Şimdi Ara

Seat Leon alınır mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
15.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: time_keeper

C4 ve Megane ve 308 almak istemiyorsanız, bu 3 araçtan da daha eski ve doğal olarak daha kötü olan Leon'u almaktan başka bir çareniz yok gibi gözüküyor.

Hayırlı olsun.

Golf ise gerçekten güzel bir araba.

C4 megane 308 ve leon. bu dört aracıda kullandınız mı?

sadece kasanın yenilenmemiş olması aracın eski ve kötü olması anlamına gelmez herhalde.
    golf güzel ama o parayı bence haketmez ayrıca her kasa bir öncekinden çok az farklı.

sizinle tartışmak için yazmıyorum bunları, sadece en iyiye ulaşmaya çalışıyorum.

Orijinalden alıntı: immortal_plt

quote:

C4 ve Megane ve 308 almak istemiyorsanız, bu 3 araçtan da daha eski ve doğal olarak daha kötü olan Leon'u almaktan başka bir çareniz yok gibi gözüküyor.

Hayırlı olsun.

sadece kasanın yenilenmemiş olması aracın eski ve kötü olması anlamına gelmez herhalde.
    golf güzel ama o parayı bence haketmez ayrıca her kasa bir öncekinden çok az farklı.

sizinle tartışmak için yazmıyorum bunları, sadece en iyiye ulaşmaya çalışıyorum.

Listenizdeki bütün araçları kullandım.

Yeni kasa olmanın verdiği avantajtajla 3 Fransız da Leon'dan daha sessiz ve daha konforlu. Özellikle C4 çok onforlu. Ayrıca iç mekanda kullanılan malzeme kalitesi olarak da 308 ve C4'ün gerisinde Leon.

Tavsiyem sizin de kullanmanız yönünde.

Fransız aracı almak istemiyorsanız da Leon'a alternatif olarak Octavia'ya bakmanızı öneririm ben.

• ayrıca belirtmemde fayda var.

öncelikli şart otomatik vites olması.

ayrıca belirtmemde fayda var.

öncelikli şart otomatik vites olması.

Hepsinin otomatik seçeneği var.

quote:

quote:

Hayırlı olsun.

Listenizdeki bütün araçları kullandım.

Yeni kasa olmanın verdiği avantajtajla 3 Fransız da Leon'dan daha sessiz ve daha konforlu. Özellikle C4 çok onforlu. Ayrıca iç mekanda kullanılan malzeme kalitesi olarak da 308 ve C4'ün gerisinde Leon.

Tavsiyem sizin de kullanmanız yönünde.

Fransız aracı almak istemiyorsanız da Leon'a alternatif olarak Octavia'ya bakmanızı öneririm ben.

cevap için teşekkürler

peugeot kesinlikle düşünmüyorum. C4'ü test etmedim ama tavsiyeniz üzerine test etmeye çalışacağım.

octavia ise classic versiyonu leon'a göre çok boş, elegance ise pahalı.

• fiat bravoda alınabilir fiat olduğuna bakmayın diğer fiat modellerinden çok farklı yani kalite olarak bir seat leon kadar olmasa bile kaliteli arabadır özellikle 120 bg lik motoru çok iyi yüksek torkuda avantajı
  • quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

1.si yeni kasa yeni teknoloji demek değildir. aynı motor aynı şanzıman aynı yürüyen olacak büyük ihtimalle
    2. geriye dönük olarak bakılırsa yeni kasaları aşırı pahalı çıkan (muhtemelen leonda olacak) kasaların bir önceki kasaları değer kazanıyor.

Yeni kasada aynı şanzıman, aynı motor ve aynı yürüyenin olacağı tahmini, sadece kendinizi teselli etmek için yürüttüğünüz bir tahmin. Yeni kasada pek çok parça aynı kalır fakat ciddi oranda değişime gidilir. Yeni kasa yeni teknoloji değildir demek kadar saçma bir iddia daha görmedim. O zaman şimdi kullandığımız araçlarla, birkaç nesil öncesi araçların motor performansları, yakıt tüketimleri, co2 salınımları, güvenlik değerleri, ses yalıtımları, fren mesafeleri vb neden farklı?

