Şimdi Ara

Schengen Vizesi Sorunu (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
724
Cevap
26
Favori
137.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,

    Bende bu yaz benelüx paris turuna katılacağım, 6 aylık çok girişli vize almak istiyorum, sizce hangi ülkeden vize alayım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: XuPiTeR

    Merhaba Arkadaşlar,
    Almanya başkonsolosluğundan 6 aylık schengen vizesi aldım, duration of stay 90 gün. Ancak Almanyadan önce iş dolayısıyla Kanarya adalarına gitmem gerekti. Amsterdam aktarmalı bilet aldım. Havalimanına gittiğimde vizeyi Almanya konsolosluğundan aldığım için ilk oraya giriş yapmam gerektiğini söylediler. Corendon Airlines görevlisi uçağa almadı geri çevirdiler ve biletlerim yandı. Böyle birşey gerçek midir, sonuçta schengen vizesi tüm Avrupa için geçerli neden Almanyaya giriş yapmam gerekiyor ilk olarak, acil işim çıktı başka yere gitmem gerekiyor önce. Böyle saçma bişey var mı yoksa oyuna mı geldim acaba

    inandirici degil bunlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yigitkasim

    Merhaba,
    ben 12 subat 2013de airfrance la fransadan transit olarak madride gecmek üzere biletimi aldım fakat acaba fransa için transit vizesi almam gerekiyor mu? çünkü
    PARIS CHARLES DE GAULLE 2e terminaline inip 2fden madrid ucagına binecegim. bende önce giden bir arkadasıma da sorun cıkartmıslar ispanya vizesi oldugundan ucaga binememiş sanırım. Bu konu hakkında beni bilgilendirebilir misiniz acaba?
    tesekkürler

    elbette ki yok . transit vize istesen de basilamaz o pasaporta . transit vize schengen alani disindaki ulkelere giderken mecburen aktarma sebepli ugranan ulkelerde ucaklar arasindaki sureyi gecirmek icin gereken aslinda bir para koparma islemi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cihandogan82

    artik iadata diye kurum araciligiyla yapiyor almanya biliyosundur zaten. yapmn gereken istenilen evraklari eksiksiz toparla evin tapusunun arabanin ruhsat fotokopisini hesap cuzdanindada 7-8 bin tl para goster ama onuda bos cuzdana direk para yatirip tek satirda gosterme daha zamanin var nasilsa bi kac gun arayla belirli miktarlar yatir yani cuzdan dolu ve hareketli gorunsun. booking.com dan otel rezarvasyonlarini yap dikkat et rezarvasyonlar iptal edilebilir olsun vizeyi alinca istersen iptal edersin thy de sitesindende yap rezarvasyonlarini. davetiye olmadigi icin amacini belirtmelisin ne icin gideceksin eger tanidigin varsada bana kalirsa hic soyleme x bi sey mesela fuar var ona gidicem yada arastirma yapiyom falanca sey icin gibi sonraaa valla aklima gelen en onemlileri bu.

    ya yanlis anlamayin ama vizeyi isleyen memur sizce keriz mi ? bu dusunduklerini o dusunemiyor mu ? banka hesabi konusu tam bir balon , cogu kisi son dakikada 5 bn lira yatiriyor .isterse hesabinda 50 bin lira olsun .. vize oncesi bunu belge ile ispatladiktan 10 dakika sonra o parayi cekemez misin ? bunu yapabilecegini vize memuru bilmiyor , dusunemiyor mu ?

    sirf Turklerin zekasi boyle isler , kendini akilli sanip karsisindakini salak sanma durumu .

    ucak rez. otel rez. iptal edilemeyen seyler mi ? bunlari onlar bilmiyor mu ?

    seyahat sigortasi istisna , o lazim , cunku bir sey olursa baslarina kalmani istemezler. geri kalan hemen tum belgeler fasa fiso . issiz ama cok parali bir adam dusunun .sunabilecegi hic bir sey yok belgelerden sadece banka hesabini verebilir .




  • quote:

    Orijinalden alıntı: avrora

    Merhaba,
    Ben serbest ve bir kuruma bağlı olmadan çalışıyorum. Pasaportumda İspanya, Almanya, Rusya, Hırvatistan, Bosna Hersek, Karadağ, Tayland ve Sri Lanka gibi ülkelere giriş çıkış vizeleri ile 10 yıl geçerli ABD vizesi bulunmaktadır. Son iki yılda 15-20 kere yurt dışına çıkmışımdır. Ancak Schengen aldığım dönemde bir kuruma bağlı çalışıyordum. Banka hesabımda seyahat harcamalarımı karşılayacak kadar para (3-4.000 euro) ve son 2 yıl içinde sürekli hareketli olan bir hesap cüzdanım bulunuyor. Tatil amacıyla Yunanistan'ı ziyaret etmek istiyorum ancak işimin serbest olaması sebebiyle bir miktar tedirginlik yaşıyorum. Herhangi bir kuruma kayıtlı olmamam ve üzerime herhangi bir menkul-gayrımenkul olmaması bu şartlarda vize almamı engelleyecek bir sebep midir? Konuda tecrübesi ya da bilgisi olan arkadaşlardan görüş bekliyorum.

    bu konumdaki birisinin vize almadan o ulkeye girmesi bile mumkundur (turkiyeden cikmasi sorun olmasa) ... bu kadar net .




