Şimdi Ara

Seboreik Dermatit (230. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
12 Misafir (6 Mobil) - 6 Masaüstü6 Mobil
5 sn
8.633
Cevap
208
Favori
1.265.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 228229230231232
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Teşekkürler. Sayende yeni bir etken madde öğrendim "Nystatin". İlk kez duyuyorum.

Biraz araştırdım. Türkiyede sadece oral süspansiyon olarak satılıyor. Mikostatin ve Fugostatin adlarıyla. Sanırım bebeklerin ağzında oluşan pamukçuklar için. (Pamukçuk Candida nedeniyle oluşuyormuş - Aslında hepsinin nedeni yine bağırsak sağlığına bağlanıyor gibi ya neyse)

Fiyatı düşük olduğu için oral süspansiyonu cildime sürmeyi deneyicem.

Belki yanlış mantık olabilir ama; SD derinin üst katmanında. İlacı çok emmese dahi etki edebilir. Ancak ilaçlar çok tehlikelidir! İnşallah çok başka bir yan etki göstermez :)

Bu ya da Nystatin Lederle kremi Eğer işe yararsa, cilt için en iyi yatıştırıcıyı bulduk diyebiliriz.

Aşağıdaki açıklama umut saçıyor.
    quote:

Nistatin, muhtemelen mantar hücrelerinin membranındaki steroidlere bağlanarak membran geçirgenliğini değiştirir ve hücre içi elemanların hücre dışına sızmasına neden olarak etkisini gösterir.
    Oral uygulanan nistatin, gastrointestinal kanaldan çok az miktarda absorbe olur ve tavsiye edilen dozlarda kullanıldığında kanda saptanabilir bir seviye oluşturmaz. Oral yoldan uygulanan nistatin'in büyük kısmı değişmeden feçesle atılır.

İlacabak - İLAÇ REHBERİNİZ
    FUNGOSTATIN 100.000 U / ML ORAL SUSPANSIYON ICIN TOZ 50 ML
    http://www.ilacabak.com/ilacgoster.php?Id=4421

Tam bu yazıyı yazarken bir başka Nystatin ürünü buldum.

Nystatin Oinment -
    Drugs.com
    Nystatin Ointment - FDA prescribing information, side effects and uses
    https://www.drugs.com/pro/nystatin-ointment.html

Açıklamasında Candida [Monilia] Albicans ve diğer Candida mantarları için kullanıldığını belirtmişler. Ama diğer taraftan Reddit'te SD belirtileri için tavsiye edilmiş.

Kremin sonuçlarını sabırsızlıkla bekliyorum.

• istavrit59 İ kullanıcısına yanıt
    Aklimdasiniz arkadaslar ilac gelmis ama elime ulasmadi vede cuma gunu randevum var doktorumla, guzel arastirmissin bende cok arastirdm

http://www.skindrone.com/2015/02/nystatin-potential-seborrheic-dermatitis-treatment/
    Bu sitedede guzel yorumlar var ilacla ilgili
    nystatini hem bir doktorumla konusucam sonrasinda sonuclari yazicam buraya insallah dermanimizi bulmusuzdur kalın saglicakla
  • Merhaba bu lanet olası hastalıkdan bendede var ve bir cok ürün denedim. La roche posay , Ducray , Sedolin , betnovadite , ketoral gibi bir cok ürün denedim ve acıkcası pek bi fayda görmedim. Ama kendi imkanlarınla araştırmalarım sonucu Bluecap adlı bi krem keşfettim. Ve kullanmaya başladıgım ilk gğnden itibaren etkisini göstermeye başlamıştı. Fiyat olarak biraz pahalı ama etkili bir ürün bu illet hastalıkla uğraşan arkadaşlara kesinlikle tavsiye ederim. Günde 1 - 3 kez sorunlu bölgeye sürün ve güzelde emdirin. Ardından zaten farkı görüceksin 2 ve 3 üncü gün pullama ortadan kalkıyor. Devamında 3 5 gün daha kullanın. Tertemiz bir cilte kavuşabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: by.mmt

