Şimdi Ara

Seagate FreeAgent GoFlex Home (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
397
Cevap
8
Favori
30.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam go flex home ile gigabit bağlantıdan pc arasında kopyalama yazma hızınız nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • s.a öncelikle
    başıma bugün kötü bişey geldi goflex te yeni bi kullanıcı açtım admin olarak ve sonrada eski kullanıcıyı sildim (neyin pisikolojisinde yaptım bilmiyorum)
    eski kullanıcıyı sildikten sonra fark ettimki hdd tüm verilerim silinmiş (1.8TB lık arşivim) hdd yi çıkartıp terminali formatladım düzelmedi eski kullanıcıyı tekrar açtım yine yok ama 30 saniyedede o kadar veriyi silemez çok anlamsız geldi bana bununla ilgili bi bilgisi olan yardım edebilicek olan varmı varsa çok makbule geçicek :/
  • Daha önce yaptığım testi paylaşmıştım;

medya dosya aktarımı yaptım az önce;
    bağlantı yolu: goflex home --(cat6a)-> gigabit switch --(cat6a)->notebook --usb 3.0->free agent goflex ortalama hız 47 mb/s.

Direk aktarım yaptığımda yine ölçer yazarım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onkal kullanıcısına yanıt
    aslında bu ürünlerin kopyalama hızları 100 MB/s olması gerekiyor gigabit kullanıldığı için. ben bu hızda gigabit ürün arıyorum ama bulamadım maalesef
  • O zaman yaptığım ölçüm usb üzerinden yapmışım, gigabit bağlantıda daha yüksek olur tahminimce, dikkat etmedim açıkçası.
  • Hocam zahmet olmaz ise gigabit test yaparmısınız bana yön vermiş olursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armax -- 21 Ekim 2013; 13:22:37 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Tabi akşama bişey çıkmazsa yapar test bildiririm size.
  • goflex'ten notebooka aktarım;
     Seagate FreeAgent GoFlex Home

notebooktan goflex'e aktarım (aynı dosya);
     Seagate FreeAgent GoFlex Home

Daha önce daha yüksek hızları görmüştüm sanki ama formattan sonra tam ayar yapmamış olabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onkal -- 22 Ekim 2013; 15:21:33 >

• onkal kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim hocam eline sağlık zahmet verdim
  • Ne demek siz kusura bakmayın, bugün biraz yoğun gecikti mesaj.
  • Merhaba, 2 TBlık ürünü 1 yıldır kullanmaktayım. çözemediğim bir kaç sıkıntım var bu konuda destek olursanız sevinirim.

Kullandığım televizyon panasonic. Ürünü alıp kurduğumda herhangi bir media playera ihtiyaç duymadan tv den videoları oynatabildim. sonrasında dikkatimi çeken konu ise alt yazıların çıkmaması oldu. ufak bir araştırma ile minidlna versiyonundan kaynaklandığını öğrendim ve gerekli güncellemeleri yaparak alt yazı desteğine ulaşmış oldum. Fakat sorunum tam anlamı ile çözülmüş değil kafasına göre bazı filmlerde alt yazı gösteriyor bazılarında göstermiyor. Acaba TVden kaynaklı mı diye düşünerek okumadığı dosyayı ubs'ye yükleyip TV ye taktığımda bu sefer alt yazıyı gördüğünü fark ettim. bu sorunu nasıl çözebileceğim konusunda destek olursanız sevinirim.

minidlna 1.0.25 kullanıyorum 1.1.0 çıkmış fakat uğraşlarıma rağmen yükleyemedim. yeni versiyonda panasonicler için listeleme özeliği de gelmiş.

1.1.0 - Released 04-April-2013 
    --------------------------------
    - Add support for other operating systems.
    - Switch to autoconf from our handcrafted genconfig.sh.
    - Add configuration option for UUID.
    - Add configuration option to specify the user to run as.
    - Add support for limiting a media dir to multiple media types.
    - Force a rescan if we detect a new or missing media_dir entry.
    - Fix crash caused by certain TiVo clients.
    - Fix crash bug on video files with some ffmpeg library versions.
    - Add support for TiVo MPEG-TS files.
    - Add some logging and forking tweaks to work better with systemd.
    - Validate or escape user input to prevent SQL injection.
    -[b] Add forced sorting support for Panasonic devices.[/b]

1.0.25 - Released 13-July-2012
    - Fix a couple crash bugs on malformed WAV files.
    - Forcibly tweak the model number for Xbox360 clients, or they might ignore us.
    - Enable all network interfaces by default if none were specified.
    - Add flag to force downscaled thumbnails rather than using embedded ones.
    - Add DirecTV client detection, and fix image resolution issue.
    - Add support for the latest ffmpeg/libav library versions.
    - Fix a potential crash on requests for a resize of a non-existent image.
    - Make DeviceID checking more permissive for Sagem Radio.

1.0.24 - Released 14-Feb-2012
    - Fix playlist browsing with no SortOrder specified.
    - Fix inotify detection of caption file removal.
    - Handle an empty DeviceID from Zyxel media player SOAP request.
    - Fix false positives in playlist caching optimization when we have duplicate file names in different directories.
    - Trim the camera model name extracted from EXIF tags.
    - Add support for user-configurable log level settings.
    - Add DLNA.ORG_FLAGS support.

