Şimdi Ara

SEAT LEON MK3/5F ANA KONU (2420. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
58.429
Cevap
357
Favori
2.705.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 24182419242024212422
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tunlab

araç değişikliginden dolayı.

Hayırlı olsun hocam, yine seat mı düşünüyorsunuz ?

:)
  • Police55 P kullanıcısına yanıt
    Hocam naçizane tavsiyem hava ve polen filtresi aşırı kirlenmediyse (her ne kadar yenisinin fiyatı makul da olsa) özel servislerde bulunan güçlü kompresörlerle temizleyin en azından o seneyi kurtarır diye düşünüyorum.

Yurtdışı forumları sıklıkla takip ediyorum, mutlaka yılda bir yağ ve filtresi değişiyor, kalanları ya çok eskiyecek ya da işlevini kaybedecek ki değiştirilsin, benim de manuel bu yıl sadece yağını değişip devam etmeyi düşünüyorum :)

Kontak aç kapalı bu yakıt ortalamasını (9 buçuk saatlik yolculuk, 4km/s ortalama hız) yakalayabildim. Bir yandan yakıt biterse endişesi, bir yandan yolda kalır mıyım gerginliği derken 25km kala istasyona girebildim o 6 Ocak gecesi.

SEAT LEON MK3/5F ANA KONU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalpakci -- 1 Şubat 2017; 21:58:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: tmac61

Hocam naçizane tavsiyem hava ve polen filtresi aşırı kirlenmediyse (her ne kadar yenisinin fiyatı makul da olsa) özel servislerde bulunan güçlü kompresörlerle temizleyin en azından o seneyi kurtarır diye düşünüyorum.

Yurtdışı forumları sıklıkla takip ediyorum, mutlaka yılda bir yağ ve filtresi değişiyor, kalanları ya çok eskiyecek ya da işlevini kaybedecek ki değiştirilsin, benim de manuel bu yıl sadece yağını değişip devam etmeyi düşünüyorum :)

Normal şartlarda bildiğim kadarı ile 30.000 km de buji değişmez aslında, sökülüp temizlenir ve tırnak aralığı sentil ile araca uygun aralığa getirilerek rahatlıkla 50-60 bin km kullanılır ama bu işlemi yeni bujiler ile kıyaslayıp uc kısmının ne kadar yıprandığını kontrol edip öyle karar vermek lazım çünkü yakıt ekonomisini direk etkileyen unsurlardan biridir, diğeri ise hava filtresi, dediğiniz gibi çok kirlenmemişse kuvvetli hava tabancası ile temizlenebilir ancak bujiden önce hava filtresinin yeni olması hava yakıt karışımının optimum düzeyde olması açısından daha önemli. Sizinde söylediğiniz gibi polen filtresi çok kirli değilse hava ile temizleyip tekrar kullanılması mümkündür.

• quote:

Orijinalden alıntı: Police55

quote:

Orijinalden alıntı: tmac61

Normal şartlarda bildiğim kadarı ile 30.000 km de buji değişmez aslında, sökülüp temizlenir ve tırnak aralığı sentil ile araca uygun aralığa getirilerek rahatlıkla 50-60 bin km kullanılır ama bu işlemi yeni bujiler ile kıyaslayıp uc kısmının ne kadar yıprandığını kontrol edip öyle karar vermek lazım çünkü yakıt ekonomisini direk etkileyen unsurlardan biridir, diğeri ise hava filtresi, dediğiniz gibi çok kirlenmemişse kuvvetli hava tabancası ile temizlenebilir ancak bujiden önce hava filtresinin yeni olması hava yakıt karışımının optimum düzeyde olması açısından daha önemli. Sizinde söylediğiniz gibi polen filtresi çok kirli değilse hava ile temizleyip tekrar kullanılması mümkündür.

hocam
    k&n gibi kutu içi performans hava filitresi alıp sadece temizleyerekte kullanabiirsiniz hersene yenisini alacağınıza
    hem az birazda düşük devirlerde normal filitreye göre biraz rahatlatıyor aracı
    bakımdan sonra taktım ben
    şuan aelimd bakımdan çıkan 9160 km lik filitre ve 1-2 km kullanılmış tsi fiitresi var. k&n kutu içini taktığım için

• josh-r J kullanıcısına yanıt
    K&n kutu içi filitrenin de temizliği ve yağlama işi zor olmayacak mı?

Orijinalden alıntı: Police55

K&n kutu içi filitrenin de temizliği ve yağlama işi zor olmayacak mı?

temizleme ve yağlama kiti var hocam.
    hem azcık performans düşük devirde hemde azcık ses katıyo.
    soft turboyu zorlamıcak yazılımda düşünüyorum. onun için de aldım. hemde hersene değitirmeye gerek kalmıcak bu zamlarla uzun seneler kullancaz gibi görünüyo araçları.

