Şimdi Ara

^^ SE Xperia Neo l 1 GHz l 3.7'' l 8 Mp l HDMI Out ^^ (681. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20.371
Cevap
32
Favori
814.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 679680681682683
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlk resimde ki pervanenin çalışıp çalışmadığını nerden bilelim peki? bende duran bir pervanenin resmini çekip sallarım ortaya
  • Bu konu çok yanlış yerlere kayıyo n8'in kamerası neo'nun kamerasından iyidir hatta çoğu telefondan iyidir. Ama sadece kamerası daha iyi tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Slayish

İlk resimde ki pervanenin çalışıp çalışmadığını nerden bilelim peki? bende duran bir pervanenin resmini çekip sallarım ortaya

Dostum buraya yazanların hepsinde neredeyse neo var, gidip de n8'i yüceltecek değil yani. Ben de bir neo kullanıcısı olarak diyorum ki n8 kamera olarak neoyu ezer
  • quote:

İlk resimde ki pervanenin çalışıp çalışmadığını nerden bilelim peki? bende duran bir pervanenin resmini çekip sallarım ortaya

böyle bir yalan atıcak olsam ortaya bunu neo'yla yapardım.sonuçta elimde neo var n8 değil.

buyrun bu fotonun bilgileri.
    EXIF IFD0

Camera Make = Nokia
    Camera Model = N8-00
    Picture Orientation = normal (1)
    X-Resolution = 300/1 ===> 300
    Y-Resolution = 300/1 ===> 300
    X/Y-Resolution Unit = inch (2)
    Last Modified Date/Time = 2011:01:23 16:44:32
    Y/Cb/Cr Positioning (Subsampling) = centered / center of pixel array (1)

EXIF Sub IFD

Exposure Time (1 / Shutter Speed) = 20001/1000000 second ===> 1/49.9975 second ===> 0.02 second
    Lens F-Number / F-Stop = 358/128 ===> ƒ/2.8
    ISO Speed Ratings = 177
    EXIF Version = 0220
    Original Date/Time = 2011:01:23 16:44:32
    Digitization Date/Time = 2011:01:23 16:44:32
    Components Configuration = 0x01,0x02,0x03,0x00 / YCbCr
    Shutter Speed Value (APEX) = 5643/1000
    Shutter Speed (Exposure Time) = 1/49.97 second
    Aperture Value (APEX) = 380/128
    Aperture = ƒ/2.8
    Light Source / White Balance = flash (4)
    Flash = Flash fired, auto mode
    Focal Length = 755/128 mm ===> 5.9 mm

Original Subsecond Time = 288
    Digitized Subsecond Time = 288
    FlashPix Version = 0100
    Colour Space = sRGB (1)
    Image Width = 4000 pixels
    Image Height = 3000 pixels
    Custom Rendered = normal process (0)
    Exposure Mode = auto exposure (0)
    White Balance = auto (0)
    Digital Zoom Ratio = 100/100 ===> 1
    Scene Capture Type = standard (0)
    Gain Control = low gain up (1)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sharpie -- 18 Şubat 2012; 13:27:09 >

• İşin espirisindeyim arkadaşlar yav bende cybershot bir telefon bekliyorum, sony amca düzeltsede kendini biraz fotoğraf ağırlıklı bir model çıkartsa bize. Şu resim çekmek için tuşa basılı tutma olayı biraz sinir bozucu kısa yok atadım tek tuşla açıyorum ben kamerayı acil bir durum olduğunda en fazla ekran kilidini açma zamanı dezavantaj yaratır..
  • quote:

İşin espirisindeyim arkadaşlar yav bende cybershot bir telefon bekliyorum, sony amca düzeltsede kendini biraz fotoğraf ağırlıklı bir model çıkartsa bize. Şu resim çekmek için tuşa basılı tutma olayı biraz sinir bozucu kısa yok atadım tek tuşla açıyorum ben kamerayı acil bir durum olduğunda en fazla ekran kilidini açma zamanı dezavantaj yaratır..

konuyu kapatıyorum o halde.boşa uzuyor.
    cybershot uzun zamandır bekliyorum bende.
  • yıllar sonra, ohh be düzgün bi telefon aldım diye düşünüyordum, fakat telefonla fotoğraf çekip bilgisayara attıktan sonra biraz hüzün yaşıyorum. he, arada bir süper fotoğraflar çıkıyor onlar da sadece makrodan ibaret...
  • quote:

