Şimdi Ara

Seasonic güc kaynagım calısmıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Mukarnas kullanıcısına yanıt
    "sözler sana bir yerden tanidik gelmis olacak ki bana bu kadar uzun yazma ihtiyaci hissetmissin." demişsiniz...

    Yine neden-sonuç ilişkisini sağlıklı kuramıyorsunuz. Öncelikle yazının uzun ya da kısa oluşu, görecelidir. Ben gerektiği kadar yazdım ama önemli değil, dediğiniz gibi "uzun" kabul ederek devam ediyorum. Sözlerinizin tanıdık gelmesi, "uzun" yazmama neden olacak bir etmen değildir; sadece size yanıt yazmama neden olacak bir etmendir. "Uzun" yazmama neden olan etmen ise; size daha önce yeterince açık bir yanıt yazmama ve sizin de sessiz kalarak yaptığım açıklamayı kabul etmenize karşın, sanki size hiç yanıt vermemişim gibi davranmış (ya da anlamazdan gelmiş) ve bozuk plak gibi yine benim Seasonic fanatiği olduğumu söylemiş olmanızdır.

    Diğer yandan, kendi yazdığım sözleri elbette tanıyacağım. Önce sırf sataşmak için beni etiketliyorsunuz, muhatap olmayınca yazdığım sözlerin bir kısmını kırparak bana laf sokuyorsunuz. Bir önceki mesajımda da belirttiğim gibi; o sözlerden önce neler yazılmış, ben kimin hangi mesajına karşın ne amaçla o sözleri yazmışım, bilmek ve konuyu bütünüyle anlamak gerekir. Siz bunu yapmadığınız için detaylı bir şekilde size anlatmak gerekiyor. Belli ki bir kez anlatmak da yetmiyor (yaptığım açıklamayı 1-2 ay sonra unutuyorsunuz ama yanlış anladığınız sözleri kullanarak sataşmayı unutmuyorsunuz) ikinci kez anlatmak gerekiyor. Haliyle birazcık uzun yazmak gerekiyor.

    ***

    "Yeri geldi hakli oldugun bir konuda seni savundugum da oldu eger hatirlarsan!" demişsiniz...

    Hatırlıyorum elbette. Yine bir PSU konusuydu. Konu sahibine yardımcı olma niyetiyle yazdım ama ters bir yanıt aldım. Ben de bunun üzerine "Belli ki bu işten iyi anlıyorsun, ne diye konu açıp yardım istiyorsun? Git beğendiğini al" gibi bir yanıt verdim. Sizden başka destek verenler de oldu (Yazdığım bu mesajı 9 kişi beğenmiş). Hatta daha önce ufak bir tartışma yaşadığımız bir arkadaş da destek verdi. (Destek güzel ama destek olmasa da olur. Ben tek başıma olsam da yine doğru bildiğimi söylerim. Galileo da dünya dönüyor derken tek başınaydı.)
    Peki ama siz başka bir konuda bana destek vermiş olmanızdan ötürü benim Seasonic fanatiği olduğum şeklindeki saplantılı düşüncenizde ısrar ederek bana laf sokabilme hakkını mı görüyorsunuz kendinizde?

    Bu arada "seni savundugum da oldu" dediğiniz konuyu da buldum, şuraya linkini de koyayım: LİNK
    Orada da konu sahibine High Power Super GD önermiştim. Birine High Power Super GD öneriyorum, milletin deli gibi Seasonic Focus+ önerdiği başlıkta konu sahibine FSP Hydro G öneriyorum, bütçesi düşük olanlara Sharkoon SHP, Raidmax Thunder vs öneriyorum... Ama yine de sizin gözünüzde Seasonic fanatiğiyim. Ne diyeyim... Kendinizi bu fikre inandırarak iyi hissedecekseniz, siz beni öyle bilin ama bana sataşmayın artık.

