Şimdi Ara

Şehir içinde pickup kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
11.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Benimki şimdilik sadece bir hayal (bir arkadaşım aklıma soktu daha doğrusu ) ancak ilerde nasip olursa Golf'ü satıp belki Amarok gibi bir araç almayı düşünüyorum ama aklımda bazı soru işaretleri var bu konuda.

Şehir içinde pick up kullanmanın zorlukları var mı? Aklımdaki soruları sıralarsam daha kolay cevap alabilirim sanırım;

1- Yol tutuşu bakımından Golf'ten sonra sıkıntı yaratır mı?
    2- Çukurlarda mutlaka Golf'ten daha konforludur diye düşünüyorum ama yanılıyor muyum?
    3- Park etmek ne kadar zor?
    4- Aracı evin önüne çektiğinizde çoluk çocuk kasaya girip çıkıyor mu?
    5- Aracın yüksek oluşunun şehir içinde bariz bir avantajı var mı?
    6- Kasanın açık oluşu bagaj sıkıntısı oluşturuyor mu? Ayrıca hırsızlık sorunu da var tabi. Malum Ankara'da dur kalk trafiğe sürekli giriyoruz ve dilenciler her ışıkta hemen cama geliyor. Şimdi kasaya çıkıp kasadan bir şey almasınlar kasadan.
    7- Dönüş açısı virajlarda, göbeklerde vs. sıkıntı yaratıyor mu?
    8- Günlük kullanıma uygun mu?

Çok gereksiz sorular sorduğumun farkındayım ancak gerçekten daha önce ne bir pickup sürme şansım oldu ne de binme şansım oldu. Yani günlük hayatta ne gibi avantajları ve dezavantajları var onları öğrenmeye çalışıyorum. Amarok çok hoşuma giden bir araç ve özellikle dizel oluşu ve 8 ileri oluşu da gerçekten aklımı çeliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FirstClass -- 17 Şubat 2014; 0:49:47 >

• Hocam seni yakıtı ve vergisi çok etkiler bence golfe devam et
  • Dertsiz başına dert alma derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spinattimyalnizliga -- 17 Şubat 2014; 0:52:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FirstClass

Benimki şimdilik sadece bir hayal (bir arkadaşım aklıma soktu daha doğrusu ) ancak ilerde nasip olursa Golf'ü satıp belki Amarok gibi bir araç almayı düşünüyorum ama aklımda bazı soru işaretleri var bu konuda.

Şehir içinde pick up kullanmanın zorlukları var mı? Aklımdaki soruları sıralarsam daha kolay cevap alabilirim sanırım;

1- Yol tutuşu bakımından Golf'ten sonra sıkıntı yaratır mı?
    2- Çukurlarda mutlaka Golf'ten daha konforludur diye düşünüyorum ama yanılıyor muyum?
    3- Park etmek ne kadar zor?
    4- Aracı evin önüne çektiğinizde çoluk çocuk kasaya girip çıkıyor mu?
    5- Aracın yüksek oluşunun şehir içinde bariz bir avantajı var mı?
    6- Kasanın açık oluşu bagaj sıkıntısı oluşturuyor mu? Ayrıca hırsızlık sorunu da var tabi. Malum Ankara'da dur kalk trafiğe sürekli giriyoruz ve dilenciler her ışıkta hemen cama geliyor. Şimdi kasaya çıkıp kasadan bir şey almasınlar kasadan.
    7- Dönüş açısı virajlarda, göbeklerde vs. sıkıntı yaratıyor mu?
    8- Günlük kullanıma uygun mu?

