Şimdi Ara

Seat Altea XL 2012 (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
650
Cevap
11
Favori
106.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
    Hem arabadan eve hem de evden arabaya kadar eşlik ediyor. :)
    Forumda yeniyim. Honda city kullaniyorum. Ama güvenlik ve yol tutuş problemleri nedeni ile degistirmek istiyorum arabami. Şimdilik en öne çıkan seçenek Altea XL. City nin bagaji çok kullanisli idi. Ayrıca otomatik vitesi kusursuz. Acaba bu özellikleri ararmiyim? Çok kararsizim.
    Bir de temiz ikinci el mi (çok az var internet te) yoksa 0 km mi (15 bayii aradım sadece 2 tane var) alsam?
    Yorumlarınızı bekliyorum.
  • Dsg şanzıman oldugu icin vites gecisleri sarsintisiz oluyor. Sknto yasamazsiniz. Keza bagaji da devasal buyuklukte. Bence temiz ikinci el 2011 2012 bulabilirseniz işinizi gorur diyorum fazlasiyla.

Orijinalden alıntı: drbrahm

Merhaba herkese.
    Forumda yeniyim. Honda city kullaniyorum. Ama güvenlik ve yol tutuş problemleri nedeni ile degistirmek istiyorum arabami. Şimdilik en öne çıkan seçenek Altea XL. City nin bagaji çok kullanisli idi. Ayrıca otomatik vitesi kusursuz. Acaba bu özellikleri ararmiyim? Çok kararsizim.
    Bir de temiz ikinci el mi (çok az var internet te) yoksa 0 km mi (15 bayii aradım sadece 2 tane var) alsam?

Kesinlikle tavsiye ederim.

Bu fiyata,bu kadar özellikleri ve rahatlığı olan kaç marka ve model vardır ki?

Ayrıca bütçenize de uyuyorsa sıfır her zaman iyidir diye düşünüyorum.

Merhaba herkese.

Selam.
    Honda City'e göre otomatik vites ve özellikle de bagaj konusunda sıkıntı yaşamazsınız diye düşünüyorum.
    Zira vites geçişleri sarsıntısız ve bagajı da hem kullanışlı hem de geniş.

Temiz bir ikinci el almak her zaman daha karlıdır.
    İnternette ikinci el ilanın az olması alan herkesin arabasından memnun kalmasından kaynaklı olabilir,
    Zira ben bu güne kadar Altea alıp da pişman oldum diyen sadece 1 kişi duydum, ama genel olarak herkes memnun olduğunu söylüyor.
    Ben de memnunun tabi bu arada.

Bu fiyata, bu sınıfta, bu özelliklerde kaç tane araba var ki zaten.

• quote:

Merhaba herkese.

kesinlikle tavsiye ederim. DSG 7 ileri otomatik şanzıman ve dizel olarak düşündüğünüzde inanın fiyat,donanım,performans açısından tek kalıyor. 32000 km de aracım, Allah a çok şükür hiç bir sorun yaşamadım. Araç dediğiniz gibi bayilerde az bulunuyor. Bagajında geniş ve rahat kullanımlı olduğunu düşünüyorum.
    Sıfır fiyatı inanın 7 kişilik 5008, Grand Picasso,Grand senic gibi araçlarla kıyaslanınca çok uygun. Ama temiz 2013 model bulabilirsenizde uygun olur bence. Şimdiden Hayırlısı olması ve sağlıkla kullanmanız dileklerimle.
    ARKADAŞLAR HERKESE HAYILI SENELER....

• Arkadaşlar bir özellikte ben yazayım,genelde herkes biliyordur sanırım. Aracı aldığımda şaşırmıştım. Direksiyonu çevirdiğiniz taraf SAĞ yada SOL sis farları tarafından aydınlatılıyor. Geceleri çok işe yarıyor.Bu özellik bir çok araçta yoktur. Bu follow me özelliği değil ama standart paketmidirr yada opsiyonel paketmidir bilmiyorum.

