Şimdi Ara

Seat Altea XL 2012 (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
650
Cevap
12
Favori
103.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ceviz1

bu crossoverların tipleri genelde iyi değil zaten. altea olayında ise her şeyin önüne geçen bir faktör var: tdi + dsg
    bu ikiliyi, tabiri caizse at arabasının içinde verseler kabına bakma içine bak ve al diyesi geliyor insanın, böylesine pahalı benzin karşısında.

"At Arabası" tabirine katılmamakla birlikte diğer dediklerinize aynen katılıyorum.
    VW ürettiği bu tdi motor benim denediklerim içinde en iyisi bence. Alt devirlerde çok ekonomik bir sürüş,yüksek devirlerde ise sportif bir sürüş sağlıyor. DSG için her ne kadar arıza falan densede dizellerde kullanılan otomatiklerin en iyisi yine budur.
    Bu yüzden DİZEL+OTOMATIK+MPV istiyorsanız alınabilecek en "UYGUN" araba Altea bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar, kullanıcı yorumu pek yok aracım 20.000 km ye geldi. Şu ana kadar bir sorun ile karşılaşmadım umarım böyle devam eder . Fiyat performans olarak gerçekten alternatifi olduğunu düşünmediğim bir araç ( özellikle 1.6 tdi dsg olanı ) . yakıt olarak bir depo ile ( 55 lt ) istanbul içi ortalama 850-900 km gidiliyor .
  • evet sonunda 5.sayfaya geçmişiz. Bende bu fiyat performans donanım olarak kıyaslanınca çok memnunum. Çok şükür hiç bir sorun çıkartmadı. Şu an 31000km deyim. Herkese sağlıklı,kazasız sürüşler diliyorum.
  • Madem 5. sayfaya da geçmişiz ve kış da geldi bi şey sorayım "kullanıcı" arkadaşlara.
    Bir kaç gündür farkettim ben de, araba çok geç ısınıyor.
    Hava sıcaklığı +6 derece. Sabah 2 dakika hareket etmeden önce çalıştırdım ve yola çıktım. 8 dakika sonra ibre hareket etmeye başladı.
    Ancak 10 KM'lik günlük gittiğim işyeri yolunu 22 dakikada vardım ve hararet ibresi hala 90 dereceye gelmemişti, 60 ile 90 ın tam ortalarındaydı.
    Daha önceki benzinli aracım çalıştırdıktan yaklaşık 5 dakika sonra 90 dereceyi bulurdu ve ibre hareket etmeye başlayınca da hemen 1 dakikada 90'a gelirdi.
    Bu normal mi dizel arabaların hepsi mi böyle. İlk kez dizel kullanıyorum ben.
    Herkese iyi günler...

• quote:

Orijinalden alıntı: enkidu33

Madem 5. sayfaya da geçmişiz ve kış da geldi bi şey sorayım "kullanıcı" arkadaşlara.
    Hava sıcaklığı +6 derece. Sabah 2 dakika hareket etmeden önce çalıştırdım ve yola çıktım. 8 dakika sonra ibre hareket etmeye başladı.
    Ancak 10 KM'lik günlük gittiğim işyeri yolunu 22 dakikada vardım ve hararet ibresi hala 90 dereceye gelmemişti, 60 ile 90 ın tam ortalarındaydı.
    Daha önceki benzinli aracım çalıştırdıktan yaklaşık 5 dakika sonra 90 dereceyi bulurdu ve ibre hareket etmeye başlayınca da hemen 1 dakikada 90'a gelirdi.
    Herkese iyi günler...

Bana normal değil gibi geldi ama bilemiyorum (20 dk çok fazla gibi) , normalde de böyle miydi kışın mı böyle olmaya başladı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: kilometre

quote:

Madem 5. sayfaya da geçmişiz ve kış da geldi bi şey sorayım "kullanıcı" arkadaşlara.
    Herkese iyi günler...

Bana normal değil gibi geldi ama bilemiyorum (20 dk çok fazla gibi) , normalde de böyle miydi kışın mı böyle olmaya başladı ?

Zaten arabayı 21 ekimde aldım, daha yazın nasıl olduğunu görmedim ama ekim ayında bu kadar geç ısınmıyordu sanırım. Malumunuz mersin sıcak bir yer olduğundan ancak aralık ayı başında kalorifer lazım oldu, o zaman net olarak mesafe ve dakika tutarak ölçüm yaptım.

Bir kaç kişi dizeller böyle geç ısınır dedi ama bana da çok normal gelmedi. Siz de durum nasıl, dikkat ettiniz mi hiç?

• Aracımda kalkıslarda titreme sorunu var.servıs çözüm uretmıyor.kavrama sorunumu acaba,dsg.
    Bide kasıse çukura gırınce çat dıye vuruyo.amortısorler çok sert

• genel olarak yorumları okuduğumda Altea XL ile ilgili şikayetler kasislerden veya bozuk yolda amortisör sertliğinden kaynaklanan rahatsızlık ve sert plastik konsol dan kaynaklanan ses, 100 km üzeri hızda yol sesi alması ama bazı araç sahiplerinden bu şekilde şikayetler gelmiyor hatta hiç şikayet yok.Anlaması güç.Şunu itiraf etmeliyimki tip ve imajı değil konforu seçenlerin aracı.Ne kadar az yaktırmaya çalışsakda belli tüketimin altına düşülemez 1430 KG araç.Motor ve şanzıman da VW ye güveniriz, ön konsol ve kapı döşemeleri biraz daha kaliteli olsaymış on numara olurmuş.Şehir içi hızlı ve atik kullanımlar için ne kadar uygun bilemem ama şehirlerarası için on numara.
  • Elimdeki aracımı satabilirsem kısmet olursa Altea XL Aile Paketi almaya niyetim var.

