Şimdi Ara

Seasonic güc kaynagım calısmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese Merhaba bügün pc de basında oturuyordum ve youtube tan video izliyordum bir baktım pc birden kapandı sonra power tusuna basıyom acılmıyor sonra vs 550 taktım sak diye acıldı pc güc kaynagına ne olmus olabilir yardım daha 1 hafta oldu alalı seasonic m12ii 750wat modeli icinden cikan bir adaptor var 24 pin bir aparat sadece güc kaynagını calıstırmak icin yine calısmadı iade edicem sizce alirlarmi birde teknobiyotikten aldım daha 1 hafta oldu alalı ne olmus olabilir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Yardım lütfenn

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu konuyu @ehhalil hocamiza soralim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mukarnas kullanıcısına yanıt
    Lütfen yardım edin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Geçmiş olsun. Bu Seasonic markasını kim övüyorsa onun vebalidir. Bendeki bir de 860W Platinium sertifikalıydı. Çok geçmedi bozuldu. Seasonic tavsiye etmiyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yardımm

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • BalistikBomba B kullanıcısına yanıt
    Seasonic 860 P2 platformunu kullanan sorunlu bir seriydi. Aynı platformu kullanan Corsair'in birinci nesil AX serisinde de aynı sorunlar yaşandı. Zaten bu seriyle birlikte Corsair Seasonic ile yollarını ayırıp Flextronics ile iş birliğine gitti ve güç kaynaklarının tarihini AXi serisi ile yeniden yazdı. Tüm bu sorunlar Seasonic gibi bir firmaya yakışmasa da Seasonic yine adına yakışır güç kaynakları üretmeye devam etti. Her firmanın geçmişine bakarsanız inişli çıkışlı bir dönemi olduğunu mutlaka görürsünüz. Apple batmak üzereyken dünyanın en değerli şirketi oldu mesela. Seasonic'in P2 ve KM3 platformunu kullanan hiçbir güç kaynağı alınmaz. Günümüzde Seasonic Prime serisi Corsair AXi serisinin ardından en başarılı güç kaynakları konumunda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -dehşet- -- 1 Aralık 2018; 19:45:8 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bayaltog kullanıcısına yanıt
    Henüz 1 haftalık ise moral bozma gönder garantiye yenisini yollarlar sonra montajını yap devam et :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ürünü iade ettim ve iade talebi iade edildi tesekürler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Seasonice laf edenleri anlamıyorum, 3 sene önce teknobiyotikten 750w aldım sorunsuz canavar gibi çalışıyor. Teknolojik alet bunlar bozulabilir veya sorunlu olabilir, arkadaşın dediği gibi moral bozma yolla garantiye yenisiyle devam et. Bok atmada üstümüze yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • <Seasonic kullaniyor olman, onu diger ürünlerden üstün kilmaz> Senin tabirinle "bok atmak" yasanmamis bir problemi, yasanmis gibi göstermek veya iftira atmak olurdu. Seasonic in laf edilmeyecek nesi var? Cok mu üstün? En iyisinden daha mi iyi? Modeline göre konusuyoruz biz zaten seasonic tukaka demiyor hic kimse, cok cok iyi modelleri zaten mevcut herkesce biliniyor. Sende kim oluyorsun diyeceksin? 4,5yillik s12ii 620w sahibi, 1 yillik m12ii 620 sahibi ve bunlarla beraber bir ader m12ii 620 ve bir adet focus plus 750 psu alip problemle karsilasip iade etmis biri olarak konusuyorum. "Bok atmak" farkli birsey, yasanilan sorunlari yani kullanici deneyimlerini paylasmak farkli bir sey. Once bunun ayrimina varmak lazim. Burda seasonice tapanlar var, zaten onlari elimden geldigince uyarmaya calisiyorum, seasonicte diger firmalar gibi yanlislari hatalari olabiliyor, insanlara oneri yaparlarken %100 kusursuz olarak tanitiyorlar seasonic i.. <o kendini biliyor> adam diyor ki; diger urunleri oyle almamda seasonic i gozum kapali alirim, sonra; digerlerinin iyi psulari vardir kötüleri vardir, seasonicin iyi psulari vardir ve daha iyi psulari vardir. Seklinde fanatiklik seviyesinde yazanlar oluyor. Bunun oyle olmadigini soyluyoruz, hepsi bu kadar.. Umarim beni yanlis anlamamissindir, bunlari kotu niyetle yazmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mukarnas kullanıcısına yanıt
    Mukarnas kardeşim...