Orijinalden alıntı: HanRa

Arkadaşlar tartışmanın ne gereği var ? Sharpie sonuna kadar haklı ki n8 ile bir telefonu kamera konusunda kıyaslamak anlamsız

NOT: İsteyene orjinali de atılabilir

Çekim modu:normal, sahne:spor yapıp dener misin?
    Düşük enstantane için spor moduna almak gerekir. Farkı merak ettim :)
  • bir arkadaş sormuştu cevaplayamamıştım.neo için tripod.
    bende bu var.gayet kullanışlı ve hemen hemen her telefona uygun.6-7 TL civarı ebayda.
     ^^ SE Xperia Neo l 1 GHz l 3.7'' l 8 Mp l HDMI Out ^^ ^^ SE Xperia Neo l 1 GHz l 3.7'' l 8 Mp l HDMI Out ^^

önemli olan üstte telefonu tutan parça.zaten istediğiniz tripoda monte edebiliyorsunuz o parçayı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sharpie -- 18 Şubat 2012; 13:36:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sharpie

quote:

İşin espirisindeyim arkadaşlar yav bende cybershot bir telefon bekliyorum, sony amca düzeltsede kendini biraz fotoğraf ağırlıklı bir model çıkartsa bize. Şu resim çekmek için tuşa basılı tutma olayı biraz sinir bozucu kısa yok atadım tek tuşla açıyorum ben kamerayı acil bir durum olduğunda en fazla ekran kilidini açma zamanı dezavantaj yaratır..

konuyu kapatıyorum o halde.boşa uzuyor.
    cybershot uzun zamandır bekliyorum bende.

Dostum zaten o sinsi adamı koymazdım ciddi bir soru olarak sorsam açıklamalan için teşekkürler koskoca insanlarız öyle yalan dolanla itham etmem boş yere merak etme fakat kuş konusunda haklıyım

Telefonlar ufak ekrandan baktığımızda (bravia engine modun da)

Muazzam gözüküyor tabii ki resmin detayları artınca pc ye attığımızda normal bazı kayıplar yaşamamız yukarıda bir arkadaşın verdiği s2 resim galerisindeki resimleride orjinal çözünürlüğe getirin o süper gelen resimlerin nasıl göründükleri ortada.

Bence firmalar ittifa yapmış aralarında fotoğraf konusunu sıkıştırımış bir formata dayandırıp kestirip atıyorlar cihazın diğer donanımsal özelliklerine ağırlık vermiş durumdalar Sony S in 12 mp lik resimlerine baktım bizim cihazın resimleri çok daha iyi göründü (belki o resimleri çeken şahıslar ayarlama yapmamıştır)

• tartışma çıkmasın diye birşey demedim ama xperia S'in o linkteki fotolarını bende hiç beğenmedim.hiç beklediğim gibi değil.
    yinede cihaz çıkınca kullanıcı fotoları en doğru olandır bekleyip görmek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sharpie -- 18 Şubat 2012; 13:41:05 >
  • cybershot bekliyoruz demişken arkadaşlar xperia S zaten sony'nin bu yılki amiral gemisi olmayacağı daha üst modeller çıkaracağı bilgisi sızdı.
    ha bunların içinde kamera ağırlıklı cihaz olurmu bilemiyorum.size başka bir başlıkta geçen ay attığım mesajımı alıntılıyorum.
    bu listede xperia s yok zaten tanıtıldığı için.kumquat,nypon ve pepper'ide sony'i takip edenler bilir.
    quote:

sony'nin telefon fiyat bilgileri sızmış.
    benim asıl merak ettiğim HAYABUSA ve MINT_I isimli en pahalı olan cihazlar.
    xperia s'in 2012 nin amiral gemisi olmayacağını söylemiştim.asıl büyük süpriz MWC'den çıkacak.

