Şimdi Ara

SEAT LEON 1.4 TSİ LPG (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
24.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu konu ile ilgili başlığımdan faydalı gördüğüm açıklamaları yapıyorum zaten.
    Bol kazançlar, iyi tatiller.
    quote:

Orijinalden alıntı: mehmet usta ayka

faruk bey detaylı açıklamanız için teşekkür ederim. açıkcası her sgı cihazın tsi, fsi ve tfsi araclarda tasarruf oranın değişikliği açık. şöyle diyebiliriz yeni prins di ile brc nin sdi sisteminin tasarufu birbirine yakın diğer cihazların tasaruf oranları daha düşüktür diyebiliriz.

yeni sıvı püskürtme ile brc nin gelişimlerini yakından takip etmeye çalışıyorum ancak siziin ağzınızdan duymak daha iyi. çalışmalarınızda başarılar dilerim.

• Lpg ustalarının karşılıklı saygı ve sevgi içerisinde ortak noktalarda buluşması beni ziyadesiyle mutlu ediyor ,Tüm meslektaşlarıma hayırlı işler dilerim
  • CORRECTION

Direct Enjeksiyon Türkçe anlamı melez 'dir

Jonas Hesselman ( description after finding the I did a hybrid. )

fsi ıle tsı sadece dunyada Gerçek Sistemi Vialle Üretmekdedir ??
    Vialle harici , diğer sistemlerin sorunlarla karşılaşmıştır.

( kim tarafından tasarlanmıştır? )

Jonas Hesselman (1877 - 1957), İsveçli bir mühendisti. O silindir içine yakıt doğrudan enjeksiyonu ile ilk kıvılcım ateşlemeli motor yaptı.( STARTED A NEW REVOLUTION )Volvo scania hisselerini ???

Alman otomotiv şirketti Volkswagen AG Scania bir 70,94% oy hissesi (eşitlik) ile, Scania'nın en büyük hissedarı oldu, fsi GDI tsı teknolojileri Japon ve Alman mühendisler Piyasaya Sürüldü

LPG kit üreticileri araştırmaya başladılar ama ne? başladılar.. 2001 den beri
    ne mühendisler araştırmacılar geldi gitti. ...

Vialle direct injection projesini Almanlar 'dan satın aldı Dünya'ya damgasını vurdu.

brc romano zavoli prins gibi Kopyacılarda Vialle'nin işten çıkardı bilgisiz Mühendisler ve montajları işe alarak

FSI ve TSI kit'i olarak üretmeye başladılar ??

Vialle'den sonra Direk sıvı LPG püskürten sistemi Prins cıkardı ( Nasıl cıkardını Prinsciler açıklasın )

Onlar başardıysa biz de başarırız'bunu yaparız ama siz ne yapıyorsunuz ??

boş Hayal perestler'ler gibi Yorumları Devam Ediyorsunuz.

Bu arada GDI Direct Enjeksiyon Sistem FSI-TSI Motorlarda
    Sadece Sıvı Püskürtme Sistemlerinde Tasarruf & sağlıklı çalışma Elde Edilir ( PLEASE NOTE THAT THE TRUE )

Herkese bol kazançlar

This is our idea.

Quality,innovation and customer care ,it's in our nature.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prins Recep -- 1 Temmuz 2011; 20:11:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ozenclerotogaz

Lpg ustalarının karşılıklı saygı ve sevgi içerisinde ortak noktalarda buluşması beni ziyadesiyle mutlu ediyor ,Tüm meslektaşlarıma hayırlı işler dilerim

aynen . hepimiz bu sektörden ekmeğimizi çıkarıyoruz. dayanışma içerisinde bilgi alişverişi yapmak gerek. saygı ve sevgi bunun temelidir.
  • Saygıdeğer Arkadaşlar,

bir fsi ,tfsi veya tsi motorda ,
    direk yanma odasına açılan benzin enjektörlerini ,yeterince soğutup koruyabilmek için benzin kullanmak gerekir.

