Şimdi Ara

SCENİC SEVERLER BURADA TOPLANALIM (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
13.160
Cevap
142
Favori
1.356.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • benimki eski kasa ama yeni kasada da pek değişeceğini sanmıyorum. 3000 km Eskişehir-Burhaniye-İzmir-Didim-Fethiye-Isparta-Eskişehir şeklindeki bir tatilde şehir içleri de dahil ortalama 7.0 litre yakmıştı. Klima full açıktı, tatil nedeniyle bagaj dolu idi, şehirler arası 2 yetişkin 2 çocuk, şehir içleri ve kısa mesafe geziler araç tam dolu iken yapılmıştı. 120 km/h üzerine çıkılmamıştı. Umarım bir fikir verir.
    quote:

    Orjinalden alıntı: efemertmetin

    Arkadaşlar Merhaba.
    Ben şu clio II Hb kullanıyorum.Ama artık sizler gibi arabamı biraz büyütmenin zamanı geldiğini düşünüyorum.
    Scenic çok beğeniyorum.Almak istediğim 2004-2005-2006 Scenic II 1.6 16 V Dyn. modeli.Birde artık mutlaka cam tavan ve xenon farları olsun istiyorum.
    Beni ; araçlarınızın yakıt sarfiyat durumları ne civarda,bakımları ne kadara mal oluyor gibi konularda aydınlatırsanız çok sevinirim.





  • Arka camda malesef pere yok ben pek gerek oldugunuda dusunmuyorum cam zaten yeteri kadar dik duruyor
    quote:

    Orjinalden alıntı: farma72

    arkadaşlar arka yan camlarda ki perdeleri elbette gördüm,yalnız benim anlatmaya çalıştığım konu bagaj kapağında ki camda perde olup olmadığı idi.zira bana verilen broşür de olsun,renault un resmi sitesinde olsun aynen şu cümle yazıyor''arka ve arka yan camlarda perde'' ...üstelik bayide ki grand scenic te bu perde var idi,ama scenic olmadığı için o zaman kıyaslayamamıştım...
  • Arkadaşlar;
    2. el bir SCENİC veya ZAFİRA almayı düşünüyorum (2000 - 2001) (Maks. 20.000 tl)
    Asıl amaç bol kişi ve bol bagaja cevap verebilecek geniş bir aile arabası
    Bu iki model arasında kaldım Zafira 7 kişilik olmasıyla öne çıkıyor ancak Scenic de parça ve servis imkanları sayesinde öne çıkıyor.
    Sizler ne dersiniz
    Değerli tavsiyelerinizi bekliyorum
  • Zafira 7 kişi taşıdığında bagaj olmaz, bagaj olduğunda 7 kişilik olmaz. Aslında verso, zafira, 7 kişilik değildir, sadece gerektiğinde kısa mesafelerde 7 koltuklu olarak kullanılabilir. 7 koltuğu açılmış zafiranın bagaj hacmi 150 lt civarıdır (Smart gibi). Yani ancak ince bir valiz alabilir diğer yükler kucaklara alınır, bu şekilde de minibüste yolculuk etmekten pek bir farkı kalmaz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kir-pi

    Zafira 7 kişi taşıdığında bagaj olmaz, bagaj olduğunda 7 kişilik olmaz. Aslında verso, zafira, 7 kişilik değildir, sadece gerektiğinde kısa mesafelerde 7 koltuklu olarak kullanılabilir. 7 koltuğu açılmış zafiranın bagaj hacmi 150 lt civarıdır (Smart gibi). Yani ancak ince bir valiz alabilir diğer yükler kucaklara alınır, bu şekilde de minibüste yolculuk etmekten pek bir farkı kalmaz.



    Dediklerinize katılıyorum ancak kısa mesafelerde iki kişiyi yolda bırakmaktansa iki yükü kucakta taşımayı tercih ederim.
    İş uzun mesafe de ise orada ancak çocuklar oturabilir ha bu da bir kardır. Bagajlara gelince tabi burada kucakta taşımak mantıksız ancak Almancılarda görmüşsünüzdür çok kaliteli portbagajlar kullanıyorlar tabi bu da para.
    Yorumunuz için teşekkürler.




  • arakadaşlar 2001 model scenic aldım 2 gün oldu.arka koltukların arkasındaki bagaj kapağı lazım.plastik olan.çıkma olarak nerede bulabilrim bilgisi olan varmı
  • arkadaşlar sıfır km alınan dizel araçlarda rodaj yaklaşık kaç km sonra bitiyo ve yakıt tüketimi normal değerlere dönüyo?birde artı garanti yaptıran varmı aranızda?
  • arkadaşlar scenic severler nereye gitti yahu?

