Şimdi Ara

Scottish Fold

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
12.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar, erkek arkadaşımla birlikte bakmak için scottish fold ırkı yavru erkek kedi arayışlarındayız. sağlık gibi zorunlu giderleri haricinde almak için bütçemiz müsait değil yani satın almak değil sahiplenmek istiyoruz açıkçası. bu konuda İzmirden yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa çok seviniriz.

http://2.bp.blogspot.com/-LI5o8xFrreA/Tqw1mRxiA_I/AAAAAAAACpc/oFFmcn-_9OI/s1600/scottish%2Bfold.JPG

• Ücretsiz sahiplenme şeklinde sadece, kaza eseri sokak kedisiyle çiftleşmiş annenin kırma yavruları, terk edilmiş yetişkin 5-6 veya daha yaşlıları veya kısırlaştırılmış yetişkin kedi bulabilirsiniz. Maalesef çoğu SF sahibi, onları sadece para kaynağı olarak görüp, yavrulatıp satıyor, öyle olmayanlar da tanıdığı, güvendiği kişilere sahiplendiriyor.

Mutlaka SF olacak demiyorsanız, İzmir'de yavru olarak sahiplenmeyi bekleyen başka cins, kırma veya sokak kedisi var.
  • çok haklısınız bi türlü bulamıyoruz zaten scottish fold istiyoruz ya da british shorthair. olmadı en kötü satınalcaz
  • Cins kedi sahipleri de hakli. Kediyi bedavaya alip satacak veya damizlik gibi kullanacak bir cok insan var. Ben de bir kedi sahibiyim ve ileride yavrularim olursa tanidik harici bilmedigim insana bedavaya vermem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anexilea

Cins kedi sahipleri de hakli. Kediyi bedavaya alip satacak veya damizlik gibi kullanacak bir cok insan var. Ben de bir kedi sahibiyim ve ileride yavrularim olursa tanidik harici bilmedigim insana bedavaya vermem.

haklısınız bir sürü bu şekilde suistimalci insan var inanın bu işin ticaretini yapmak isteseydim eğer hiç çekinmeden 3000 bile olsa verir parasını alır, hayvanların sırtından geçimimi sağlardım. ancak işin birde şu açısı var siz kedi sahibi olarak hayvanı satıcakmı damızlık olarak mı kullanıcak diye düşnürken ben de ya para verip 250 tl dahi olsa aldığım hayvan ölür mü hasta mıdır aşıları yapılmış mıdır gibi bir dünya soru dolaşıyor kafamda öyleki irtibata geçtiğim birkaç kişi var ücretsiz vereceğini söyleyip sadece gönderme parasını istiyor ve ortada kedi var mı yok mu o bile belli değil hatta büyük ihtimalle yok.

yani işin özü bu işin ticaretini yapmak isteyen her şekilde yapıyor. bizde büyük ihtimalle parayla alıcaz içimiz sinmeye sinmeye olcak ama. tabi dürüs olmak gerekirse bende aldığım hayvanın dişi erkek farketmez 1 kere yavrulamasını isterim kısırlaştırmadan sahibi olacağım o yavruyuda muhtemelen tanıdığım ya da tanımadığım birisine verirdim tabikide gözü kapalı vermekten bahsetmiyorum tanıdığın kişi bile olsa hayvanı satmayacağı belli değil. ;)

• sana şöyle söyliyim, ben sokaktan tecavüze, saldırıya uğrayan yavru dişi kedi aldım. şimdi astımı var 3 ayda bir atak geçiriyor, iyileştirmek için çok para harcadım, taksilerle veteriner veteriner gezdim

eğer seveceksen git tekir kedi de al, sarman da al illa scottish fold olması gerekmez. Sen eve kör, topal, kuyruksuz kedi de alsan zaten seveceksin. scottish fold için şansını çok zorlama.
  • Artik instagrama atarsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Artik instagrama atarsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • nedir bu önyargı anlamadım ben bütün kedileri seviyorum sevmiyorum aman sokak kedisi aman tekir kedi pis çikiiin diye bi söylemim olmadı olamazda çocukken sokaktaki bütün hayvanları eve toplardım kurbağada buna dahil.

scottish fold ya da british shorthair beslemek istiyorum bu ırklara ayrı bir hayranlığım var o da işin başka boyutu.

