Şimdi Ara

SCENİC SEVERLER BURADA TOPLANALIM (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13.160
Cevap
142
Favori
1.356.693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türkiye şartlarında 1.6 ilede hız yapmak mümkün değil hükümetin bütçe açığını sürücülerden çıkarmaya çalıştığı bir dönemde en güzeli 1.6 yı alacaksın eğer benzinden yana problem yaşarsan LPG olayına doğru yol alacaksın..Şaka bir tarafa 1.6 da öyle yabana atılacak bir araba değil..
  • Selam,

    quote:

    selam scenic seven arkadaşlar..daha önce scenic 1.6 RXT kullanmış onu satıp 2005 LAGUNA II EXPRESSİON almış fakat tekrar scenic almaya karar vermiş birisi olarak size sorum:
    2005 SCENİC II 2.0 BVA PRİVİLEGE+ESP almak üzereyim..fakat beni korkutan şu; aracın sıfır fiyatı 63.000 ytl..alacağım araba 21000 km de olmasına ramen istenilen fiyat 31.000 ytl..neden bu kadar fiyat farkı oluyor? şehir içi yakıtı 11,9 veriliyor..aranızda bu araçtan kullanan arkadaş varmı? varsa deneyimlerini paylaşırmı?
    birde size sormak istediğim şey; bu araca LPG taktırsam..randıman alabilirmiyim? cevaplarınız için şimdiden teşekkürler..


    Bende Scenic 2006 model 2.0 v16 var yakiti asagi yukari 1e 10 sehir ici sehir disi uzun yol da degisiyor yaptigin surat ve kullanis sekline gore.

    Ben bu arabayi sifir aldim 4 ay sonra kapilardan gacir gicir diye ses gelmeye basladi servisi bir spray ile giderdigini soyledi uzun yola ciktim Turkiyeye izine geldim yine basladi. Dondukden sonra izin bitimi yine tekrar servisi butun kai lastiklerini degisti simdi yine basladi. Simdi de yapacak fazla birseylerinin olmadigini renault a bilgi icin muracaat ettiklerini beklememi soylediler bekliyorum.

    Bir garip olay da arabayi her calistirip surmem de ilk 50 ile yuz metre de 1 kereye mahsus bir ses geliyor arabanin on tarafindan. Onun da arabanin kendini test ettigi icin dogal oldugunu ESP ile alakali oldugu soylediler.

    1 ay once de fabrikasindan bir mektup geldi servisine acil gitmemi benzini ateslemede yani motorda bi r fabrika hatasina rastlandigini her an her yerde stop edebilme ihtimali olduguna dair gittim onu yaptilar yeniden porogramladilar.

    Turkiye de iki kere nerdeyse kaza yapacaktim Allah kurtardi.
    Fren ve fren ile viraja girisi ve yolda kalisi bir de ani manavrada saga sola kirmada arabaya hakimeyet yonunden cok memmun kaldim.

    Carminat navigasyon sistemi var ama bir turlu Turkiye haritasini bulamadim vdo dayton haritalari oluyor bunu nereden temin edebilirim yardimci olabilecek arkadaslara simdiden tesekkur ederim.

    Kapilarin gacirtisi olmasa benim icin dort dortluk araba.




  • arkadaşlar daha önce yazmıştım, bende 2003 model scenic 1.9 DTI dynamigue kullanıcısıyım. Dizel araç kullanmak, hemde full ve atak bir araç gerçekten çok keyifli ve donanımları da süper. Araca binen herkes hayran oluyo doğrusu. Ben aracımı banka kredisiyle almıştım. Maddi problemler nedeniyle aracımı satmayı düşünüyorum. Bakalım ne olacak.
  • Herkese merhaba,

    2006 1.6 Privilege+ (benzinli) otomatik vites kullanıyorum. Forumda herkesin söylediği gibi araçta memnun olunmayacak bir nokta yok ve çok memnunum. Özellikle aile arabası olarak çok çok kullanışlı. hem çocuk hem de anne için arka alan çok geniş. arka koltuklardan bagaja uzanmak, bagajda büyük veya küçük bir bebek arabası taşımak çok rahat. Yakıt konusunda ise 1.6 otomatik benzinli için fena değil diyebilirim.(bakış açısına bağlı tabii ki) En son istanbul - bodrumu hız sabitleyici ile hızı 94'e sabitleyerek 1 depo + çeyrekle gittim. (balıkesir-akhisar arası hariç.) bu arada hız sabitleyici özellikle uzun yollarda hayat kurtarıcı oluyor.