1.0.23 - Released 23-Jan-2012
    - Enable the subtitle menu on some Samsung TV's.
    - [b]Add subtitle support for Panasonic TV's.[/b]
    - Add workarounds for LifeTab tablets' bad behavior.
    - Speed up playlist parsing.
    - Make metadata-based virtual containers case insensitive.
    - Add folder art support (very few clients support this though).
    - Improve trimming of quotation marks.
    - Fix SRT caption support with the latest Samsung Series D firmware.
    - Fix subtitles on LG TV's for items whose titles don't have a dot in them.
    - Add support for the av:mediaClass tag, so some Sony devices can filter items by media type.
    - Fix inotify detection issues on first-level folders.
    - Work around LifeTab's broken DLNA support.
    - Add image rotation support during resize. (mostly useful for TiVo)

• Concus kullanıcısına yanıt
    Bazı formatları usb'den desteklerken ağdan desteklemiyor öyle bir şey olabilir.

Güncellemeyi nasıl yaptınız ayrıntılı anlatırsanız ben de dahil olmak üzere yapma isteyen arkadaşlar faydalanacaktır.
  • Farklı bir şekilde çözdüyseniz hiç kurcalamayın derim. Çünkü medyaları listelerken sorun yaşanabiliyor. komut sistemi ile tekrar listeletmek gerekiyor. cihazı aç kapa yaptığını bu listelemeyi tekrardan yapmanız gerekli oluyor.

http://www.openstora.com/files/albums/userpics/14441/minidlna-1-0-25-compiled.zip
    http://www.openstora.com/files/albums/uploads/libjpeg_so_8_0_2.zip
    http://www.openstora.com/files/albums/userpics/15704/libavutil_so_49_15_0.zip

Yukarıdaki dosyaları indirip ana dizine kopyalayınız.
    Daha sonra ssh client aracılığı ile root olmamız gerekli

ssh kullanıcıadı_hipserv2_seagateplug_aaaa-bbbb-yyyy-zzzz(goflex pk)@192.168.0.1(goflex ip)
    sudo -E -s

/etc/init.d/minidlna.init stop
    chown root:root /home/0common/minidlna
    chown root:root /home/0common/libjpeg.so.8.0.2
    chown root:root /home/0common/libavutil.so.49.15.0
    chmod 755 /home/0common/minidlna
    chmod 755 /home/0common/libjpeg.so.8.0.2
    chmod 755 /home/0common/libavutil.so.49.15.0
    cd /usr/sbin
    mv minidlna minidlna.1.0.22
    mv /home/0common/minidlna minidlna
    ls -al minidlna
    cd /home/opt/lib
    not : belirtilen klasör yok diye bir hata alırsanız aşağıdaki işlemleri gerçekleştirin hata almayanlar diğer işlemlere geçebilir
    cd / 
    mkdir home
    cd /home
    mkdir opt
    cd /home/opt
    mkdir lib

mv /home/0common/libjpeg.so.8.0.2 libjpeg.so.8.0.2
    mv /home/0common/libavutil.so.49.15.0 libavutil.so.49.15.0
    cd /
    ln -s /home/opt/lib/libjpeg.so.8.0.2 /home/opt/lib/libjpeg.so
    ln -s /home/opt/lib/libjpeg.so.8.0.2 /home/opt/lib/libjpeg.so.8
    ln -s /home/opt/lib/libjpeg.so.8.0.2 /usr/lib/libjpeg.so
    n -s /home/opt/lib/libjpeg.so.8.0.2 /usr/lib/libjpeg.so.8
    ln -s /home/opt/lib/libavutil.so.49.15.0 /usr/lib/libavutil.so.49
    ln -s /usr/lib/libFLAC.so.7.0.0 /usr/lib/libFLAC.so.8
    cd /
    /etc/init.d/minidlna.init start
    /usr/sbin/minidlna -V
    /etc/init.d/minidlna.init stop
    rm /tmp/minidlna/files.db
    /etc/init.d/minidlna.init start

cihaza restart attıktan sonra cihaz içindeki paylaşımları göremeyenler aşağıdaki yolu izlemesi gerekli

öncelikle yine root oluyoruz

ssh kullanıcıadı_hipserv2_seagateplug_aaaa-bbbb-yyyy-zzzz(goflex pk)@192.168.0.1(goflex ip)
    sudo -E -s

tail /tmp/minidlna/minidlna.log
    /etc/init.d/minidlna.init status
    /mnt/tmpfs/var/run/minidlna.pid
    /etc/init.d/minidlna.init restart
    umount /tmp/minidlna
    /usr/sbin/minidlna -f /etc/miniupnpd/minidlna.conf -R -d
    /tmp/minidlna/files.db
    umount /tmp/minidlna
    /usr/sbin/minidlna -f /etc/miniupnpd/minidlna.conf -d

yukarıdaki işlemleri yaparken hdd içinbdeki bütün bilgileri taramış olucak şayet tarama bittikten sonra kendini tekrar ediyor olarak görürseniz ctrl c tuşu ile komutu işlemi dururup devam edebilirsiniz.