ANCAK BU YAZDIKLARIMI ENJEKTÖRLERİ EMME MANİFOLTUNDA OLAN ATMOSFORİK ,TURBO VE KOMPRESSOR ARAÇLARLA KARIŞTIRMAYALIM.

AŞAĞIDA YAZDIKLARIM SADECE BENZİN ENJEKTÖRLERİ DİREK YANMA ODASINA AÇILAN FSI ,TFSI veya TSI ARAÇLAR IÇIN GEÇERLİDİR.

FSI ,TFSI veya TSI MOTORLARDA %100 LPG KULLANAMAZSINIZ.

VEYA ŞÖYLE İFADE EDELİM %100 LPG KULLANIRSANIZ BENZİN ENJEKTÖRLERİNE ZARAR VERME İHTİMALİNİZ ÇOK YÜKSEK OLUR.

MOTOR LPG'DE ÇALIŞIRKEN BENZİN KULLANMAZSANIZ ,BENZİN ENJEKTÖRLERİ BENZİN KULLANMADIĞINIZ İÇİN SOĞUYAMAZ ,SOĞUYAMADIĞI İÇİN BENZİN ENJEKTÖRÜNÜN SICAKLIĞI,%100 LPG KULLANIMI ESNASINDA KONTROLSÜZ ARTAR VE ....

SORU :BENZİN ENJEKTÖRÜNÜ KORUMAK İÇİN FSI ,TFSI veya TSI ARAÇLARDA BUHAR FAZINDA ÇALIŞAN SİSTEMLERDE ,

TASARRUFU MAKSİMİZE ETMEK İÇİN ,

EN MİNİMUM NE KADAR BENZİN KULLANMAK LAZIM?????

SAYGILARIMLA,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufuktaşkesenprins -- 1 Temmuz 2011; 22:40:56 >

• quote:

Merhaba Arkadaşlar ;

BRC SDI kit takılmış FSI /TSI araçlarda yazılımsal olarak 900 RPM nin altında araç muhakkak benzine geçer ve bu geçiş süresi minimum 2 saniyeye kadar ayarlanabilir (ben kendi yaptığım montajlada araçları rolantide 2 saniye benzinle çalıştırıyorum) Hareket halindeyken araç %100 LPG ile çalışır fakat yazılımsal olarak 3.000 RPM nin altında cut off da yine benzin püskürtülebilir fakat yazılımsal olarak ben bu 3.000 RPM nin altındaki benzin püskürtme adedini de 0 (sıfıra) düşürüyorum ,sonuç olarak BRC SDI kit taktığım araçlar sadece rolantiye düştüğünde 2 saniye benzin harcayıp tekrar lpg ye geçiyor. Bu şekilde montajını yaptığım bir çok araç 2 yıldır BRC SDI kullanıyor.Herkese selamlar ,iyi forumlar .
    Mehmet Usta Ayka'ya özellikle saygılar sevgiler

( %100 LPG ile çalışır )

Bildiğini bilenin arkasından gidiniz, bildiğini bilmeyeni uyarınız, bilmediğini bilene öğretiniz, bilmediğini bilmeyenden kaçınız.

( yoksa ekmeğe muğtaç olursunuz wolfyus 'dan Bir Örnek Acıklama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prins Recep -- 2 Temmuz 2011; 9:34:12 >

• Bır seyler ogretebıldıgıme sevındım :)
  • Özençler

Siz bana hiçbir şey öğretemezsiniz Benim Öğrendiklerim
    uyguladıklarım bildiklerim Çoruma yol olur.

good bye :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prins Recep -- 4 Temmuz 2011; 9:01:53 >
  • Ne guzel ıste;Son durak senın ıcın yıne Corum :) Buyur gel beklerım ' have a good nıhgt ;)
  • thank you such a beautiful life. :)
  • lpgyi aştınız ingilizce yarışınamı başladınız
  • ya su tsi motora lpg olayının benzın bukadar pahalıyken hala yaygınlasmaması ınsanın ıcınde herzaman bi şüphe olarak kalır ve kalıyorda benzın cıdden can yakmaya basladı
  • SAYGIDEĞER GERÇEK TÜKETİCİLER,

