Şimdi Ara

Seagate Harddisklerdeki APM kaynaklı ses sorununun giderilmesi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
2.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar Seagate ST2000DM001 diskimi alalı 2 ay oldu. Diskimin performansı emsali 2TB disklere göre oldukça yüksekti averaj olarak 170mb/sn hızlarına ulaşıyordum... Gel gelelim bilgisayarım boşta iken kulağıma bir ses ilişti. Harddiskimden bu(tıklayınız) ses geliyordu. Bende araştırmalarım üzerine bu sesin bir sorun olmadığı ve Seagate'nin APM adlı teknolojisinin bir eseri olduğunu öğrendim. Bu ses harddisk sistem boşta iken güç tasarrufu için kendini yavaşlatıyordu yavaşlarkende fren işlemi esnasında okuma yazma kafası bu sesi çıkarıyor... Öncelikle şunu belirtmek isterim ki bu sesin sisteminiz için hiçbir zararı yok tamamen enerji tasarrufu için geliştirilmiş bir teknoloji...

Bu sesten kurtulmak isteyen arkadaşlar seagatenin "ST1000DM001, ST2000DM001, ST2500DM001, ST3000DM001" harddiskleri için geliştirmiş olduğu yeni firmwareyi harddisklerine kurmaları gerekmektedir...

Öncelikle bu işlem kesinlikle risk teşkil etmez ve biraz önce kendi ST2000DM001 harddiskime kurdum ve şu an o ses kesinlikle gelmiyor...

Gelelim işlem basamaklarına...

1) Firmware dosyasını indiriniz. Tıklayınız
    2) Firmware yazılımına girerek gerekli koşulları kabul ettikten sonra kurulumu başlatın.
    3) Kurulum yapılırken bilgisayarınızın kesinlikle kapatılmaması gerekmektedir.
    4) Kurulum sonunda cihazınız kendini yeniden başlatacaktır.
    5) Cihaz açılırken windows başlatılmadan önce Seagatenin yazılımı devreye girecek bu işlemler yapılırken sizin sadece yapmanız gereken şey arkanıza yaslanıp beklemek.
    6) İşlem sorunsuz olarak bittikten sonra cihazınız kendini resetleyecek ve tekrar açılacak.
    7) Açıldığında ise artık APM teknolojisi devre dışı kalmış olacak ve artık "chirp" dediğimiz bu sesten kurtulmuş olacaksınız.

Bu işlemlerden sonra diskiniz nereye giderse girsin firmware onun peşinden gelecektir. Yani diskinizi söküp başka bir bilgisayara taksanız dahi birdaha ses çıkmayacak.

BU İŞLEMLER KESİNLİKLE DOĞRU UYGULANDIĞINDA TEHLİKELİ DEĞİLDİR ! TEK YAPMANIZ GEREKEN İŞLEM BASAMAKLARINI DOĞRU UYGULAMAK VE İŞLEM GERÇEKLEŞİRKEN BİLGİSAYARINIZIN AÇIK KALMASINI SAĞLAMAK !!!

Not: Ben bu işlemleri yaparken fotoğraf çekmeyi akıl edemedim uygulayan arkadaşlar bu işlemleri yaparken fotoğraf çekerlerse bu sesten müzdarip olan arkadaşlara daha fazla yardımcı olmuş olacağız...

Olası bir arıza durumunda kesinlikle sorumlu değilim ancak benim anlatmamla alakalı bir sorun varsa yardımcı olmaya çalışırım...

Not2: Kesinlikle kendi anlatımım ve uploadımdır çalana haram olsun...

EDİT: Yeni APM sorunlu diskler tespit edildi ve onlar içinde bir firmware yayınlandı yeni diskler ve firmwareleri aşarıda.

Seagate Harddisklerdeki APM kaynaklı ses sorununun giderilmesi.

