Şimdi Ara

SDÜ'de Hukuk Okuyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vaktinde burdan faydalandım. Şimdi yardım zamanı. SDÜ hukuk ve Isparta düşünenlere yardımcı olabilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şehir, Yurt, Okul ve Mühendislik eğitimi hakkında bilgi verebilir misiniz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-4216716F6

Şehir, Yurt, Okul ve Mühendislik eğitimi hakkında bilgi verebilir misiniz?
    Isparta küçük ama canlı bir şehir. 80 bin öğrencisiyle bir öğrenci şehri. Düzgün, rahat, yaşanabilir bir şehir. Sosyal yaşam anlamında ise aradığını bulabileceğin bir yer. Gece gündüz şehir canlı.

Yurt anlamında ise geçen sene yeni KYK yurdu açıldı, hala dolmadı. Bu sene gelecekler için de yurt sıkıntısı olacağını sanmıyorum. Ki zaten bir sürü özel yurt da mevcut.

SDÜ güzel bir üniversite. Mühendislik eğitimi hakkında çok olumlu şeyler duydum. Özellikle mekatronikte bir arkadaş var, eğitimin gayet kaliteli olduğunu söylüyor, sürekli projeler, ödevler yapıp duruyor. Başka bir arkadaş vardı, inşaat mühendisliği okuyordu. Daha ilk haftalardan yoğun tempoda çalışmaya başlamıştı. Kısacası sıralamasına aldanılmaması gerektiği söyleniyor mühendislik eğitimi için genel olarak.

Ben eğer tercih edersen şehrin de mühendislik eğitiminin de tatmin edeceğini düşünüyorum.

• Hukuk nasıl hocam memnun musun? Sana göre selçuk mu sd mi?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sıralamam yetmiyor yardımcı ol. Rektörle bir görüş. Hatırlıyorum ayrıcaseni okul birincisiydin. Geçen yıldan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PeTeRPaNN

Hukuk nasıl hocam memnun musun? Sana göre selçuk mu sd mi?
    Hocam hukuktan memnunum. Zaten isteyerek gitmiştim. Şimdi daha da memnunum, kendimi bulmuş gibi oldum hukukta. O açıdan bir sorunum yok. Selçuk hakkında pek bir bilgim yok ama kaliteli eğitim verdiklerini biliyorum. Eğer ki geliyorsa SDÜ'nün önüne yazılır elbet. Biraz da şehirleri hesaba katmak lazım, orası ayrı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kalu Bela

Sıralamam yetmiyor yardımcı ol. Rektörle bir görüş. Hatırlıyorum ayrıcaseni okul birincisiydin. Geçen yıldan.
    Yok be hocam, eskidendi o güç şan şöhret, okul birincisiykendi. Şimdi sıradan bir hukuk öğrencisiyim. Canın sağolsun ama olmazsa da sıkma canını

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Özyeğin ceng vs odtü ee
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Lord.Hazretleri kullanıcısına yanıt
    :( Olmuyoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo zaten olmuyooooooo canımı kurşunlasam da olmuyoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
    hocam çok fazla hukuk mezunu oldugu avukatların çok düşük maaşa çalıştıgı söyleniyor lütfen bilgi verir msiniz
  • Dişhekimiolurmu kullanıcısına yanıt

Cevap ????

• quote:

Orijinalden alıntı: Dişhekimiolurmu

hocam çok fazla hukuk mezunu oldugu avukatların çok düşük maaşa çalıştıgı söyleniyor lütfen bilgi verir msiniz
    Aslında uzun uzun konuşulması gereken bir konu. Öncelikle şunu diyeyim, hangi bölüm olursa olsun, eğer ilgin varsa ve işini severek, iyi bir şekilde yaparsan gerçekten tatmin edici paralar elde edersin.

Hukuktaki durumu şöyle açıklayalım. Eğitim sistemimiz bizi yükseköğretim programlarına yerleştirirken lise seviyesindeki ortak temel bilimleri/dersleri esas alıp, onunla sınayarak sıralamaya sokuyor. TM'de ilk 30k yapmak da imkansız değil. Ve bir öğrenci ilk 30k'ya girince şartlanmış bir şekilde hukuk yazıyor. Genel konuşuyorum. Artan kontenjanlar da bunu etkiliyor elbet. Ayrıca toplumda oluşan hukuk algısı da göz ardı edilemez. Şimdi şöyle sorayım, gündemle ilgilenmeyen, Türk siyasi tarihinden anlamayan, hukuka ilgisi olmayan birisi eğer hukuka gelirse sevebilir ve başarılı olabilir mi ? Hayır, açık net. Kitaplar arasında boğulur, hukuk terminolojisi altında ezilir. Yargıtay kararlarına ilgi duymayan, merak etmeyen, okumayı sevmeyen birisi başarılı olamaz. Üzülerek söylüyorum, 250 kişilik sınıfta ben hukuka uygun 50 kişi olduğundan şüpheliyim. Bahsettiğin az para kazanan, sürünen, iyi yerlere gelemeyen avukatlar maalesef bu 200 kişi. Yaşıtlarımızın birçoğu zaten hukuktan uzak. Gündelik yaşamda ilgilenmiyorlar. Ben kendimden örnek vereyim, gündelik siyaseti takip ederdim, sabah haberlerini izler, köşe yazarlarını takip ederdim ve bundan zevk alırdım hala da öyle. Her gün olmasa da sık sık resmi gazeteyi de kontrol ederim. Ve bunu yaparken zevk alıyorum. Anayasa mahkemesinin emsal kararları olur, ilgiyle araştırıp okuyorum. Öğrenirken zevk alıyorum, ve inanıyorum ki mesleki hayatımda işimi yaparken de zevk alacağım. İşimi de iyi yapacağıma inanıyorum. Gelecekte ne bekliyor bizleri bilemeyiz ama ben kendi adıma korkmuyorum, maddi çekincem de yok.