Geri kalanı sehir ici kullanım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sa. 2013 fr 140 sahibiyim araç 79binde 2 bin km sonra bakım uyarısı aldım, hafta sonu tesadüf eseri sıvıları kontrol ederken hidroligin (dot 4) çok az kaldığını gördüm ve petrolden alıp üstüne ekledim yaklaşık 100ml yarıya kadr doldu.

1. Balataları değişecek anlaşılan marka ne tavsiye edersiniz

2.özel servise gideceğim özellikle baktırmam gereken yer var mı benim belirtmem gereken, yoksa usta bakıp söyler mi, bunun sonucu parçaları dışardan alıp taktırmayı düşünüyorum. Aracı bakım için kontrol etmesinden dolayı ücret talep eder mi

3.yağ değişimini yaklaşık 1500 km önce yaptırdım mobil 1 5.30 ama memnun değilim motor Soguk çalışmada dizel gibi çalışıyor, Castrol a geçmeyi düşünüyorum. 1500 km yoldan sonra 0.5 lt yağ yakmış motorun Castrol yağa uygun oldugunu mobilde yağ yakma olayı ve ses olabileceğini duydum ne kadr doğru bilmiyorum tabi

4. Bulunduğum ilde bosch car servis var tavsiye edermisiniz bir diğer alternatif WV özel servisi

• Arkadaşlar günaydın dün seata uğradım ; makyajlı leon gelmiş zor ayırt ettim hiç bir farkı yok . 1.2 tsi manuel 5" ekran 16 jant sunroof + iç led paketli araçta 79.000 yazıyordu şok oldum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stroma -- 2 Şubat 2017; 9:48:16 >
  • Arkadaşlar leon almayı düşünüyorum bayide bir tane kırmızı 2016 model 1.2 tsi dsg full led sunroof alcantara doseme büyük ekran full bir arac var 79bin diyorlar belki biraz daha düşebilirler almaya değer mi sizce? İ30 ile arasında çok kararsız kaldım.. Yardımlarınızı bekliyorum

I 30 sanırım atmosferik motor .
    Edit turbo imiş :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafzafer2 -- 2 Şubat 2017; 10:50:27 >
  • Arkadaşlar benim arabada bu lastik basınç ayarı çalışmıyor. En son ön lastikleri 32 arkaları 29 yapmıştım ve lastik basınç ayarında kaydetmiştim. Bugün bir kontrol ediyim dedim bir baktım önler 27 arkalar biri 26 biri 25 e düşmüş. Allah'a emanet gitmişim resmen. 15 bin bakımında bunuda söyliyim düzeltsinler.

Orijinalden alıntı: Altan41

Bu da benim Aralık ayı tüketim 1.2 dsg. 180km si izmit-istanbul gidip gelme.

Hocam bunu nasıl başarıyorsun? Ben full depo ile en fazla 600 km yapıyorum İstanbul şehir içinde.

• NGK bujilerimde geldi.Orijinal ürün, memnun oldum.😀
    Resim yükleyecektim ancak yüklemede sıkıntı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Police55 -- 2 Şubat 2017; 14:44:31 >

Orijinalden alıntı: leonall

Klima ac tuşuna basarak çaliştirin buhar gider ayni zamanda ön cama verin

Bişey soracağım geçen bir arkadaş daha yazmıştı aynı şeyi ona da sormuştum ama sonra mesajını sildim. Neden AC açık olmalı diyorsunuz bi sebebi var mı? Ben hiç bir zaman ac de çalıştırmıyorum. Normal kaloriferi camlara üfletmek ve sirkülasyonu dışardan yapmak yetiyor. Sizin böyle söyleme sebebiniz nedir başka bir durum mu var acaba bilmediğim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okann105 -- 2 Şubat 2017; 11:58:13 >

Orijinalden alıntı: ARNT

quote:

Orijinalden alıntı: Altan41

Bu da benim Aralık ayı tüketim 1.2 dsg. 180km si izmit-istanbul gidip gelme.

Hocam bunu nasıl başarıyorsun? Ben full depo ile en fazla 600 km yapıyorum İstanbul şehir içinde.

Aynen , ben de merak ediyorum. Gaz pedalının altında yumurta varmış gibi basıyorum , vites değiştime devir ve hızına mümkün olduğunca uymaya çalışıyorum fakat ortalamam 7,5-8 Lt.'lerde dolaşıyor :(

*Aracım 1,5 aylık manuel FR 125 Hp
    *Tamamı şehiriçi (Bursa)

• 
Sayfa: önceki 24182419242024212422
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.