ST3000DM001
    ST2500DM001
    ST2000DM001 DİSKLERİ İÇİN OLAN FİRMWARE'Yİ İNDİRMEK İÇİN
    ST1000DM003
    TIKLAYINIZ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EasyBell -- 4 Ağustos 2013; 10:00:32 >

• çok güzel paylaşım tşkler

bu kronik sorun bu yöntemle çözülüyorsa çoğu kişiniz işine yarayacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aglarm -- 21 Nisan 2013; 20:18:38 >
  • Teşekkürler hocam bir nebze yardımım dokunursa ne mutlu bana...
  • Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu yükseklerde tutalım...
  • Çit çıt sesimi yoksa sanki fan dönmesi gibi sesimi kastediyorsunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EasyBell

Merhaba arkadaşlar Seagate ST2000DM001 diskimi alalı 2 ay oldu. Diskimin performansı emsali 2TB disklere göre oldukça yüksekti averaj olarak 170mb/sn hızlarına ulaşıyordum... Gel gelelim bilgisayarım boşta iken kulağıma bir ses ilişti. Harddiskimden bu (tıklayınız) ses geliyordu. Bende araştırmalarım üzerine bu sesin bir sorun olmadığı ve Seagate'nin APM adlı teknolojisinin bir eseri olduğunu öğrendim. Bu ses harddisk sistem boşta iken güç tasarrufu için kendini yavaşlatıyordu yavaşlarkende fren işlemi esnasında okuma yazma kafası bu sesi çıkarıyor... Öncelikle şunu belirtmek isterim ki bu sesin sisteminiz için hiçbir zararı yok tamamen enerji tasarrufu için geliştirilmiş bir teknoloji...

Bu sesten kurtulmak isteyen arkadaşlar seagatenin "ST1000DM001, ST2000DM001, ST2500DM001, ST3000DM001" harddiskleri için geliştirmiş olduğu yeni firmwareyi harddisklerine kurmaları gerekmektedir...

Öncelikle bu işlem kesinlikle risk teşkil etmez ve biraz önce kendi ST2000DM001 harddiskime kurdum ve şu an o ses kesinlikle gelmiyor...

Gelelim işlem basamaklarına...

1) Firmware dosyasını indiriniz. Tıklayınız
    2) Firmware yazılımına girerek gerekli koşulları kabul ettikten sonra kurulumu başlatın.
    3) Kurulum yapılırken bilgisayarınızın kesinlikle kapatılmaması gerekmektedir.
    4) Kurulum sonunda cihazınız kendini yeniden başlatacaktır.
    5) Cihaz açılırken windows başlatılmadan önce Seagatenin yazılımı devreye girecek bu işlemler yapılırken sizin sadece yapmanız gereken şey arkanıza yaslanıp beklemek.
    6) İşlem sorunsuz olarak bittikten sonra cihazınız kendini resetleyecek ve tekrar açılacak.
    7) Açıldığında ise artık APM teknolojisi devre dışı kalmış olacak ve artık "chirp" dediğimiz bu sesten kurtulmuş olacaksınız.

Bu işlemlerden sonra diskiniz nereye giderse girsin firmware onun peşinden gelecektir. Yani diskinizi söküp başka bir bilgisayara taksanız dahi birdaha ses çıkmayacak.

BU İŞLEMLER KESİNLİKLE DOĞRU UYGULANDIĞINDA TEHLİKELİ DEĞİLDİR ! TEK YAPMANIZ GEREKEN İŞLEM BASAMAKLARINI DOĞRU UYGULAMAK VE İŞLEM GERÇEKLEŞİRKEN BİLGİSAYARINIZIN AÇIK KALMASINI SAĞLAMAK !!!

Not: Ben bu işlemleri yaparken fotoğraf çekmeyi akıl edemedim uygulayan arkadaşlar bu işlemleri yaparken fotoğraf çekerlerse bu sesten müzdarip olan arkadaşlara daha fazla yardımcı olmuş olacağız...

Olası bir arıza durumunda kesinlikle sorumlu değilim ancak benim anlatmamla alakalı bir sorun varsa yardımcı olmaya çalışırım...

Not2: Kesinlikle kendi anlatımım ve uploadımdır çalana haram olsun...

EDİT: İmla

ewet benimde yazın aldığım 1 gb st1000d modelindede aynı sorun(gibi gözüken) var.yalnız ben normal olarak windows ssd de kullanıyorum özellikle internette gezerken birden hdd ye girdiğimde duyuyordum ''CLİCK'' diye bir kereye mahsus birses bende bir sorunmu var acaba diye düşünürken hdd ye windows kurdum o sesin azaldığını fark ettim ve bunun bir sorun olmadığını enerji tasarufu gibi bir şey olduğunu anladım keşke sende orjinalini bozmasaydın fabkrikası böyle uygun gördüyse vardır bir sebebi tabi karar senin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Psu kaynaklı sorun-resimli
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadow99tr

Çit çıt sesimi yoksa sanki fan dönmesi gibi sesimi kastediyorsunuz.