İş insanın kendisinde bitiyor. Kendisini geliştiren, alanında iyi olan bir avukat parlar, iyi işler yapar. İstemeye istemeye birilerinin gazıyla gelmiş, bir şekilde bitirip avukat olmuş adam da maalesef bahsettiğin durumlara düşer. Bunu sıkça duymanın sebebi ise o kitlenin bir hayli fazla olması.

hocam size hiç yalan söylemiyeceğim bende hergün haberleri takip ederim her görüşten kişinin köşe yazılarını okurum türk siyasetinin geçmişini ve geleceğini araştırırım belgeseller izlerim hatta lise 2 de falan mahkeme kararlarını falan araştırırdım ama pek bişey anlamazdım o zamanlar neyse çok uzatmayayım şunu soracagım serbest avukat olarak milyonlar kazanmak gibi bir hedefim yok beklentim bugünkü şartlarda 6-7 bin tl civarda ama internette araştırdıkça bu para bile çok ütopik gelmeye başladı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dişhekimiolurmu

hocam size hiç yalan söylemiyeceğim bende hergün haberleri takip ederim her görüşten kişinin köşe yazılarını okurum türk siyasetinin geçmişini ve geleceğini araştırırım belgeseller izlerim hatta lise 2 de falan mahkeme kararlarını falan araştırırdım ama pek bişey anlamazdım o zamanlar neyse çok uzatmayayım şunu soracagım serbest avukat olarak milyonlar kazanmak gibi bir hedefim yok beklentim bugünkü şartlarda 6-7 bin tl civarda ama internette araştırdıkça bu para bile çok ütopik gelmeye başladı
    Bahsettiğin gibi ilgin varsa hocam rahat ol. Bölümü seversin, derslerden zevk alırsın. İşini de iyi yaparsın. Dediğim gibi ilgi ve sevgi olması gerekiyor. 6-7k para da çok değil, küçümsemek için demiyorum ama daha fazlasını da kazanabilirsin.

Aklıma gelmişken bir avukatın konferansındaydım. İsmini şu an unuttum ama gerçekten ünlü, başarılı bir avukat. On binlerce liralardan bahsediyordu. Şimdi telefon gelsin, 50 bin liralık iş olsun bırakır giderim konferansı demişti.

• Hocam ülkenin gidişatı beni hukuk yazmaktan uzaklaştırıyor. İşletme, iktisat daha global olması yönüyle kendine çekiyor ve odtü olması da sıcak bakmama sebep oluyor. (yazarsan sadece odtü işletme/iktisat yazacağım)

sıralamam da 7k ne tavsiye verirsiniz bana ? geçen sene 18kdan daha güzel bir hukuk yazmak için kaldım ama kararlarım çok değişti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lord.Hazretleri

Aslında uzun uzun konuşulması gereken bir konu. Öncelikle şunu diyeyim, hangi bölüm olursa olsun, eğer ilgin varsa ve işini severek, iyi bir şekilde yaparsan gerçekten tatmin edici paralar elde edersin.

