Şimdi Ara

SEAT Ibiza mi KIA Rio mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
79
Cevap
0
Favori
5.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar, 40 bin bandında araç bakıyorum. sıfır olarak Seat ıbıza style 1.4 ile kia rio Rio Hatchback FANCY 1.25 modellerini düşünüyorum.
    Ibıza 37.500 TL; Rio ise 42.500 TL.
    bu iki modelin artıları, eksileri nelerdir,
    2. elleri kuvvetli midir?
    bu 2 modelden hangisi daha iyidir?
    önerebileceğiniz iyi bir model var mıdır?

• iki aracında ikinci elinin gideri vardır ben rio yu tercih ederdim
  • Kia rio ikinci elde sıkıntı yapabilir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence ıbıza
  • 2. el de Ibiza daha çok tutuluyor diye biliyorum.
    Performans olarak ikisini kıyaslayacak tecrübe seviyesinde değilim ama Ibiza'nın öne çıkacağını tahmin ediyorum.
    İki aracın silindir hacmi üzerinden vergi farkı ne kadar olur kanunen bilmiyorum. Fakat 5000 TL eksik verip Ibiza aldıktan sonra çok da sıkıntı olmaz herhalde.
    Benim gönlüm Ibiza'dan yana ama yorumun ne kadar profesyonellikten uzak olduğunu anlamışsınızdır.
    Seçiminiz şimdiden hayırlı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RUSSHEL

iki aracında ikinci elinin gideri vardır ben rio yu tercih ederdim

cevap için teşekkürler RUSSHEL, rio2nun ıbıza ya göre artısı nedir?
    birde bu iki model arasında 2.elde değer kaybı en az olur
  • Ibıza

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: xkingx42

Kia rio ikinci elde sıkıntı yapabilir

xkingx42 cevap için teşekkürler...
    3 4 sene kullandıktan sonra bir üst segment düşünüyorum, onun için hiç olmazsa değerini korunması benim için güzel olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı:    +

2. el de Ibiza daha çok tutuluyor diye biliyorum.
    Performans olarak ikisini kıyaslayacak tecrübe seviyesinde değilim ama Ibiza'nın öne çıkacağını tahmin ediyorum.
    İki aracın silindir hacmi üzerinden vergi farkı ne kadar olur kanunen bilmiyorum. Fakat 5000 TL eksik verip Ibiza aldıktan sonra çok da sıkıntı olmaz herhalde.
    Benim gönlüm Ibiza'dan yana ama yorumun ne kadar profesyonellikten uzak olduğunu anlamışsınızdır.
    Seçiminiz şimdiden hayırlı olsun.

cevap için  teşekkürler + ; bende seninle aynı durumdayım. araç konusunda benimde fazla bilgim yok, araç alırken bu kadar zorlanacağımı hiç düşünmemiştim.

• quote:

Orijinalden alıntı: DreamSoldier61

Ibıza

cevap için teşekkürler DreamSoldier61,
  • Bence rio

• ahmett_ A kullanıcısına yanıt
    Ne demek önemli değil

• Zor soru sedan olacaksa Rio diyorum

• 2009 dan beri rio kullaniyoruz gayet memnunuz

• ahmett_ A kullanıcısına yanıt
    B sınıfı olacaksa rio nun kardeşini bekle derim, hyundai yeni i20.
    45bine de c sınıfı arac alınabiliyor, aklınızda olsun
    99 bg toyota yeni Auris 46bin lira.
    auris, megane3, astra, vs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordford50 -- 23 Ağustos 2014; 11:10:15 >
  • Rio ibizaya gore 10 sene ileride.
    Ayrica ekipmanida daha fazla. Rionun 2.elide cok guclu temiz bir araci 2gunde satarsiniz.

• B sınıfı bir araç ve 37 bin tl,bu günleride gördük ya neyse, bence rio yu tercih et ...

• Rio genel olarak İbiza'dan 2-3 tık ileride bir araç Aradaki fiyat farkı zorlamayacaksa Rio alınıp mis gibi binilir.Ayrıca motor olarak Rio'daki 1.2 İbiza'daki 1.4 lt motorla performans olarak benzer + olarak alt dilimden mtv vericeksiniz.Rio mantıklı.
  • Ibizayı pek tanımıyorum. Ama Rio yu biraz bilirim. Sizin yerinizde olsam, ben şöyle düşünürdüm....

Araç otomatik vites olacaksa, kesinlikle Rio. DSG sürprizlerle dolu. Maceraya gerek duymuyorum.

Ibıza TSI motor. Rio bildiğimiz atmosferik. LPG uyumlu. Ben LPG severim, devleti zengin edecek kadar çok kazanmıyorum. 1.25 motora LPG taktırırım, ki Rio nun motoru uyumlu, bedava gezerim. Ibıza bu konuda dezavantajlı.

Rio Fancy oldukça donanımlı bir model. Elbette donanım bakımından her ikisinin de kendine göre artısı vardır. İhtiyaçlarınıza göre belirleme yapın. Mesela ilk güvenlik donanımlarını karşılaştırın. Sonra da konfor. Hangisi kafanıza yatarsa, ona karar verirsiniz.

Servis konusunda Doğuşun kazığı, herkesin malumu. Rio sorun çıkarmayan, parçası ucuz bir araç. Bakımlarda en fazla fren balatası ve buji masrafı çıkar. Bunun dışında eski aracımda yağ ve cam suyu değişirlerdi. Serviste de sıra beklemezsiniz. Randevu almaya bile gerek kalmıyor, servise gidiyorsunuz, direk araç içeri alınıyor. Az sattığı için avantajlı.

İkinci eli düşünüyorsanız, milletimizin Alman hayranlığı malum. Seat daha kolay satılır diye düşünüyorum. Ben araba alırken ikinci eli pek düşünmem.

Bütün olarak baktığımızda, bana göre Rio öne çıkıyor.

• Rio daha donanimli bir arac. Motor olarak da tuketim ve vergi avantaji var. İbiza ise biraz daha uygun ve performansli. İkisini de test edin. Bence her türlü rio alınmalı. Alirken pahali ama kullanim maliyeti dusuk.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.