Şimdi Ara

Seagate SV35 1 TB vs seagate 1tb barracuda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi forumlar öncelikle arkadaşlar. Bu iki hdd den hangisi sizce. SV35 fiyat olarak 25 lira yukarıda. Bu fiyat farkı onun daha iyi olduğunumu gösteriyor ? Barracuda ise çok tutulan bir HDD. İkisi arasında ne fark var kopyalama yazma hız oranları birbirinden farklımı ? Lütfen kullanmış arkadaşlar yorum yaparsa daha iyi olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozerpeker61

İyi forumlar öncelikle arkadaşlar. Bu iki hdd den hangisi sizce. SV35 fiyat olarak 25 lira yukarıda. Bu fiyat farkı onun daha iyi olduğunumu gösteriyor ? Barracuda ise çok tutulan bir HDD. İkisi arasında ne fark var kopyalama yazma hız oranları birbirinden farklımı ? Lütfen kullanmış arkadaşlar yorum yaparsa daha iyi olur.

SV35 serisi diskler 24 saat çalışmak üzere üretilmiştir. Performans olarak barracuda'dan biraz daha düşüktür.
    İkisini de kullanmış arkadaş bulamazsın ama teknik açıklamadan yola çıkarsak fark bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MASTERMIND

quote:

İyi forumlar öncelikle arkadaşlar. Bu iki hdd den hangisi sizce. SV35 fiyat olarak 25 lira yukarıda. Bu fiyat farkı onun daha iyi olduğunumu gösteriyor ? Barracuda ise çok tutulan bir HDD. İkisi arasında ne fark var kopyalama yazma hız oranları birbirinden farklımı ? Lütfen kullanmış arkadaşlar yorum yaparsa daha iyi olur.

SV35 serisi diskler 24 saat çalışmak üzere üretilmiştir. Performans olarak barracuda'dan biraz daha düşüktür.
    İkisini de kullanmış arkadaş bulamazsın ama teknik açıklamadan yola çıkarsak fark bu.

Arasindaki performans farki ciddiye alacak boyuttami peki ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MASTERMIND

quote:

Arasindaki performans farki ciddiye alacak boyuttami peki ?

Testlerin söylediğine göre hayır.

• Bu seriyi kullanmanı gerektirecek bir durum yok.
    Bu seri güvenlik kameralarının vs.. kayıt yapabilmesi için hazırlanmıştır.
    Bu tip sistemlerde ağırlıklı olarak yazma ihtiyacı olduğundan, yazma hızı yüksekken okuma hızı daha düşüktür.
    Masaüstü için normal seri tercih etmelisin.
  • Biraz konu eski ama benimde bir sorum olacak.
    Evimde ufak bir film arşivi yapmaktayım. Arşiv yapma şeklim; docking station veya direk bağlayarak disklere datayı aktarıyorum ve data içlerinde sadece duruyor. Özellikle belirtmek isterim, diskler devamlı çalışmıyor, sadece datayı saklıyorlar. Bu noktada ihtiyacım sadece dayanıklı ve uzun zaman yaşayabilecek diskler.
    Şu sıralar bir tane daha disk almayı planlıyorum.
    Genelde Seagate disk almaktayım. 2 disk arasında kararsız kaldım.

Seagate SEAGATE 3.5" 2TB BARRACUDA SATA 3.0 64MB CACHE 7200RPM ST2000DM001 veya
    SEAGATE 3.5" 2TB SV35 GÜVENLIK DISKI SATA 3.0 64MB CACHE 7200RPM NCQ ST2000VX000

Sizinde bildiğiniz üzere SV35 serisi diskler biraz daha pahalı disk'tir. Yalnız güvenirlilik ve dayanıklılık açısından da üst düzeyde. Eğer arada fiyat farkı önemli değil dersem, sizce hangi disk'i tercih etmem mantıklı olur?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1TB HDD seçiminde HDD'nin tek plak olmasına özen gösterin. Tek Plak HDD'nin veri yoğunluğu daha fazla olduğundan, normalde çift plak fakat daha pahalı ve daha yüksek performans vaat eden HDD'lerden daha performanslıdır. Zannediyorum 132 TL gibi bir fiyata WD10EZEX bulunabiliyor. Blue serisi... Sessiz... SSD'nin yanında bunları da RAID kullanıyorum. ATTO testinde 200 yazma 400 okuma... Daha ne diyeyim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gerginix