    Bana sataşmak için konu sahibine adımı vermişsiniz; o arkadaş özelden bana ulaştı ve konuştuk... Onun sorunu çözüldü ama sizin sorununuz çözülmemiş gibi görünüyor ne yazık ki.. Sizinle tatsız bir tartışma içine girmemek için bu başlık altına bir şey yazmamıştım... (Şuraya da PM sayfasından 5 gün öncesine ait bir görüntü ekleyeyim, kanıt olarak.)
    Seasonic güc kaynagım calısmıyor

    ... ama görülüyor ki, yanıt vermedim diye meydanı boş bulup iyice gaza geliyorsunuz. Yapmayın lütfen...

    Sizinle yaşadığımız tartışma (sanırım 1-2 ay kadar oluyor), siz o konuya girmeden önce yazılmış olan şahsıma ve diğer üyelere ait mesajları iyi okuyup doğru şekilde anlamamanızdan kaynaklandı. Size o zaman konuyu özetlemek zorunda kalmıştım ve ayrıca Seasonic fanatiği olmadığımı da örnek vererek anlatmıştım. Sonrasında sizden ses çıkmayınca anladığınızı zannetmiştim. (Atasözü bile var; "sükût ikrardan gelir") Zaten anlaşılmayacak bir şey yoktu; gayet açık şekilde anlattığım için sizin de anladığınızdan şüphem yoktu. Ancak görülüyor ki, aradan geçen 1-2 ay sonrasında sanki ben size gerekli açıklamayı yapmamışım gibi davranarak ya da anlamazdan gelmeyi tercih ederek gereksiz bir sataşma içine girmişsiniz.

    Bir kez daha belirtiyorum (Lütfen dikkatle okuyun ve beni bir kez daha açıklama yapmak zorunda bırakmayın.)

    Ben Seasonic fanatiği değilim. Herhangi bir markaya yönelik fanatik duygular beslemediğimi, markadan bağımsız olarak bütçem ve beklentilerim dahilinde en mantıklı ürünleri seçmeye çalıştığımı anlattım (hatta Seasonic fanatiği olmadığımı; "milletin deli gibi Seasonic Focus+ önerdiği başlık altında, konu sahibine FSP Hydro G önermişliğim var" diyerek anlattım)
    PSU önerisi isteyen arkadaşlara direkt marka adı verilerek yapılan önerileri ya da direkt marka adı ile öneri isteyen üyeleri "markaya değil; modele odaklanmak gerekir" şeklinde uyarıyorum. "Ben model model araştırmakla uğraşamam, bana direkt marka adı verin" diyecek olanlara Seasonic önerilebileceğini söyledim birkaç kez. Çünkü Seasonic'in alt seviye ürünü yok. Bu marka, belli bir kalite seviyesinin altına düşmüyor. Sadece marka tavsiyesi isteyen birine Seasonic adını verirseniz, alacağı en kötü PSU bile piyasadaki ortalama PSU kalitesinin üzerinde bir kaliteye sahip olacaktır.
    Şahsınızın ve bazı insanların Seasonic marka PSU'larda sorun yaşamış olması, Seasonic'in kötü PSU ürettiği anlamına gelmez. Yaşanan olumsuzlukları görmezden gelelim falan da demiyorum; bunlar elbette firmanın hanesine eksi olarak yazılabilir ama her markada bu tür şanssızlıklar yaşanabiliyor. Elektronik şansı diye bir şey var...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-42DBB8773

    Seasonice laf edenleri anlamıyorum, 3 sene önce teknobiyotikten 750w aldım sorunsuz canavar gibi çalışıyor. Teknolojik alet bunlar bozulabilir veya sorunlu olabilir, arkadaşın dediği gibi moral bozma yolla garantiye yenisiyle devam et. Bok atmada üstümüze yok.
    Ben de Seasonic güç kaynağı öneririm ama bozulduğunda da olmaz öyle bir şeyy demem. Sizin kullandığınız sorunsuz diye başkalarında sorun omayacak mı? Bunun neresi bok atmak?
  • Beyler bayanlar konumda tartısma istemiyorum lütfen!!

