Şimdi Ara

Scottish Fold Kedilerin Özellikleri ve Bakımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
15.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Scottish Fold; öne ve içeri doğru kıvrılmış kulakları ile ünlü, akıllı, evine ve sahibine bağlı, tam bir oyun delisi olan; ortalama ömrü 15 yıla kadar uzanan, sevimli mi sevimli bir kedi türü olarak karşımıza çıkıyor. Oldukça sıcakkanlı , çocuklarla dostluk kurabilme yeteneğine sahip olan Scottish Fold; genellikle gri tonlarındaki kısa tüyleri, kocaman gözleri, üstün zekası ile diğer kedi türlerinden ayrılıyor.

    Yakın zamanda bir kedi sahiplenmeyi düşünüyor; sahipleneceğiniz kedinin hem sevimli, hem zeki hem de sıcakkanlı olmasını diliyorsanız; Scottish Fold’un tam da size göre olduğunu söyleyebiliriz.

    Scottish Fold Kedilerin Özellikleri ve Bakımı


    Bu kedi ırkı osteokondrodisplazi isimli bir genetik rahatsızlığa sahiptir. Bu rahatsızlık kemik ve kıkırdaklarda aşınmaya sebep olur. Bunun sonucunda Scottish Fold’lar hayatı boyunca acı çekerler. Bu sebeple Scottish Fold ırkının üretimi etik olmayıp üretilmemesi için kesinlikle satın alınmamalıdır.

    Scottish Fold Özellikleri Nelerdir?

    Evine, sahibine bağlı, sadık bir DOST!
    Oyun oynamaktan hoşlanan, tam bir OYUN DELİSİ!
    Sessiz ve sakin huylu, UYSAL bir MİNNOŞ!
    Özgürlüğüne oldukça düşkün olan bir ŞİRİNE!
    Şefkatli ve merhametli bir ARKADAŞ!
    Genellikle gri tonlarında ve duman renginde olan bu kedi cinsi; ilk kez 1961 yılında İskoçyalı bir çiftçi tarafından fark edilmiş; 1970 yılına kadar yeni bir kedi türü olarak kabul edilmemiştir.

    Diğer ırklardan tamamen farklı kulak yapısı ile dikkat çeken Scottish Fold’un kulak özellikleri; 1970 yılına kadar genetik bir bozukluk olarak tanımlanmış ancak 1970 yılında bu kedi türü; farklı bir cins olarak benimsenmeye başlamıştır.

    1970 yılında Amerika’ya 3 yavru Scottish Fold götürülmüş; bu kedi ırkının devamlılığının sağlanması için yavru kediler; kedi yetiştiricilerine teslim edilmiştir.

    1973 yılında CFA(Kedi Meraklıları Birliği) tarafından tanınan Scottish Fold; günümüzde Amerika’da en çok sevilen ve en popüler olan ilk 10 kedi ırkı arasında yer alır.


    Scottish Fold Karakteristik Özellikleri:

    Yeni ortamlara alışmakta zorluk çekmeyen bu şirin dostumuz; aynı zamanda iyi bir fare avcısıdır. Scottish Fold’un en belirgin özelliği ise içeriye doğru kıvrılan minik kulaklarıdır.
    Kulaklarını yukarı-aşağı doğru kolaylıkla hareket ettirebilen Scottish Foldun; çeneleri ve dişleri de oldukça sağlamdır.
    Yuvarlak kafaları ve kısa burunları ile oldukça şirin görünen Scottihs Fold; geniş göğüslere ve gelişmiş omuzlara sahiptir.
    Kadifemsi his veren, yoğun kısa tüyleri bulunan bu türün bebeklerinin kulakları 3. haftadan sonra öne doğru kıvrılmaya başlar.

    Scottish Fold Bakımı Nasıl Olmalıdır?

    Oyun oynamayı çok seven bu türün odasını mümkün olduğunca oyuncaklarla doldurun ve sık sık onunla oyun oynayın.
    Tüylerini haftada 2-3 kez olacak şekilde taramayı unutmayın.
    Tüyleri kolaylıkla kırılmaya müsait olduğu için veteriner hekimden aldığınız özel bir tarak ile tüylerini tarayın.
    Kedinizin ayak aralarına kedi kumu yapışma olasılığı oldukça yüksek olduğu için kaliteli kum kullanın!
    Kedinizi kaliteli kuru mamalar ile besleyin. Arada sırada ona ödül mahiyetinde ıslak mama da verebilirsiniz.
    Kedinizin duyma ile ilgili problemler ve sorunlar yaşamaması adına her gün düzenli olarak kulak temizliğini ihmal etmeyin!