1TB HDD seçiminde HDD'nin tek plak olmasına özen gösterin. Tek Plak HDD'nin veri yoğunluğu daha fazla olduğundan, normalde çift plak fakat daha pahalı ve daha yüksek performans vaat eden HDD'lerden daha performanslıdır. Zannediyorum 132 TL gibi bir fiyata WD10EZEX bulunabiliyor. Blue serisi... Sessiz... SSD'nin yanında bunları da RAID kullanıyorum. ATTO testinde 200 yazma 400 okuma... Daha ne diyeyim...

bende pc toplayınca raid0 yapmayı düşünüyorum çok kafama yatan bir buluş :) 2x 1tb seagate .... uzantısı hep aynı zaten :)
  • speederly kullanıcısına yanıt
    HDD'nin tek plak olmasına özen gösterin... Yoksa bu performans edinilmez. WD10EZEX 1TB, Eksen'de 140 TL...
  • quote:

HDD'nin tek plak olmasına özen gösterin... Yoksa bu performans edinilmez. WD10EZEX 1TB, Eksen'de 140 TL...

bu barracudalar tek plak değilmi ?
    Baracuda'ları bildiğimden söylemiyorum:) Kendi evrenimde bu performansa ulaşmak için araştırmalarım doğrultusunda en uygun fiyatlı HDD'yi bu şekilde bulduğum için biraz tekrarladım.
  • quote:

Baracuda'ları bildiğimden söylemiyorum:) Kendi evrenimde bu performansa ulaşmak için araştırmalarım doğrultusunda en uygun fiyatlı HDD'yi bu şekilde bulduğum için biraz tekrarladım.

kendi sitesinde şöyle birşey buldum.

''Industry’s first 1TB-per-disk hard drive technology''

İlk tek plak disk olduğunu söylüyor:)
  • quote:

İlk tek plak disk olduğunu söylüyor:)

yani seagate in böyle bir diski var :) çıkmış yani hem bu bilgiye kendi sitesinden masaüstü pcler için oluşturulan hddler kısmından buldum. zaten pc toplamam daha var , biraz daha araştırırım bulurum nedir ne değildir :)
  • quote:

Benim düşündüğüm 2 disk'te 1TB'lık plaklardan oluşuyor. Western Digital çok almayı düşünmüyorum bu arada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: judge980

Biraz konu eski ama benimde bir sorum olacak.
    Evimde ufak bir film arşivi yapmaktayım. Arşiv yapma şeklim; docking station veya direk bağlayarak disklere datayı aktarıyorum ve data içlerinde sadece duruyor. Özellikle belirtmek isterim, diskler devamlı çalışmıyor, sadece datayı saklıyorlar. Bu noktada ihtiyacım sadece dayanıklı ve uzun zaman yaşayabilecek diskler.
    Şu sıralar bir tane daha disk almayı planlıyorum.
    Genelde Seagate disk almaktayım. 2 disk arasında kararsız kaldım.

Seagate SEAGATE 3.5" 2TB BARRACUDA SATA 3.0 64MB CACHE 7200RPM ST2000DM001 veya
    SEAGATE 3.5" 2TB SV35 GÜVENLIK DISKI SATA 3.0 64MB CACHE 7200RPM NCQ ST2000VX000

Sizinde bildiğiniz üzere SV35 serisi diskler biraz daha pahalı disk'tir. Yalnız güvenirlilik ve dayanıklılık açısından da üst düzeyde. Eğer arada fiyat farkı önemli değil dersem, sizce hangi disk'i tercih etmem mantıklı olur?

Hiçbir fikri olan yok mu?

• Arşiv için SV35 almanın bir artısı olmaz. Kaldı ki zaten önceki mesajlarda kullanım amacını yazmıştım.
    ST2000 serisi işinizi gayet iyi görür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turkforce

Arşiv için SV35 almanın bir artısı olmaz. Kaldı ki zaten önceki mesajlarda kullanım amacını yazmıştım.
    ST2000 serisi işinizi gayet iyi görür.

Yorumunuz için teşekkürler.

Destekleyici veya karşıt bir yorum var mıdır?
  • bende bunu merak ettim normalini alayım ozaman
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.