Şimdi Ara

Scooter Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.493
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir süredir arabamı satıp motosiklet almayı düşünüyorum ve kafama takılan sorulara cevap bulmak için araştırmalar yapıyorum. İstanbul trafiği çekilmez bir hal aldı ve üst üste gelen yakıt zamları, yıllık bakım maliyetleri, park sorunu falan filan derken arabadan iyice soğudum. Kış sonu arabamı kesinlikle satacağım. (Babamla aynı apartmandayım, acil durumlarda onun arabasını alma şansım var.)

Henüz motor ehliyetim yok, hiç motor tecrübem de yok ama öğrenmekte sıkıntı yaşayacağımı sanmıyorum. Motorla, eşimle beraber işe gidip geleceğiz (ikimizin ağırlığı yaklaşık 150 kg), günde 15 km yapacağım. İlk hevesle maxi scooter lara yöneldim ama biraz işin içine girince onların yarı fiyatına aynı hizmeti verebilecek motorlar olduğunu farkettim. Şu an ilgimi çeken scooterlar SYM Symphony ve Kymco Super 8.

Sizden ricam, arabadan motora geçiş, scooter tercihi ve ehliyet alma süreci konularında bana tavsiyelerde bulunmanızdır. Şimdiden teşekkürler.

• Honda PCX 125 de olabilir
  • Liberty 150
  • Pcx 125 ve 150 yi inceledim, hoşuma da gidiyorlar ama ayak koyulan kısmın boş olması daha kullanışlı geliyor bana. Binip inmek, bir iki parça birşey taşıyabilmek açısından bakıldığında o kısmın düz olması büyük avantaj.

Büyük tekerlekli ve yüksek scooterlar daha ilgimi çekiyor. Sym'nin birçok motoru bana hitap ediyor. Mesela HD2 200i de favorilerimden biri. Ama yarın bir gün satmak istediğimde elimde kalır mı diye de düşünüyorum. Liberty 150 de fena durmuyor ama onca seçenek arasında neden Liberty 150?
  • tarif ettiğiniz sınıfın kralı yamaha xenter dır. mutlaka bakın derim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet hocam, Xenter görünüşüyle epey ilgimi çekti. Detaylı bir araştırma yapacağım Xenter'le ilgili.

Bir de sıfır almak mı daha mantıklı yoksa ikinci el sıfıra yakın rodajı yapılmış bir motor almak mı daha mantıklı? Kask eldiven falan filan herşey için ayırdığım bütçe 9.000 TL, çok beğenirsem bütçeyi 11.000 e kadar da yükseltebilirim.

Son olarak, çok araba alıp sattım, o piyasada belli kurallar vardır. Mesela 150.000 km üstünde dizel araç alınmaz, Önden kazalı araba alınmaz gibi gibi... İkinci el scooter alırken de bu tarz dikkat etmem gereken şeyler var mıdır?
  • chnyldz53 C kullanıcısına yanıt
    Symphony sr 125 iyidir tavsiye ederim, ama ilk etapta bir 4-5 bin km tecrübe etmeden arkana eşin dahil artçı alma. Eğitim almadan ehliyet dahi alma hatta. Motora gelince. 2. Eli sağlam modeller var. Honda spacy, pcx. Sym fiddle, bunların düşük km de olanları uygun fiyata bulabilirsiniz. Bence 10000km den yüksek tercih etmeyin. Servis bakımlı kazasız olması tabi ki önemli.
    2. Elde lastikleri de hemen değiştirin bu masrafı da düşünmek lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çocuk Scooter tavsiyesi
    6 yıl önce açıldı
    elektrikli scooter önerisi
    3 yıl önce açıldı
    ELEKTRİKLİ SCOOTER TAVSİYE
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 150cc nin altına düşmeyin.. Liberty 150, pcx 150, xenter aradağğınız özelliklere uygun en iyi seçenekler oturaklıdır, pişman etmez. motosiklet hırsızlıklarına karşı dikkat edin güzel kilit ve ekipmanlarınızı mutlaka alın.. motosikletlerin trafikte durdugu yer farklıdır trafikte her zaman uyanık olmalıdır ilk etapta dikkatli ve trafiği okumayı öğrenene kadar çok yavaş gitmeye dikkat edin.
  • Motorunu kapalı bir mekana koyabiliyor musun? Ona göre motor seç :)
    İstanbulda hırsızlık çok oluyor
  • Dün bir arkadaşım da ehliyet öncesi eğitimden bahsetti. Kendisi 10 yıl önce hondanın 2 günlük eğitimine katılmış. Yıllardır şehir içinde bisiklet sürerim, otomobil sürücülerinin bencilliklerini tecrübe ettim. Duran araçların açılan kapılarına, aynaya bakmayanlara, baksa da iki tekerliyi görmemelerine epey alışkınım. Sanki scooteri şu an verseler İstanbul'u alt üst edebilirmişim gibi geliyor. Açıkçası ehliyet öncesi bir eğitim düşünmüyordum ama üst üste aldığım bu tavsiyeler beni düşündürmeye başladı. Sadece ehliyetteki eğitim yeterli olmaz mı? Ehliyet sonrası sakin yollarda kendi kendime edindiğim tecrübeyle bu işi kıvıramaz mıyım?

