Şimdi Ara

Seagate ST3500320AS Spin Retry Count

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
9.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle herkese slm... Beyler benim bu harddisklerle sorunlarım bir türlü bitmek bilmiyor önce samsungta bad sector olayı şimdi de seagete'de bu spin retry count meselesi bu değer ilk aldığım zamanlar sıfırken geçen gün 1 değerini aldı ve bugün de 3 oldu... Sizce garantiye mi vermeliyim yoksa biraz daha beklesem mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alpaçino -- 2 Kasım 2008; 10:01:15 >

• Seagatelerin çoğunda böyle sorun gözükmüyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tornedo

Seagatelerin çoğunda böyle sorun gözükmüyor

tamam da şuanda ne yapmalıyım şuan için diskin performansında bir düşüş yok ama ilerde olacağından eminim... Garantiye mi veriym yoksa bekliym mi?
  • ST3500320AS sahibi arkadaşlar lütfen smart bilgilerini içeren imagelarınızı paylaşırmısınız... kafayı yicem bu modelin hepsindemi bu böyle yoksa benim hdd'de mi sorun var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alpaçino -- 2 Kasım 2008; 11:40:44 >
  • Bendede o sorun var ne demek oluyor ?

http://img152.imageshack.us/my.php?image=ekranalntscz3.jpg
  • Sorunun yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: musandia

Sorunun yok

normal yani

http://resim.donanimhaber.com/m_27549040/tm.htm

peki bu teste bi sorun var mı*
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SSD Bad Sector ?
    5 yıl önce açıldı
    Seagate FreePlay ST1000LM010
    8 yıl önce açıldı
    Bad Sector-Lowlevel Format
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: minimalist

Bendede o sorun var ne demek oluyor ?

http://img152.imageshack.us/my.php?image=ekranalntscz3.jpg

şuan sorun yok ama ilerde olabilir çünkü ben de ilk aldığım haftalarda 0 gösteriyordu şimdi ise 3 olmuş HDSentinel programında baktığımda performansın %100 yaşam'ın ise %97 olduğunu gösteriyor...

Spin retry count= bilgisayarın ilk açılırken yani HDD'nin ilk çalışmaya başlarken dönmeye başlaması(diskin kaç kez döndüğü) bu sayı eğer fazla olursa HDD'nin ömrü azalıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alpaçino -- 2 Kasım 2008; 15:33:45 >

• Lütfen bir cvp yazın beyler sizce şimdi garantiye mi veriym yoksa bekliym mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Alpaçino

Lütfen bir cvp yazın beyler sizce şimdi garantiye mi veriym yoksa bekliym mi?

Garantiye gönderirsen geri gönderirler, madem garantiye göndermek istiyosun boz öyle gönder (tabi kendi mantığınla hareket et)
  • cvp için tşkler yani demek istediğiniz servis bad-sector dışında bu sorunu garanti kapsamı içine almaz mı?
  • quote:

cvp için tşkler yani demek istediğiniz servis bad-sector dışında bu sorunu garanti kapsamı içine almaz mı?

Normalde hdd em sorunlu diye satın aldığın yere gidersin ordaki eleman alır hdd yi pc ye takar bakar çalışır , der sorun yok geri verir ne hak idda edecen sen sanıyomusunki test sokuyorlar ...bunu sorun olarak dile getirsen bile derler ki bu bi sorun değil hdd nin çalışmasına etken değil ne diyeceksin?

Şu var hdd nin ithalatçısını bulurun aldığın firmanın ürünü aldığı firmadan bahsediyorum ararsın durumu izah eder ss leri mail atarsın ne derler bilemem...ama uğraşcakalarını sanmam bi dene ..hatta bende bi sorayım benim ki datagate nin ürünü ..

Yukarda verdiğim fikiri tasvip etmiyorum bana göre bilerek bozarsak kul hakkına giriyor bilmiyorum tabi senin için önemlimide ..

Diyeceksin nerden aklına geldi ? Hdd em bozuldu diye aldığım yere gittim teknik servisteki eleman aldı hdd yi yaktı pc ye çalıştı dedi çalışıyo dedim sorunlu mavi ekran vs. sonra dedi içine sinmediyse biz buna bi numara çekelim (bozalım) yenisi gelsin tabi bende sorunlu olduğunu düşündüğüm için ok dedim ....durum böyle ama benim sorun sata kablosundaymış

Sonuç bilmeyerekte olsa günaha girdik

• hııı... ama benim hdd'yi aldığım firmayla sorunum olmaz onlar hertürlü ist'a servise yolluyorlar... onlar bu tür testleri yapmıyorlar mı?
  • quote:

hııı... ama benim hdd'yi aldığım firmayla sorunum olmaz onlar hertürlü ist'a servise yolluyorlar... onlar bu tür testleri yapmıyorlar mı?

İthalatçıyı arayıp konu hakkında bilgi ver boş yere uğraşma!! onlar gönder derse gönderirsin Trabzondamısın ?
  • ewet...
  • bendede aynısı yazıyo korkma bi sorun yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: SAMASRA

bendede aynısı yazıyo korkma bi sorun yok

ama ilk zamanlar bu değer 0'dı şimdi ise 3... bunun mantığı ne ozaman? dosyaları kaybetmekten korkuyorum usta...
  • Korkmamın sebebi daha önce Maxtor ide diskimde spin retry count sayısı artmaya başlayınca disk performansı düşmüş kısa bir süre sonra da hdd artık açılmıyor olmuştu. :(
  • quote:

Korkmamın sebebi daha önce Maxtor ide diskimde spin retry count sayısı artmaya başlayınca disk performansı düşmüş kısa bir süre sonra da hdd artık açılmıyor olmuştu. :(

pazartesi ben bi arayıp soracam bakalım ayrıca hdd yi firmaya göndermen demek en az sonuç için 10 gün beklersin buda enaz
  • Aynı HDD bendede var oyun,film ve dizi depoladım sürekli paylaşıma açık evde ve apartmandakiler sürekli buradan bilgi okuyor. Program ile test yapmadım fakat hdd fanı taktım onun faydasını gördüm.
    Ayrıca hdd'yi götürdüğün yerde chkdsk ile tararlar bozuk kesim yoksa geri verirler.(Genelde öyle oluyor)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.