Şimdi Ara

Se7en Sonu ile İlgili birşey Sorcam Arkadaşlar(İzlemeyen girmesin Spoiler vardır.)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
17.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar uzun bir süredir izlemek istediğim ama birtürlü zamanım olmayınca ertlediğim se7en'ı bugün izledim.Film şunu söylemeliyim ki en iyi polisiyie filmlerinde arasındaymış.Oyunculuklarıda başarlılı buldum.Yorumlarda okuduğum gibi öyle insanı bunaltcak kadar da hiç sıkıcı değildi.Sormak istediğim soruya gelirsek;

Filmi en çok ''Sonu en şaşırtıcı filmler''arasında görüyordum.Hatta sonuna gelene kadar hep '''acaba nasıl bir final var sağlam birşey mi?'' diyip bir türlü kendimi filme veremiyordum.Ama finali hiç de bana öyle gelmedi hatta berbattı diyebilirim.Yani kevin spacey onları bir alana götürüyor.Ondan sonra bir kutu geliyor ordan Tracy'nin kafası çıkıyor.Ondan sonra mills, spacey'i 5-6 kere kafasından vuruyor ve film bitiyor.Yazdıklarımı okuyunca eminimki''bu adam filmden birşey anlamamış.'' diyebilirsiniz çünkü anlamadım.Yani bana basit geldi.

Kısacası:Filmi anlamış biri bana sonunu anlatabilirmi? yani neden j.doe mills'in karısını öldürüp kendini mills tarafından öldürtmeye çalıştı.Geriye kalan ölümler öfle ve kıskançlıktı galiba.Öfke, mills'in öfkelenip John Doe'yi öldürmesi ise kıskançlık neydi? Sonunda şaşırmamız gereken şey neydi?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Se7en Sonu: Kutuda Ne Vardı?

David Fincher'ın kült klasik filmi Se7en'ın sonu, sinematografik tarihin en ikonik ve çarpıcı anlarından biridir. Filmin tüyler ürpertici finali, Dedektif Mills'in (Brad Pitt) seri katil John Doe'nun (Kevin Spacey) son kurbanını içeren kutuyu açmasıyla sonuçlanır.

Kutuda ne olduğunu anlamak için filmin olay örgüsüne geri dönmek gerekir. Doe, "Yedi Ölümcül Günah"ı temsil eden bir dizi cinayet işleyen dindar bir katildir. Mills ve ortağı William Somerset (Morgan Freeman) bu cinayetleri araştırırken, Doe'nun amacının toplumu kendi günahlarına karşı uyandırmak olduğunu keşfederler.

Filmin doruk noktasında Doe, Mills'e günah işlediğini söyler ve ona bir kutu verir. Mills başlangıçta kutuyu açmaya çekinir ancak merakına yenik düşer. İçini açtığında, karısının kafasını bulur.

Se7en'ın sonu, birçok yorum ve tartışmaya yol açmıştır. Bazıları Doe'nun kutusunda Mills'in karısını bulmasının, gurur ve açgözlülük günahlarıyla yüzleştirilmesini sembolize ettiğini öne sürerken, diğerleri bunun Doe'nun Mills'e verdiği son bir ders olduğunu düşünür.

Kutudaki kafanın Mills'in günahının fiziksel bir tezahürü olması, insan doğasının karanlık tarafı ve işlediğimiz suçların sonuçları hakkında düşündürücüdür. Ayrıca, Doe'nun Mills'e yalnızca karısının kafasını vermesi, onun gurur ve açgözlülüğün günahlarını temsil ettiğini gösterir. Bu, Doe'nun işlediği cinayetlerin, toplumdaki bencillik ve yozlaşmanın bir yansıması olduğu fikrini pekiştirir.

Se7en'ın sonu, sinemanın en tartışmalı ve düşündürücü anlarından biri olmaya devam ediyor. Kutuda ne olduğu sorusunun kesin bir cevabı olmamakla birlikte, film izleyenleri insan doğası ve günahın sonuçları hakkında düşünmeye davet ediyor.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bu filmi hiç mi izleyen yok.Galiba sizlerde benim gibi anlamadınız mı?

• Şaşırman gereken yer, tüm taşların bir anda yerine oturup kötü adamın amacına ulaşması.

5 günah bitiyor, geriye 2 günah kalıyor. Bu günahlardan birisi için Brad Pitt'in karısını kendi öldürüyor, ama onu öldürme sebebi aslında Brad Pitt'i kıskanması, yani günah için kadını öldürürken kendi de kıskançlık günahına giriyor. Bu yüzden kendini de Brad Pitt'e öldürüyor. 1 taşta 2 kuş oluyor ve taşlar bir anda yerine oturmuş oluyor.

Bazı yerleri hatırlamıyor olabilirim, bayağı oluyor izleyeli. Kısaca böyle ama.

• quote:

Orijinalden alıntı: ad135

Şaşırman gereken yer, tüm taşların bir anda yerine oturup kötü adamın amacına ulaşması.

5 günah bitiyor, geriye 2 günah kalıyor. Bu günahlardan birisi için Brad Pitt'in karısını kendi öldürüyor, ama onu öldürme sebebi aslında Brad Pitt'i kıskanması, yani günah için kadını öldürürken kendi de kıskançlık günahına giriyor. Bu yüzden kendini de Brad Pitt'e öldürüyor. 1 taşta 2 kuş oluyor ve taşlar bir anda yerine oturmuş oluyor.

Şaşırmaya başladımda Bratt ğitt nasıl karısını kendi öldürüyor onla alakası neki yani john doe öldürüyor onu.?

• quote:

Orijinalden alıntı: Destdestron

quote:

Orijinalden alıntı: ad135

Şaşırman gereken yer, tüm taşların bir anda yerine oturup kötü adamın amacına ulaşması.