    araçta full + full paketlerin hepsi var (deri koltuk hariç)

    farklı bir araç almayı düşünüyorum ama scenic kadar rahat olması aynı sınıf civarı pek mümkün gözükmüyor ama yine de aracı satıyorum.

    araç 32.000 km'de. tüm bakımlar ASF'de yapıldı. (15.000 km - 30.000 km) sağ ön çamurlukta çok ufak bir hasar var belli olmuyor onun dışında değişen parça, boya yok.

    aracın özellikleri için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.

    http://www.renault.com.tr/model/equipment_list.asp?modelID=9

    bu donanımla sıfırın liste fiyatı 51.000 - 52.000 YTL civarı. (http://www.renault.com.tr/model/price_list.asp?modelID=9)

    aklımdaki fiyat 38.000 gibi ama bilmiyorum piyasasına da bakmadım...sizce kaça gider?

    bu arada ilgilenen olursa konuşalım araç temiz...

    şimdiden teşekkürler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leventist -- 3 Temmuz 2007; 15:31:40 >




  • Peki madem bu kadar memnunsun neden satiyorsun
  • satma be abi kullan daha ne istiyon yaa...
  • para lazım olmasa satar mıyım güzel kardeşim
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Leventist

    para lazım olmasa satar mıyım güzel kardeşim



    farklı bir araç almayı düşünüyorum ama scenic kadar rahat olması aynı sınıf civarı pek mümkün gözükmüyor ama yine de aracı satıyorum.



    .......diye yazmışsın abi ama,,, scenice bu yapılır mı
  • elimde belge var diyorsun

    işin doğrusunu söyledim. eğer olur da para kalırsa belki bir önceki modele kredi ile girebilirim ama onu pek sanmıyorum

  • slm 2001 den beri scenic kullanıyorum. Şimdi ise scenic2 ye geçtim 2004 dinamik full artı full model.İlk renoma 1978 de sahip oldum.Reno bir tutkudur scenic ise alışkanlık.Allah herkeze scenic sahibi olmayı nasip etsin.Herkese hayırlı kazasız belasız sürüşler.semih
  • Daha iki gün oldu tatilden döneli.Arabam 2006 Previlige 1.5 dci. Arabada 4 yetişkin bir bebek (2) bagaj full dolu rotam Ankara => Antalya => İzmir => Bursa => Ankara + İzmir ve Bursa şehrinde gezintiler mozat masrafı 345 Ytl.Yol bilgisayarı anlık tüketim 5.9 civarındaydı. Gerisini siz hesaplayın. Rampada ful dolu bagaj+yolcu bir arabanın 4. hatta 5 nci vites diye yalvarması inanılmaz....
  • Nasil bir vites orani ve agirliga gore yakit orani dengelemsi yapmislar bilmiyorum ama araba bosda olsa doluda olsa verdigi performans nerdeyse ayni cok guzel bir olay yakitta pek degismiyor gaz pedalina sonuna kadar basmazsan tabi

    Bunlarin disinda bir sey daha belirtmek istiyorum gaz pedalini yapistiridigim zman bilgi ekranindaki 24lt yi gorunce sok oldum nedemek bu anlamadim 1.5lt motor var 100kmde 24lt yakiyor gercekmiki o yazi




  • bence o anlık durum için gösteriyor ama sonuçta ne dese inanıyoruz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Mellkor

    Nasil bir vites orani ve agirliga gore yakit orani dengelemsi yapmislar bilmiyorum ama araba bosda olsa doluda olsa verdigi performans nerdeyse ayni cok guzel bir olay yakitta pek degismiyor gaz pedalina sonuna kadar basmazsan tabi