Ayrıca ben konu sahibine yeni Leon'u beklemesini önermedim ki... Mevcuttaki güncel kasalardan birisini almasını önerdim. Alınmış alınmıştır tabiri çok yerinde olmuş, pişman olunca bu işin geri dönüşü kolay değil...

• Güncel Leon dan daha şık kasa mı var ?

Orijinalden alıntı: wolfien

quote:

1.si yeni kasa yeni teknoloji demek değildir. aynı motor aynı şanzıman aynı yürüyen olacak büyük ihtimalle
    2. geriye dönük olarak bakılırsa yeni kasaları aşırı pahalı çıkan (muhtemelen leonda olacak) kasaların bir önceki kasaları değer kazanıyor.

Yeni kasada aynı şanzıman, aynı motor ve aynı yürüyenin olacağı tahmini, sadece kendinizi teselli etmek için yürüttüğünüz bir tahmin. Yeni kasada pek çok parça aynı kalır fakat ciddi oranda değişime gidilir. Yeni kasa yeni teknoloji değildir demek kadar saçma bir iddia daha görmedim. O zaman şimdi kullandığımız araçlarla, birkaç nesil öncesi araçların motor performansları, yakıt tüketimleri, co2 salınımları, güvenlik değerleri, ses yalıtımları, fren mesafeleri vb neden farklı?

Ayrıca ben konu sahibine yeni Leon'u beklemesini önermedim ki... Mevcuttaki güncel kasalardan birisini almasını önerdim. Alınmış alınmıştır tabiri çok yerinde olmuş, pişman olunca bu işin geri dönüşü kolay değil...

ne demek kendimi teselli etmek?

1.6 TDI, motorun VW grupta kullanılan başka bir versiyonu varmı? yada çıktımı? yada kısa vadede çıkacakmı? bu teselli değil. %99 1.6 tdi 105 hp devam edecek!!

DSG 7 aynı şekilde kısa vadede VW grupta de kuru olan 7dsg dışında bir şanzımanın kullanılacağına ilişinkin hiç bir makale yok.

yeni kasa her zaman yeni teknoloji değildir. yeni teknoloji donanımlar gelir. mekanik olarak yeni olmak zorunda değil, ama oladabilir.

vw grupta genel olarak yürüyen çok fazla değişmiyor. tahminimi buna göre yapıyorum. mekanik olarak ise şu yol izleniyor. yeni bir şanzıman veya motor çıktığında eski kasada uygulandığını görüyoruz. illaki yeni kasa beklenmiyor.

bakın,
    O zaman şimdi kullandığımız araçlarla, birkaç nesil öncesi araçların motor performansları, yakıt tüketimleri, co2 salınımları, güvenlik değerleri, ses yalıtımları, fren mesafeleri vb neden farklı?
    bu sorunun cevabı çok net, kullanılan motor, şanzıman ve yürüyenin değişmesi sonucu bu değerlerin hepsi değişiyor. dediğim gibi yeni leonda temel bir değişiklik beklemiyorum. o yüzden çok farklı değerler olmayacak. arkadaşın istemiş olduğu tdi dsg için konuşuyorum.

ayrıca daha fazla yalıtım, ve yeni teknoloji güvenlik donanımları(bana göre birini görünce ken kendine frene basması gereksiz bir doananım) daha fazla fiyat demektir. mevcut kasanın güvenlik donanımları muadillerine göre üstün bile. mesela XDS gibi diferensiyel bir sistemi hangi rakibinde var?

sizin tahmininiz yeni kasayı beklemeniz yönünde ve hiç bir gerçekçi tahmininiz yok! yeni şu motor çıkacak veya yeni şu amortisör sistemi kullanılacak gibi.

ama benim mevcut kasayı alması konusundaki önerimin dayanakları yukarıda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oquzdag -- 8 Eylül 2011; 9:12:09 >

• quote:

1.6 TDI, motorun VW grupta kullanılan başka bir versiyonu varmı? yada çıktımı? yada kısa vadede çıkacakmı? bu teselli değil. %99 1.6 tdi 105 hp devam edecek!!