    ***

    "Her durumda hakli olan bir insanla tartisarak bir yere varilmiyor, sussan yanlis anliyor söylesen duymuyor." demişsiniz. Adeta kendinizi tarif ediyorsunuz
    Etiketlediniz; sustum... Sustum diye sataşmaya devam ettiniz; belki bu kez anlar diye detaylıca yazıp ikinci kez açıklama yaptım ama yine duymazdan geldiniz.

    İnsan psikolojisi böyledir; hep haklı olmak ister, hatasını kabullenmek zor gelir insana. Bundan ötürü insanlar tartışır durur. Çözümü: Ya hatayı kabullenmeyi öğrenmektir, ya da hata yapmamaktır. Hata yapmamak hiç de kolay değil ama hatayı kabullenmek daha zor geliyorsa, olabildiğince dikkatli davranarak hata oranı düşürülebilir.




  • ehhalil kullanıcısına yanıt
    Seasonic güc kaynagım calısmıyor

    https://forum.donanimhaber.com/psu-kararsizligi--135079405-2#135106510
    Seasonic güc kaynagım calısmıyor

    https://forum.donanimhaber.com/zalman-400w-vs-fsp-500w-vs-xigmatek-400w-hangi-guc-kaynagi--135367884-3
    Seasonic güc kaynagım calısmıyor

    https://forum.donanimhaber.com/guc-kaynagi-600w--135605532

    Söylediginiz seyleri ya söylememis yada öyle demek istememis gibi yapiyorsunuz, yok bütününe bakalim yok demek istedigime bakalim. Hep iyiyi hayal ederek anlayalim. Ben mi yanlis anliyorum? Bunu okuyan diger arkadaslarada sormak isterim. Merak ettim. Frekanslarimizin uyusmadigi kesin zaten. Farkli düsünce tarzina sahibiz.

    Hakli olmak istemek? Hakli olmak ne haddime, o tamamen size ait. Dedigim gibi uzun yazmak, vakit alir, ben istemeyerek uzun yazarim. siz kendinizi uzunca ifade etmek istiyorsunuz buyrun zaten meydan sizin, istediginiz kadar gaza da gelebilirsiniz. Simdi aklima geldi superflower yapimi evga g2 psu ilk calismada bozuldu, anakartimida yakti. Degisim aldim suan bir sistemde bunu kullaniyorum. Sana kalsa superflower da cok iyi. Iste cani yanan insan ile oturdugu yerden okuyarak, cani yanmadan konusan insan arasinda ki fark bu? Biz bir birimizi anlayamayiz. Cünkü sizin engin sonsuz bilgilerinize karsilik benim yasadigim nacizane bir kac tecrübe.

    Susmussunuzda ben satasmya devam etmisim, ben sizin adinizi vermeden konustum, aslinda orda sadece örnek verdim. Böyle düsünenlerde var forumda diye... Benin yukaridaki yazdiklarimda gayet acik, herkes anliyor. Yorumu kendisine yazdigim arkadasta anladi. Anlamayan var mi?

    gelecek diger yorumlara göre cevap verecegim, yorum gelmezse olay benden cikar, meydan size kalir. Yok artik tekrar rahatsiz etmem, ta ki baska bir yanlisinizi görene kadar..




  • Mukarnas kullanıcısına yanıt
    Size zahmet olmuş, birkaç yorumumun fotoğrafını alıp koymuşsunuz. Elinize sağlık, teşekkür ederim. Şimdi yazdıklarımı tekrar okudum... Gayet güzel yazmışım, yeterince açıklamışım. Arif olan bu yazdıklarımı anlar. Anlamayana biraz daha uzun anlatma ihtiyacı hissederim.

    Objektif şekilde okuyup anlamak isteyen forum üyeleri, yazdıklarımı anlayacaktır.

