Şimdi Ara

Şehirde Carraro 419 Grunge - Boy seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Şehir içinde gezme amacıyla bu bisiklet özellikle fiyatıyla gözüme çarptı.
    Yer yer bozuk yollar olduğundan bu bisiklet cazip geldi.
    Birkaç sorum olacak,

- Bisiklet kaç kg?
    - Boyum 1.70, yıllar sonra bisiklete bindim geçen ay. Kiraladığım yerde sanırım Salcano City Sport 28" bisiklet vardı ve ayaklarım yere zor değdiğinden ilk başta denge problemi yaşadım ve bu gözümü korkuttu.
    Yıllar sonra tekrar bisiklete başlamak istiyorum. Hangi boyunu almam gerekir? Okuduğum yorumlarda M, L gibi boylardan bahsediliyor. Ben ayaklarımın tam olarak basmasını istiyorum güven vermesi açısından. Burada Carraro satan bir yer var. İstediğim boyunu getirtebilir miyim? Boy konusunda ve aklınıza gelen diğer konulardaki tavsiyelerinizi bekliyorum.
    Teşekkürler.

• Şu sayfadan, bacak boyunuzu da girerek doğru kadro ölçüsünü hesaplayabilirsiniz:
    http://www.ebicycles.com/bicycle-tools/frame-sizer

Bacak boyunu bulmak için bacağınızın arasına alacağınız sert bir cismi yukarı çekip yer ile olan mesafeyi ölçmelisiniz. Ayağın yere değmesi için sele biraz alçaltılabilir ama bunu yalnızca bisiklet sürmeyi öğrenenler uygulamalıdır. Selenin alçak olması çabuk yorulmaya ve uzun süreli kullanımlarda sakatlanmalara neden olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tahrikk

Şu sayfadan, bacak boyunuzu da girerek doğru kadro ölçüsünü hesaplayabilirsiniz:
    http://www.ebicycles.com/bicycle-tools/frame-sizer

Bacak boyunu bulmak için bacağınızın arasına alacağınız sert bir cismi yukarı çekip yer ile olan mesafeyi ölçmelisiniz. Ayağın yere değmesi için sele biraz alçaltılabilir ama bunu yalnızca bisiklet sürmeyi öğrenenler uygulamalıdır. Selenin alçak olması çabuk yorulmaya ve uzun süreli kullanımlarda sakatlanmalara neden olur.

Bende seleyi yükseltmek istiyorum dizlerimin çok kırılmaması için ama bu sefer gidon alçak geliyor sırtım ağrıyor.
    Bisikletlerin gidonu yükseliyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Spor bisikletlerin gidonu biraz alçak olur ve yalnızca maşanın şaft borusunun üst sınırına kadar yükselebilir. Yani kadroya uygun kesilmiş bir şaft borusunda, yalnızca ara tutucular değiştirilerek 2-3 cm kadar ayarlanabilir. Bunun dışında açılı gidon boğazı da takılabilir ama hiç gerek yok. Bütün ağırlık seleye bindiğinde bu kez sele ağrızı baş gösterir. Bu kullanıma herkes alışıyor, en fazla bir hafta sürer. Üst vücut güçlüyse o kadar da sürmez.
  • Hesaplara göre 76 cm bacak boyumla 17" 43 cm kadro gerekiyor. Carraronun 15.5 ve 18.5 boyları var. Küçük olması bana daha çok güven verir. 15.5 alsam uyar mı?

• Doğru ölçü 17" fakat arazide bir inch kadar daha küçük, yolda kullanımda bir inch kadar büyük olması daha rahat olacaktır. Bisikletçide 18" kadroyu bacağınızın arasına aldığınızda, kadro üst borusu bacak aranıza değmezse sıkıntı olmaz.
  • Güvenlik benim için çok önemli. Özellikle en son küçükken sürdükten sonra. Geçtiğimiz aylarda o heyecanı tekrar yaşadım. Hatta kordonda duran kamyona kolumu sürttüm. Sıyrık izi hala hatıra olarak duruyor :)

Bisiklet haricinde mutlaka almam gerekenler;

Prowell kask: 70 TL

Koruyucu set; 2 adet dizlik, 2 adet bileklik ve 2 adet dirseklik: 20 TL

Bunlarla güvende olur muyum? Başka önereceğiniz şeyler var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yumuklu sucurta -- 27 Haziran 2012; 14:55:09 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    carraro 223 vs carraro elite 706
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dirseklik ve bileklik saçma olur. Kask, gözlük ve eldiven yeterli.

• Dizi kırılan arkadaşımın 3 ay boyunca yürüyemediğine şahit olunca ilk baktığım şey bunlar oldu :)
    Numaralı sağlam bir gözlüğüm var. Ne yazık ki filtreli bisiklet gözlüklerinden kullanamam. Numara meselesi.
  • Bende uzun zamandir arastiriyorum sanirim bu modelden alacagim. İzmirdeki arkadaslar nereden alabilecegim konusunda yardimci olabilirler mi?