KİMİN BİLİP KİMİN BİLMEDİĞİNİ,

VE BİLMEDİĞİ HALDE, MENFAAT EDİNMEK İÇİN TÜKETİCİLERİ YANLIŞ YÖNLENDİRENLERİ SİZİN TAKDİRİNİZE BIRAKIYORUM,

SAYGILARIMLA,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufuktaşkesenprins -- 3 Temmuz 2011; 22:15:08 >
  • quote:

Ne guzel ıste;Son durak senın ıcın yıne Corum :) Buyur gel beklerım ' have a good nıhgt ;)

EVET ÇORUM DA BİZİM SON DURAĞIMIZ ,

TÜRKİYEMİZİN TÜM İLLERİ GİBİ............

ÇÜnKÜ GİRDİĞİMİZ HİÇBİR İLDEN ,TÜKETİCİLER SAYESİNDE ÇIKMIYORUZ, :)
  • quote:

Merhaba Arkadaşlar ;

BRC SDI kit takılmış FSI /TSI araçlarda yazılımsal olarak 900 RPM nin altında araç muhakkak benzine geçer ve bu geçiş süresi minimum 2 saniyeye kadar ayarlanabilir (ben kendi yaptığım montajlada araçları rolantide 2 saniye benzinle çalıştırıyorum) Hareket halindeyken araç %100 LPG ile çalışır fakat yazılımsal olarak 3.000 RPM nin altında cut off da yine benzin püskürtülebilir fakat yazılımsal olarak ben bu 3.000 RPM nin altındaki benzin püskürtme adedini de 0 (sıfıra) düşürüyorum ,sonuç olarak BRC SDI kit taktığım araçlar sadece rolantiye düştüğünde 2 saniye benzin harcayıp tekrar lpg ye geçiyor. Bu şekilde montajını yaptığım bir çok araç 2 yıldır BRC SDI kullanıyor.Herkese selamlar ,iyi forumlar .
    Mehmet Usta Ayka'ya özellikle saygılar sevgiler

lütfen ,

eğer varsa ,tarafsız bir brc 'ci yorum yapsın,

cut off 'da neden,niçin benzin veya lpg püskürtülür???????????????????????

cut off demek ,ayağınızı gazdan çekdiğiniz anda benzin enjektörlerinin tasarruf için kapanması demektir ............

benzin enjektörünün kapandığı anda ,

siz lpg enjektörünü mü açtırıyorsunuz????????????

siz WV volkswagen'den daha mı iyi biliyorsunuz???

cut off tasarruf için yapılır,ekstra tüketimi artırmak için değil

buhar fazındaki bu sisteminizle ,hareket halinde %100 lpg kullanıyorsanız ????????????????

benzin enjektörüne zarar verebileceğinizi bilmiyormusunuz????????????????????????

yoksa benzin kulanıyor bunu tüketicileri yanlış yönlendirmek adına inkar mı ediyorsunuz??????????

açık ve net olarak Prins FSI;TSI;TFSI araçlarda benzin enjektörünü korumak adına her devirde benzin kullanır.............

ancak bunu benim kullandığım ,benzin enjektörleri emme manifoltunda olan turbo ve kompressor araçlarla karıştırmayın.................................
    Prins onlarda %100 LPG KULLANIYOr,YANİ GEREKTİĞİ YERDE.

FSI;TSI;TFSI araçlarda %100 LPG KULLANAN ,

BENZİN ENJEKTÖRÜNE ZAMAN İÇERSİNDE ZARAR VERİR Mİ ?????????????VERMEZ Mİ???????????????????????

Bildiğini bilenin arkasından gidiniz,
    bildiğini bilmeyeni uyarınız,
    bilmediğini bilene öğretiniz,
    bilmediğini bilmeyenden kaçınız.

konfüçyus.

saygılarımla,

• Ufuk Taskesen ;

Oncelıkle bagırma , sakın ol ; forum uyelerı sana uslubunu bozmadan yazılar yaz dıyor sen hala ogrenmek ıcın degıl kucuk cocuklar gıbı kavga ederek tartısıyorsun.
    1) BRC SDI Kıt takılı araclarda; arac rolantıye dustugunde(900 RPM nın altında) Lpg den benzıne gecer arac 4 (dort) sanıye benzınde calısır ;bu gecıs suresı yazılımsal olarak 2 (ıkı) sanıyeye kadar dusurulebılır.