Bu arada XLnin yeni modelleri Şubatta gelecekmiş. kasa değişmeyecekmiş. Makyajlanacakmış Bluetooth, siyah renkli jantlar ve tepe çıtaları siyaha dönecekmiş. Fiyatta 61binin üzerinde olacakmış. İzmit bayiiden aldığım bilgiler bunlar.

57.500 e XL mi?
    58.000e 500L 1.3 multijet dualogic panoramic rockstar mı?
    Karar veremiyorum?

Herkese iyi forumlar...

Cevaplar için teşekkürler.
    Şu an XL ve 500l için pazarlık aşamasındayım. Hangisinden daha iyi fiyat teklifi alırsam onu alacağım.

Bu arada XLnin yeni modelleri Şubatta gelecekmiş. kasa değişmeyecekmiş. Makyajlanacakmış Bluetooth, siyah renkli jantlar ve tepe çıtaları siyaha dönecekmiş. Fiyatta 61binin üzerinde olacakmış. İzmit bayiiden aldığım bilgiler bunlar.

57.500 e XL mi?
    Karar veremiyorum?

Herkese iyi forumlar...

Bence kıyas yapabileceğiniz araçlar; 5008,grand Picasso,c-max,grand senic.
  • Bugün yeni bir özelliğini daha keşfettim 'Beyaz Balina'nın.

Silecek kolu otomatik konumdayken geri vitese taktığınız zaman

arka cam sileceği de otomatik olarak bir defa çalışıyor.

Güzel bir özellik daha...

Kullandıkça tanıyor, tanıdıkça daha da çok seviyorum 'Beyaz Balina'yı..

Herkese kazasız ve cezasız iyi bir yıl dilerim...

Dün akşam bir alış-veriş merkezinin otoparkında

'çölde kırmızı kar yağması' olasılığı kadar mümkün olan bir

olasılık gerçekleşti.İki 'Beyaz Balina' -biri benim olan-

yan yana park halindeydi.İnsanların sanki uzay mekiği görmüş gibi

ALTEAları incelemesini uzaktan keyifle izledim.

Araçlarımız üst segment spor arabalardan daha çok ilgi görüyordu.

Orijinalden alıntı: berik

Bugün yeni bir özelliğini daha keşfettim 'Beyaz Balina'nın.

Silecek kolu otomatik konumdayken geri vitese taktığınız zaman

arka cam sileceği de otomatik olarak bir defa çalışıyor.

Güzel bir özellik daha...

Kullandıkça tanıyor, tanıdıkça daha da çok seviyorum 'Beyaz Balina'yı..

Herkese kazasız ve cezasız iyi bir yıl dilerim...

Benim silecekler sürekli otomatik konumda duruyor ve ben yapmadığım halde bazen arka cam silinmiş oluyordu.
    Geri vitesle alakasını kuramamıştım demek ondanmış.

Bir özellik daha ekleyeyim.
    Dikiz aynasının altında bir düğme var.
    Bununla dikiz aynasının Otomatik kararma özelliği açılıp kapatılabiliyor.
    Ben hiç kapatmadım ama belki kullanmak isteyen olabilir...

• quote:

Orijinalden alıntı: berik

Bu arada esas paylaşmak istediğim şeyi unuttum.

Dün akşam bir alış-veriş merkezinin otoparkında

'çölde kırmızı kar yağması' olasılığı kadar mümkün olan bir

olasılık gerçekleşti.İki 'Beyaz Balina' -biri benim olan-

yan yana park halindeydi.İnsanların sanki uzay mekiği görmüş gibi

ALTEAları incelemesini uzaktan keyifle izledim.

Araçlarımız üst segment spor arabalardan daha çok ilgi görüyordu.

Geçenlerde ben de kırmızı ışıkta benimki ile aynı beyaz bir altea ile yan yana geldim.
    Mersin için imkansıza yakın bir ihtimal ama gerçekleşti.
    Altea piyasa da çoğalıyor mu ne?

Bir de arkadaşlar dikkat ettim de,
    Hep Hafta sonları Altea görüyorum ben.
    İnsanlar acaba ikinci araç olarak alıp da sadece hafta sonları mı kullanıyorlar ne...

