Şimdi Ara

Seagate Barracuda Pro 8 Tb ses sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Edit : 4 ve 8 tb tarzı okuma yazma hızı yüksek diskler sesli çalışıyormuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JeaLeusy -- 11 Aralık 2017; 18:13:54 >



  • formak atmak diskin karakteristiğinde herhangi bir değişiklik yapmaz. Bu disk için çok normal, elimde bundan birkaç tane var; hepsi aynı sese sahip. Hdd susturucu alabilirsin ya da metal ile disk temas noktalarında köpük uygulayabilirsin, kesip koyabilirsin.
  • sayims S kullanıcısına yanıt
    Formattan mı acaba diye düşünmemin sebebi dün bu sesin olmayıp bugün olması. Dün aynı sisteme bakıp ne güzel sessiz diyordum bugün devamlı böyle çalışıyor anlam veremedim güç ayarlarından da kapanmıyor. 1709 versiyon windowsta mı bug var yoksa seagate bu tarz şeylere izin vermiyormuş ondan mı anlamadım da. Öncesinde 4 tb caviar black kullanıyordum hep çalışmasına rağmen veri kopyalamadığım sürece onun bile sesini duymazdım.
  • 1TB WD Black arızalanınca yerine RMA'dan sunucularda kullanılan 3TB WD RE gönderilmişti. Maalesef aynı sesler benim diskimde de var , alıştım artık. Black'ten kaçarken doluya yakalandım resmen...
  • Teknopatta servise gönder şeklinde yorumlar yapmışlar. Ürünü seagatesatis.com dan aldım hard diski bir kutuya koyup göndermişler kargolama berbattı ve bu ses ilk 1-2 gün yoktu ne yapmalıyım sizce ?
  • hdtune ile arıza vermiyorsa sıkıntı yoktur. Yurtdışında wd servisi sağlam diskleri bile kontrol etmeden yenisiyle değişir ama Türkiye'de arızalı değilse yenisini vermezler.
  • JeaLeusy kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi benim ürün veri merkezleri için üretilmiş bir disk olduğu için bu durum normal ama sizin disk masaüstü kullanıcılarına yönelik. Yine de yüksek kapasiteli bir HDD olduğu için aşırıya kaçmadıkça bu tür durumları anormal görmüyorum ben. Videodan duyduğum kadarıyla bendeki kadar da bir ses duymadım sizin kasadan. Önce çeşitli yazılımlar ile diskin durumunu(hata , hız vs) bir kontrol edin , daha sonra içinize sinmezse Seagate ile bir görüşün ve gerekirse servise yollayın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.