Şimdi Ara

Seat Leon , Doblo kazası (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
2
Favori
7.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bir de vergi muafiyetinden ötürü bizler ticariler küçümsüyoruz, aslında pahalı araçlar

fiat doblonun almanyada başlangıç fiyat 17.690 euro = 60.000 tl
  • batkent B kullanıcısına yanıt
    Şasi kuvvetli karoser kağıt çarpışmada uygun açıyla daha iyi korur, taklada korumaz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

quote:

Orijinalden alıntı: bytradm

araba yaşlanınca şasiye ne oluyor ? bilen biri açıklayabilirmi.
    bencileyin boyasız kalıp paslanmadıkça nerdeyse bişey olmamalı.

Her metalin cevrim suresi vardir

https://arabalisozluk.com/metal-yorgunlugu

Okuyun derim

orda genelde yürüyen aksam için konuşulmuş elbet motor-aks gibi metaller
    ciddi yorulur 10 yıl korozyon garantili şasiye ne olabilir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

quote:

araba yaşlanınca şasiye ne oluyor ? bilen biri açıklayabilirmi.
    bencileyin boyasız kalıp paslanmadıkça nerdeyse bişey olmamalı.

Her metalin cevrim suresi vardir

https://arabalisozluk.com/metal-yorgunlugu

Okuyun derim

orda genelde yürüyen aksam için konuşulmuş elbet motor-aks gibi metaller
    ciddi yorulur 10 yıl korozyon garantili şasiye ne olabilir.

10 yil diyorsunuz da Leon Mk1 arac gerci eski sayilmaz o kadar ama iste her parametre onemli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 17 Mayıs 2016; 22:41:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Seat leonun yaşının fazla olması, metal yorgunluğu,doblonun yüklü olmasından bahsedilmiş de doblonun karşısında golf 7 de olsa sonuç farklı olmazdı.Doblo,connect gibi araçlar cüsseli ve sağlam şasili araçlar.Ne yani bazı vosvoscular 5 yıldız almış golf 7 nin bu kadar cüsseli bir araç olan doblonun karşısında sağlam kalacağını mı düşünüyorsunuz?Öyle aracım nasıl olsa alman aracı diye türk yapımı doblo çarpsa ne olacak golfüme diye kesinlikle düşünmeyin.Allah göstermesin golf 7 ye de çarpsa bu araçlar şasi masi bırakmadan akordiyon eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykaya1983 -- 17 Mayıs 2016; 22:57:02 >
  • Allah rahmet eylesin. Doblo yüksek araç yani qq da kullandım dobloda qq kadar yüksek olmasada aynı oturuş,görüş pozisyonu vardı diyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DoctorEconomy -- 17 Mayıs 2016; 22:46:42 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaş mevzusu abartılıyor bence. tofaş- lada olsa abartılır onlarda şasi yok zaten.

gördüğüm bi kaza anayolda 120+ hızla giden pug.partner tepe nin önüne tali yoldan
    ilk kasa passat çıkıp düz duruyor . ön teker hizasından çarpma olyor parnerin kabin sağlam
    motor bölümü yok olyor . passat ortadan ikiye ayrıldı.
  • Bu kasa mqb kodlu bir golf yada leon ile carpissaydi, doblo dan geriye eser kalmazdi..

Mqb deki A sutununu kolay kolay egecek bir baska otomobil zor.. Xc90 yada ona benzer bir suv yada kamyon tarzi birseyler egebilirsiniz o A sutununu..

Doblodaki sansliymis, eski bir almanla kafa kafaya girmis.

Leon daki arkadasada Allah tan rahmet dilerim.

• linç etmeye başlayacaksanız kendi çoluk çocuk ve arkabalarınızı düşünün. eğer o yolda söylendiği gibi leon 160 ile giderken şerit ihlali yapıp doblo'ya çarptıysa ölen 2 vatandaş için üzülmedim. allah korumuş diyorum. eğer bu serseriler o yolda otobüse çarpsaydı, otobüs şeridinden çıkıp uçurumdan aşağı ucsaydı sonuçları çok daha kötü olurdu o yüzden, allahım affetsin, kusura bakmasın ama ben üzülmedim. yaralı vatandaşımız umarım en kısa sürede eski sağlığına kavuşur.
  • koltuk-halı skük bi ticari görürseniz şasi hatlarının net görürsünüz
    çoğu otomobilin 2 katına yakın şasi vardır 1 ton yüke dayansın diye öyle