Kafama yatan scooter modellerini belirledim. Sym'nin ve Kymco'nun birkaç modeli, Xenter ve Pcx 150 den birini seçeceğim. Dış görünüş olarak en cezbedici Xenter ama Pcx 150 nin sorunsuzluğu, düşük yakıt tüketimi, servisleri, parça kalitesi, ikinci elinin canlılığı ve kullanıcılarının memnuniyeti beni Pcx 150 almaya zorluyor. Ayrıca Pazarbaşı Honda bir alt sokağımda. Haftasonu bu saydığım markaları ziyaret edip oturuş pozisyonlarına bakacağım. Hepsinin fiyatlarını ve özelliklerini not alıp karşılaştıracağım, akabinde beraber karar veririz.

Tavsiyeler için teşekkür ederim. Hala yeni tavsiyelere açığım. 50 liradan 3-4 bin tl ye kadar kasklar var. Nasıl bir kilit almam lazım, fiyatları ne kadardır hiç bilgim yok.

• cosef kullanıcısına yanıt
    Aslında beni en çok düşündüren konudur hırsızlık. Kilit milit alacağız artık ne gerekiyorsa. Kapalı bir mekanım yok ama çıkmaz sokakta evimin önünde duracak. Ya yere bir demir çakacağım ya da demir kafes gibi birşey yaptıracağım. İş yerimde park sorunu zaten yaşamam.
    Kursta gösterilen şey (çünkü buna eğitim denemez) sadece sınavı geçmeye yeter belki yetmez bile. Ama adam akıllı eğitim veren kurslar da var; bunlar fiyatından belli olur. Sakin yollarda kendim öğrenirim efsanesine inanmayın. Öğrenirsiniz ama yanlış öğrenirsiniz yanlışı düzeltmek sıfırdan öğrenmekten daha zordur. Bisiklet ve otomobil tecrübenize güvenmeyin motosiklet çok farklı, hele bir de vitesli öğrenmeniz gerekiyor scooter da alacak olsanız vitesli motosiklet ile sınava gireceksiniz. Honda, yamaha, vespa, rahmibarutçu gibi eğitim yerlerini tavsiye ederim. Buralara gittiğinizde 2 günlük bir eğitimle istanbul trafiğine çıkacak kadar öğrenirsiniz. Sınavı geçmek derdi de olmaz.
    Kask, mont, eldiven şart, hatta 2şer tane alacaksınız. O yüzden öyle çok pahalı şeylere bakmanızı tavsiye etmem (para sizin tabi orası malum) Scooter için alarmlı disk kilidi + zincir, sele örtüsü, branda alacaksınız. Top case yoksa topcase de lazım.
    Fiyatlar internet sitelerinde var. Bence ne çok pahalı ne de çok ucuz şeyler almayın. Kaska 500-900TL ayırın, mont için yine 600-800TL iyi bir mont alın. Bir kışlık bir yazlık 2 eldiven alın. Soğuk havalarda giymek için termal içlik takım ve boyunluklar alın, mümkünse korumalı pantolon alın (ben hala almadım ama) Reflektif yelek de gündüz-gece sizi daha fazla görünür yapar. Bunlar önemli.

Motosiklet seçerken mutlaka üzerine bir oturun ağırlığına dengesine bakın size uygun mu. Diz mesafesi nasıl, sele yüksekliği ve konforu nasıl. Üzerinde rahat mısınız yoksa kıvrılıp büküldünüz mü?

• Tavsiyelerinizi dikkate alacağım. Dediğim gibi günlük 15 km yapacağım ve yüksek hızlara çıkacağım bir güzargahım yok. Buna güvenerek motorla birlikte orta kalitede 1 kask ve 1 eldiven almayı planlıyorum. Mont ve pantolona daha sonra zaman ve bütçe ayıracağım.

Alarmlı disk kilitlerini araştırdım, 50 liradan başlıyor 4 haneli sayılara kadar çıkıyor fiyatları.. Aklıma takılan şey, en ufak sallantıda ötmeye başlıyormuş bu alarm. Sokaktaki küçük bir çocuk dokunduğunda bu alet ötecekse mahalle her gün ayağa kalkar gbi geliyor bana. Araba gibi kumandası oluyor mu bunların, üst kattan basıp susturabilmek için. Yoksa her seferinde 3. kattan aşağı mı inmek gerekecek?

Bir de ehliyetlerin çok zamlandığını öğrendim. Kurs ücretleri tavan yapmış. Bu konuda bir indirim yakalayabilmek mümkün mü?
  • quote:

Orijinalden alıntı: chnyldz53

Tavsiyelerinizi dikkate alacağım. Dediğim gibi günlük 15 km yapacağım ve yüksek hızlara çıkacağım bir güzargahım yok. Buna güvenerek motorla birlikte orta kalitede 1 kask ve 1 eldiven almayı planlıyorum. Mont ve pantolona daha sonra zaman ve bütçe ayıracağım.