    up up
  • eet ya scenıcıler nerdesınızz . biraz canlandıralım forumumuzu araclarımız hakkında bılgı alısversınde bulunalum benımkısı 2000 bva scenıc 115000 km de cok memnunum
  • off ya kesilmiyor şu tıkırtılar
  • Benimkinin bu seferde havalandırma fanı rezistansı bozuldu. 175 YTL cik miş bir rezistans. ayrıca değiştirilmesi için de göğüsün alt kısmının komple sökülmesi gerekiyormuş. Bu tür parçaları neden ulaşılması daha kolay yerlere koymazlar anlamıyorum. İşin kötüsü idare edilecek bir durumda yok çünkü fan ilk 3 kademede çalışmıyor sadece 4. kademede çalışıyor, mecburen katlanıp değiştireceğiz.
  • Tıkırtıların nereden geliyor bi yaz bakalım belki basit çözümler önerebilirim.
  • kir-pi canını sıkma, göğüs bölgesi çok kolay açılmakta tamamen geçme sistemle yapılmış bende de fan çalışmıyordu güvendiğim özel bir servise gittim adam açtı ve kalorifer motorunun fanının arasına çeşitli saç ve yaprak parçaları şarılmış bunları temizledi ve yağladı şimdi çok sessiz ve harika bir çalışma düzeni var.
  • Arkadaşlar,
    2004 Scenic Dynamic aracımın sol ön tampon bandı, otoparkta cok saygı deger birileri tarafından çizilmiş. Hatta arkadaş öyle sürtürmüş ki tırnakları kopmuş.
    Köşesinden bir kısım da yırtılmış.
    Servise sordum, boya hariç 240YTL dediler. İşlevi olmayan böyle bir plastik parçası için hayatta o parayı vermem. Çıkmacıları dolaştım ama malesef bulamadım.
    Aynı parça Megane II lerde 35-40 YTL.
    Bu parçayı nerede bulabileceğim hakkında bilgisi olan var mı?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hamsiman

    Tıkırtıların nereden geliyor bi yaz bakalım belki basit çözümler önerebilirim.

    arka koltuklardan bagaj kapağının ordan ve ön konsoldan geliyor kısaca heryerden
  • Eğer arka koltukların bağlandığı - geçtiği yerlerden ise buraya çok ince bir halıfleks parçası sıkıştırırsan keser diye düşünüyorum bebdede olmuştu hallettim.

    Bagaj kapağının neresinden geliyor?

    Ben masa veya sandalye altlarına ses çıkmasın sürtünmesin diye yapıştırılan keçelerden aldım hareketli ve sesin gelebileceği yerlere minik minik keserek güzelce yapıştırdım bunların zaten arkaları yapışkanlı. Böylece bu ses işini hallettim birde sağ ön koltuktan bir ses geliyordu eğildim ve bu sesin nerden geldiğini buldum bir vida ve pulu gevşemiş tıkırtı yapıyordu güzelce sıktım oda halloldu sana da kolay gelsin özel bir tornavida seti almanı öneririm gevşeyenleri sık kolay gelsin.
  • Bendende yeni bir sıkıntı arka sanrufun tahliye kanalları ya tıkalı yada bir yerinden delik araç fazla yağmurda içeri bagajın oraya istepnenin olduğu yere su doluyor geçen hafta boşalltım 5cm yüksekliiğinde idi şimdi bunu nasıl yaptıracağım bunu düşünüyorum servis80-100 arası fiyat verdi tavan döşemesi baya ıslanıyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hamsiman

    Eğer arka koltukların bağlandığı - geçtiği yerlerden ise buraya çok ince bir halıfleks parçası sıkıştırırsan keser diye düşünüyorum bebdede olmuştu hallettim.

    Bagaj kapağının neresinden geliyor?

    Ben masa veya sandalye altlarına ses çıkmasın sürtünmesin diye yapıştırılan keçelerden aldım hareketli ve sesin gelebileceği yerlere minik minik keserek güzelce yapıştırdım bunların zaten arkaları yapışkanlı. Böylece bu ses işini hallettim birde sağ ön koltuktan bir ses geliyordu eğildim ve bu sesin nerden geldiğini buldum bir vida ve pulu gevşemiş tıkırtı yapıyordu güzelce sıktım oda halloldu sana da kolay gelsin özel bir tornavida seti almanı öneririm gevşeyenleri sık kolay gelsin.


    arabanın her tarafı keçe dolu zaten her tarafı keçeledim biraz daha bakiyim sağına soluna

    teşekkürler yardım için




  • Teşekkür ederim. Zaten bende servise değil 15 yıllık ustama gittim. Ama Eskişehir de rezistans yoktu. Siparişini verdik gelmesini bekliyoruz. Gelince takılacak. Bu gün de arka sol hoparörden cart curt sesler gelmeye başladı bakalım altından ne çıkacak. Araba eskidi mi ne gerçi daha 50.000 kmde ama sonuçta 5 yılı geçti alalı. Değiştirmeye de kıyamıyorum üstede epey para vermek lazım yeni modeller için şu an maddi durum buna elvermiyor zaten
    quote:

    Orjinalden alıntı: hamsiman

    kir-pi canını sıkma, göğüs bölgesi çok kolay açılmakta tamamen geçme sistemle yapılmış bende de fan çalışmıyordu güvendiğim özel bir servise gittim adam açtı ve kalorifer motorunun fanının arasına çeşitli saç ve yaprak parçaları şarılmış bunları temizledi ve yağladı şimdi çok sessiz ve harika bir çalışma düzeni var.






  • excerius güzel dedin bende bugün biraz keçeleme işini yaptım .

    Aklınızda olsun sanrufların tahliye borularının ucunda bir tıpa var bu arka tamponun içinde bu günlerde bakın ve bunu temizletin aksi halde içeri su alması kaçınılmaz olur. Bugün öğrendiğim bir tecrübe..slamlar.
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.