asıl manyak şasi pikaplarda. onların karşına hiç çıkmamak lazım.
  • Allah ölenlere rahmet eylesin.
    3 ve 4. kasa doblolar gerçekten sağlam araçlar.
  • Türkiye'de en çok kaza olan yollardan biri. Yıllardır, ayda en az 2-3 kere bu tarz kaza olur ve hala düzeltilmiyor. Ölenlere Allah rahmet eylesin.
  • Allah rahmet eylesin, biraz uçan teneke vakası olmuş kaç yıllık araç ile 160 yapmanın ne gereği vardı
  • Doblo yeni kasa seat ise eski.yani belki on yaş farkı vardır.

• Kazads leon ibresinin 160 da takili kaldigi soyleniyor, gercekten 160 ile carpisma olsaydi, doblonun bu denli saglam kalma ihtimali varmiydi?

160 la gelen ne olursa olsun onundekini paramparca eder. Tabi kendiside ayni sekilde.

Bana daha cok kaza sonrasinda ibrenin oynadigi fikri geliyor.

• Ticari arabalar her daim sağlamdır. Otomobiller daha alçak güvenlik demirine sahiptirler. Ticarilerde bu durum daha yüksek ve geniş olur o yüzden otomobil adeta bariyere girilmiş gibi dağılır.
  • quote:

koltuk-halı skük bi ticari görürseniz şasi hatlarının net görürsünüz
    çoğu otomobilin 2 katına yakın şasi vardır 1 ton yüke dayansın diye öyle

asıl manyak şasi pikaplarda. onların karşına hiç çıkmamak lazım.

2008 Nissan Navara.. Ncap testi yarım yıldız..

Modifiye edildi yine girdi..

3 yıldız..

2004 Fiat DOBLO.. 3 yıldız..

Adeta kurbanlık sığır hakkında yorum yapar gibi cüsse falan diyenlere gülüyorum.. En ufak sürtmede kağıt gibi yırtılan panelvan kasaya bakıp cüsse falan diyorsunuz.. Yeminle otomobil genel değil.. Çoluk çocuk bahçesine dönmüş burası..

2005 model Seat Leonun bile 4 yıldızı var nCap'ta.. buradaki araç zaten zibidi arabası.. Yere basık.. Plaka BB.. Kim bilir kaç ceviz kırıldı o arabada..

Cüsseli dediğiniz Doblo 1300kg
    Ufak dediğiniz Mk1 leonlar da 1300kg

Peki doblo nasıl biçti bu aracı?

1. Leonun direklerde önceden oynama vardı.. En zayıf yerinden katlanıverdi..
    2. Doblo frensiz, Leon frene basarak çarpıştı..
    3. Dobloda yük vardı..

• quote:

Orijinalden alıntı: nanoona

Kazads leon ibresinin 160 da takili kaldigi soyleniyor, gercekten 160 ile carpisma olsaydi, doblonun bu denli saglam kalma ihtimali varmiydi?

160 la gelen ne olursa olsun onundekini paramparca eder. Tabi kendiside ayni sekilde.

Bana daha cok kaza sonrasinda ibrenin oynadigi fikri geliyor.

160 ile kaza yapsan leon diye birsey olmazdi param parca olurdun

• quote:

Orijinalden alıntı: Quadrifoglio159

"Şerit ihlali yaptığı iddia edilen otomobilin kaza sonrası hız ibresinin 160 kilometrede takılı kalması dikkat çekti."

Kaza kandıra yolunda olmus, sacma sapan bir yoldu zaten. Son durumu bilmiyorum ama sollama şeridi hep tehlikeliydi.

ya ben kandira yolunda otobusle yavas yavas gideken korkuyorum. cok viraj var ve gidis gelis.ki otobus 50-80 arasi gidiyor. o yolda 160 yapmak ben olmek istiyorum demek bana gore.

• Renault > Dacia
    Vw > Seat

Tabiki bu benzerlik adil değil seat dacianın içinden geçer ama durum bu. Vag skodayı kaliteli yapıyor ama seat'ta şüpeliyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YardımSeverr -- 18 Mayıs 2016; 0:01:21 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.