Şimdi Ara

Scart to HDMİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
4.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Dün 107 Ekran LG Led Tv aldım. Bende Next YE-2000X CIS PLUS uydu alıcı var
    Uydu alıcı scart çıkışlı. Televizyonu duvara monte etmeye çalıştığımda uyduyu tv'ye bağladığım scart kablosu
    (televizyona taktığım bölümü) televizyonun arkasında sıkıştı ve televizyon askı aparata tam oturmadı.
    Sizce çözüm olarak Scart çıkışı HDMİ çıkışa çeviren bir kablo alsam görüntüde problem olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beykana -- 25 Aralık 2011; 20:28:42 >

• görüntüde bi sıkıntı olmaz ama bu aparatı aldıgın fiyata hdmı cıkıslı uydu alıcısı alabilirsin yada üzerine biraz daha koyarak hd uydu alıcısı bile alınabilir
  • Kablonun ucu kapaklı ise, kablonun girdiği yerdeki ucu sök ve kapağını açıp kullan, döküm ise yapacak bişe yok, piyasada 90decere kablo çıkışlı skart kabloları var, yada tv nin arkasındaki iki adet askılığın arasına TV ile duvar arasına 5mm daha pay verebilecek takozlar var (bazı duvar aparatlarından çıkar), buda diğer bir çözüm. Yada olmadı iyisinden sarı, kırmızı, beyaz rca kablo kullanada bilirsin. Uydudan görüntü ayarlarından rgb ve cvbs seç. Rgb daha iyiise skart kablo işe yarıyor, cvbs iyiise skart kablo yerine rca kablo kullanabilirsin demektir. Kolay Gelsin..
  • Sayın Programiso ,

Scart Analog, HDMI ise Dijital bir sistemdir. Bunu basitçe bir kablo ile dömüştürümezsiniz. İçinde işlemci olan bir cihaz almalısınız ki bu 150-200 liraya mal olacaktır. Görüntü kalitesinin de ne olacağı meçhul (bana kalırsa daha da kötü olacaktır).

HD uydu alıcıları ise 140-160 lira gibi rakamlara bile bulmak mümkün. Özellikle mini denilen tipleri avuç içi kadar ve kabloya ihitiyaç duymadan doğrudan HDMI girişine takılıyor ,sadece uydu kablosunu ve kızıl ötesi alısını takıyorsunuz. Geçen hafta Bimde satılıyordu, oturduğunuz yerde illa ki birkaç tane Bim mağazası vardır . Mağazada kutusu açılmış ürün oluyor. En azından mini uydu alıc neye benzer ve tv ile duvar arasına girer mi diye görmüş olursunuz. 90 derece döner başlıklı oldukları için belki sorunsuz tvnin arkasına uyum sağlar

Üzerine sadece firma logosu basılıyor. Diğer herşeyleri aynı

Scart to HDMİ

• Cevaplarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar.
    Bende 2 gündür araştırmalarıma ve burda verdiğiniz bilgilere dayanarak
    scart çıkışı hdmi ye çevirmenin maddi açıdan daha zahmetli olduğu kanısına vardım.
    O yüzden hdmi çıkışlı uydu alıcısı almaya karar verdim.
    Tekrar verdiğiniz bilgiler için tşkler.
    Kolay gelsin hepinize....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.