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Herkese cok teşekkürler bu arada iade edildi paramın yatmasını bekliyorum herkese cok teşekkür ederim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ehhalil kullanıcısına yanıt
    Öyle mi bende senle muhattab olmuyorum artik, son bir cevap sadece.

    seni konuya cagirmamin sebebi tabiki de asikar. Aslinda cokta üzerinde durmadim sadece görmeni istemistim, evet bu konuda haklisin, bitmisti benim icin. Ikinci yorumun sebebi yukaridaki arkadasin "bok atma" muhabbeti, ve rahatsiz etti diyebilirim seninle alakasi yok fakat burda senin adin gecmiyor olmasina ragmen sözler sana bir yerden tanidik gelmis olacak ki bana bu kadar uzun yazma ihtiyaci hissetmissin. Bu da benim icin degerli. Yeri geldi hakli oldugun bir konuda seni savundugum da oldu eger hatirlarsan! bilmiyorum ki hatirlar misin? Önemi kalmadi zaten.

    "Ortaligi bos bulma", "gaza gelme" benim tarzim degil, kusura bakma. Tartismaya devam etmeyi düsünmüyorum ve sessizligim karistirilmasin lütfen. Her durumda hakli olan bir insanla tartisarak bir yere varilmiyor, sussan yanlis anliyor söylesen duymuyor.

    Yanlisim varsa diger arkadaslar düzeltsin lütfen. Söylediklerim ortada..




  • Bayaltog kullanıcısına yanıt
    Kusura bakma hocam, son bir cevap hakki dogdugu icin yazdim. Ama terbiseyizlik yapmadim, sana özelden yazdiklarina bakar misin? Herseyi satasma, giciklik olarak algiliyor, bunu suan gayet net görmüs oldum. Insan kalbinde ne tasiyorsa, dünyaya bakinca onu görür. Benim icinde degersiz su saatten sonra.

    Gecmis olsun, yapilabilecek en iyi seyi yapmissiniz. Yeni aldiginiz bir psu bozulduysa zaten bunun muhattabi aldiginiz yerdir. Bunu onunla görüsmeniz gerekir. Teknolojik aletler her zaman bozulabilir. Garanti bunun icin var, iki haftalik sürecte para iadesi gibi haklarinizda var.
  • E bi ürün 1 haftada bozulabiliyosa bunun ne güvenilirliği kalıyor? Bu firmaları uzun ömürleriyle öneriyoruz 1 haftalık kullanım ömrüyle değil.

    Fabrika hatasıysa, markaya bok atılır. Kendime mi laf atcam?
  • Mukarnas kullanıcısına yanıt
    Merhaba

    Öncelikle iyi niyetiniz için teşekkür ederim.
    Seasonic üstündür demiyorum, her markanın sorunlu veya arıza çıkartabilen bileşenleri olabilir. Çok üstün olduğunu da ima etmedim. En iyi olduğunu da söylemedim. Sadece bende sahibim ve gayet iyi çalışıyor dedim. Burada fanboyluk yaptığım da yok. Mesela ben 2 sene önce klima satın aldım ilk gün bozuldu.. Garanti vs. derken yenisi ile değiştirdik şimdi sorunsuz çalışıyor.
    Demek istediğim her model her markada sorun yaratabilecek bileşenler olabilir. Bunlar fabrika üretimi aletler.
  • Mukarnas kullanıcısına yanıt
    Yok hocam sıkıntı degıl zaten para iadesi aldım teşekkür ederim herkese

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.