Şimdi Ara

SCENİC SEVERLER BURADA TOPLANALIM (582. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13.162
Cevap
141
Favori
1.410.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
    Scenic2 otamatik arabama AKL lpg taktırmayı düşünüyorum bu marka lpg kiti kullanan varmı bu arabada sorun yaşarmıyım bilgisi veya deneyimi olanlar yorumlarını paylaşabilirlerse memnun olurum herkese iyi günler...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

İçinden Çıkan Kirli Resimde Aynı Ölçüde
    Biraz Sıkıştırmayla 5 dk. Takıla Bilmekte Lokma Tornavida Bulundurmanızda Fayda Var.Test ettiğimde kokudan eser kalmadı.
     SCENİC SEVERLER BURADA TOPLANALIM

İki tane ayrı ustaya gösterdim.ikisi de çok guvenmedigim toy ustalar.bir tanesi test sürüşü yapmadı lifte kaldırdı.sağ rot milinin değişmesi gerektiğini söyledi.

Diğeri test sürüşü yaptı ve özellikle çukura girip direksiyon daki vuruntuyu aldı.arabayı rot balans bölümüne aldı ve arabanın altından bir yeri salladı.tak tak diye ses geldi.direksiyon kutusunda hafif bir boşluğun bu sesi çıkardığını çok da önemli olmadığını söyledi.arızanın direksiyon kutusunda olduğunu ve değişmesi gerektiğini söyledi.önerisine uymali miyim?çünkü o boşluktan başka hiç bir belirti yok.başına gelen varsa yardımcı olsun lütfen.masallar falan olabilir mi?

''ALL BAD THINGS MUST COME TO AN END''
  • Bir de bir güncel bilgi ekleyeyim.arabamın orijinal rengi(kırmızı) üzerine siyah kaplama yaptırmıştım.arabamda şu an hem kırmızı hem siyah renk mevcut.işletmek için gerekli adımları yaziyorum.

1)arabanizi kaplattığınız yerden yapılan uygulamanın rengini de belirten fatura kestirin.100 liralık bir fatura yeterli.
    2)muayene istasyonuna gidip renk değişikliğini tespit eden tutanağı alin.hatta benim arabanın azami yük ağırlığı yanlış,motor numarası da eksikmiş.onu da tespit ettiler tutanakla.BU İSLEM İCİN UCRET ALMİYORLAR.
    3)emniyete trafik tescile gidip ruhsatın kağıdını değiştirtiyoruz.çift kâğıt değişeceği için renk değişikliğinde 187 lira ödüyorsunuz.

Şu an ruhsatimda araba rengi kirmizi-siyah olarak yazmaktadır.

''ALL BAD THINGS MUST COME TO AN END''
  • Araba temize benziyor km yi sorgulatın servis bakımlarını kontrol edin gösterge değişmişmi emin olun ama full+full değil hız sabitleyici yok seçenekler otomatik işaretlediğinden tabloda çıkmış.

Bildiğim kadarıyla 1.5 Dci'lerin hepsi turbolu dur. Fakat 90 hp ve 110 hp'lik iki farklı motor bulunmaktadır. Aracın ruhsatına bakarak gerçek hp'sini öğrenebilirsin.
  • Arkdaslar scenic 2 2005 ful aracimi 75.000 km de 28.000 tly esattim.bacanagin bipperini aldim pisman oldum.bidaha scenic almak istyorum otomatik mi yoksa duz mu alayim.saygilar.takas yapsam zarar edermiyim

Orijinalden alıntı: alyos2003

Selam arkadaşlar 2m boy var,bundan ötürü büyük araba arıyorum, scenic e hiç binmedim, 3 yıldır fiat doblo kullanıyorum dobloda ki ferah ve rahatlığı verir mi(koltuk ve direksiyon mesafesi), bu aralar araştırmaktayım modelleri, yazın almayı düşünüyorum, temizinden 2007 model üstü dizel arıyorum, satmayı düşünen varsa buraya eklemeye devam etsin, takipteyim.

Kardeş benimde 1.92 boy var daha önce peugeot 206 kullanıyordum ve deneyerek 2007 Scenic aldım, 2 yıldır çok rahatım.

Bundan sonra da scenicten başka arabaya binmem heralde, o kadar söyliyeyim.

Herşeyi bir kenara koy bu kadar büyük açılır cam tavan başka bir modelde yok, sırf açılır tavan için bu arabadan vazgeçemem herhalde. Önümüz yaz eğer yazdan önce alırsan ne demek istediğimi anlarsın.

Yalnız alırken 150 bin üstü almamaya ve kazasız olmasına dikkat et derim çok elektronik donanımı var ve ayrıca sürekli parça değişimi ile uğraşmamak için.

Şimdiden güle güle kullan Scenic'ini.
    Birinci vazifen, alafranga tuvaleti oturarak kullanmak, gerektiğinde hatanı sahiplenmek, beklediğin sırana riayet etmek, başkasında gördüğün yanlışı yapmamak, anlayarak dinlemek, dinleyerek konuşmak, konuşarak anlaşmak, trafikte sinyal kullanmak ve yayalara yol vermektir !