  • quote:

    Orijinalden alıntı: arifindik

    arkadaslar bi sorum olucak 1 senelik multi schengen vizem var 90 gun kalma sureli.ve 1 kez kullandim yunanistanda 3 gun kaldim ekim ayinda yanliz yunanistandan cikista cikis damgasi basmadan polisler direk gecirdiler simdi baska bir scj\hengen ulkesine gdicem bu cikis damgasi olmamasi sorun yaratirmi???
    turkiyeye giris ve cikis damgam mevcut...

    guzel bir soru . ilginc bir konu .

    ben bunun farkli versiyonunu duydum . tek giris cikisli vize alabilen bir tanidiga benzer sekilde damga vurulmuyor (damga vurulmamasi cokca olabilen bir sey) ,vize de 3 aylik .. ama tek girisli

    bu kisinin tekrar yurt disina cikma geregi doguyor ancak 3 aylik vize bitmediginden tekrar vize alamiyor. ama giris yaptigi ve vize tek girisli oldugundan caresiz

    risk aliyor ve giris cikis olmamasina guvenerek gidiyor ve gittigi ulkeye giriyor .

    peki giris cikis damgasi olsaydi ?




  • Arkadaşlar benimde bir sorum olacak 1 ay sonra hollanda için bir tatil planı yaptım fakat hollanda dan sonra çekcumhuriyetı birde avusturyaya geçip ordan çıkıcam acaba avusturyadan çıkarken bir sıkıntı yaşatırlarmı.Daha önce hollandaya 1 kez gittim heralde vize vermeme gibi bir durumları da olmaz dimi teşekkürler.
  • birader oturup herkese cevap yazmışsın. benim 30'un üzerinde ülkeye girişim var. burda konu açılmış, başımdan geçen olayı yazdım. yazdığımdan para almıyorum. niye salliyim? @jujuuu
  • Arkadaşlar tatilde ilk başta Türkiye'den Almanya'ya daha sonra Almanya'dan Ukranya'ya geçmeyi planlıyorum. Dönüş ise Ukranya'dan Türkiye'ye olacak. bu durumda shengen vizesini sadece giriş için kullanabilirmiyim? çıkışı Ukranyadan yapmam sıkıntı teşkil eder mi? yardımcı olursanız sevinirim
  • yok yanlis anlamadim. oraya yapilan binlerce basvuru icinden hepsinin gercekligini bankalarla entegre calisip denetlendigini dusunmuyorum. ucak ve otelleri ise zaten kendileri direk booking den yap diyolar. bu arada saolsunlar balona sorun cikarmamislar. vize aldim hatta gitiim geldim yeni gordum mesajini.
  • arkadaşlar ben münih üzerinden finlandiyaya gidicem ancak münih havaalanında diğer uçak için 5-6saat beklemem gerekiyor,münih havaalanı için transit vizeye ihtiyaç var mı bilmiyorum aydınlatırsanız sevinirim.

    ayrıca çift girşli schengen vizesi almayı düşünüyorum yinede transite ihtiyaç var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dönüşüm -- 18 Haziran 2013; 14:41:21 >
  • Merhaba arkadaşlar şöyle bir problemim var. Ben temmuzun 10undan 30una almanyaya ordan fransaya gitmeyi planlıyordum.Uçak biletlerimi aldım.Almanyadaki akrabalar vize içi davet mektubu göndericeklerdi ama sorun çıktı gönderemediler.Şimdi ben otel rezervasyonu yaptırarak 20 günlük schengen vizesi alabilir miyim? Ya da uçak biletimi değiştirip başka ülkeden mi vize almaya çalışayım nasıl yapayım acil yardım :(
  • Bu arada almanya sadece 7-8 günlük turist vizesi veriyomuş diye duydum.doğru mudur? Doğruysa diğer ülkelerde durum nedir?
  • fiesta46 F kullanıcısına yanıt
    Selam ben gecen ay italyadaydım tatilim 5 günlük oldugundan 1 aylık multi vize verdiler,öyle dediğiniz gibi saatlerce beklemek gibi bir durum yok,zaten size randevu için saat veriyorlar o saatde orda oluyorsunuz 5 dk da veriyorlar pasaportunuzu.
  • Arkadaşlar china southern airlines tan beijing aktarmalı uçak bileti aldım. Hava limanında yaklaşık 4 saat diğer uçuş için bekleyeceğim.. Transit çin vizesi almam gerekiyor mu? transiz vizeler hakkında bilgisi olan biri cevaplarsa sevinirim..
  • Merhaba Arkadaşlar ,

    Eşim ve Ben 9 günlük bir Almanya seyahatine çıkacağız.