Merhaba bu lanet olası hastalıkdan bendede var ve bir cok ürün denedim. La roche posay , Ducray , Sedolin , betnovadite , ketoral gibi bir cok ürün denedim ve acıkcası pek bi fayda görmedim. Ama kendi imkanlarınla araştırmalarım sonucu Bluecap adlı bi krem keşfettim. Ve kullanmaya başladıgım ilk gğnden itibaren etkisini göstermeye başlamıştı. Fiyat olarak biraz pahalı ama etkili bir ürün bu illet hastalıkla uğraşan arkadaşlara kesinlikle tavsiye ederim. Günde 1 - 3 kez sorunlu bölgeye sürün ve güzelde emdirin. Ardından zaten farkı görüceksin 2 ve 3 üncü gün pullama ortadan kalkıyor. Devamında 3 5 gün daha kullanın. Tertemiz bir cilte kavuşabilirsiniz.

Saç derisine de mi kremi sürdünüz hocam yani kafanıza?

• Bu hastalık saçınızı döküyor mu? Benim favori altları seyreldi bu illet yüzünden.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jerichoholiccc

Bu hastalık saçınızı döküyor mu? Benim favori altları seyreldi bu illet yüzünden.

Favori altları derken ? sakalların mı döküldü
  • eet sadece sorunlu kısımlara ve her hangi yan etki oluşmadı ve işin güzel tarafı bu hastalık yuzunden saclarım seyrelmıstı sanki daha fazla gürleşti gibi :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Asterix

quote:

Orijinalden alıntı: Jerichoholiccc

Bu hastalık saçınızı döküyor mu? Benim favori altları seyreldi bu illet yüzünden.

Favori altları derken ? sakalların mı döküldü

Yok hocam sakal değil bildiğin favori kısmı dökülüyor hatta seyreldi biraz.

• Sorun suratinda olan arkadaslar icin suratiniza herseyi surmeyin ozellikle kortizon hic surmeyin cok kotu oluyo malesef kortizon uzun kullaninca

• Yahu ALLAH ini seven bu yaglanmaya ne iyi gelir denemediğim kullanmadigim urun kalmadı saçları günde 2 kefe yikiyom ama vıcık vicik yag o yağlanmadan oturu kafada saç kalmiycak kafayı yedircek bana ne yapsam ne kullansan tavsiyesi olan varmi

• W.Klitschko kullanıcısına yanıt
    Çare Roaccutane ya da daha ucuz versiyonu Acnegen

Yan etkileri çok, dikkatli kullanmak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Renegade Havoc -- 22 Eylül 2016; 21:18:37 >
  • Renegade Havoc R kullanıcısına yanıt
    Dedigin gibi bu haplarin yan etki si çokmus sizkullandinizmi acaba

İlk basta aknetrent kullandim ama aşırı etki gösterdiği için 1 hafta da bıraktım.Sonra başka bir marka zoretanin kullandım 5-6 ay egzemayi asla bitirmiyor.Kullandığın sürece saçların hic yağlanmaz bu konuda çok harika ama sd yi kökünden almıyor.Yüzünde çıkan tüyler yetmez gibi ağda da yasak ;) Tam emin olmamakla birlikte sd li bölgedeki kabuklanmayi tamamen bitirmiş olabilir başka bir sebepten de gitmiş olabilir emin değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WinchesteeR -- 22 Eylül 2016; 23:43:54 >
  • Yüzü temizledik fakat saç ve sakaldaki kepekle savaşmak enerjimi tüketiyor...selenyum sülfit'e doyduk fakat sd doymadı...şeytan diyor : evdeki tüm şampuanları karıştır,tek şampuan yap.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • W.Klitschko kullanıcısına yanıt
    Ben yıllardır kullanıyorum bu haptan başka yağlanma ve sivilce problemime çare olan başka bir şey olmadı...
  • WinchesteeR kullanıcısına yanıt
    Yağlanma için tavsiye etmiştim, sd konusunda kesin çare yok maalesef.
    Ama yan etkileri yararını örtüyor gibi ..

• Şeker tükettiğim zamanlar hastalık baş gösteriyor ve şekeri kestiğimde ise çıkmıyor.
  • WinchesteeR kullanıcısına yanıt
    Yağlanma veya sivilce yüzünden hayattan soğuyan biri için tam tersi geçerli...
  • Şekeri kullandıktan veya bıraktıktan ne kadar süre sonra değişim oluyor?

1 gün,1 hafta veya 1 ay?

• 
Sayfa: önceki 228229230231232
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.