Şimdi Ara

SCROLL LOCK TUŞU NEDİR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
16.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gereqsiz -- 26 Ekim 2005, 14:47:01 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

SCROLL LOCK TUŞU NEDİR?

Scroll Lock tuşu, bir bilgisayar klavyesinde bulunan özel bir tuştur. Adından da anlaşılacağı gibi, ekran kaydırma işlevini kilitler veya açar.

Scroll Lock tuşuna bastığında, klavyenizdeki yön tuşları, ekranı kaydırmak yerine, belgenin içinde imleci hareket ettirmek için kullanılır. Bu özellik, özellikle büyük tablolar veya metin dosyalarıyla çalışırken kullanışlıdır.

SCRLK Tuşu Ne İşe Yarar?

SCRLK tuşu, Scroll Lock tuşunun kısaltılmış halidir. Bu iki terim birbirinin yerine kullanılabilir.

Scroll Lock Tuşu Nasıl Kullanılır?

Scroll Lock tuşunu kullanmak için:

1. Klavyendeki Scroll Lock tuşuna bas.
    2. Yön tuşlarını kullanarak belgenin içinde imleci hareket ettir.
    3. Scroll Lock tuşuna tekrar basarak ekran kaydırmayı yeniden etkinleştir.

Scroll Lock Tuşunun Avantajları

• Büyük belgelerle çalışırken imleç hareketini kolaylaştırır.
    • Ekran kaydırma işlemini istemeden tetiklemeyi önler.
    • Bazı işletim sistemlerinde ve uygulamalarda özel işlevler için kullanılabilir.

Scroll Lock Tuşunun Dezavantajları

• Bazı klavyelerde bulunmayabilir veya etkinleştirilmeyebilir.
    • Yön tuşlarını ekran kaydırmak için kullanmayı engelleyebilir.
    • Bazı durumlarda, oyunlar veya diğer uygulamalar ile uyumsuzluk yaratabilir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • arkadasim,
    scroll lock tusu klavyende bulunan fonksiyon tuslarinin bazilerini kontrol etmekle görevlidir.Bazi programlarda tuslara ek görevler bu tusun aktif olmasiyle atanir ve sen de bunlari kisayol vs gibi islerde kullanirsin ama,her programda olacak diye bi sart yok yani kafana takma bosver,o orda dursun.Eger sinirine gidiyosa tusu cikar çöpe at...
  • ne yani, cvp vrebilecek olan kims yok mu?
  • aslında senin sölediğin kadarıyla bend erbiliyorum. sormam da ki sebep, pascal programında scroll tuşuna basınnca hem yön tuşu hemde shift tuşuna basmış gibi işlem yapıyo... normali böle. ama benim bilgisayarımda bu durum hep böle.. acaba dedim benim scroll tuşumu çalışmıyo.. o yuzden ne işe yarıyor diyorum. bu tuşun aktip yada pasif olduğunu anlıyacağım başka bi prpgram biliyomusun..?
  • Scroll Lock tuşuna basıldığında imleç kilitlenir ve ekran kayar.
    yada sen burdan diğer tuşlarada bak.
    http://www.bilgisayardershanesi.com/donanimders4.htm
  • iide kimse pascaldaki sorunun nedeninden bhsetmemiş ki..?
  • başka klavyen yokmu kardeş tak dene hayret birşeysin arkdaşlar cevapları vermiş ne güzel!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Klavyede "space" tuşu sorunu.
    12 yıl önce açıldı
    Fn ve Ctrl tuş değişikliği
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • başka klavye ile denedim.. aynı sroun devam ediyor. işin garip tarafı aynı programı başka bir bilgisayarda kurduğumda böle bi sroun ile karşılaşmıyorum...
  • biosunu default ayarlara al pascal ı kaldır tekrar yükle olmassa windowsunu yeniden kur klavye ile ilgili yazılım kurduysan onada dikkat et multimedia klavye programları vs. program ekle kaldırdan işe yaramayan yazılımları silersin... Dene bunları bakim hic biri olmadımı o zaman donanımsal bir sorun demektir. Hadi kolay gelsin.
  • dediklerini aynen yaptım zaten. bi değişiklik yok.. format dışında...
  • sorunumu hala halledemedim...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.