Çok gereksiz sorular sorduğumun farkındayım ancak gerçekten daha önce ne bir pickup sürme şansım oldu ne de binme şansım oldu. Yani günlük hayatta ne gibi avantajları ve dezavantajları var onları öğrenmeye çalışıyorum. Amarok çok hoşuma giden bir araç ve özellikle dizel oluşu ve 8 ileri oluşu da gerçekten aklımı çeliyor.

hiç amarok kullanmadım onu baştan belirteyim
    ama pick up kullanma şansım bir kaç değişik markada oldu golfte kullanmış olduğumdan belki size fikir verebilir diye sorularınıza yanıtlar vereyim.
    1- Sıkıntı yaratıp yaratmayacağını sizin kullanım sitiliniz belirler ama yol tutuşu sizin için önemliyse golfu çok ararsınız.
    2- Çukurlar ve pick up birde konfor bunlar yan yana gelmez heleki arka koltuktakiler için bildiğiniz işkencedir.
    3- Park etmek golften sonra inanılmaz zor çünkü araba her yere sığmaz.
    4- Bulunduğunuz yerde çoluk çocuk bolsa girebilirler :)
    5- Avantajı bol gerektiği zamanlarda kaldırımı aşıp karşı şeride bile geçebilirsiniz :)
    6- Kasayı kapatırsınız hiç bir sorun kalmaz.
    7- Dönüş açısı çok problem yaratmaz.
    8- Bence büyük şehirde yaşıyorsanız uygun değil ama diğer yerlerde daha uygun.

• Yazın bunun siyahı gelmişti sokağa millet önünde resim çekiniyordu. Dodge Ram...

Baya büyük bir araç ama şehir içinde rahat kullanılır, neden olmasın, millet minibüs kullanıyor.

https://store.donanimhaber.com/2d/ff/4e/2dff4e1a5afbbe71002701452864b5f7.jpg

• Dag bayir gezerim dersen tamam. Ama yok ben sehir ici kullanirim sadece dersen hic bulasma :)

• inşaat çiftlik vb. yerde kullanmıcaksan hiç gereği yok parayı çöpe atarsın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    şehir içinde atv sürmek?
    16 yıl önce açıldı
    Şehir Dışı plaka kullanmak
    15 yıl önce açıldı
    Şehir dışından 0 araç almak
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hilux kullanıyorum Ankarada.

Bir kere çukurda daha konforlu olayı yalan.Özellikle kasa boş olursa arka taraf zıplar.Yine kas boşken yol tutuşda sıkıntı olur.
    Park etmede ben sorun yaşamıyorum çünkü park sorunu yok.Büyük ihtimal sokak arasında sorun olur.
    Dönüş çapı tabiki oldukça büyük.
    Amarokun yakıtını bilmem ama Hilux uzun yolda 45 krş civarı yakıyor.Şehir içinde 55 krş civarında olur.

Eğer ki işin ya da gezme amacın yoksa gerek yok.
    Ama güzel bir 4*4 ile dağ bayır gezmenin zevkini yaşamak istiyorum diyorsan bir daha zor bırakırsın.Bütün yaz dağ tepe dolaştım böyle bir zevk zor yaşanır.
  • Profil gizli olduğu için şehrinizi göremedim..

Ben istabulda yaşıyorum ve küçük boşluklara sığamayıp başka park yeri aramak zorunda kaldığım zamanlarda "acaba sedan almasamıydım" diye düşünüyorum..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • dağ bayır gezerim arazide de zorlarım aracı diyorsan bi daha bırakamazsın tutku olur, onun dışında şehir içi kullanım için hiç de uygun değildir...
  • yüksek araç olduğundan kullanması çok keyifli, eğer hiç arazide ve iş için kullanmayacaksan almaya değmez.
    Ben 4 yıldır genelde Anadolu'da, şehir içi-şehir dışı,projeler için kiralık 4x4 ler kullanıyorum çok memnun hepsinden. Hilux ve L200 favorilerim.
  • Ssangyong Korando Sports alin derim. Arkasi makas olmadigi icin normal otomobil konforu olur.