RonaldPeterson sen bütün hayatını instagramda yaşıyosun galiba. kişi kendi gibi bilir işi diye bi laf var duydun mu hiç bilmem.
  • Benim de 9aylık scottish fold kedim var.
    Ben de 1 kere doğum yapmasını istiyorum. Bu hakkı ondan alamam.
    Ama yukarıda bahsedildiği gibi kimseye güven olmuyor.
    Acaba satacak mı acaba büyüyünce sokağa atar mı endişesi ile (az önce biri bu forumda kedisi kızıştı diye artık evde bakamam dışarı bırakıcam sanırım diyordu) kimseye vermek istemiyorum.
    Olursa eğer 1 tane baba hakkı olur kalanı da kaç tane olursa olsun ben bakacağım.
    Ben kedimi çok seviyorum çocuk gibi bakıyoruz 1 gün bile onsuz günümü geçiremiyorum yavrusunu başkasına versem paranoyak olurum heralde.
    Bu nedenle ancak çok yavrusu olup ta bakacak gücü olmayan birini bulursanız alın. Ki ben öyle buldum.
    Petshoptan asla almayın, senede 3-4 kere doğum yaptırılıp yavrularını daha 3 -4 haftalıkken satıyorlar, bebek daha bağışıklık kazanmadan satılıyor. İleride hasta oluyor veteriner veteriner koşturuyorsun. Anneden gerekli besinleri alamadığı için.
    Ayrıca kardeşleri ile ısırdığında acıtmamayı öğreniyor. Sonra yok kedim tırmalıyor yok kedim ısırıyor yok eşyalarım mahvoldu diyor insanlar.
    Bebek en az 3 ay anne ve kardeşler ile kalmalı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• bizimde arkadaşımızın var ama daha yavru tabi 3 aylık filan yavrulatmayı düşünüyor ama uzun bi süreç muhtemelen o şekilde temin edicez. daha önceki mesajlarımda da dediğim gibi yavrusu olanlar atıcak mı satıcak mı diye güvenemezken bizde para karşılığı alıdığımızda ölücek mi hastalanıcak mı diye güvenemiyoruz. ha bu demek değil ki ücretsiz bulduğumuz yavrunun başına gelecekler umrumuzda olmucak yanlış anlaşılmaları önleyelim.

o yüzden lütfen bu şekilde ücretsiz olarak sahiplendirmek isteyenler özelden iletişime geçsin ben burda derdimi ne kadar anlatsam boş :)
  • Arkadaşım bende scottish fold sahibiyim kusura bakma ama kimse tanımadığı güvenmediği adama bedava vermez bu güzelliği.Ayrıca bu iş hayvanı alınca bitmiyor size çok maliyeti olucak bikere bunlar cins kedi hassas hayvanlar öyle saçma sapan mamalar verirsen gelişim bozukluğu olur proplan,royal canin gibi kaliteli mamalarla beslemelisin ayrıca her 3 ayda 1 parazit aşılarını yaptırcaksın daha yıllık aşıları var karma1-2 kuduz kedi lösemisi yani demem o ki yeterli bütçen yoksa hiç girişme bu işlere.Ayrıca erkek arkadaşımla bakıcaz mevzusuda bi kıllandırıyor insanı kusura bakmayın ama sizin ki bana bir heves gibi geldi bu hayvanı 2gun sonra sokaga atıcaksanız kendinizden emin diilseniz lütfen almayın
  • silinebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C3B427E7B -- 11 Haziran 2018; 10:14:40 >
  • 2 tane siyam kedim var açıkcası yavrulamış olsaydı biri tanımadığım birine bedavaya vermezdim , ya alıp sokağa atarsa çok oluyor böyle şeyler.
  • evde hayvan beslemek evet maliyetli bir iş ve sorumluluğu yüksek bir iş bunların bilincinde bireyleriz erkek arkadaşım da bende. yaklaşık 4 aydır siyam kedisi besliyoruz. insanlara karşı önyargılı olmanızı anlıyorum ama öncesinde kendi kendinizi de eleştirmeniz gerekiyor. herhangi bi sokak kedisiyle çiftleştirip üretilen yavrular ticari mal edasıyla ve safkan olduğu söylenerek satılıyor. bu noktada ben para verip aldığımız kedi ki 200-300den bahsetmiyoruz 1000-1500tllerden bahsediyorum
    1- safkan diye kandırılıyoruz
    2- hasta ya da sağlıksız olma olasılığı yüksek (yakın tanıdığımız başına geldi 1500tl verdi ve hayvan 1 hafta sonra öldü)

lütfen yazmadan önce işin bu tarafınıda düşünün.

ve evet hala ücretsiz scottish fold yavrusu arıyorum.
  • cok güzel bunlar ya.. Keske bi tane yanımda olsa da parçalasam :D
  • ücretsiz bulmazsın ! belli bir parayı gözden çıkarman gerekli
  • 1- "Scottish Fold" gibi ender türden bir kediyi veya yavrusunu kimse ücretsiz vermez.
    2- Sırf değişiklik olsun diye kedi bakılmaz. Hayvan bakımı sevgi ve fedakarlık ister. Söz konusu olan bir ömür beraberlik var.
    3- Her hobide olduğu gibi bununda belli bir maliyeti (Periyodik veya oluşabilecek sağlık sorunlarında dolayı aşılar, mama, kum vs.) mutlaka olacaktır.
    4- Bütün bunlara rağmen illede cins bir kedi edinmek istiyorsanız evde doğmuş, ana-babası ev kedisi olan bir yavru alın.
    Sonradan üzülmemek için detaylı araştırın. Çünkü ben öyle yaptım.
     Scottish Fold

• Ucuz ayranin bile tirildi olmaz diye bi,söz var bizim oralarda bilmem bilir misiniz. Madem bütçe yok diyorsun o cins kediye nasil bakacaksin. İkincisi aşisini yaptıracak misin. Üçüncüsü bütçenin yoksa hasta oldugu zaman ne yapacaksın. Ha bi 4üncüsü ise param var ama kedinin para karşiligi satilmasına karşıyım diyenler var. Peki hastalaninca ne malum Üçretsiz tedavi arayıp canım hayvani öldürmeyecegin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vrlfth -- 18 Mart 2015; 16:29:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hem bütçe yeterli değil hem Scotish fold.

1.500 - 2.000 TL arasına satılan bir kediden bahsediyoruz ve insanlar doğmamış yavruları rezerve ediyorlar. Kim kime bedava verir.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.