Bakalım, hayırlısı ...
  • Yaklaşık 5 aydır kullandığım aracımda manuel olarak açtığım tavan aydınlatma

lambalarının bir süre sonra -sanırım 5 dakika- kendiliğinden söndüğünü farkettim.

Sonra tekrar lambaları açmanız gerekiyor eğer aydınlatmaya ihtiyacınız varsa.

İstesenizde tavan lambalarını açık unutarak aküyü bitirme bitirme tehlikesi yok.

Bir de aynaların içeriden katlanabildiğini farkettim.(Yaklaşık 4800 km sonra!

Gerçekten işe yarar özelliklermiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: berik

Yaklaşık 5 aydır kullandığım aracımda manuel olarak açtığım tavan aydınlatma

lambalarının bir süre sonra -sanırım 5 dakika- kendiliğinden söndüğünü farkettim.

İstesenizde tavan lambalarını açık unutarak aküyü bitirme bitirme tehlikesi yok.

Selamlar.
    Gerçekten Altea nın çok fazla gizli saklı yerleri ve özellikleri var.

Mesela ben de ön kol dayamanın iki katlı olduğunu aldıktan 1 ay sonra farketmistim.

Mesela Orta konsoldaki "SET" düğmesinin ne işe yaradığını bilmiyorum hâlâ.

• quote:

Orijinalden alıntı: sugarman

Elimdeki aracımı satabilirsem kısmet olursa Altea XL Aile Paketi almaya niyetim var.

Bakalım, hayırlısı ...

Hayırlı olsun diyelim şimdiden. Doğru karar bence. Aile paketinde gerçekten işe yarar özellikler var.
    Allah gönlünüze göre versin...

• quote:

quote:

Selamlar.

Mesela ben de ön kol dayamanın iki katlı olduğunu aldıktan 1 ay sonra farketmistim.

eğer lastikleriden birinin havası inerse uyarı verir. siz lastiği tekrar şişirdiğinizde set düğmesine 2-3 sn basılı tutarak yeni lastik basınçlarınızı aracın lastik basınç sistemine tanıtmış olursunuz.

• Teşekkürler sayın damdanakar.
    Arabayla ilgili bir şey daha öğrenmiş oldum.

• quote:

quote:

Selamlar.

Tam da "SET" düğmesi ile ilgili sorunuza yanıt vermek için

foruma girmiştim ama sorunuz yanıtlanmış.

Bu arada ben de yeni bir şey öğrendim sayenizde.

Ön kol dayamanın iki katlı olması nasıl bir şey olduğunu anlayamadım.

Benimkinde bir kapak gibi bir şey var. Kapağı açınca USB bağlantısı için girişler falan var.

İkinci katı göremedim ya da ben beceremedim galiba.

• quote:

quote:

quote:

Selamlar.

Tam da "SET" düğmesi ile ilgili sorunuza yanıt vermek için

foruma girmiştim ama sorunuz yanıtlanmış.

Bu arada ben de yeni bir şey öğrendim sayenizde.

Ön kol dayamanın iki katlı olması nasıl bir şey olduğunu anlayamadım.

Benimkinde bir kapak gibi bir şey var. Kapağı açınca USB bağlantısı için girişler falan var.

İkinci katı göremedim ya da ben beceremedim galiba.

Adamlar o kadar güzel gizlemişler ki neredeyse görünmüyor.
    Ön kol dayamayı çekerek açtığınızda bahsettiğiniz USB girişinin olduğu alt kat açılıyor.
    Kol dayamanın ön uç kısmında alta doğru bir mandal var o mandala basarak açtığınızda alt bölüm kapalı kalıyor üst kat açılıyor.
    Çok geniş olmamakla beraber yine de bir şeyler sığıyor içine ve zemini de yumuşak lastik olduğu için ses yapabilecek şeyleri koyabiliyorsunuz.

İyi keşifler...

• Madem gizli yerler ve özelliklerden konu açıldı herkes kendince bir şeyler yazsın,
    bu sayede belki bilmediğimiz ve gerçekten de işe yarayan özellikler öğreniriz.
    Mesela ben bir şey daha yazayım. Belki henüz keşfetmemiş olan vardır.

Ön iki koltuğun altlarında torpido gözü var.
  • quote:

Madem gizli yerler ve özelliklerden konu açıldı herkes kendince bir şeyler yazsın,
    bu sayede belki bilmediğimiz ve gerçekten de işe yarayan özellikler öğreniriz.
    Mesela ben bir şey daha yazayım. Belki henüz keşfetmemiş olan vardır.

Ön iki koltuğun altlarında torpido gözü var.

Mesajları yeni gördüm. Yazacağım ilk şey bu olacaktı. Birde arka koltukların yanlarında su koymalık yerler var. arka da yolculuk yapanlar için rahat oluyor :)
  • Bu arada aracın follow me home özelliğini kullanan var mı? Eve kadar takip yani. Akşam araçtan indiğiniz de çok havalı oluyor yahu :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: hugo__mboy

Bu arada aracın follow me home özelliğini kullanan var mı? Eve kadar takip yani. Akşam araçtan indiğiniz de çok havalı oluyor yahu :)

Evet bence de gayet havalı oluyor.
    Ama, farlar auto modunda bırakılıp da sonra gelince araba açıldığında farların ve park lambalarının yanması da daha bir başka havalı oluyor.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.