Herkese KAZASIZ, CEZASIZ, MUTLU, HUZURLU bir yeni yıl diliyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: ergindemirel

sevmediğim özellikleri soğuk havalarda lastikler gıcırgıcır ötüyor... heryerde tıkırtıkır ses geliyor. böyle yeni bi arabada kalitesiz parçalar var ve servisler bi naneden anlamıyor...
    arabam dsg 2012 ve kalkışlarda titreme yapıyor. sağa ve sola dönüüşlerde bi sürtme sesi gibi bişey geliyor ani kalkışta.kasislerde gacur gucur. bi çözüm yapacak servis yokmuuuuu

Ergin bey iyi günler.

Öncelikle yukarıdaki bir mesajımda "Altea alıp da pişman oldum diyen sadece bir kişi duydum" diye bahsettiğim kişi sizdiniz.
    Bahsettiğiniz sorunların hemen hiç birini yaşayan başka kimsenin olmaması sizin aracınıza mahsus bir sorun olduğunu gösteriyor bence.

Tıkırtı şeklindeki sesler çoğunlukla arabadan değilde arabanın çeşitli yerlerine koyduğumuz eşyalardan gelir genellikle.
    Bu bakımdan arabanızı bir kontrol edin bence.

Kasislerde gıcırdama seslerini başka arabalarda da duymuştum, sanırım kapı fitillerine WD 40 mıydı neydi öyle bir yağ sürmenin iyi geldiğini söylüyorlardı.

Bunlar belki halledilebilir gibi ama Diğer sorunlarınız için diyecek bir şey bulamıyorum.
    Size göre kusur olan bir şeyleri varsa ve bu durum canınızı sıkıyorsa ve de buna bir çare de bulunamıyorsa,
    Tabi yine siz bilirsiniz ama memnun değilseniz satın kurtulun bence.
    Sonuçta araba insanı rahat ettirmek için vardır.

İyi seneler...

• quote:

Orijinalden alıntı: bulocan1969

Arkadaşlar bir özellikte ben yazayım,genelde herkes biliyordur sanırım. Aracı aldığımda şaşırmıştım. Direksiyonu çevirdiğiniz taraf SAĞ yada SOL sis farları tarafından aydınlatılıyor. Geceleri çok işe yarıyor.Bu özellik bir çok araçta yoktur. Bu follow me özelliği değil ama standart paketmidirr yada opsiyonel paketmidir bilmiyorum.

Evet dönüşlerde sis farı o bölgeyi aydınlatıyor, çok işe yarıyor. Style donanım paketinde gerçekten işe yarar özellikler konulmuş.Çoğu araçta ek ücretler ödeyerek ekleteceğiniz özellikler style pakette mevcut. En yararlı bulduklarım cruise control, otomatik kapanan yan aynalar, dönüşlerde sis farının aydınlatması, lastik basınç sensörü, otomatik yağmur sileceği.

• quote:

Cevaplar için teşekkürler.
    Şu an XL ve 500l için pazarlık aşamasındayım. Hangisinden daha iyi fiyat teklifi alırsam onu alacağım.

57.500 e XL mi?
    Karar veremiyorum?

Herkese iyi forumlar...

Merhabalar, fiat araçlar hakkında tecrübem yok ama dediğiniz modeli inceledim. Yakıt tüketimi yazılanlar gibiyse eğer gayet iyi değerler. Kullanmış olanların yorumlarına bakmanız faydalı olur. İç dizaynını beğenmedim ben. Tavsiyem iki aracı yerinde görüp içinize sineni almanızdır.

• kısacası şu arabanın yeni kasası çıksa, mesela leon a benzese ve bikaç güzel özellik eklense, otoatik bagaj açımı vs. süper olur...

http://www.turkeycarblog.com/2013/09/2014-seat-leon-stye-euro-ncapten-bes-yildiz/

Geri vitese alıp harekete geçtiğiniz zaman ses sistemi

otomatik olarak belli bir miktar azalıyor.Sanırım sürücünün

'park sensörünün sesini duyamadım' demesini engellemek için

düşünülmüş güzel bir özellik.

Bakalım daha ne özellikler çıkacak...

Keşfetmeye devam...
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.