    İdata da yazan evrakları tamamladık ama bazı yerlerde ekstra birşeyler belirtmişler kafamız karıştı.

    - Şirketten antetli kağıtla izinli olduğumuz tarihleri belirtten kağıt aldık
    - Aynı şekilde antetli kağıta işyerindeki görevimizle ilgili yazı aldık
    - SSK Giriş bildirgesini
    - Maaş Bodrosunu
    - SSK Hizmet Dökümünü
    - Vergi Levhası, İmza Sirküleri , Ticaret Sicil Gazetesi ve Faaliyet Belgesini içeren belgeleride aldık.
    - Biletleri gidiş ve dönüş olucak şekilde aldık
    - Otel Rezarvasyonunu yaptırdık
    - 30.000 Euro'luk Seyahat Sağlık Sigortasını yaptırdık
    - Banka hesabımıda uzun süredir kullanıyorum, her daim hesapta para gözüküyordu, şuan hesapta 1600 Euro ve 3000 tl de para bulunmakta.

    Bunun dışında almam gereken evrak varmı , sicil kaydı almadım onu alıcam, kimisi gerek yok kimisi var diyor ama ben her ihtimale karşı alacağım, bunlar dışında neler yapmam gerekir ? Oturduğumuz bina bize ait ama tapusu babamın üzerine oku koymam etki edermi mesela ? Yada koymaya hiç gerek yok mu ?

    En önemlisi bankadaki para yeterli olurmu ? Yetmez derseniz ne kadar daha eklemem gerekir ?

    4 yıldır aynı işyerinde çalışıyorum, aynı şekilde eşimde çalıştığı yerde 3 yıldır çalışmakta, vize de herhangi bir sorun çıkabilirmi ? Neler tavsiye edersiniz.

    Vereceğiniz bilgiler için şimdiden çok teşekkür ederim.




  • Merhaba, ben ve kardeşim Ağustos ayında italyaya gitmek istiyoruz. Sorun şu ki benim 2 tane shengen vizem oLmasına karşın kardeşim ilk defa yurtdışına çıkacak ayrıca okulu bitirir bitirmez askere gitti ve yeni geldi. Yani şuanda çalışmıyor. Vize alma ihtimalimiz nasıl olur? Ben şirket sahibiyim. Evliyim ve 1 çocuğum var. Kardeşim ise makine mühendisliğinden mezun. Bankada parası var ayrıca babamda sponsor olucak. Hayalkırıklığı yaşama ihtimalimiz sizce nasıl? İtalyayı görmek bizim için hayalmi? Daha önce bu deneyimi yaşamış insanlardan fikir almak istiyorum. Şimdiden teşekkürler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç bir problem olmayacaktır. Eğer olursa başka bir ülkeden schengen alıp tekrar italya yapabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ebrukerem

    Merhaba, ben ve kardeşim Ağustos ayında italyaya gitmek istiyoruz. Sorun şu ki benim 2 tane shengen vizem oLmasına karşın kardeşim ilk defa yurtdışına çıkacak ayrıca okulu bitirir bitirmez askere gitti ve yeni geldi. Yani şuanda çalışmıyor. Vize alma ihtimalimiz nasıl olur? Ben şirket sahibiyim. Evliyim ve 1 çocuğum var. Kardeşim ise makine mühendisliğinden mezun. Bankada parası var ayrıca babamda sponsor olucak. Hayalkırıklığı yaşama ihtimalimiz sizce nasıl? İtalyayı görmek bizim için hayalmi? Daha önce bu deneyimi yaşamış insanlardan fikir almak istiyorum. Şimdiden teşekkürler.


    Hayal flan degil abicim. Siz evraklarınızı tamamlayın. Kardeşiniz de askerden geldiğine dair yeni bitirdiğine dair ve hesaptako para çıktısı ile gidin başvurun. Anında verirler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dönüşüm D kullanıcısına yanıt
    merhaba,

    transit yolcunun transit vizeye ihtiyacı olmaz. sen münih'e inince pasaport kontolünden geçmeyeceksin. trnasit yolcuların indiği alana indirileceksin. zaten uçaktan inince "transit passengers" levhasını takip edersin. hiçbir pasaport kontorlünden geçmeden bir sonraki uçağına bineceksin. sadece ikinci uçağa binerken hostes vizen var mı diye bakacak. @dönüşüm
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.