2) Arac hareket halındeyken 3.000 RPM nın altında ve surucu ayagını gazdan cektıgınde 4 vurus benzın puskurtur.
    Ben kendı montajını yaptıgım araclarda bu 3.000 RPM nın altındakı benzın vurus adedını 0 (sıfır) olarak ayarlıyorum

Ilk mesajımda da belırttıgım gıbı bu yazılımsal ıslemlerı ben KENDI SERVISIMDE YAPTIGIM MONTAJLARDA uyguluyorum ve montaj oncesı musterılerıme bu sekılde uygulama yapılacagının bılgısını verıyorum ve benzın enjektorlerının sogutulması ıcın 2(ıkı) sanıyeyı yeterlı olacagını dusunuyorum ve sorumlulugu fırma olarak OZENCLER alıyor kı bugune kadar henuz benzın enjektoru yanan lpg montajı yaptıgım bır FSI ıle karsılasmadım.Sımdı ben sana soruyorum bu ıslemlerı yaparken sana mı soracam ? Bu ıslemlerı yaptıgımda tuketıcılerı kandırmıs mı oluyorum ? Alemın dogrusu sen mısın ?

• @ Ufuk Taşkesen ;

Daha önceki mesajımı cep telefonundan yazdığım için ayrıntıya girememiştim ,şimdi size ince ince ayrıntıya girerek konuyu anlatayım ama anlattığım bir konuyu da bir seferde teknik detaya girmeden anlarsanız( ki ben sizin teknik birikiminizin bunları anlamaya yetecek ölçüde olduğunu düşünürken...) çok mutlu olacağım ama nafile.Amacınız konuyu anlamak yerine farklı noktalara çekip size öğrettiğim Konfucyus felsefesine atıfta bulunuyorsunuz :) Ben herşeyi bildiğimi iddia etmiyorum daha önce söylediğim gibi bildiğimi bildiğim kadar insanlarla paylaşmak istiyorum fakat burda bir yarış yapmıyorum ,en iyisi benimkisi ,en hızlısı , en kalitelisi benimkisi demiyorum ,bunun kararını verecek olan tüketicilerdir ki bizim sloganımız Kaliteyi Zaman Belirler...
    , bu yarışı biz piyasada veriyoruz ,müşterilerimize BRC ile nasıl daha iyi hizmet verebiliriz diye uğraşıyoruz.Sizin yazılarınıza aslında cevap vermiyorum ama konunun teknik açıdan anlaşılabilmesi için burda yine açıklamamı yapayım ama dedim ya herhangi bir konuyu da bu kadar ayrıntıya girmeden size anlatabilsem çok mutlu olacağım!

SDI Programımızın orijinal benzinde çalışma stratejisi şu şekildedir.

Gaz-Benzin geçiş için devir eşiği : 900

Benzin-Gaz geçiş için devir eşiği : 900

Benzinde kalma süresi :4 sn

Ama ben bu 4 sn yi yazılımsal olarak 2 sn ye düşürüyorum neden peki ? Rolantide 2 sn sürenin enjektörü soğutabilmesi için yeterli bir süre olarak düşünüyorum çünkü yoğun trafikte araç zaten sürekli 900 RPM nin altına düşecektir.Fakat bazı markalarda Rolantide sürekli benzin gönderiliyor sizce sürekli benzin gönderilmesinin nedeni benzin enjektörünün soğutulması için mi ? Yoksa çok düşük ms lerde o enjektörün doğru dozajlama yapamayıp rolantide aracın lpgde sarsıntılı çalışmaması için mi?

