıyorum. Sizinki biraz fazla. -
quote:
Orijinalden alıntı: senersongur
Honda City ile Benzin olarak yoğun trafikte 6.8-7.0 litre yakıyorum. Sizinki biraz fazla.
Şu an düşündüm de sizin aracınıza göre bayağı fazlaymış benimki yahu -
bence 750km yol yaparsanız ki bu da 6lt/100 e denk gelir. kış ayı için normal olur.
sonuçta 1248cc multijet motora sahip aracınız. 7lt biraz fazla..
1.2 benzinli otomatik micra ile 7-7.5 yakıyorum ağır şehir içi trafiğinde kışın. -
Şu an ölçtüyseniz cidden soğuklar oldukça fazla bu yakıtı etkiliyor sıcak havada ölçün durum değişecektir... Kafanıza çok takılıyorsa enjektörlerin ayarını kontrol ettirin... -
3kmlik yol giderken yol bilgisayarini sifirlarsam 13 litreden başliyor aracin 100kmde gösterdiği değer :D soğuk havalarda normal ancak hani kizilaya falan gittiğimde trafikte olsa 6nin üstüne çikmiyor pek. Bu aralar kisa mesafede kullandiğim için deli gibi içiyor. -
quote:
Orijinalden alıntı: TüplüveÖfkeli
quote:
Honda City ile Benzin olarak yoğun trafikte 6.8-7.0 litre yakıyorum. Sizinki biraz fazla.
Şu an düşündüm de sizin aracınıza göre bayağı fazlaymış benimki yahu
5.5 - 6 litre gibi sizin araçta normal değer olması lazım. -
Hız ortalamanız kaç ona göre yorum yapabiliriz.Adam 40 km hız ortalamasına şehir içi diyor sonra o az yakıyor siz çok yakıyorsunuz. -
Eğer trafik yoğunsa, havaların da çok soğuk olmasını hesaba katılınca 7 litre çok anormal bir değer değil... -
Hız ortalamam 70km/h civarı. 100-120 gördüğüm de oluyordu 40km/h ile 2000 devirde seyrettiğimde oluyordu yani.
Evimle işim arası 13km. Kısa mesafe sayılmaz herhalde. -
1.6 MJ 105 HP 290 Tork
100 km'de 6.0-6.5 lt gibi rakamlarda dolaşıyor. En son yol bilgisayarına baktığımda 6.2 lt idi.
Sizin değerleriniz anormal gibi gözüksede bence bu havalarda ve 13 km'lik mesafede normal. -
Konu basligini gorunce benim eski gpunto geldi aklima ayni bu degerleri yakiyordu. Bence normal corolla d-4d de megane 1.5 dci de ayni bu degerlerdeydi. Bi ara superb kullandim oda 9ltden asagi dusmezdi. Simdi jetta 1.2 var ortalamam 6.5 veya 7 civari geziyor. Dizel gibi benzinli iyiki dizel araba almadim diyede dua ediyorum turbo benzinli aracin konforu gercekten baska. -
Ortalamanız fena değil bende sürekli şehir içi Fiesta ile 5 litre Focus ile 6-7 arası yakıyorum -
quote:
yok artık atmasyona bakın bu kadar da olmaz yahu.
yoğun trafik ne demektir biliyor musun? 1. vitese takıp 1 metre gitmeden yine boşa atmak demektir.
bu şartlarda senin aracın 9-10 litreden aşağısını imkansız ki göremez.
ben 1.2 motorla yoğun trafikte 10-11 litreleri görüyorum ki hadi senin aracın daha yeni ve honda marka olduğundan 1 litre eksik yaksın.
ama neden yalan konuşuyorsun arkadaşım? ayıp değil mi? -
quote:
Orijinalden alıntı: autoholic
quote:
yok artık atmasyona bakın bu kadar da olmaz yahu.
yoğun trafik ne demektir biliyor musun? 1. vitese takıp 1 metre gitmeden yine boşa atmak demektir.
bu şartlarda senin aracın 9-10 litreden aşağısını imkansız ki göremez.
ben 1.2 motorla yoğun trafikte 10-11 litreleri görüyorum ki hadi senin aracın daha yeni ve honda marka olduğundan 1 litre eksik yaksın.
ama neden yalan konuşuyorsun arkadaşım? ayıp değil mi?
Forumdaki birçok Jazz ve City kullanıcısına da sorabilirsiniz. Bu motor yoğun trafikte manuel olanı 7 litreyi pek geçmiyor.
Zaten özelliği bu. 16 valf ama alt devir 1 ve 2.vites gibi kullanımlarda 12 valfli çalışıyor.
Aralık ayındaki buluşmada forumdaki diğer arkadaşlara da gösterdim. O zaman ortalaması 5.9 litreydi.
Aralık sonu 10.000 bakıma girmiştim. Ondan sonra yoğun trafik ve kısa mesafeli kullanıyorum, havalar da soğuk. 6.5-7.0 litre arasında yakıyor.
Kullanım tekniği ile de alakalı biraz.
Benzer içerikler
- oto yıkama ne kadar kazandırır
- balata spreyi zararları
- edc şanzıman nedir
- arabada rear ne demek
- eminevim araba alma şartları
- toyota c-hr hybrid fiyat
- byd satış rakamları
- yeni audi a3
- mercedes-maybach s600 fiyat
- lexus lbx teknik özellikleri
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X