    Bunlarin disinda bir sey daha belirtmek istiyorum gaz pedalini yapistiridigim zman bilgi ekranindaki 24lt yi gorunce sok oldum nedemek bu anlamadim 1.5lt motor var 100kmde 24lt yakiyor gercekmiki o yazi



    ben zınlı astra 1.6 motor 39.8 e kadar cıkmıstır bıde bunu 3 le carpıyon




  • Selam arkadaşlar, 1998 yada 99 model bir scenic almayı düşünüyorum ama araç hakkında hiçbirbilgim yok,sizden ricam belirttiğim modeldeki sceniclerin aşağı yukarı fiyatları ne civarda ve ayrıca satılık sorunsuz bildiğiniz satılık scenic varsa bildirirseniz çok sevinirim teşekkür ederim...
  • arkadaşlar bende 2001 scenıc var.aracın üstündeki teyp orjinal kaset çalar ben bunu cd çalara çevirmek istiyorum ama direksiyon kumandası ve ekran görüntüsünün kaybolmamasını istiyorum.servis yapıyor mu ne kadara yapıyor??? şimdiden teşekkürler

    KAYSERİLİ_038
  • Servis yapiyor sistemle uyumlu sony cd calar mp3 falan filan modeller var 500ytlden basliyor sanirim
    quote:

    Orjinalden alıntı: oskaay

    arkadaşlar bende 2001 scenıc var.aracın üstündeki teyp orjinal kaset çalar ben bunu cd çalara çevirmek istiyorum ama direksiyon kumandası ve ekran görüntüsünün kaybolmamasını istiyorum.servis yapıyor mu ne kadara yapıyor??? şimdiden teşekkürler

    KAYSERİLİ_038
  • Kardeşim hiç uğraşma git bi mp3 transmitter ve 2gb lık bir sd kart al mis gibi hepsi 80 kaat
  • quote:

    Orjinalden alıntı: langennut

    Selam arkadaşlar, 1998 yada 99 model bir scenic almayı düşünüyorum ama araç hakkında hiçbirbilgim yok,sizden ricam belirttiğim modeldeki sceniclerin aşağı yukarı fiyatları ne civarda ve ayrıca satılık sorunsuz bildiğiniz satılık scenic varsa bildirirseniz çok sevinirim teşekkür ederim...


    selam.bende yeni aldımsayılır nisan da aldım
    1998 rxt 2.0
    rxt olanlar full donanımlı. 2000 motor
    birde 1.6 olanlar var.donanımı tam olarak bilmiyorum.
    benimki modelinde aklıma gelenleri yazıym:rxt, 2000cc,4 cam otomatik,immolizer,ısıtmalı ve içerden elktrik kumandalı dış dikiz aynaları,abs,manuel klima,yükseklik ayarlı hidr.direksiyon,şoför koltuğu yükseklik ayarlı,arka koltuklar ileri geri kızaklı ve arkaya kısmen yatırılıyor,katlanıyor küçülüyor, çıkarılıyor,orta koltuk sehpa olarak kullanılıyor,koltuklarda katlanır sehpalar var,iki sun roofu var ama manuel ve sadece arkaya doğru açılıyor,arka cam çocuk kilit butonu var,silecekler fasılalı ve yağmurlu havalarda silecekler hıza göre yavaşlayıp hızlanıyor,yani hızlı kademede falan yolda giderken yavaşlayıp durunca falan silecek hızlı çalışmaya devam etmiyor,14'' çelik jant,..
    ben alır almaz bir hafta sonra lpg taktırdım,0,300 kuruş benzinde yakıyor,lpg de ş.içi, 160-180 arası yakıyor kullanıma göre,,,uzun yolda 125krş.yakıyor sakin kullanırsan tabi,basarak denedim uzun yolda yüklü,150km ve 190 km. arası süratte 190 kuruş yakıyor,,..tavsiye ederim.fiyatlarda 12000- 17000 arası oynar.




  • beyler scenic var bende 2004 model ve yol bilgisayarı kafayı yedi hatta butun elektronic sistem on konsolu soktum baglantı kesintisi var elimle ittrince gostergeler saatler yol bilgisayarı geliyor fakat bu seferde garip garip seyler yazıyor mesela benzin koyuyorum 2000 km gosteriyor bole gariplikler ne yapmam gerekli sizce acil yardım!!!!!
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.