Şimdi Ara

SEG 40' SMART LED TV KULLANANLAR-- SEG 40182B (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
643
Cevap
25
Favori
122.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erturk unal

    Merhaba. Bende de aynısı oldu. Ses var görüntü yok. Normal bir şekilde çalışırken bir anda oldu. Yazdığınızdan anladığım kadarıyla birçok kişi çoktan bu sorunu yaşamış. Ben de internette araştırınca Led barındaki ışıkların yanmaması olarak buldum sorunu. Şu videodaki sorun:

    https://www.youtube.com/watch?v=hXvlPBik-9Q&feature=youtu.be

    Tamir ettirsem mi diyorum, 400-500 TL maliyetten bahsediyorlar Youtube yorumlarında. Sonra değmez diye düşünüyorum. Siz ne yaptınız? Tamir ettirdiniz mi yoksa çöp mü oldu?

    Bu arada zaten yıllardır ekranda yukarıdan aşağıya bir sürü (belki 10 tane) düz çizgi vardı. Çizgi şeklinde ölü piksel gibi ama tam olarak ölü piksel değil. (Forumu tam olarak okumadım belki bu sorun da kroniktir.) Dikkatli bakılmadığında fark edilmiyor diye onu pek sorun etmemiştim.

    Mesajınızı şimdi gördüm, epeydir foruma girmiyordum, gecikme için kusura bakmayın. Benim TV'nin sorunu led barların yanmasıymış. Bu arada sonradan sesin de gitmesi durumu sadece uydu kablo bağlantısındaki temassızlıkmış. Kabloyla oynayınca ses düzeldi. Yani klasik "ses var, görüntü yok = led bar yanması" durumu.


    Ben internetten TV'ye uygun yerli üretim komple led bar seti alıp (Kayseri'de bir firmadan, o zaman 100 TL civarına) kendim değiştirdim. Internette benzer modellerin nasıl yapılacağına ilişkin videolar var. İlk kez yaptığım için biraz uzun ve zahmetli oldu, sonuçta panele hasar vermek de mümkün. Ama bir sorun olmadan işlemi tamamladım. TV şu an gayet güzel çalışıyor. Hatta görüntü eskisinden daha aydınlık, çünkü sanırım zamanla ledlerin bazıları zaten yanmış ama bir noktada hepsi tamamen gidince artık görüntü görünmüyor. Aslında eski led şeritleri tek tek test edince hepsinin tamamen yanmadığını farkettim. 5 adet led şeritten sanırım 2 veya 3'ü tamamen sağlamdı. Ama sanırım belli bir kısmı yanınca diğerleri de yanmaz oluyor (muhtemelen devre bağlantı şeklinden ötürü). Sonuçta ben cihazı sökmüşken hepsini komple değiştirdim. Servis 500 TL fiyat vermişti, ben 100 TL'ye hallettim. Bu arada ledlerin yanması dışında TV'min bir sorunu yoktu. Yani bahsettiğiniz şekilde bir panel sorunu (ekranda çizgiler) yok bende. İşlemin tüm detaylarını tavsiye forumunda (Ado üstadın forumu) anlattım.





  • SEG tv ful yada kurtarma yazılımı lazım .yardımcı olrsanız sevinirim

     SEG 40' SMART LED TV KULLANANLAR-- SEG 40182B
  • mudem kullanıcısına yanıt

    İnceleriz e bakın hocam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.