Şimdi Ara

SEAT LEON MK3/5F ANA KONU (1858. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
16 Misafir (10 Mobil) - 6 Masaüstü10 Mobil
5 sn
58.404
Cevap
358
Favori
2.689.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 18561857185818591860
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Seninkinde bir problem yok gibi boyalı araç satma gibi bişey olabilir mi sıfır araç ta

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Kesme biçme olacaksa çerçeve yapayım yapmışken

SEAT LEON MK3/5F ANA KONU

Onun için her araç teslim almaya gidene boya değerlerine bakılırken başında durun diyoruz. Bazı bayi göstermiyor. Bazısı belge veriyor...

Sizin araçta boya olmadığının garantisini fotoğrafla vermek zor. Gözle bakabiliyor olsak kısmen anlaşılır zaten. Ama şu an için tek seçenek flashlı foto ancak o da kesin kanıya götürmez.

Öte yandan bayiye gittiğinizde kaygınızı belirtip biraz zorlayarak ölçüm yaptırabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Leon -- 28 Mart 2016; 19:45:28 >
  • Bu 2. Sıfır aracımız muhtemelen daha sıfır araç almam alırken boya titzliği yapıyordum geçen vurdular artık km sine bakarım alıcağım araçta o da ne kadar doğru km dir allah bilir türkiye de bu tip şeyler çok sıkıntılı oluyor :)

Avrupada vidalı parçalar direk değiştiriliyor. Çamurluk, kaput, bagaj... Fabrikadan astarlı şekilde gelen parça mis gibi boyanıp takılıyor.

Yarısı olmayan kapıyı kaynakla, macunla onarmak bizim memlekette var. Niye? Galericiler "değişmiş" parçadan gıcık kapıyor ve fiyat kırıyor diye.

2004 model corsa aracımızla yan devrildik. Onarım yapacaklardı biz istemedik. Sigorta ile belaya kaldık ama ön iki kapı ön iki çamurluk ön kaput değişti. Tavanda çok bir şey yoktu macun çekip boyadılar.

12 senede macun 2 yaz 2 kışta bir çatladı. 4 kez tavan boyası yenilendi. Değişip boyanan parçalar ilk günkü gibi duruyor.

Şimdi benim gibi düşünen ve temiz onarım yaptıranın parçası da değişmiş, yarısı olmayan kapı da değişmiş.

İkinci ele güvenmek daha zor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Leon -- 28 Mart 2016; 19:58:11 >

• Haklsın kemal birde şu saçma hasar kaydı olayı var ya o zaten ayrı bir sıkıntı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün aracımı yıkattıktan sonra ön tampondan boyanın attığını farkettim. Ön tampon Doğuş serviste boyanmıştı. Buraya elle rutuş mu atmalıyım yoksa servise mi götürmeliyim? Zamanla açılma yapar mı sizce?

Hızlı Resim
    Hızlı Resim - Image
    http://hizliresim.com/JAVlEW

• Burada daha deneyimli arkadaşlar var megaköy istanbulda arabaya evin önünde sürtmüşler. Daha 1 haftalık bile olmadan hasarı aldık. Neyse olan oldu da şimdi ne yapılabilinir ? Ben pek anlamıyorum ve beceremem de yaptırcak yer falan önerisi olursa daha iyi olur galiba. Benim kaskomun autoking anlaşması yokmuş, komple boyaymak falanda istemem açıkçası. Opel kaskom var mini onarım falan da varmış ama nedir ne değildir hiçbir fikrim de yok. Önerilerinizi bekliyorum :(
    Bu mesaja eklenen görseller:

• quote:

Orijinalden alıntı: Gürbüz G

Tamponlar güneşi yiyince rengi değişiyor.
    Benim spoyler boyanırken, fırında tamponun rengi değişti.

