Şimdi Ara

SEAT LEON 1.2 TSI'mı yoksa 1.4 TSI'mı ??? (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
0
Favori
27.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mago

ben de şu anda 1.2 motorlu araç bakıyorum... jetta mı yoksa leon mu diye arada kaldım :)

Kullanim seklinize ve sedan mi hatback mi istediginize gore degisir fakat her ikisi de kendini kanitlamis kaliteli araclar.

Ama eger ikisi hala esitse jettanin kasasi daha yeni oldugundan dolayi jettayi oneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mago

ben de şu anda 1.2 motorlu araç bakıyorum... jetta mı yoksa leon mu diye arada kaldım :)

Yılbaşında 1.2 tsi leon aldım 3,5 aylık kullanım tecrubeme dayanarak. 1.2 performans olarak mükemmele yakın bir motor.
    Bastığın zaman gitmem demiyor (5. viteste 185 i gördüm 6 ya geçmeden yavaşladım). Sakin kullanımda da şehir içi 6.5 civarında yakıyor(Karaman). Her iki arabanında çok iyi olduğunu düşünüyorum. Bana göre fiyat performan açısından leon daha cazipti. Ve şuan çok memnunum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byalfax -- 13 Mart 2012; 14:39:08 >
  • bugün leon 1.2 yi testetme şansım oldu performansına hayran kaldım,1.6 atmosferik hiçbir motor yanına yanaşamaz,1.4 olanını nasıl gider düşenemiyorum bile
  • quote:

Orijinalden alıntı: atom239

quote:

Orijinalden alıntı: emre_gs34

arkadaşlar leon 1.2 tsi kullanıp son hız deneyen var mı?yada en yüksek kaç km ye çıkabıldınız? 200 km yi görebilen var mı?

Duz yolda 215.inanmiyorsaniz burada polemik olusturmanin anlami yok binin ve gorun.

1.2 tsi dsg fabia ile bu hızı bende gördüm.. 1.2 tsi motorun performansını binmeyenlere anlatmak mümkün değil..
  • 2011 Model Yeni İbiza 1.2 Tsi Style DSG kullanıyorum 1 yıldır.

Aracın Kullanım kılavuzunun Teknik Veriler Bölümünde 239. sayfada Banzinli Motor 1.2 TSI 77 kW(105 PS) teknik verilerinde silindir sayısı 4 olarak belirtiliyor.
    Tüm merak eden arkadaşların bilgisine.

Saygılar, Uğur.
  • Şu an seat.com.tr'deki fiyat listesinde 41.100TL olarak görünüyor. Samsundaki yetkili satıcı bayisiyle görüştüğümde 48100TL değerindeki 1.6 TDI Style donanım için bana son fiyatı 48bin vermişlerdi.

Yazdıklarınızı okuduktan sonra 7bin TL'lik dizel farkını benzinli ve turbolu bir araca tercih etmek daha mı mantıklı olur belki de onu 40bin TL'ye düşürürler
  • doğuş oto maslak'da 1.2 TSI 105 hp fiyatı 40700 tl anahtar teslim.. bilgilerinize...

ben almayı düşünüyorum.. mevcutta seat ibiza style 1.4 85 hp aracım var 2011 model.. leon'a geçmek istiyorum.
  • bugün avek ten aldım 1.2 tsi style 39000 nakit
  • quote:

Orijinalden alıntı: mottojon

bugün avek ten aldım 1.2 tsi style 39000 nakit

güzel fiyata almışsınız, bana 1.2 tsı gelmeyecek dedilerdi..bende 1.4 tsı fr bakıyorum, şu an yakıtını araştırıyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: peugeot-406

quote:

güzel fiyata almışsınız, bana 1.2 tsı gelmeyecek dedilerdi..bende 1.4 tsı fr bakıyorum, şu an yakıtını araştırıyorum..

Yeni aldık 1000 km oldu yarısı sehir dısı olmak üzere 8 Lt

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

quote:

quote:

hayırlı olsun kazasız belasız inşallah..iç malzeme kalitesi ve izolasyon nasıl acaba??
  • quote:

quote:

quote:

quote:

hayırlı olsun kazasız belasız inşallah..iç malzeme kalitesi ve izolasyon nasıl acaba??

Bende dsg var 2011 fr ı kayinbiradere aldik malzeme kalitesi aynı sadece bazı noktalarda renk farkı var gösterge grubunun ve orta konsolda gri olan noktalar fr da fume
    Direksiyon altı düz fr logolu, suspansiyon fr da daha sert biraz ziplatiyor, izolasyon farkı göremedim yol sesini alıyor bixenon farkı çok güzel
    Özet çok kilometre yaptıgım için yılda 40 bin alamam ama tavsiye ederim

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bende dsg var 2011 fr ı kayinbiradere aldik malzeme kalitesi aynı sadece bazı noktalarda renk farkı var gösterge grubunun ve orta konsolda gri olan noktalar fr da fume
    Direksiyon altı düz fr logolu, suspansiyon fr da daha sert biraz ziplatiyor, izolasyon farkı göremedim yol sesini alıyor bixenon farkı çok güzel
    Özet çok kilometre yaptıgım için yılda 40 bin alamam ama tavsiye ederim

biraz leon hakkında izlenimlerinizi yazar mısınız?