-Boyum 187cm buna gore kadro boyu 19" olmali hesap sitesine gore

• sundu bisiklette var 3 tane şubesinden birinden bulun, bisikletin ağırlığı 14.5 kilo falan
  • quote:

Orijinalden alıntı: OmerBahadir

sundu bisiklette var 3 tane şubesinden birinden bulun, bisikletin ağırlığı 14.5 kilo falan

Tesekkurler bakacagim Türkiye'ye dönünce

• Benim Hesapta 19" uygun olarak cikiyor ancak kadro olarak modelde 18.5" veya 19.5" var
    Bir ust inch uygundur denmis ona gore mi almaliyim? Birde İzmir'de sundu bisiklette istenen olcude kadro bulunabiliyormu yada gorme imkani oluyor mu(halen yurt disindayim daha gidemedim :( )

http://www.carrarobisiklet.com/urunler.aspx?urunid=43

• quote:

Orijinalden alıntı: yumuklu sucurta

Dizi kırılan arkadaşımın 3 ay boyunca yürüyemediğine şahit olunca ilk baktığım şey bunlar oldu :)
    Numaralı sağlam bir gözlüğüm var. Ne yazık ki filtreli bisiklet gözlüklerinden kullanamam. Numara meselesi.

Numaralı cam takılabilen bisiklet gözlükleri var, onlara bakabilirsiniz. Normal gözlükte göze toz kaçar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: coaxem

Benim Hesapta 19" uygun olarak cikiyor ancak kadro olarak modelde 18.5" veya 19.5" var
    Bir ust inch uygundur denmis ona gore mi almaliyim? Birde İzmir'de sundu bisiklette istenen olcude kadro bulunabiliyormu yada gorme imkani oluyor mu(halen yurt disindayim daha gidemedim :( )

http://www.carrarobisiklet.com/urunler.aspx?urunid=43

hem bulursun hem canlı canlı görürsün diye düşünüyorum, boyun kaç 180 ve üstüyse 19,5 güzel olur 18,5 çocuk gibi kalıyor

• hazır konusu varken bende bir soru soruyum.

benim boyum 1.72 bacak boyu 78cm sitede hesap yapınca inc olarak 17.5 - 18 inç çıkıyo. Sorum ise ben carraro 419 bisiklette ikinci el 19.5 inclik bir tane buldum acaba bu bana uyar mı yoksa çok mu büyük olur.

bisikleti elden alacam bu bisikletin üst demiri bacağının arasına değmiyorsa büyük değildir diyenler var internette, ben denerken buna baksam acaba yanlış mı yaparım. genelde şehirde sürecem çok az dağda bayırda.

bir de carraro da L kadro boyu 19.5 inç oluyor heralde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arşivci_06

hazır konusu varken bende bir soru soruyum.

benim boyum 1.72 bacak boyu 78cm sitede hesap yapınca inc olarak 17.5 - 18 inç çıkıyo. Sorum ise ben carraro 419 bisiklette ikinci el 19.5 inclik bir tane buldum acaba bu bana uyar mı yoksa çok mu büyük olur.

bisikleti elden alacam bu bisikletin üst demiri bacağının arasına değmiyorsa büyük değildir diyenler var internette, ben denerken buna baksam acaba yanlış mı yaparım. genelde şehirde sürecem çok az dağda bayırda.

aynen doğru diyorlar çünkü durduğunuzda ayağınızı sele üstünde iken yere koyamazsınız parmak ucunuz değer yada değmez ancak bisikleti yatırırsınız buda tercih edilmen seleden inilir kadro apış arasına alınır salkımlara değmiyorsa sorun yoktur her türlü alınır.

• quote:

Çok büyük olur hocam sırt ağrısı çekenler vardı büyük kadro yüzünden.

• quote:

Orijinalden alıntı: Einstein

quote:

Bisikleti denedim demire degmiyor ama 1 parmak bosluk kaliyo birazda surdum bana iyi gibi geldi. Bisikleti almayi dusunuyorum cunku butcem sifirina yetmiyor almiskende 2. El iyi bir sey aliyim diyorum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Einstein

quote:

Bisikleti denedim demire degmiyor ama 1 parmak bosluk kaliyo birazda surdum bana iyi gibi geldi. Bisikleti almayi dusunuyorum cunku butcem sifirina yetmiyor almiskende 2. El iyi bir sey aliyim diyorum.

Hocam benim önerim madem çok almak istiyorsunuz, alın sonra daha küçük boy bir kadroyla takas için ilan verin, takas yapana kadar öyle kullanırsınız.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.