    Arif olmayanlar için ek açıklama:
    Super Flower ve Seasonic markalarının ürün gamında "kalitesiz" diye tanımlanabilecek ürün yoktur diyorum; bu markaların ürünlerinde hiç arıza yaşanmaz demiyorum. Her markada arıza yaşanabilir.



    "Susmussunuzda ben satasmya devam etmisim, ben sizin adinizi vermeden konustum" diyorsunuz. Güya ikinci sataşmanızda isim vermediniz ama bu başlık altına yazdığınız ilk mesajda beni etiketleyip sataştınız. Devamında bir kez daha ismimi yazmanıza gerek yok ki. Bana sataşmaya devam ettiğiniz çok açıktı...

    Diğer üyelerden yanıt gelmezse yanıt vermeyeceğinizi söylüyorsunuz (gerçi daha önce de "son kez yazıyorum" demenize karşın yine yazdınız ama önemli değil)... Tartışmayı okuyanların kafasında illa ki bir fikir oluşur ama iki kişi arasındaki tartışmaya üçüncü bir kişi kolay kolay girmez.
    Ama ille de üçüncü bir kişinin yorumunu merak ediyorsanız, konu sahibinin anlayışına sığınarak ve hatta kendisinden özür dileyerek bana attığı özel mesajı koyayım şuraya:
    Seasonic güc kaynagım calısmıyor

    Super Flower üretimi G2 almışsınız, ilk çalıştırmanızda bozulmuş...
    Seasonic almışsınız, o da kısa sürede bozulmuş...
    Buna söyleyebileceğim şey; "sizin şanssızlığınız"... Ayrıca her markada arızalar yaşanabilir demiştim.
    Dünya çapında bu ürünler kullanılıyor, birçok web sitesinde ürün incelemeleri yayınlanıyor. Test sonuçları, bu ürünlerin iyi kaliteye sahip olduğunu gösteriyor. Siz iki olumsuzluk yaşadınız diye genel durumu görmezden gelip bu markaları kötü mü bilelim?
    Siz olumsuz tecrübeler yaşadığınız için (sizin deyiminizle canınız yandığı için) bunun acısını çıkarmak üzere olaya subjektif yaklaşıyorsunuz. Sizin bu markalara yaklaşımınızı gayet iyi anlıyorum. Sizin yaşadığınızı yaşayan birçok insan sizin gösterdiğiniz gibi tepki gösterir.
    Örneğin; "Corsair PSU aldım, CW nedeniyle değişime gönderdim ama yeni gelen PSU'da da aynı sorun vardı. Sonrasında Cooler Master ile değiştirmeyi önerdiler, tamam dedim ve ohhh rahat ettim. CM iyiymiş. Bir daha Corsair mi... Tövbeee!!" gibi mesaj yazanları da gördüm ben (Yanlış anlaşılmasın, burada herhangi bir markayı kötülemek için bu örneği vermedim. Durum tam tersi de olabiliyor, yani markaların isimleri değişebiliyor. İnsanlar hangi markadan canı yanarsa, onu kötülüyor..)
    Ancak bu mantıkla hareket edersek doğru sonuca ulaşamayız.
    Örneğin siz 100 TL'ye (birçok forum üyesinin "teneke" ya da "çöp" diye tabir ettiği) bir PSU alsanız ve bu ünite 5 yıl hiç arızalanmadan çalışsa, 100 TL'ye aldığınız XYZ marka PSU, ilk çalıştırmada bozulan Evga-G2'den daha iyi mi olacak?
    Burada değerlendirme yaparken, arıza şanssızlığını bir kenara koyarak, ürünlerin yapı kalitesini ve performansını göz önünde bulundurmaya özen göstermemiz gerekir düşüncesindeyim...




  • çok fazla Psu tecrübem yok fakat SSR-750FX kullanıyorum ve çok memnunum ne coil whine ne baska bir sıkıntı
  • Oha adamlar SeaSonic gibi bir firmaya laf atmışlar lan burası harbi komik bir ülke size Everest yakışır
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.