• quote:

Orijinalden alıntı: mericok

Arkadaşlar severek kullandığım aracımı artık satmaya karar verdim. 2001 model orjinal 116.000 km de otomatik vites lpg li aracımı satıyorum. Ufak tefek sıkıntılar dışında tertemiz masrafsız bir arabadır. 21500 tl ye bırakacağım. İlgilenenler özelden mesaj atabilirler. İlana henüz koymadım ama yakın zamanda sahibindene koymayı planlıyorum.

Güncel
  • Foruma uzun zamandır girmemiştim, eskilerden kimseye rastlamasam da forumun/grubun yıllardan beri yeni halkalar eklenerek devam etmesi çok güzel.

Scenic sahibi olduğum ilk yıllarda bu forumdaki paylaşımlardan çok yararlandım, tecrübe kazandıkça yeni katılan arkadaşlara yardımcı olmaya çalıştım.

2008 yılından beri severek kullandığımız ve son 3 yıldır 2. araç konumunda olan 2003 Model 1.6 Dynamique RXT otomatik aracımı artık satmaya karar verdim.

Araç orjinal 199500 km de ve LPG li.
    Sürtmelerden kaynaklı bazı çizikler dışında kaportada kaza kaynaklı hasar ve boya yok. Tamamen orjinal.
    Aracın 2. sahibiyim, ilk sahibinde iken sol ayna değişmiş, sol kapıda boya var.
    160 000 km de şanzıman yaptırdım. Triger değişimi 170000 km de yapıldı.
    Akü, buji ve bobinler 15 gün önce değişti.

LPG tankı 45 litre ve stepne yuvasında.
    Bagajdaki stepnenin daha az yer işgal etmesi için bagaja (Bir firmanın İtalyadan getirttiği özel ince stepne koydum)
    İnternetteki ilanlara nazaran biraz daha uygun vereceğim.

Arka bagaj cam kapağı kilidi şu an çalışmıyor, yine cam kapak amortisörlerinin değişmesi gerekiyor. Sunroof iç kapaklarının döşemeleri değişmesi gerekiyor. Kusur olarak sayabileceklerim bunlar, vakit bulabilirsem yaptıracağım.

Bu haliyle düşündüğüm (son) fiyat 21 000 TL. (İnternette gördüğüm ortalama fiyatlar 23-24000 TL civarında)

Aracı yarın sahbndn.com a da koyacağım. Link veririm.

Selamlar

• Galile G kullanıcısına yanıt
    hocam özelden resim atabilir misin acaba?
  • Arkadaşlar hepinize merhaba. Ya benim son bir ayda iki sefer olmak üzere şu şekilde bir sorunum oluyor 2001 model scenic oto.vites aracım iki seferdir bobin yuvasına su geliyor onbeş yirmi gün önce ikinci bujiye bu günde dördüncü buji yuvasında bobinle buji arasında biraz su buluyoruz malum havalar yağmur kaputu açıp ön camdan su boşalttık su akan yer yok... ustamla bloktan su alamazdiye düşünüyoruz su eksiltme yok artı buji içinde değil bobin bölümünde su var... alt kısımda karter muhafazası yok acaba yağmurlu havalarda tekerlerden sıçrayan su oralara kadar gidermi nedir düşünceniz....:-/
    sorunun kaput keçesinin içerisinde bulunan ön cam fiskiye hortumlarından kaynaklandığını geç de olsa tespit etmiş.
    sen de bir kontrol et yada ettir hortum tesisatında bir yırtık yada kaçak olabilir.bence sorunun kaynağı budur.
    sonucunu buradan yazarsın.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-sahibinden-genis-ferah-temiz-makul-mantikli-orjinal-scenic-207628884/detay/

• quote:

Orijinalden alıntı: manager87

arkadaşım merhaba.
    aynı sorun daha önce bir arkadaşın da başına gelmişti.sıkıntıyı bulmak için aracın podyesine varıncaya kadar söktürmüş fakat çözememişti.
    sorunun kaput keçesinin içerisinde bulunan ön cam fiskiye hortumlarından kaynaklandığını geç de olsa tespit etmiş.
    sen de bir kontrol et yada ettir hortum tesisatında bir yırtık yada kaçak olabilir.bence sorunun kaynağı budur.
    sonucunu buradan yazarsın.

doğru mantıklı kardeşim onu düşünemedik, akşam gidince keçeyi söküp bakayım keçede ıslaklık vardı zaten teşekkürler manager87
    benim de başıma geldi. cam fıskiyesinden hiç su akmıyordu. meğerse siyah su hortumu yarılmış ve tüm suyu bobinlerin üzerine akıtıyormuş. tamamını değiştirmek için bosh servisi 150 tl istedi. ben de yarık olan yeri kestim aynı kalınlıkta akvaryum hava hortumlarından taktım. hiç bir sorun kalmadı.
  • Galile G kullanıcısına yanıt
    Hayirli satislar arabaniz temiz massllh.km biraz fazla sadece.

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.