Cut-Off çıkışında benzine geçiş için max. devir : 2000 RPM

Benzin enjekte adeti :3 vuruş

BRC SDI montajlarında strateji bu şekilde ama ben bu özelliği değiştirdiğimi söyledim

Araç hareket halinde veya yerinde çalışma sırasında gaz pedalına 2000 d/d geçecek şekilde basılmış ve rölantiye düşünceye kadar tekrar gaz pedalına basılmamış ise;

Devir 2000 d/d altına düştüğünde Cut-Off dan çıkış sırasında yani sizin yanlış anladığınız gibi cut off a girdiği anda değil, ki cut off da enjektörlerin kapalı olduğunu herkes bilir ; her enjektör için 3 vuruş benzin püskürtecek ve tekrar LPG ye geçecek. Devir 900 d/d altına düştüğü zaman benzine geçiş olacak 4 sn süresince gaz pedalına basılıp 900 devir geçilmez ise 4 sn sonra otomatik olarak LPG ye tekrar geçiş olacak. 4 sn geçmeden gaz pedalına basılır ve devir 900 d/d geçer ise LPG ye geçiş için süre şartının dolup dolmadığına bakılmaz LPG ye geçiş olacak.Ayrıca Rölantide benzinden gaza geçiş için devir veya süre şartından hangisi önce gerçekleşir ise önce gerçekleşen şartlara göre LPG ye geçiş olur.

Cut-Off da benzin enjekte edilebilmesi için de max. devir değerinin üzerine de çıkılmış olması gerekiyor ; peki ben ne yaptığımı söyledim ? cut off daki stratejiyi iptal ettirdiğimi böyce cut off stratejisinde benzin püskürtmediğimi belirttim.Şimdi siz bana böyle bir durumda benzin enjektörünün zarar görebileceğini söylediniz ,ben de diyorum ki bu strateji beni yani Özençler Otogaz ı bağlar bugüne kadar yaptığım FSI montajlarında bu stratejiyi uyguluyorum ve zarar gören bir araç ile karşılaşmadım ki karşılaşırsam bunun sorumluluğunu yerine getiririm.

.

Umarım konuyu anlatabilmişimdir ,benım bu konu ile ilgili anlatacaklarım bunlardır bunlar dışında gerçek tüketici -yalan tüketici ,haksız rekabet ,tüketiciyi koruma konunu gibi konu dışındaki yazılarınıza cevap vermeyeceğim. Herkese iyi forumlar...

• quote:

Ufuk Taskesen ;

Oncelıkle bagırma , sakın ol ; forum uyelerı sana uslubunu bozmadan yazılar yaz dıyor sen hala ogrenmek ıcın degıl kucuk cocuklar gıbı kavga ederek tartısıyorsun.
    1) BRC SDI Kıt takılı araclarda; arac rolantıye dustugunde(900 RPM nın altında) Lpg den benzıne gecer arac 4 (dort) sanıye benzınde calısır ;bu gecıs suresı yazılımsal olarak 2 (ıkı) sanıyeye kadar dusurulebılır.

2) Arac hareket halındeyken 3.000 RPM nın altında ve surucu ayagını gazdan cektıgınde 4 vurus benzın puskurtur.
    Ben kendı montajını yaptıgım araclarda bu 3.000 RPM nın altındakı benzın vurus adedını 0 (sıfır) olarak ayarlıyorum

Ilk mesajımda da belırttıgım gıbı bu yazılımsal ıslemlerı ben KENDI SERVISIMDE YAPTIGIM MONTAJLARDA uyguluyorum ve montaj oncesı musterılerıme bu sekılde uygulama yapılacagının bılgısını verıyorum ve benzın enjektorlerının sogutulması ıcın 2(ıkı) sanıyeyı yeterlı olacagını dusunuyorum ve sorumlulugu fırma olarak OZENCLER alıyor kı bugune kadar henuz benzın enjektoru yanan lpg montajı yaptıgım bır FSI ıle karsılasmadım.Sımdı ben sana soruyorum bu ıslemlerı yaparken sana mı soracam ? Bu ıslemlerı yaptıgımda tuketıcılerı kandırmıs mı oluyorum ? Alemın dogrusu sen mısın ?