Benim sorunum listelemeyle ilgiliydi zaten. :)
    Dlna üzerinden bağlandığımda dosyaların tamamını göremiyordum. Güncelleme ile belki düzelebilir.

Sizin bahsettiğiniz listeleme sorunu nedir?

Mysql kurulması konusuna ne diyorsunuz? Uğraşmaya değer mi?

Edit: Ekleme Yapıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onkal -- 30 Ekim 2013; 10:51:30 >
  • Dosya paylaşımın açık mı ? normalde görmen gerekli. dilersen bir hesap açıp şifresini pm den gönderirsen paylaşımlarını kontrol edeyim. kullanıcıyı sonradan silersin.

Listelemeden kastım şu tv de dosyaların hiç birini görememek bu yüzdende dlna databasenini güncellemek gerekiyor yukarıda belirttiğim ikinci aşama bu işlemi sağlıyor.

mysql konusunda açıkcası net bilgim yok forumlarda da konu hakkında yazılar geçmemiş. Ne için mysql kurmayı düşünüyorsun ? açıkcası hiç araştırmadım.

Aslına bakarsan en temizi deck üzerindeki yazılımı rootlayıp kendine göre organize etmek :) Elimizin altında 1.2GHz Marvell 88F6281 işlemcili 128 mb ramı ve 500mb flash belleği olan miniminnacık bir bilgisayar var :) dilediğimizi yaparız bunun üzerinden :) fakat bunları yapalım derkenke seagateshare.com bağlantısınıda kaybetmiş oluruz.
    Hesap açamadım server bağlantısı yapılamadı hatası verdi internet bağlantılarında sıkıntı var bu ara bulunduğum bölgede, akşam user ekler gönderirim size de.

Dosya paylaşımı açık, dosyaları görüyorum da ama örneğin 100 medya varsa 10 tanesini görüyor.

Seagateten gelen mail;
    Thank you for contacting Seagate Technical Support.
    It is unfortunate you are experiencing difficulties with the GoFlex Home's DLNA (media service).
    It appears the GoFlex Home's media service will need to be disabled and re-enabled.
    Please log into Seagateshare.com and go to 'Seagate Share'.
    In Seagate Share select in Content the Share you put your data in.
    Should only be 4 shares: Public, Backup, Personal, and External
    Disable 'Share with Media Devices'.
    Turn the GoFlex Home off and back on using 'Preferences'.
    Once the GoFlex Home is back up and running, enable 'Share with Media Devices' again.
    Allow a good while to pass, because the GoFlex Home has to first go through all the files and index them.
    The index file is what your media devices use to see what is on the GoFlex Home without having to search through it, as this is faster.
    Check in on your media player after some time if some of the files are showing up.
    If not all of them, then please be patient.
    Should the files not all show after some time, then the issue might be corrupt files on your GoFlex Home, preventing it from indexing.
    To resolve this you would need to look through the GoFlex Home to remove the corrupted files, then repeat this process.
    For more information or all other questions you can contact again Seagate technical support.
    Best regards.

Söylenenleri yaptım ancak bir değişiklik olmadı. Açıkçası bir kez denedim olmayınca tv üzerindende film izlemediğim için uğraşmadım daha fazla.

Mysql'i de xmbc sayfasında okudum. Birden fazla cihaz ile bağlandığımızda medya serverı diske kurmamız daha faydalı oluyormuş o açıdan sordum. Hemde mysql daha iyi sonuçta ama bende çok ayrıntılı bilmiyorum.

• Benimde yapacaklarım aslında mail de anlatılanlardan ibaret.

Minidlna güncellemek işini çözecektir ama akabinde başka sorunlar da baş gösterecektir :(
    Ne tür sorunlar :)
    Korkmalı mıyım :D
  • örneğin;

Elektirikler gitti geldi makina kendini resetledi tv den bağlanmaya çalışıyorsun ama bağlanmıyor neden ? minidlna db si bozuldu db yi tekrardan kurmak gerek bunun içinde ssh client ile bağlanıp aşağıdaki adımları yapman gerekecek.. Gibi gibi.. türk insanı zekidir ama disiplinsiz ve tembeldir :) bu yüzden bununla uğraşmak zaman içerisinde bizi yorabilir :) örneğin ben :P

sudo -E -s

tail /tmp/minidlna/minidlna.log
    /etc/init.d/minidlna.init status
    /mnt/tmpfs/var/run/minidlna.pid
    /etc/init.d/minidlna.init restart
    umount /tmp/minidlna
    /usr/sbin/minidlna -f /etc/miniupnpd/minidlna.conf -R -d
    /tmp/minidlna/files.db
    umount /tmp/minidlna
    /usr/sbin/minidlna -f /etc/miniupnpd/minidlna.conf -d
    O zaman uğraşmaya değmez :D Elektriklerimiz bol bol gidiyor çünkü o kadar da elzem bişey değil böyle devam ;)
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.