DSG 7 aynı şekilde kısa vadede VW grupta de kuru olan 7dsg dışında bir şanzımanın kullanılacağına ilişinkin hiç bir makale yok.

yeni kasa her zaman yeni teknoloji değildir. yeni teknoloji donanımlar gelir. mekanik olarak yeni olmak zorunda değil, ama oladabilir.

vw grupta genel olarak yürüyen çok fazla değişmiyor. tahminimi buna göre yapıyorum. mekanik olarak ise şu yol izleniyor. yeni bir şanzıman veya motor çıktığında eski kasada uygulandığını görüyoruz. illaki yeni kasa beklenmiyor.

sizin tahmininiz yeni kasayı beklemeniz yönünde ve hiç bir gerçekçi tahmininiz yok! yeni şu motor çıkacak veya yeni şu amortisör sistemi kullanılacak gibi.

Ben de zaten pek çok parça aynı kalsa da mutlaka farklar olur diyorum. Motor ve şanzımanın aynı olması 2 aracı aynı yapmaz. Ya da motor genel olarak aynı kalır fakat birkaç ufak değişiklikle yakıt tüketimi düşürülür, yalıtımı iyileştirilir vs vs... DSG aynı kalır ama dayanıklılığı arttırılır, daha önceki üretimlerde tespit edilen kronikleşmiş sorunlar giderilir, dayanıksız parçalar tespit edilir ve daha dayanıklı hale getirilir. Fren sistemi yine 4 teker disktir ancak diskler büyür, kaliperler iyileştirilir, balatalar iyileştirilebilir; fren mesafesi 1-2 m kısaltılabilir... Bunun gibi daha pek çok örnek sayabilirim. Yeni kasa her zaman yenilikler içerir, yeni kasa üretmek herşeyden önce çok büyük bir projedir ve milyonlarca euro para harcanır. Bu parayı sadece birkaç donanım ekleyerek ve tasarımı değişitirerek riske edemezler. Araçta mutlaka birtakım iyileştirmeler olur. İlle de tamamen yeni bir motor gelmesine gerek yoktur!

Siz benim tahminimin gerçekçi yönü olmadığını iddia etmişsiniz ama benim tahminimin ne olduğunu hala anlayamamışsınız! Ben yeni kasayı bekleyin demiyorum; güncel bir araç alın diyorum; eski teknoloji araç alın demiyorum...

Sizin dayanaklarınız da tamamen tartışma konusu bu arada...

• quote:

Orijinalden alıntı: wolfien

quote:

Ben de zaten pek çok parça aynı kalsa da mutlaka farklar olur diyorum. Motor ve şanzımanın aynı olması 2 aracı aynı yapmaz. Ya da motor genel olarak aynı kalır fakat birkaç ufak değişiklikle yakıt tüketimi düşürülür, yalıtımı iyileştirilir vs vs... DSG aynı kalır ama dayanıklılığı arttırılır, daha önceki üretimlerde tespit edilen kronikleşmiş sorunlar giderilir, dayanıksız parçalar tespit edilir ve daha dayanıklı hale getirilir. Fren sistemi yine 4 teker disktir ancak diskler büyür, kaliperler iyileştirilir, balatalar iyileştirilebilir; fren mesafesi 1-2 m kısaltılabilir... Bunun gibi daha pek çok örnek sayabilirim. Yeni kasa her zaman yenilikler içerir, yeni kasa üretmek herşeyden önce çok büyük bir projedir ve milyonlarca euro para harcanır. Bu parayı sadece birkaç donanım ekleyerek ve tasarımı değişitirerek riske edemezler. Araçta mutlaka birtakım iyileştirmeler olur. İlle de tamamen yeni bir motor gelmesine gerek yoktur!

