Şimdi Ara

Seçime kadar TL mevduatına dönülmeli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

TL Mevduatı bazı bankalarda %45'e kadar geldi.

Geçen gün de CB TL'nin artık daha fazla değer kaybetmeyeceğini söyledi -ki ben bundan, 2024 yerel seçimlere kadar doları sabit tutacaklarını çıkarıyorum. Kısa vadeli yani. Maksat taşıma su ile değirmen döndürmek.

Aynı geçtiğimiz mayıs seçimleri gibi. Dolar 18'lerden 28'e fırladı.

4 ay 4 aydır,

500K'nın aylık faizi şu an 17K

4 ayda 68K eder.

Dolar zaten değişmezse aylık dolar mevduatında 5-10 dolar geliyor, 17K anında bir hiç.

Ha, tahminim mart seçimlerinden sonra doların yine çıkacağı.

Sizin düşünceleriniz nedir? Var mı geçici TL'ye dönecek olan?

• Seçime kadar bunlar dövizi yine tutarlar. Tl cinsinden yüksek mevduata basmalı parayı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • paran var derdin var..

• Örnek verdiğiniz rakam 500 bin olduğundan dolayı konuşuyorum bu gün itibari ile 500 bine alabildiğiniz bir şeyin fiyatı( emtia, mekul,gayri menkul,araç vsvs), 4 ayda 68 bin artmazsa mantıklı bir karar.

İyi kestirebilmek gerekiyor. Ama başka ülkelerde 4 ay kısa vade olarak algınalırken, bizim ülkemizde 4 ay şu an ki ekonomi yönetiminide işin içine katınca uzun vade oluyor.

• Yanlış yerde cevap arıyorsun. Bu koca forumda 100 bin ve üstü yatırım yapacak parası olan adam iki elin parmağını geçmez.

Yapacak birşey bilmiyorsan ve paranın kısa zaman içinde sana lazım olabilme ihtimali varsa faiz mantıklı.

En kötü 3 yıl parayı unutmaya göze alıyorsan borsa olabilir.
    (Hisse tavsiyesi vermeye gerek yok. Türkiye'nin en sağlam ve köklü şirketlerinden sepet yapabilirsin uzun vadede kazanırsın. Ha o şirketler batarsa zaten senin paranda bu ülkede pul olur)

İmara açık arsa arayabilirsin. Yıllar sonra arsanın bulunduğu yer değerlenebilir en kötü kat karşılığı mütahite verirsin. Yada ilerde çocuklarına torunlarına kalır.

Vs vs vs.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.