  • Bizde var fotoğraftaki aynı renk. Mükemmel bir kedi, o bize biz ona çok alıştık.
    Özelliklerine ilave olarak ekleyebileceğim uykuyu çok sever, özellikle ranza üstü ve şifonyer üzeri gibi yüksek yerlerde yatmaktan hoşlanır, insan olan odada bulunmayı sever.
    Kızdırınca çok tatlı olur fena ısırır ama diş geçirmez. Yaş mamaya bayılır.
    Evde kedi beslemek isteyip de nasıl yaparım ederim diye düşünenlere şiddetle tavsiye ederim. Hele ki yavru alırsanız tadından yenmez, ilk günden canciğer kuzu sarması olursunuz.
  • Scotish ve british kediler evde beslenecek en güzel kedi demiyorum beslenecek en güzel evcil hayvandır uysal mı uysal sevimli mı sevimli diğer ırklarla arasında çok büyük farklar var. Sözünüzü dinler evi dağıtmaz kolay kolay ayak bağı olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bİr yerde okumuştum kulaklarında anlaşılacağı üzere bu hayvanlar doğuştan eklem ağrıları ile dünyaya geliyormuş,ömür boyu az da olsa acı çekiyorlarmış ,uysal olmalarının sebebi de buymuş,hatta change.org'da bir imza kampanyası bile görmüştüm bunula ilgili alacak arkadaşların bundan da bilgisi olsun .
  • WoRLd_WaR 2 kullanıcısına yanıt
    Tamamen şehir efsanesi tamamen palavra o dedikleri olayın gerçekleşmesi için fold ile foldu yani 2 tane kırık kulak kediyi çiftleştirmek gerekir ki böyle olursa eklem hastası olmaz hasta yani sakat doğma ihtimali olur.

    Sadece şöyle bişe deneyin bi acı çeken kediye bakın birde scotish fold kediye bakın aradaki farktan kedinin acı çekmediğini anlarsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbuldayım sahiplendirmek ya da satmak isteyen ulaşabilir!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Komşunun scotishi var. Bizim bahçeden balkondan ayrılmıyor. Ben de ne numarası var bunun diye bir gün merak edip eve aldım . Amuda falan kalkar, şebeklik yapar diye beklerken, şakaklarımı patiledi. O acıyla o gün bugün mesafeliyim bu türe. Bildiğin pisi pisi işte.
  • supernova034 kullanıcısına yanıt


    Mesajı yazdıktan sonra farkettim ne yazık ki: Takımdaşmışız.

    Sizi Fenerbahçe bayan basket takımı başlığına bekleriz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 17 Ağustos 2018; 2:55:23 >
  • Sabit Fikir kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam, pek ilgi alanım değil ama bakarım.
  • supernova034 kullanıcısına yanıt
    Tamamdır hocam

    Bu arada yaklaşık 10 yıldır dişi persian hizmetlisi olarak kedi sevenlere naçizane önerilerim:

    Alacağınız kedinin cinsi ne olursa olsun, sütten kesildikten kısa süre sonra en az iki tane alın ve ilk fırsatta ikisini de kısırlaştırın.
    Tek olunca ve yıllar geçtikçe evde artık hiç bir şey onu ilgilendirmemeye başlayınca bütün ilgisini size yöneltiyor:

    - Hey sen, ben uyumadığım zamanlarda tek görevin benimle ilgilenmek, ne demek bilgisayar başında oturmak?
    - Hey sen, ne demek uykum geldi deyip yatağa uzanmak, derhal kalk ve benimle ilgilen!

    Vesaire vesaire. Son 1 yıldır canıma okuyor artık. Keşke zamanında arkadaş alsaymışım.
    Sonradan bunu denedim ama evin tek hakimi olduktan sonra ikinci bir kedi getirmek mümkün olmadı.




  • Cok tatlılar maşallah, ben.de.pug delisiyım ama.tek yasadıgım.için gezdırme vs durmlarında çekiniyorum, memurum ve seneye ikinci öğretimden.ikinci bir üniversite daha okuyacagım, o yüzden köpek ıle cok ılgıenemezsem vebalıne girmek ıstemedım. Belki kedı besleyebılırım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğuştan eklem ağrıları çektikleri ile ilgili bir makale okumuştum genel hareketsizliğinin sebebi o denmişti.İmza kampanyası başlatılmıştı üretimi dursun daha fazla üretilip satılmaması için hatta.
  • scottish foldların doğuştan ve ömür boyu eklem ağrısı çektiklerini haberinin doğruluğunu netleştirebilsek çok iyi olacak.
    Bir kesim bütün foldlar bu problemi yaşıyor diyor
    Bir kesim ise fold vs fold çiftleştirilmesinden doğan yavruların bu sorunu yaşadıklarını oysaki british + Fold çiftleştirilmesinde bu rahatsızlığın yaşanmadığını söylüyor.

    Şuan British shorthair / Scottish Straight arasında karar vermeye çalışıyorum. Az buçuk paralar değil, secereli bir kedi için 3bin TL istiyorlar en az. Eğer ki secereli fold'larda böylesi bir rahatsızlık riski yok ise tercihimi fold'dan yana yapmak isterim.

    Sırf zevkim için fold satın alıp hem hayvana hem de kendime yıllarca acı cektiremem.. Bu konuyu netleştirmek gerekiyor..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.