^^ SE Xperia Neo l 1 GHz l 3.7'' l 8 Mp l HDMI Out ^^

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sharpie -- 18 Şubat 2012; 13:49:23 >

• Beyler ben neo ile video çekerken sanki bir dere akıyor gibi ses geliyor. Bu sizde de var mı ?
  • şu pervanenin kollarını illa da neo ile çektiğimizde görmemiz gerekecekse multishot fonksiyonu kullanılarak büyük ihtimal sabit hali yakalanabilir. arka arkaya bilmem kaç tane çekince denk getirir heralde denemek lazım. getiremeye de bilir.

camerazoom fx de şimdi burst mode da 2 tane arka arkaya çektirdim. pıt pıt diye arada en fazla 0,5 ms farkla çekti. büyük ihtimalle daha kısa ben tahmini salladım. 0,2 falandır. 32 ye kadar çıkabiliyor çekebileceği resim sayısı. bu da büyük ihtimalle denk getirir demek pervane kollarını.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0D145328A -- 18 Şubat 2012; 15:00:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: solventh

şu pervanenin kollarını illa da neo ile çektiğimizde görmemiz gerekecekse multishot fonksiyonu kullanılarak büyük ihtimal sabit hali yakalanabilir. arka arkaya bilmem kaç tane çekince denk getirir heralde denemek lazım. getiremeye de bilir.

camerazoom fx de şimdi burst mode da 2 tane arka arkaya çektirdim. pıt pıt diye arada en fazla 0,5 ms farkla çekti. büyük ihtimalle daha kısa ben tahmini salladım. 0,2 falandır. 32 ye kadar çıkabiliyor çekebileceği resim sayısı. bu da büyük ihtimalle denk getirir demek pervane kollarını.

hocam onla alakası yok bu pozlama süresiyle alakalı.

@Bukya Sab
    bi örnek video koy bakalım.
  • quote:

cybershot bekliyoruz demişken arkadaşlar xperia S zaten sony'nin bu yılki amiral gemisi olmayacağı daha üst modeller çıkaracağı bilgisi sızdı.
    ha bunların içinde kamera ağırlıklı cihaz olurmu bilemiyorum.size başka bir başlıkta geçen ay attığım mesajımı alıntılıyorum.
    bu listede xperia s yok zaten tanıtıldığı için.kumquat,nypon ve pepper'ide sony'i takip edenler bilir.
    quote:

sony'nin telefon fiyat bilgileri sızmış.
    benim asıl merak ettiğim HAYABUSA ve MINT_I isimli en pahalı olan cihazlar.
    xperia s'in 2012 nin amiral gemisi olmayacağını söylemiştim.asıl büyük süpriz MWC'den çıkacak.

^^ SE Xperia Neo l 1 GHz l 3.7'' l 8 Mp l HDMI Out ^^

Hocam Minti bence bu cihaz inanılmaz birşey olacak çünkü ilk kez bu kadar pahalı bir cihazını görüyorum Sony nin..

• pozlama süresi dediğin şey nedir tam olarak?

slr (dijital ya da analog farketmez) makinalarda pozlama süresi 1/12000 saniye* ile 30 saniye arasında değişir. ukteci arkadaşın problemi olan daha uzun pozlama süreleri için makinalarda b (büyük harf)* modu bulunur. elimizin altında saniye sayılabilinecek bir alet** ile daha uzun poz süreleri elde etmek mümkündür. devamlı uzun poz süreleri ile çalışılacaksa veya fazladan cepte 150-200$ varsa üzerinde timerı olan kablo deklansorlerden satın alınabilinir. filmler ve ccd ler genellikle ortalama ışık şartlarına göre ayarlanmış olduğundan ve az aydınlatılmış ortamlarda çoğunlukla yapay ışık kaynakları kullanılmasından dolayı uzun pozlarda renklerde kaymalar olur. dijital makinalarda bunlara ilave olarak karanlık kalan yerlerde noise* problemi de oluşabilir.

resmi çekmeden önceki odaklama evresinin süresi mi anlamadım tam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekşi Sözlük'ten alıntıdır yazsaydınız bari dostum
  • Ray bence de neo dan iyi fotograf cekiyor
    Videoda ray da sirilti cizirti duymadim
    Neo nun fotolari puslu gibi.790i daha iyiydi:-D
    Pervane fotosunu 790 flash ile ayni o sekilde yakaliyordu :-)

• quote:

Orijinalden alıntı: SiLGEC

quote:

Orijinalden alıntı: HanRa

Arkadaşlar tartışmanın ne gereği var ? Sharpie sonuna kadar haklı ki n8 ile bir telefonu kamera konusunda kıyaslamak anlamsız

NOT: İsteyene orjinali de atılabilir

Çekim modu:normal, sahne:spor yapıp dener misin?
    Düşük enstantane için spor moduna almak gerekir. Farkı merak ettim :)

Mantıklı aslında...

• 
Sayfa: önceki 679680681682683
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.