Şimdi Ara

Scart to vga

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
9.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar scart to vga nasıl yapabiliriz benim dvd playerda vga çıkışı yok .pc monitörüde vga kablo nasıl izleyebiliriz.

hdmı to vga ..vs bunun gibi .Dvd cihazın hangi çıkıştan vga çevirici yapabiliriz.

http://img64.imageshack.us/i/belegung5ww.jpg

bu devre çalışıyormu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miralay25 -- 25 Ocak 2010; 16:56:35 >

• Merhaba. İşinize yararmı bilmem ama benim tecrübemi anlatayım. Yu-ma-tu IQ uydu cihazımın scart çıkışından projeksiyonumun VGA girişine internetten bulduğum bir şema yardımıyla kablomu kendim yaptım ve Y-Pb-Pr (Component) denilen formatta projeksiyon cihazım sinyali algıladı ve görüntü alabildim. Ancak bunun için görüntü kaynağınızın Y-Pb-Pr (Component) çıkışı desteklemesi Görüntü veren cihazınızında Y-Pb-Pr (Component) girişi desteklemesi gerekli.

Örneğin benim Yu-ma-tu IQ cihazım satın aldığım haliyle Y-Pb-Pr (Component) desteklemiyordu, cihazın yazılımını güncelleyince menüye Y-Pb-Pr (Component) diye yeni bir seçenek geldi ve bu şekilde görüntü alabildim.

Scart to vga

• Hocam sen dvd den görüntüyü pcye aktaracaksan S video kabloları var piyasada vga to s video diye aratırsan bulabilirsin internetten dahi alman mümüm 5-6 Lira civarıdır yapman gereken pcden görüntüyü s kablosoyla monitöre aktarkmak bunu uydu reciver içinde yapabilirsin s video girişi varsa uydu reciver desteklerse sorun olmuyor.

Büyük marketlerdede scart to vga kabloları rahatlıkla bulabilirsin !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 24 Ocak 2010; 17:28:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: andy1

Hocam sen dvd den görüntüyü pcye aktaracaksan S video kabloları var piyasada vga to s video diye aratırsan bulabilirsin internetten dahi alman mümüm 5-6 Lira civarıdır yapman gereken pcden görüntüyü s kablosoyla monitöre aktarkmak bunu uydu reciver içinde yapabilirsin s video girişi varsa uydu reciver desteklerse sorun olmuyor.

vgadan scarta çevirmek için değil scarttan vga ya çevirici aparat arıyorum.
  • Bende aynı şeyi yazdım zaten farklı üründen bahsetmiyoruz !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 24 Ocak 2010; 19:53:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Miralay25

quote:

Orijinalden alıntı: andy1

Hocam sen dvd den görüntüyü pcye aktaracaksan S video kabloları var piyasada vga to s video diye aratırsan bulabilirsin internetten dahi alman mümüm 5-6 Lira civarıdır yapman gereken pcden görüntüyü s kablosoyla monitöre aktarkmak bunu uydu reciver içinde yapabilirsin s video girişi varsa uydu reciver desteklerse sorun olmuyor.

vgadan scarta çevirmek için değil scarttan vga ya çevirici aparat arıyorum.

forumu takip etti iseniz; VGA to SCART mümkün iken, SCART to VGA nın mümkün olmadığından bahsedilmişti...

internette sağda solda şeması felan da olsa yine de elektronikçi arkadaşlar bunu başaramamışlardır... maalesef başka alternatiflere yöneliniz...

• Bunun mümkün olmadıgından bahseden arkadaşı 2 ay önce tanımak isterdim 24 inc monitörümü scart to vga kablosu ile satışa koymuştum sonra nasip okulaymış hediye ettim !!!

Çalışmasında ise en ufak problem yoktu hatta dvd den alınmış resimler vardı duruyorsada eklerim !!!

Benim aldığım yerde kalmamış ama yurt dışından pay pal hesabınız varsa alabilirsiniz satılıyor.Gerçi Türkiyede büyük elektronik marketlerdede vardır ama bunu siz ordaki satıcıya sorarsanız kesinlikle yok der başıma geldi çunki kabloların olduğu bölüme gidin hama markası ürünlerde bulursunuz !!!

SCART TO VGA 2 M SCART LEAD TO 15 PIN HD

Scart to vga

Scart to vga

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 25 Ocak 2010; 1:21:01 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @ANDY1 senin scart to vga kablonda vga ucu delikli mi yoksa iğnelimi .Bana ucu 15 pinlik delikli lazım.Eğer internetten alabileceğim bir link verirsen alacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Miralay25

@ANDY1 senin scart to vga kablonda vga ucu delikli mi yoksa iğnelimi .Bana ucu 15 pinlik delikli lazım.Eğer internetten alabileceğim bir link verirsen alacağım.

Bulunduğunuz yerde Electro World varsa bakın. Geçen hafta kabloları incelerken ANkara ANteres'te görmüştüm. İnternette Türkiye'den bulmanız zor. Bazen GG'de olabiliyor.
  • arkadaşlar scat to vga kablomu kendim hazırladım scart tan gelen red kırmızı maviyi vga kablosuna bağladım çalıştı fakat yeşil renk veriyor.

dvd palayerden rgb modunu seçip tekrar monitöre baktığımda görüntü yok.görüntünün olmamasının sebebi HSYN VSYNC çözücünün olmaması yani bu iki ucuda vga ya verince çalışır.

bana progressive olmayan dvd palayerden progressive görüntü elde etmek sonrada scarttan hsync vsync çıkışı elde etmek bu iki devrenin resimleri lazım bulana şiimddiden teşekkürler.
  • arkadaşlar burada 1 sorun şu bunu devresiz yapmanız imkansız şöyleki eski Amigacılar konuyu iyi bilirler scart çıkışının uymaması 2 ana neden vardır 1.si tarama frekansı yanlış hatırlamıyorsam normal tvler ve scart çıkışlarında bu 33 Hz iken vga bu işi minimum 50 Mhzde yapabiliyor 2. si ise
    vga taramayı yatayda ve dikeyde yapar h sync ve vsyn sinyalleri gitmesi gerekiyor ancak pal scartlarda bu indirgenmiş olup tek bir sync kanalı bulunur oldukça pahalı ve karışık sayılabilecek bir devre ile tarama frekansı h ve v sync ye ayrılır tarama frakansı de 2 katına çıkartılırbu nedenle scandoubler diye bir devre gerekir amigada bu devre ile vga monitr bağlıyorduk ki yanlış hatırlamıyorsam o dönemde 40 pound gibi bir fiyat vardı. Amigada workbenc ( işletim sisteminde tarama frakansı arttırılabildiğinden kablo ile yapılabiliyordu ama oyunlar çalışmıyordu .

durum bu http://www.kendinyapsitesi.com/proje.asp?id=210 bu sitede de link var ama lm1881n entegresi forumdaki başka bir konuda da yazdığı gibi 16 Euro :D zaten piyasada 50 dolara filan bu işi yapan cihazlar hazır satılıyor hatta direkt antern scart ve composit girişleri var uzaktan kumandalı monitörünüzü normal bir tv ye çeviriyor.

http://cgi.ebay.com/IMPACT-PC-TV-TUNER-VIDEO-SCALER-PIP-VGA-LCD-MONITOR_W0QQitemZ250583563223QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item3a57f1bbd7

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.