Şimdi Ara

Seagete 1 TB BlackArmor Harici HDD

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar. 2 ay önce bi harici disc aldım. Linki;
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=2252

bunu e-sata bağlantısı olduğu için özellikle aldım.
    ama e-sata ile bağlandığında bilgisayar açılırken ilk açılışta yazılan yazıların orda hemen bunu ismi yazıyor ve öyle açılıyor. ve açıldığında bilgisayar görmüyor.
    windows açıldığında (xp kullanıyorum bu arada) e-sata kablosunu çıkarıp takıyorum yine görmüyor. güç kablosunu çıkartıp taktığımda bu sefer görüyor.
    işte her bilgisayarı açtığımda böyle güç kablosunu çekip takıyodum birden.
    bir kaç kez sorun olur gibi oldu diskte.
    bende bıraktım usb kablosu ile kullanıyorum şu an.
    ama e-sata kablosunu kullanmak istiyorum gerek hız gerekse uzun olması hasebi ile ama biostan heralde bi ayar yapılması gerekiyor sanırım.
    bu konu hakkında bir bilgisi olan varmı? nasıl e-sata kablosu ile kullanırız.

• Anakartın esata desteği varmı o sorun cıkarabiliyor olabilir.
    Bendede benzer bir problem vardı. Taktıktan sonra aygıt yöneticisinden donanın değişikliklerini taraya basınca Hdd yi görüyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ontpl

Anakartın esata desteği varmı o sorun cıkarabiliyor olabilir.
    Bendede benzer bir problem vardı. Taktıktan sonra aygıt yöneticisinden donanın değişikliklerini taraya basınca Hdd yi görüyordu.

Anakartın e-sata desteği var. zaten anakart çıkışlarında e-sata çıkışı var 1 adet usb çıkışlarının üstünde.
    http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=YwIVDOTcvIMHZdTy

• ACPI, APM nedir?
    http://www.kpss.com.tr/news-tr/24804.cgi

anakart üzerindeki bir aygıt uzun süre işsiz kalınca, anakart bu aygıt için güç kesme işlemi uyguluyor olabilir.
    bios' girip ayar yapmak poblemini çözer kanaatimce.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The souls migration

ACPI, APM nedir?
    http://www.kpss.com.tr/news-tr/24804.cgi

anakart üzerindeki bir aygıt uzun süre işsiz kalınca, anakart bu aygıt için güç kesme işlemi uyguluyor olabilir.
    bios' girip ayar yapmak poblemini çözer kanaatimce.

hocam bencede biostan bi ayar yapsak çözülücek ama ne yapmam lazım onu bilmiyorum.

• daha ne yazalım onboard aygıt yöneticisine girip bir bakın oraya. tervih seçenekleri neler var.
    hadi dur bakayım senin boardın biosu nasıl bişiymiş.. acpi on yapabilirsin. aygotları da enable yapmayı dene ben gelene kadar.

bir de aktif durumdayken, aygıt yöneticisine girip oradan özellikler seçeneğinden, mevcut duruma bak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 15 Mart 2010; 23:51:42 >

• tb' lik samsung diski incelerken farkettim. diskin kendisi tarafından uygulanan bir güç yönetimi de olabilir!

" aygıt tarafından devreye sokulan güç yönetimi "
    Bu özellik, sabit diskte hiçbir komut olmadığında güç tasarrufu modunu otomatik olarak açar ve SATA kablosu üzerinden elektriği keser.
    Güç tüketimini etkili biçimde azaltabilir. (samsung spinpoint için geçerli bu özellik)

muhtemelen doğru cevap budur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: The souls migration

tb' lik samsung diski incelerken farkettim. diskin kendisi tarafından uygulanan bir güç yönetimi de olabilir!

" aygıt tarafından devreye sokulan güç yönetimi "
    Bu özellik, sabit diskte hiçbir komut olmadığında güç tasarrufu modunu otomatik olarak açar ve SATA kablosu üzerinden elektriği keser.
    Güç tüketimini etkili biçimde azaltabilir. (samsung spinpoint için geçerli bu özellik)

muhtemelen doğru cevap budur.

hocam benimki seagete yalnız. ben sanmıyorum güç kesme özelliği olsun zaten güç için güç kablosu takılıyor bu 3.5" hddlerde.
    bu biostan dediklerinize bi bakıyım akşam.
    aldığım zaman bi karıştırmıştım biosta bişeyler ama düzelmemişti. bidaha bakıyım dediklerinize göre bakalım inşaallah olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 312 . -- 16 Mart 2010; 12:00:16 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.