Şimdi Ara

***rca vga konnektör***

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar xboxımı lcd monitörüme bağlamak istiyorum.bunun için rca bağlantısını vga veya dvi'a çevirebilmem için konnektör bulabilirmiyim acaba.ve bu şekilde direkt bir bağlantı yaparsam görüntü alabilir miyim? teşekkür ederim şimdiden...

• eyvallah arkadaşlar...
  • analog sinyali digital sinyale ceviren bir entegre var.onu bulman lazım
     ***rca vga konnektör***
  •  ***rca vga konnektör***

• Devresiz olamaz, Çünkü:

RCA dediğiniz kompozit analog video,
    VGA dediğiniz ayrık analog video,
    DVI dediğiniz ayrık sayısal video.

Ayrıktan kastımız RGB ve SYNC sinyalleri ayrı ayrı kablolar ile iletiliyor. Kompozit ise RGB ve SYNC dataları aynı kablodan özel bir modülasyon ile iletiliyor.

Bu açıklamadan sonra bu sinyalleri devre ile dönüştürmeden birbirine çevirmenin imkansız olduğunu anlamış olmalısınız. Zaten kompozit sinyalin de PAL, NTSC, SECAM ve birçok progressive, 16/9, 4/3 gibi alt varyasyonu bulunmakta bu işi daha da zorlaştırmakta.

DVI a dönüştürmeyi unutun, DVI hala Silicon Image firmasının tekelinde sayılır. Ne devre şemasını bulabilirsiniz ne de çipleri satın alabilirsiniz. Adamların satış stratejisi bir projeye $100 000 ayırmayan bizimle çalışamaz...

VGA ya dönüştürmek kısmen mantıklı ama evde yapılabilir bir yöntem değil. Özellikle PAL>VGA dönüşümü NTSC>VGA dönüşümünden daha zor. epanorama.net adresinde NTSC>VGA dönüşümü hakkında 1-2 proje bulunmakta.

Hazır ürün olarak avermedia nınhttp://www.aver.com/2005home/product/tvtuner/standalone/tvbox7/tvbox7_spec.shtml
    böyle bir ürünü kullanılabilir. Ama bu cihazların asıl amacı monitörleri televizyona çevirmek olsa da işinizi görür...

• bleach çok teşekkür ederim cvplar için.elektronikten pek anlamam açıkcası.bu kabloları görünce olabilitesi varmıdır diye bir sorayım dedim ama yokmuş anladığım kadarıyla avermedianın bu ürününü uzun zamandır inceliyorum birde tvbox 9 var biraz daha pahalı.acaba nedir farkı.sanırım alacam bunlardan 1 tane.hem tv lazım odama.lcdyi de yeni almışım zaten değerlendirelim değil mi.
    bleach aklıma gelmişken sorayım bari.bu benim verdiğim linkteki çeviriciler ne işe yarıyo peki.bakıldığı zaman işime yaracakmış gibi görünüyolar..!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanta -- 22 Nisan 2006; 16:46:07 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hdmi - rca çevirici yardım
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Avermedia 7 ve 9 için bir karşılaştırma yapamayacağım. Kullanmadığım için bir fikrim yok. Özelliklerini aver.com sitesinden karşılaştırıp fiyatına göre bir seçim yapardım herhalde.

Verilen linklerdeki çeviriciler işinizi görmez. Bunlar VGA>RGB dönüştürücüsü ki zaten VGA sinyali RGB ve SYNC den oluşur. Yaptıkları tek şey bu SYNC sinyalini Green üzerine eklemek. Size bunun tersi ve kompozit girişlisi lazım.

Saygılar
  • verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim arkadaşım büyük ihtimalle tvbox alacam...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.