2)YANİ siz 3000 RPM 'nin altında vuruş adedini 0 (sıfır yaparak) ,sizin sisteminizde %100 LPG kullanıldığını mı ifade etmek istiyorsunuz?

yani bir benzin enjktörünün,FSI ,TSI ve TFSI araçlarda kaç saniye açılarak soğutulması gerektiğine siz mi karar veriyorsunuz?

gerçek tüketici -yalan tüketici ,haksız rekabet ,tüketiciyi koruma konunu gibi konu dışındaki yazılarınıza cevap vermeyeceğim demişsiniz,

BU KONULAR SİZİ RAHATSIZ MI EDİYOR?

(şimdi bağırmış mı oldum),

saygılarımla,

• Merhaba Ufuk Bey;

Evet Cut Off dönüşündeki stratejiye program müdehale edebilmemin imkanını bana vermiş ben de bu müdehale ile BRC SDI takılı araca rolanti haricinde ,araç hareket halindeyken %100 LPG kullandırıyorum.

Evet kaç saniye soğutulmasına daha önceki tecrübelerime dayanarak ve sorumluluğu alarak ben karar veriyorum ; yoksa bunun için size mi sormam gerekiyor ?

Gerçek-Yalan tüketici ,haksız rekabet ,tüketiciyi koruma kanunu beni neden rahatsız etsin ; fakat farkında olmadan forum üyelerinin antipatisine neden oluyorsunuz.Kanunsuz ya da yalan yanlış bir şeyler biliyorsanız laf kalabalığı yerine bizzat gerekli yerlere başvurursunuz yoksa burda yel değirmenlerine karşı savaş açmış gibi oluyorsunuz.

Evet yine bağırmış oldunuz ,forum kurallarına göre büyük harfle yazı yazmak bağırmak anlamına geliyor.Eminim yüz yüze sohbet etme imkanı bulursak bir birimizi daha iyi anlayacağımızı ve eninde sonunda ortak bir noktada buluşacağımızı düşünüyorum.Selamlar...

• quote:

Merhaba Ufuk Bey;

Evet Cut Off dönüşündeki stratejiye program müdehale edebilmemin imkanını bana vermiş ben de bu müdehale ile BRC SDI takılı araca rolanti haricinde ,araç hareket halindeyken %100 LPG kullandırıyorum.

Evet kaç saniye soğutulmasına daha önceki tecrübelerime dayanarak ve sorumluluğu alarak ben karar veriyorum ; yoksa bunun için size mi sormam gerekiyor ?

Gerçek-Yalan tüketici ,haksız rekabet ,tüketiciyi koruma kanunu beni neden rahatsız etsin ; fakat farkında olmadan forum üyelerinin antipatisine neden oluyorsunuz.Kanunsuz ya da yalan yanlış bir şeyler biliyorsanız laf kalabalığı yerine bizzat gerekli yerlere başvurursunuz yoksa burda yel değirmenlerine karşı savaş açmış gibi oluyorsunuz.

Evet yine bağırmış oldunuz ,forum kurallarına göre büyük harfle yazı yazmak bağırmak anlamına geliyor.Eminim yüz yüze sohbet etme imkanı bulursak bir birimizi daha iyi anlayacağımızı ve eninde sonunda ortak bir noktada buluşacağımızı düşünüyorum.Selamlar...

Sayın Özençler otogaz,

buna siz hangi yetki ,bilgi,tecrübe ve mühendislik bilgisi ile karar veriyorsunuz???

mühendis olmayan biri buna karar verebilir mi ?????????????????????

gerçek tüketicilein takdirine sunuyorum....

lütfen açıklarmısınız hangi forum üyelerinin antipatesine neden oluyorum??????????

YOKSA SADECE PROFEYONEL FORUMCULARIN MI ANTİPATSİNE NEDEN OLUYORUM ACABA???????????????

hay Allah gene bağırdım galiba...

bilmediğini bilmeyenden kaçınız,
    tüketici haklarını,rekabet hukukunu ,reklam kanunlarını bilmeyenlerden ,

ve tüketicilere saygısı olmayanlardan ömür boyu kaçınız ...

ufukyus

saygılarımla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufuktaşkesenprins -- 5 Temmuz 2011; 23:20:02 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.