< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Scenic/C-Max/Verso neden yeni kasa yok?

-
-
Suv pazarı mpv lerin canını okudu. Geleceği riskli bir pazar ülkemizde bitti gibi bir şey.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aracımı değiştirme niyetine girdim.
Çünkü yetmiyor artık Toyota Auris aracım var 2012 model.
Tabi o zaman alırken bekardım. Evlendim derken.
Şu an 2 çocugum var biri 4 biri 2 yaşında.
E haliyle artık araç yetmiyor hele bagaj hiç yetmiyor.
550 bin civarı bütçe var ve bu araçlara bakıyordum ama artık bu tarz araçlar olmadığını anlayınca vazgeçtim.
BWM 2 serisi ve Mercedes B serilerine bakıyorum bütçeme uygun 2015-2016 model ama sonradan vazgeçiyorum yaw diyorum acaba satarken ilerde bişey olursa zorlanırmıyım yada dizel araç belki enjektöründe bişey varmıdır acaba diye düşünüyorum.
En son diyorum al bi Ford Courier bak keyfine paranda cebinde kalsın. :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 19 Mayıs 2022; 12:54:55 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
mpv = SUVcuk oldu.
-
Mpv ve d segmenti bitti
Bagajı farklı olmaz ama kuga tiguan vb b-c suv bakabilirsiniz yeni trend bu
Ülkenin büyük çoğunluğu gibi hem ucuz hem ekonomik hemde her işi gördüğü için c sedan veya sizinde söylediğiniz gibi eli yüzü düzgün bir courier alıp keyfinize bakabilirsiniz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZETEC SE -- 19 Mayıs 2022; 18:43:5 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
C-max (mpv) ve eski kasa 3008 (crossover geçer, kasa tipi olarak mpv) muazzam kullanışlı ve konforlu araçlar fakat talep görmüyor. Şu an sıfır olarak dacia lodgy kaldı sanırım sadece, onu da otomobil ruhsatlı fiorino niyetine alıyor kullanıcılar. Yani üretimden yavaş yavaş kalkmıyor, neredeyse komple bitti.
Lodgy hariç yüksek donanımlı geldiklerinden insanlar o parayı verince suvcuklara yöneldi ya da daha az paraya aynı aracın sedan- hb olanına. Aynı araçtan kastım verso corolla üstüne (ilk adı corolla verso), c-max focus üstüne (ilk adı focus c-max), scenic megane üstüne (ilk adı megane scenic) kurulu. C-max alacak kullanıcı ya bütçe düşürüp focus aldı ya da bütçeyi çok ellemeden kuga.
Var da tr ye gelmiyor.
https://www.youtube.com/watch?v=pwVeB45PiVs&feature=youtu.be
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Çok güzel görünüyor vallahi..
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
O zaman B-Suv alıp millete havamı atacaz jip aldık diye :)
Yahu tam komedi.
Dayımın oğlu Seat Arona almış sıfır geçen hafta.
Yolda karşılaştık yanıma geldi.
İndik arabalardan selamlaştık.
Arabayı değiştirmişsin hayırlı olsun dedim.
He ya eski arabayı hatun kullanamıyordu bu otomatik o kullansın diye değiştirdim jip aldım dedi.
Jip derken dedim?
Bi arabaya baktım bi Seat Arona'ya.
Hadi kardeşim Allah çarşına pazar versin dedim :)
B-Suv ne zamandan beri Jip oldu beyler?
Ibiza yükseltilip, Arona oldu.
Rio yükseltilip, Stonic oldu.
Yanlara bi çamurluk, bi tavan rayı aaa jip oldu :)
Dalga geçtikleri Egea Cross, aronadanda stonictende genişlik, uzunluk, yükselik, bagaj hacmi olarak hepsinden büyük.
O zaman egea cross hepsinden dahada jip.
Bizim türk milletinin aklı çok farklı çalışıyor.
Çözemedim.
Mis gibi MPV'ler varken bu segment nasıl olurda biter aklım almıyor.
Ne alacaz biz kardeşim?
MPV'ler bitti.
D segment zaten bitikti Passat harici.
SUV'lar zaten bizim insanımızın gösterişi yüzünden uçtu gitti.
Station Wagon araçlar zaten TR'de neredeyse hiç rağbet görmedi.
Modaya uyup o zaman bi B-Suv alacaz yani öyle mi? Sıkış tepiş he?
Yerden 6-7 cm yükseltilmiş, tavan rayı eklenmiş bagajı 350 litre olan araçlara jip diyecez ve oooh suva biniyoruz diyecez.
Ah Toyota Auris'im, canım Auris'im...
Bi 10 sene daha beraberiz anlaşılan.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 20 Mayıs 2022; 8:49:39 >
-
Alıntı
metni:Bizim türk milletinin aklı çok farklı çalışıyor. çalışıyor muydu? ben bir emare göremiyorum?
-
bence dayıoğlunuzun jipini çok içerlemişsiniz. sakinleşin, nefes egsersizi falan yapın, bu dunya geçici falan diyin, rahatınıza bakın
-
Yo yo çalışıyor maşallah ama işte farklı çalışıyor.
En güzeli ben Egea Cross alayım Lounge donanımlı. Jip aldım derim millete heybetlide duruyor kereta.
550 bin bütçem vardı ne uğraşıyorum param cebimde kalır hiç olmazsa sıfırnı 420 bine alır geçerim. Ohh temiz bide LPG patlattım mı dap bayır gezerim Cross ya :)
-
Yahu hocam içerlemek değil. Allah aşkına aynısını alabilirim üzerine paramda kalır neyini içerleyeceğim lütfen.
Cahillik ve gösteriş merakı.
Jipin ne olduğunu bilmeyen insanlar B-Suvlara jip demeye başlamış.
Benim kızdığım konu bu.
-
-
Yok hocam doblo panorama hiç sevmiyorum kamyon gibi geliyor :)
Ya Courier yada Caddy en güzeli.
Onlardan garaja girermi bilmiyorum yükselikten dolayı.
Yada al bi C-HR diyor aklım ama bakalım nasip.
-
Hocam satma niyetiyle alırsanız pişman eder.. Misal çalıştığım yerde ford cmax 1 seneye yakın showroomda bekledi sonra bir aile gelip aldı gitti ama focus, astra, octavia gibi araçlar konduğu gibi ya da en geç 1 hafta taş çatlasın 2 hafta içinde satılmış oluyor..
C sedanın kemikleşmiş bir pazar payı var.
MPV sadece TR de değil tüm dünyada kan kaybeden bir segment, TR de gerçi hiç tutmadı Doblo , Kangoo varken ama SUV araçlar yerden de yüksek olduğu için çocuk koltuğu montajı daha rahat oluyor, aileler artık o tarz araçlara yöneldi ama MPV ler tabii ki daha fonksiyonel , piyasa kaygınız yoksa çoluk çocuk güvenli seyahat edelim derseniz tabii ki cmax güzel, geniş bir araç..
-
Bana da öyle geldi.
Fakat ben toyoto binicisi olduğum için her modele içerliyorum zaten. Mesela geçenlerde yeni sanderoya bindim, hakikaten benim corollodan daha ferah ve kullanımı daha akıcı idi.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X