Alarmlı disk kilitlerini araştırdım, 50 liradan başlıyor 4 haneli sayılara kadar çıkıyor fiyatları.. Aklıma takılan şey, en ufak sallantıda ötmeye başlıyormuş bu alarm. Sokaktaki küçük bir çocuk dokunduğunda bu alet ötecekse mahalle her gün ayağa kalkar gbi geliyor bana. Araba gibi kumandası oluyor mu bunların, üst kattan basıp susturabilmek için. Yoksa her seferinde 3. kattan aşağı mı inmek gerekecek?

Bir de ehliyetlerin çok zamlandığını öğrendim. Kurs ücretleri tavan yapmış. Bu konuda bir indirim yakalayabilmek mümkün mü?

kaskını NOLAN gibi iyi marka al. Buğu çözücü özelliği olursa kışın rahat kullanırsın. kaskın için buğu yapmaz.
    Montunu da iyi seç dandik bişi alma. Mont sadece seni soğuktan değil düştüğünde alacağın darbelerden de korur.
    Eldivenin iyi olsun. Ben bir kere düştüm eldiven iyiydi bişi olmadı.

Alarmlı disk kilit kolay kolay ötmüyor ama yağmurlu havada 3-4 ay durunca benimkinin sesi bozuldu :)

ehliyet için indirim olayı zor bişi.pek sanmıyorum olacağını

Alarmlı disk kilidi öyle çocuk dokunması ile kolay ötmez, sarsınca veya anahtar değdirince ikaz amaçlı bir kez öter, tekrarında alarm devreye girer. Siz orjinal anahtarla açana kadar öter, uzaktan kumandalı değildir.
    Montsuz olmaz bir daha düşünün derim.

• Kask çok pahalı olmasın fakat kaliteli olsun derseniz MT markasına bakabilirsiniz. Yaklaşık 1 yıldır MT Revenge Limited Evo kullanıyorum. Hiç fena değil, SHARP testinden de 5 yıldız almış. Tabii şekli nedeniyle skuterde biraz sırıtabilir ama ben pek önemsemiyorum bu konuyu.

Scooter Tavsiyesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERT* -- 11 Ocak 2017; 11:25:2 >
  • Bugün Honda Yamaha Kymco Sym ve Peugeot bayilerini gezdim. Favorilerime eklediğim bütün modelleri amatörce inceledim.

Kymco super8 in tipini beğendim ama kalitesiz duruyordu ve calisanlar acayip ilgisizdi. Hiçbir bilgi alamadim, servisleri de muhtemelen ayni tavirdadir diye dusunuyorum. 6100 tl

Sym de Symphony yi göremedim bayide kalmamisti ve satici 125 likleri pek önermedi. Symphony 200 ün fiyati 8200 tl idi.

Peugeot Tweet i gördüm ilk kez. Fena durmuyordu. Satici allandira ballandira gosterdi ama kendisi hakkinda hicbir arastirma yapmadigim icin pek yanasamadim. 6500 tl

Xenter 150 dış görünüşüyle en begendigim motor oldu. Kocaman tekerlekleriyle ilgi cekiciydi. Ama sele alti küçücüktü. Fiyati 10200 tl

Pcx 150 zaten kendini kanitlamis ve herkesin ilk sirada gösterdiği bir scooter. Start stop, genis sele alti, kolay elden cikarma falan filan gibi bir takim ustunlukleri var. Ben de begendim ama aklima takilan tek şey ayak kisminin kapali olmasi. İşim gereği bazen takim elbise giyiyorum kumaş pantolonla o yüksek ayak kısmını aşmak sorun olabilir diye düşünüyorum. Nakit indirimiyle 9500 tl fiyat aldim.

Ikinci el 4000-5000 km de pcx 150 ler görüyorum. Bunlara 9000- 9500 tl para istiyorlar. Anlam veremedim bu işe.

Yilbasindan sonra cok cuzi zamlar gelebilirmis 100-200 tl gibi. Durum bu...

• Uzun bir arastirmadan sonra Xcity 250 de karar kildim ve ikinci el henüz 2.500 km de 2013 model beyaz bir Xcity aldim. Kış dönemi ve yeni yıl zamlari öncesindeki uygun fiyatlar beni, ehliyetten önce motor almaya mecbur etti.

Malum kar sebebiyle henüz motora binemedim, yine kar sebebiyle ehliyet kursunda da egitim verilemyior. Şu anlik sadece bakisiyoruz motorla.

Henüz hic ekipman almadim. Hangi kaski alsam? Hangi zinciri alsam? Brandayi nerden alsam? Gibi sorular kafamda dönüp duruyor. LS2 FF352 kask, fiyat performans olarak kafama epey yatti, tavsiye edilen diğer kasklar ateş pahası.. Naçizane arastirmalarim sürüyor...

Kilit olarak ne kullaniyorsunuz? Grade 80 zincir ve kaliteli bir asma kilit epey tavsiye ediliyor. Siz neler kullaniyorsunuz?

Motoru aldim ama diğer konularda bilgiye açım, yardimlarinizi bekliyorum

...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.