Millet kamyon, otobüs, SUV falan kullaniyor. Şehir içinde sorun olmaz. Park yeri de ara sokak yerine 2-3blok ileride uygun yere park edilerek çözülür. Kasayi kapatinca 10 numara olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 senedir kullanıyorum şehir icinde tek sorun bogaz koprusu , son 1 senedir korando sports kullanıyorum sehir ici 400 kurus yakıyor makas yok digerlerı gibi cogu c sınıfı aracdaan konforlu ve suratlı net 200 goruyor 155 beygir 360 tork , kımse onune atlayamıyor trafıkte , 50 60 lira verıp mınnacık 100 beygir motorlu bir araca bınmektense heybetlı yuksek bir arac daha mantıklı bence
  • Şehir içinde pikap kullanmanın mantığı nedir o soruları sormadan önce bunu düşündün mü?
  • Geçenlerde çift şerit ışıklarda Amarok vardı önümde. Onun önünde de Doblo var. Kırmızı ışık yanıyor fakat sağa dönüş yeşil de Doblocu da sağ şeride durmuş kırmızıyı bekliyor. Amarok kornaya basıyor selektör yapıyor, Doblo da tık yok. Amarokçu sinirlenmiş olmalı ki sağ tarafta ki 30 cm kaldırıma çıkıp Doblo nun sağından geçti gitti. Bir tek böyle durumlarda işe yarar gibime geliyor.
  • 5 aydır Amarok kullanıcısıyım bir önceki arabam W-211 kasa E-240'dı.
    Eğer gazlamıyorsanız yol tutuşu sorun çıkarmaz,ben bazen özlüyorum yanlamayı vs'yi.
    Makasa falan giremezsiniz Amarokla rahat bir şekilde, virajlarda da savuruyor ama
    toparlıyor hemen araç kendini.
    Çukur ve tümsekler için konuşmak gerekirse Golf tabikide çok daha iyidir.
    Fakat uzun yolda 10 üzerinden 8-9 alır,Istanbul-Bodrum yolunda test edilip onaylanmıştır.
    Tabi eski aracım kadar rahat değil ama Golf ile kıyaslarsak daha iyi.
    Yakıt olarak şehir dışında 7,5lt şehir içi 9,5-10 lt yakıyorum daha düşük ortalama yakalayanlarda var.
    Kasa açık bende, pick-up alıp kasayı kapatmak bana arabaya hakaret gibi geliyor, eğer zevk için alınıyorsa.
    Bugüne kadar arkasında çok eşyamı bıraktım,park halinde 4-5 saat kaldığıda oldu ama hiç bişi alınmadı.
    Park sorunu ben pek yaşamıyorum açıkcası ön-arka park sensörüde var sonuçta ama Golften sonra
    alışmak 4-5 haftanızı alır.
    Burda en önemli etken sizin ne istediğiniz tabiki, kimine göre saçma mantıksız gelen bir şey sizin için tam tersi olabilir.
    1.Köprüden geçememek beni çok etkilemiyor açıkcası her ne kadar saçma bir kanun olsada.
    Bu arada aracım 2.0BiTDI 180bg A/T Highline.
    Aklınıza takılan bir şey olursa yardımcı olmaya çalışırım.
    Son olarak eğer Amarok almakta karar kılarsanız aksesuarlar içinde güzel bir bütçe ayırın

Edit:4X4 lerin vergisi SUV gibi hesaplanıyor 4X2'lerinki kamyonet olarak
    4X4:1100 küsür (6 aylık)
    4X2:500 küsür (6 aylık)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaanyilmaz1 -- 17 Şubat 2014; 21:32:28 >

• 16 senedir pick-up kullanıyoruz aman diyim işinizle alakası yoksa sakın almayın hiç maceraya girmeyin ilk başlarda hoşunuza gider sonra kafanızı vurursunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: selamivural

Yazın bunun siyahı gelmişti sokağa millet önünde resim çekiniyordu. Dodge Ram...

Baya büyük bir araç ama şehir içinde rahat kullanılır, neden olmasın, millet minibüs kullanıyor.

https://store.donanimhaber.com/2d/ff/4e/2dff4e1a5afbbe71002701452864b5f7.jpg

Amerikada 3 pickup tan biri ram zaten ordayken kullanmistim agir olmasina ragmen cok seri ben 160mil i cok rahat gormustum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.