Siz benim tahminimin gerçekçi yönü olmadığını iddia etmişsiniz ama benim tahminimin ne olduğunu hala anlayamamışsınız! Ben yeni kasayı bekleyin demiyorum; güncel bir araç alın diyorum; eski teknoloji araç alın demiyorum...

Sizin dayanaklarınız da tamamen tartışma konusu bu arada...

megane3 hb ve yeni c4 kesinlikle leondan daha fazla yeni mekanik özellikler içermiyor. aksine, eksik yanları var.

c4 ve megane3 ile 2 defa test sürüşü ve showroomda ayrıntılı inceleme yaptım.

c4 ün tek kavramalı yarı otomatik şanzımanımı yeni teknoloji?
    c4 ün tam bagımsız olmayan arka amortisörlerimi yeni teknoloji?

ama doğru yeni c4de gösterge rekleri ayarlanabiliyor,sarı-pembe-yeşil yeni teknoliji hiç kullanılmıyorda değil.

c4 ün de kapı içleri sert plastik
    c4 ün iç mekanı leondan daha kaliteli değil, size göre daha şık geliyor olabilir.
    c4 ün direksiyon sistemi bana göre çok kötü ayarlanmış. yumuşaklık-sertlik dengesi.
    c4 deki daha iyi yalıtımı ben göremedim. hatta test esnasında içeriye uğultu şeklinde motor sesi ve şanzımandan 2-1 düşüşlerinde metal sesi geldi.

megane hb ise direksiyon sistemini çok beğendim. ancak yol tutuşu çok kötü geldi. ve edc şanzıman tgezer (sorabilirsiniz) üstad ile müzakerelerim sonucu alınmaması gerektiğine karar verdik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oquzdag -- 8 Eylül 2011; 9:24:09 >

• Düzeyli bilgi alışverişi için teşekkürler. :)

If you can't afford a new German car, then you definitely can't afford a used one.
  • bir örnekle düşünelim,
    eski kasa kasa passat 1.4tsi dsg
    yeni kasa passat 1.4tsi dsg blumotion

kendi kendine park etme, ve star-stop özelliği standart geldi. kaporta tipi değişti. mercekli farlar merceksiz, ledli farlar ledsiz oldu. konfor koltuklar, tam otomatik klima uçtu gitti, yürüyende, disk ebatlarında, motor gücünde, yalıtımda hiç bir değişiklik olmadı. hiç bir yenilik olmadı. hatta iç mekan yeni güncellendiğinden yeni kasa dadeğişmedi bile.

sadece ne oldu? bir 10.000 TL eklendi. dediğimde ısrarlıyım, "ben yeni kasaya biniyorum arkadaş" demeyecekseniz ve yeni kasa astra H ve astra J örneğinde olduğu gibi köklü bir değişikliğe gitmeyecekse. aradaki farka değer aksi halde değmez.

Orijinalden alıntı: haluk 23

Düzeyli bilgi alışverişi için teşekkürler. :)

tariz mi yaptınız haluk beycim :)

quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

Düzeyli bilgi alışverişi için teşekkürler. :)

tariz mi yaptınız haluk beycim :)

Dümdüz yazdım valla. :)

Zaten hastanede tarumar oldum şu halde söz sanatı kim ben kim. :)

Yani iyi birşey söylemeye çalıştım.

selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haluk 23 -- 8 Eylül 2011; 9:59:21 >

If you can't afford a new German car, then you definitely can't afford a used one.
  • Alman aracının karşısına fransız alternatif koymanın büyük günahı var arkadaşlar, yapmayalım böyle şeyleri, almanlar kaybederse biz de yenik sayılıyoruz.
    2-Fiat Bravo
    3-Honda Civic Premium otomatik(güncel değil ama bence iyi bir alternatif ve fiatı leona göre ucuz)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.