Şimdi Ara

SD Yayını En İyi Gösteren HD TV

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 55 veya 60 inç televizyon alacağım.

4k, smart tv gibi özelliklere takılmıyorum.

En önemli nokta sıkça izlediğimiz SD yayınları ve bazen izlediğimiz

720p Türk kanallarını en iyi gösteren TV'yi almak.

Tavsiyeleriniz nedir, yarımcı olur musunuz?

• Sd veya hd farketmeksizin görüntü kalitesi için panelden daha önemli birşey varsa oda alıcınızdır. Uydu yayını mı izleyeceksiniz? Kablo tv vb. var mı? Yoksa çatı anteni ile belediye yayını mı? Uydu ise, dahili alıcıyımı kullanırsınız, kendi alıcınız var mı?

Hangi marka olursa olsun, 60" tv yi 5,6 metreden yakından izleyecekseniz sd yayın pek tat vermez. Panellerin birbirinden aman aman bir farkı olmadığı için iyi bir uydu alıcısı bence daha önemli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 400p altı yayınlar hiçbir zaman 1080i formatına iyi çevrilemedi. Hep blurlu, genişlemiş oluyor. 16:9 yayınlar bile yeterince net olmaz. 720p şart. O yüzden ya platformlara üye olacaksınız ya da Türksat'taki HD kanallar ile yetinmeyi bileceksiniz. Üzgünüm, bir üstteki arkadaş haklı. SD yayınlardan verim almak gibi niyetiniz varsa CRT (tüplü) TV ile devam edecektiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: congenial_boy

ne garip insanlar var yahu, 60 inç tv ye binlerce lira para verip 3-5 kuruş hd yayın masrafından kaçınmak istiyorlar. 60 inç tv de oturup Flash tv izlersiniz artık 360p yayınla.

Lafı kıçından anlayıp yorum yapacağına hiç yorum yapma daha iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grisales -- 17 Ağustos 2014; 16:43:39 >

Ama mesela Kanal D, CNN gibi kanalların hd'si bu platformda yok.

Soruyu bu anlamda sormuştum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ZORESMER kullanıcısına yanıt
    Bütçe 5bin civarı.

TV konusunda pek bilgi sahibi değilim.

Aslında öğrenmek istediğim şu; ne kadar yenisini alsak o kadar iyi mi olur?

2013 serisi televizyonlar çok ciddi indirime girmiş, o serileri düşünsem nasıl olur?
    hocam dıgıturk hd kullanıcısısın genelde kanallar hd olcak bı kac kanal dısında, kanal d zaten cacık hangı tvyı alırsan al goruntu pert bende plazma var kanald yayınlara gore değısıyo goruntu kalıtesı o bakımdan 2 kanal ıcın sıkıntı yapmaya gerek yok,o butceyle guzel tv alırsın lıgtvde ızlıceksın anladıgım kadarıyla o yuzden lg lerden uzak dur 2 hafta ıcınde bızde salona 55 lık bı led alcaz dıgıturk hd var bızde de peder takılcak orda,bızım butce senın kı kadar yok 3500 ü zorlarız anca, kafamda samsung 55h7000 var uygun yakalarsam alcaz,sen o butceyle sony kovala 2013 -14 farketmez, samsung f8000 de uygundur gecen haftalarda vatanda samsung 55h6500 bırkac gunlugune 2800küsüre verılıyodu kaçırdık onu anlayacagın bende fırsat kovalıyorum bu aralar :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ZORESMER

hocam dıgıturk hd kullanıcısısın genelde kanallar hd olcak bı kac kanal dısında, kanal d zaten cacık hangı tvyı alırsan al goruntu pert bende plazma var kanald yayınlara gore değısıyo goruntu kalıtesı o bakımdan 2 kanal ıcın sıkıntı yapmaya gerek yok,o butceyle guzel tv alırsın lıgtvde ızlıceksın anladıgım kadarıyla o yuzden lg lerden uzak dur 2 hafta ıcınde bızde salona 55 lık bı led alcaz dıgıturk hd var bızde de peder takılcak orda,bızım butce senın kı kadar yok 3500 ü zorlarız anca, kafamda samsung 55h7000 var uygun yakalarsam alcaz,sen o butceyle sony kovala 2013 -14 farketmez, samsung f8000 de uygundur gecen haftalarda vatanda samsung 55h6500 bırkac gunlugune 2800küsüre verılıyodu kaçırdık onu anlayacagın bende fırsat kovalıyorum bu aralar :)

Lig TV HD görüntü kalitesi son derece önemli.

LG'ye bakma bile mi diyorsunuz hocam?

Samsung UEH8000 nasıldır hocam? Curved tavsiye eder misiniz?

veya F8000 ile SONY KDL55W955B arasında ne dersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grisales -- 17 Ağustos 2014; 18:56:36 >

• grisales G kullanıcısına yanıt
    aynen lg kullanan arkadaşların en büyük şikayeti vertıcal bandıng maç izlemek ızdırap olur hic bulaşma,sony ve samsungun üst serılerını kovala.

aynen lg kullanan arkadaşların en büyük şikayeti vertıcal bandıng maç izlemek ızdırap olur hic bulaşma,sony ve samsungun üst serılerını kovala.

Bir de Sharp konusunda ne tavsiye edersiniz?

Fiyatları daha uygun gözüküyor, son serisini kastediyorum Quatron olan.
    hocam tavsıye etmek haddıme degıl :) bu forumda okumadıgım konu yoktur,bu işlerın uzmanı üstadlar var onların yorumlarını tecrubelerını takıp edıyoruz bızde,şharpın ıyı olmadıgını okumustum kullanıcı yorumları çok önemlı o şekılde bı takıp içine gırın ama dedıgım gıbı o butceyle sony,samsung üst serileri iyidir, benım gıbı film ve maç ağırlıklı kullanacaksanız hıc bu çakma ledlere bulaşmayın alın orta yollu bı plazma keyfını surun ben öyle yaptım rahatım

hocam tavsıye etmek haddıme degıl :) bu forumda okumadıgım konu yoktur,bu işlerın uzmanı üstadlar var onların yorumlarını tecrubelerını takıp edıyoruz bızde,şharpın ıyı olmadıgını okumustum kullanıcı yorumları çok önemlı o şekılde bı takıp içine gırın ama dedıgım gıbı o butceyle sony,samsung üst serileri iyidir, benım gıbı film ve maç ağırlıklı kullanacaksanız hıc bu çakma ledlere bulaşmayın alın orta yollu bı plazma keyfını surun ben öyle yaptım rahatım

Anladım hocam.

Curved TV hakkında ne düşünüyorsunuz peki?

Yeni nesil teknoloji olduğu için düşünmeyin mi dersiniz

yoksa imkan varsa kaçırmayın mı dersiniz?

• grisales G kullanıcısına yanıt
    şahsen ben curvedlerı çok begendım hanı ımkanım olsa kacırmaz alırım :) kafanızda bı kac panel belırleyın sonra onun araştırmasına yönelın kullanan arkadaşlarla irtibata gecıp degerlendırın gıdıp mağzalarda canlı görün sonra alım işine girin canlı görmek çok önemlı

şahsen ben curvedlerı çok begendım hanı ımkanım olsa kacırmaz alırım :) kafanızda bı kac panel belırleyın sonra onun araştırmasına yönelın kullanan arkadaşlarla irtibata gecıp degerlendırın gıdıp mağzalarda canlı görün sonra alım işine girin canlı görmek çok önemlı

Teşekkürler hocam
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.