Şaşırmaya başladımda Bratt ğitt nasıl karısını kendi öldürüyor onla alakası neki yani john doe öldürüyor onu.?

Brad Pitt'in karısını kötü adam öldürüyor. Böylelikle kötü adam Brad Pitt'i kıskanmış oluyor, yani kıskançlık günahını işlemiş oluyor.
    Kötü adamın Brad'in karısını öldürme sebebi ise karısının işlediği başka bir günah.

Yani kötü adam Brad'in karısını öldürdüğünde olaylar tam olarak onun istediği gibi gitmeye başlıyor, en son adam öldüğünde 7 günah için 7 kişi ölmüş oluyor.

Ekleme: Brad Pitt'in karısını kendi öldürüyor derken yani kötü adamın kendisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tony -- 13 Temmuz 2012; 15:30:33 >

• İzlemedim :(
  • oyunculukda filmde sonuda güzeldi enteresan olan kısım sonunun senin beklentini karşılamaması
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Spacey Brad'in karısını kıskandığı için öldürüyor. Kıskançlık günahını işlediği için de kendisini bir şekilde başkasına öldürtüyor. O kişide Brad oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akan Adam

Spacey Brad'in karısını kıskandığı için öldürüyor. Kıskançlık günahını işlediği için de kendisini bir şekilde başkasına öldürtüyor. O kişide Brad oluyor.

sağolun.ama karısının nesini kıskanıyor ki.
  • quote:

quote:

Spacey Brad'in karısını kıskandığı için öldürüyor. Kıskançlık günahını işlediği için de kendisini bir şekilde başkasına öldürtüyor. O kişide Brad oluyor.

Brad Pitt'i kıskanıyor.
  • quote:

quote:

Hocam sen bi daha izle bence.
  • quote:

Ben de aynı şeyi söyledim de, siz biraz daha özetlemişsiniz.
  • peki kendi kıskandıgı için brad pitt e kendini öldürtüyor 5 günah kalıyor demiştiniz bunla birlik 6 oldu 7. günah ne peki ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DrkDvl

peki kendi kıskandıgı için brad pitt e kendini öldürtüyor 5 günah kalıyor demiştiniz bunla birlik 6 oldu 7. günah ne peki ?

Öfke

Brad Pitt karısının ölümüne dayanamayıp adamı öldürüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord Haliax -- 14 Temmuz 2012; 2:47:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Grimmjòw

quote:

peki kendi kıskandıgı için brad pitt e kendini öldürtüyor 5 günah kalıyor demiştiniz bunla birlik 6 oldu 7. günah ne peki ?

Öfke

hee brad pitt cezaevine girerek oda cezalandırılmış oluyor anladım saolasın
  • quote:

quote:

quote:

Öfke

Arkadaşlar yorumlarınız için sağolun filmi tekrar izlememe gerek kalmadı.Bu arada brad pitt niye hapise giriyor doğru mu? ulan adam 5 kişiyi temizledi arabada seyahat ettiriyorlar.Bizim bradd iyiki bi öldürdü onu acıdım.Birde polis sanki film Türkiye'de geçiyorBiri nednenin açıklasın.Sanki masum vatandaş öldürdü bratt....
     Se7en Sonu ile İlgili birşey Sorcam Arkadaşlar(İzlemeyen girmesin Spoiler vardır.)

• quote:

quote:

quote:

quote:

Öfke

Arkadaşlar yorumlarınız için sağolun filmi tekrar izlememe gerek kalmadı.Bu arada brad pitt niye hapise giriyor doğru mu? ulan adam 5 kişiyi temizledi arabada seyahat ettiriyorlar.Bizim bradd iyiki bi öldürdü onu acıdım.Birde polis sanki film Türkiye'de geçiyorBiri nednenin açıklasın.Sanki masum vatandaş öldürdü bratt....

Şöyleki teslim olmuş birini vurması bir suçtur.

• quote:

Orijinalden alıntı: ReservoirDogs

quote:

quote:

quote:

quote:

Öfke

Şöyleki teslim olmuş birini vurması bir suçtur.

Üzüldüm şaşırmaktan çok..

• İzlerken sonunu tahmin etmek pek zor olmadığı için bana "Sonu en şaşırtıcı filmler" kategorisinde gelmedi.Ama yinede güzel filmdi.
  • Abi ben de şunu anlamıyorum,daha nasıl şaşırtıcı bitebilir bir filmin sonu ? Bir polisiye filmin sonunun şaşırtıcı bitmesini sağlayacak bütün etmenler zaten açıklanıyor.
    1-Öldürme nedeni açıklanıyor.7 günahı tamamlamak.
    2-Öldürme metodu gösteriliyor zaten.Gerek olay yerinde gerekse otopsi raporlarında öldürülenlerin öldürülme şekli belli.
    3-Zaten sınırlı sayıda oyuncu var,hepsi de iyi rollerde.Kimi katil yapıp da "aaa oha be,bu adam mı katilmiş ? "denilebilecek sayıda ve nitelikte karakter yok.
    4-Öldürme sırası biliniyor.
    Zaten bunlar seyirciye gösteriliyor.Böyle bir senaryoda yine bitirilebilecek en şaşırtıcı sonla bitirilmiş bir filmdir.

Şu da var,normalin dışında olan olaylara şaşırırız.Kevin zaten gelip teslim oluyor.Kevin'ı tıkıyorlar arabaya,götürseler polis merkezine,sonra yargılansa,ölüme mahkum olsa bu şaşırtıcı olmaz.Ama polis merkezine götürülürken,bir polis tarafından öldürülünce bu iş biraz şaşırtıcı oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Splinter95 -- 20 Temmuz 2012; 0:58:13 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.