Selam, sizin aracınızın boyanan parçasını kuruturken fazla ısıtmışlar , bu nedenle sararma olmuştur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Hafif taşırarak rötüş yapmak tek çare :)

Video çektim ama dış ses çok fazla olduğu için silecek sesi videoya yansımıyor malesef. Yararlı bir çekim olmadı

Orijinalden alıntı: cenk_fb

Bugün aracımı yıkattıktan sonra ön tampondan boyanın attığını farkettim. Ön tampon Doğuş serviste boyanmıştı. Buraya elle rutuş mu atmalıyım yoksa servise mi götürmeliyim? Zamanla açılma yapar mı sizce?

Bu boyananın tampona yapışmama nedeniyle oluşur, büyük ihtimalle boya dökülmeye devam eder.Çözümü tamponu tekrar boyatmaktır.

Bugün aracımı yıkattıktan sonra ön tampondan boyanın attığını farkettim. Ön tampon Doğuş serviste boyanmıştı. Buraya elle rutuş mu atmalıyım yoksa servise mi götürmeliyim? Zamanla açılma yapar mı sizce?

Bu boyanın tampona yapışmaması nedeniyle oluşur, büyük ihtimalle boya dökülmeye devam eder.Çözümü tamponu tekrar boyatmaktır.

Orijinalden alıntı: sarpuli

Burada daha deneyimli arkadaşlar var megaköy istanbulda arabaya evin önünde sürtmüşler. Daha 1 haftalık bile olmadan hasarı aldık. Neyse olan oldu da şimdi ne yapılabilinir ? Ben pek anlamıyorum ve beceremem de yaptırcak yer falan önerisi olursa daha iyi olur galiba. Benim kaskomun autoking anlaşması yokmuş, komple boyaymak falanda istemem açıkçası. Opel kaskom var mini onarım falan da varmış ama nedir ne değildir hiçbir fikrim de yok. Önerilerinizi bekliyorum :(
    Bu mesaja eklenen görseller:

Çok geçmiş olsun hocam :(

• sarpuli kullanıcısına yanıt
    Hocam geçmiş olsun... En büyük kazanız bu olsun.

O kısma polisajla pasta atılıp boyası kalkan siyah yerlere rötüş yapılabilir. Veya temiz olsun derseniz mini onarımdan boyanır. Kasko bozulmaz ve hasar kaydı oluşmaz. Tabi siz yine de sigortacınıza sorun

Orijinalden alıntı: junkerss

Eğer tırnakla hafif yoklayınca açılıp gitmiyor ise servis bir şey yapmaz muhtemelen.

Hafif taşırarak rötüş yapmak tek çare :)

Video çektim ama dış ses çok fazla olduğu için silecek sesi videoya yansımıyor malesef. Yararlı bir çekim olmadı

Yapılan işlem servisin garantisinde değil midir? Çamurluğa lokal boya yapıyor musunuz dediğimde hayır lokal boyada sıkıntı olabilir o yüzden doğuş olarak yapmıyoruz yanıtını vermişlerdi. Sonucunda orada bir darbe filan yok durduk yere açıldı.

Orijinalden alıntı: bareda

quote:

Bu boyanın tampona yapışmaması nedeniyle oluşur, büyük ihtimalle boya dökülmeye devam eder.Çözümü tamponu tekrar boyatmaktır.

Banada öyle geliyor sanki yürüyüp gidecek gibi. Eğer oraya rutuş yapsam yürüp giderse siz ellemişsiniz ondan böyle oldu deme ihtimalleri var.

• quote:

Orijinalden alıntı: junkerss

Hocam geçmiş olsun... En büyük kazanız bu olsun.

O kısma polisajla pasta atılıp boyası kalkan siyah yerlere rötüş yapılabilir. Veya temiz olsun derseniz mini onarımdan boyanır. Kasko bozulmaz ve hasar kaydı oluşmaz. Tabi siz yine de sigortacınıza sorun

Hocam boyasız rötüşla falan çözmek istiyorum. Bunu neresi yapar / yapabilir? Sigorta opel servislerinde yapılcak falan diye anlattı ama bu kadar erkenden boyansın istemiyorum. Autoking de dediğiniz gibi rötüş hizmeti varmıdır?
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.