Hukuktaki durumu şöyle açıklayalım. Eğitim sistemimiz bizi yükseköğretim programlarına yerleştirirken lise seviyesindeki ortak temel bilimleri/dersleri esas alıp, onunla sınayarak sıralamaya sokuyor. TM'de ilk 30k yapmak da imkansız değil. Ve bir öğrenci ilk 30k'ya girince şartlanmış bir şekilde hukuk yazıyor. Genel konuşuyorum. Artan kontenjanlar da bunu etkiliyor elbet. Ayrıca toplumda oluşan hukuk algısı da göz ardı edilemez. Şimdi şöyle sorayım, gündemle ilgilenmeyen, Türk siyasi tarihinden anlamayan, hukuka ilgisi olmayan birisi eğer hukuka gelirse sevebilir ve başarılı olabilir mi ? Hayır, açık net. Kitaplar arasında boğulur, hukuk terminolojisi altında ezilir. Yargıtay kararlarına ilgi duymayan, merak etmeyen, okumayı sevmeyen birisi başarılı olamaz. Üzülerek söylüyorum, 250 kişilik sınıfta ben hukuka uygun 50 kişi olduğundan şüpheliyim. Bahsettiğin az para kazanan, sürünen, iyi yerlere gelemeyen avukatlar maalesef bu 200 kişi. Yaşıtlarımızın birçoğu zaten hukuktan uzak. Gündelik yaşamda ilgilenmiyorlar. Ben kendimden örnek vereyim, gündelik siyaseti takip ederdim, sabah haberlerini izler, köşe yazarlarını takip ederdim ve bundan zevk alırdım hala da öyle. Her gün olmasa da sık sık resmi gazeteyi de kontrol ederim. Ve bunu yaparken zevk alıyorum. Anayasa mahkemesinin emsal kararları olur, ilgiyle araştırıp okuyorum. Öğrenirken zevk alıyorum, ve inanıyorum ki mesleki hayatımda işimi yaparken de zevk alacağım. İşimi de iyi yapacağıma inanıyorum. Gelecekte ne bekliyor bizleri bilemeyiz ama ben kendi adıma korkmuyorum, maddi çekincem de yok.

İş insanın kendisinde bitiyor. Kendisini geliştiren, alanında iyi olan bir avukat parlar, iyi işler yapar. İstemeye istemeye birilerinin gazıyla gelmiş, bir şekilde bitirip avukat olmuş adam da maalesef bahsettiğin durumlara düşer. Bunu sıkça duymanın sebebi ise o kitlenin bir hayli fazla olması.

Alıntıları Göster
    Yazdığınız bütün özellikler bende var.Kitap okumayı, gündemi takip etmeyi, siyaseti, tarihi, araştırmayı çok seviyorum ancak asosyalim. Bir tartışma olsa ve o tartışmada bana göre haklı olan kişiyi sonuna kadar desteklerim.Bir yerde adaletsizlik görsem asosyal ve içe kapanık olsam bile müdahale etmeye çalışırım. Sizce hukuk okusam iyi bir hukukçu olur muyum ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sağır Kurbağa -- 5 Ağustos 2018; 0:15:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: PeteMitchell01

Hocam ülkenin gidişatı beni hukuk yazmaktan uzaklaştırıyor. İşletme, iktisat daha global olması yönüyle kendine çekiyor ve odtü olması da sıcak bakmama sebep oluyor. (yazarsan sadece odtü işletme/iktisat yazacağım)

sıralamam da 7k ne tavsiye verirsiniz bana ? geçen sene 18kdan daha güzel bir hukuk yazmak için kaldım ama kararlarım çok değişti.
    Haklısın maalesef ancak eğer hukuka ilgin ve sevgin varsa hukuk üzerinden var olan düzeni daha iyi hale getirmeye çalışmak bence senin için olması gereken. Tabii ki iktisata, işletmeye ilgin varsa, oraları istiyorsan gitmelisin. Ancak hukuk için mezuna kaldın sanıyorum. Ve bana kalırsa bu yaklaşım kaçmak olur. Gidişat iyi değil ancak mevcut durumdan yakınmak dışında bir şeyler yapabilmeliyiz fırsatı yakalamışken. Ben böyle düşünüyorum.

Sıralamana tavsiye veremem maalesef pek bir bilgim yok bölümler ve sıralamaları hakkında. Tek diyebileceğim mutlu olacağın ve istediğin bölümde okumanın senin için en iyisi olacağı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sağır Kurbağa

Yazdığınız bütün özellikler bende var.Kitap okumayı, gündemi takip etmeyi, siyaseti, tarihi, araştırmayı çok seviyorum ancak asosyalim. Bir tartışma olsa ve o tartışmada bana göre haklı olan kişiyi sonuna kadar desteklerim.Bir yerde adaletsizlik görsem asosyal ve içe kapanık olsam bile müdahale etmeye çalışırım. Sizce hukuk okusam iyi bir hukukçu olur muyum ?

Alıntıları Göster
    Yani asosyalim diye kestirip atmak yanlış. İnsanlar değişir sonuçta ve bölümümüz insanlarla içli dışlı olmayı gerektiriyor. Sosyal ilişkilerinin iyi olmasında fayda var tabii. Ben işin içine girdikten sonra sorun yaşayacağını zannetmiyorum ama.

• up
  • ÇUKUROVA,KAYSERİ,SDÜ,NECMETTİN ERBAKAN hukuk fakülteleri hakkında bilgin varmı tercih sıralaması nasıl olmalı bilgi verirsen sevinirim
  • Hocam eğlenmek istediğin zaman Isparta da sıkıntı yaşıyor musun

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.