• 1 yıldır kullanıyorum style paket dizel dsg
    Yol tutus süper
    Direksiyon tepkileri çok iyi
    Dsg zaten anlatmaya gerek yok
    Yakıt biraz yüksek önceki aracım 2010 auris dizel otm ti 0.5 litre fazla yakıyor
    Dışardan göründüğü gibi degil rahat bir araç uzun yolda yormuyor
    Donanım oldukça iyi
    Dedimya az kullanıyorsan benzinli 1.4 tsı
    Biraz fazla kullanıyorsan 1.2 tsı
    Çok kullanıyorsan tdı
    Ayrıca hangi aracı alırsın bilmem ana Xenon paketi almalisin

• quote:

1 yıldır kullanıyorum style paket dizel dsg
    Yol tutus süper
    Direksiyon tepkileri çok iyi
    Dsg zaten anlatmaya gerek yok
    Yakıt biraz yüksek önceki aracım 2010 auris dizel otm ti 0.5 litre fazla yakıyor
    Dışardan göründüğü gibi degil rahat bir araç uzun yolda yormuyor
    Donanım oldukça iyi
    Dedimya az kullanıyorsan benzinli 1.4 tsı
    Biraz fazla kullanıyorsan 1.2 tsı
    Çok kullanıyorsan tdı
    Ayrıca hangi aracı alırsın bilmem ana Xenon paketi almalisin

ben yılda 10-12 bin km ancak yapıyorum..Şu an 1,2 TSI yok piyasada..1.4TSI style var o da 40.500 e bırakıyorlar..Ben FR a taktım çok beğendim..Dizeli liste fiyatı 47.600 ama bayiilerde var mı yok mu bilmiyorum..

1.4TSI var, hem style hemde FR şu an bir kaç yerde var..fazla pazarlık yapmıyorlar..Sizden ricam;

-FR ın yakıtı nasıl,
    -Yol sesini çok mu alıyor, izolasyonu nasıl??
    -bu bixenon paketini herkes tavsiye ediyor çok mu iyi..
    -kapı içi ve göğüs malzeme kalitesi nasıl,
    -süspansiyonu çok mu sert, mesela opele göre..
    -müzik sistemi nasıl?

• Yakıt 6 nin altına inmez 7-8 lerde olur tabi normal kullanımda agresiflesirsen 10-12 yide görürsün
    Malzeme kalitesi jettadan bile iyi
    Müzik sistemi çok iyi
    Bu sınıfta yol sesini almayan araç yok ama leonlar biraz daha fazla yol sesi alıyor geniş Tabanlı ve bridgestone lastiklerin bunda etkisi büyük
    Suspansiyon zaten opelden ve digerlerinden sert fr dahada sert

• quote:

Yakıt 6 nin altına inmez 7-8 lerde olur tabi normal kullanımda agresiflesirsen 10-12 yide görürsün
    Malzeme kalitesi jettadan bile iyi
    Müzik sistemi çok iyi
    Bu sınıfta yol sesini almayan araç yok ama leonlar biraz daha fazla yol sesi alıyor geniş Tabanlı ve bridgestone lastiklerin bunda etkisi büyük

6-7 lt makul seviyede..malzeme kalitesinin iyi olmasına sevindim ancak şu süspansiyon olayı beni düşündürüyor açıkçası..lastik markası ile mi alakalaı, yoksa225 45 17 ebatındaki lastiklerden mi?

mesela bundan önce bende 2004 opel vectra elegance vardı..opelin süspansiyonuna sert derler bilirsin ama ben memnundum..buna nazaran seatın özellikle FR nin süspansiyonunu merak ettim, pişman eder mi?

• Lastik markası da etkili 225"45"17 ebat olmasıda benim araçta ve yeni aldığımız fr da bu kombinasyon var. Suspansiyon gercekten sert ama alisinca güzel olur
    Her güzelin bir kusuru vardır

• quote:

Style donanım ile FR donanım arasında süspansiyon farkı yok, yanlış anlama olmasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kimiferhat

quote:

Style donanım ile FR donanım arasında süspansiyon farkı yok, yanlış anlama olmasın.

Yok yanlış anlama niye olsun 38 bin km yaptıgım style aracımdan inip 300 km fr a binince zip zip ziplayarak ilerliyorsun bariz bir fark var

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.