Yukarıda videode sesi verdim... Sesin nerede çıktığını adam belirtmiş videoda...
  • quote:

Orijinalden alıntı: msbphoenix

ewet benimde yazın aldığım 1 gb st1000d modelindede aynı sorun(gibi gözüken) var.yalnız ben normal olarak windows ssd de kullanıyorum özellikle internette gezerken birden hdd ye girdiğimde duyuyordum ''CLİCK'' diye bir kereye mahsus birses bende bir sorunmu var acaba diye düşünürken hdd ye windows kurdum o sesin azaldığını fark ettim ve bunun bir sorun olmadığını enerji tasarufu gibi bir şey olduğunu anladım keşke sende orjinalini bozmasaydın fabkrikası böyle uygun gördüyse vardır bir sebebi tabi karar senin.

Hocam orjinalliğini bozmadım zaten üreticinin yayınladığı bir yazılım kesinlikle denemenizi öneririm ders tasa kalmadı

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: msbphoenix

Hocam orjinalliğini bozmadım zaten üreticinin yayınladığı bir yazılım kesinlikle denemenizi öneririm ders tasa kalmadı

sağol tamam

• Güncellendi.
  • Ben daha önce firmware güncellemesi yapmıştım ama o iğrenç sesten bir türlü kurutlamadım bazen disk yavaşlıyor ve oyunlarda sorun yaratabiliyor umarım bu güncelleme bu işi çözer teşekkürler.
  • EasyBell E kullanıcısına yanıt
    Ben alırken güncel sürüm almıştım zaten ama hala ses devam ediyor üstünede güncelleme yapılmıyor.
  • üstat benim hddde , hani güç kesilirya harddiskten öyle bi ses geliyor daima acaba bu o sesten filanmı yoksa benim hdd arzalımı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darkknight02

üstat benim hddde , hani güç kesilirya harddiskten öyle bi ses geliyor daima acaba bu o sesten filanmı yoksa benim hdd arzalımı

İşte benim dediğim olay bu. Ben bu firmware'yi kurduktan sonra cihaz sadece uyku moduna aldığımda 1 kere yapıyor bir daha yapmıyor. Bazen bilgisayar kapanırkende yaptığını gözlemledim.
  • quote:

quote:

üstat benim hddde , hani güç kesilirya harddiskten öyle bi ses geliyor daima acaba bu o sesten filanmı yoksa benim hdd arzalımı

İşte benim dediğim olay bu. Ben bu firmware'yi kurduktan sonra cihaz sadece uyku moduna aldığımda 1 kere yapıyor bir daha yapmıyor. Bazen bilgisayar kapanırkende yaptığını gözlemledim.

aynen dediğiniz gibi .ara ara böyle içinde elektrik kesilir gibi ses geliyor dediğiniz şeyi yapimmi yoksa garantiye mi yollayayım
  • quote:

quote:

quote:

aynen dediğiniz gibi .ara ara böyle içinde elektrik kesilir gibi ses geliyor dediğiniz şeyi yapimmi yoksa garantiye mi yollayayım

Garantiye yollarsan cihaz boşuna hırpalanır arızası olmayan diski kendi elinizle bozdurmuş olursunuz. Benim dediğimi deneyin sonra gönderin.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Garantiye yollarsan cihaz boşuna hırpalanır arızası olmayan diski kendi elinizle bozdurmuş olursunuz. Benim dediğimi deneyin sonra gönderin.

ST1000DM003 dostum benim hdd nin modeli bu .ben ne yapmam gerekir.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ST1000DM003 dostum benim hdd nin modeli bu .ben ne yapmam gerekir.

"Bu sesten kurtulmak isteyen arkadaşlar seagatenin "ST1000DM001, ST2000DM001, ST2500DM001, ST3000DM001" harddiskleri için geliştirmiş olduğu yeni firmwareyi harddisklerine kurmaları gerekmektedir..."

Hocam sizin harddiskiniz benim bahsettiğim listede yok. Ancak biraz araştırma yapayım belki sizinkinede uygun bulabilirim.

• hocam cok saolun peki ctystal marktan apmyi kapatabiliyoruz acaba ordan kapatsammı
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.