Şimdi Ara

SB Live 5.1, 5.1 ses vermiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba. Dün benim laptopa bir adet creative sb live 5.1 usb ses kartı, bir adet de logitech 5.1 ses sistemi aldım. Ses kartını yükledim, bağlantıları yaptım, creative'in test yazılımını çalıştırdım. Test programı 5 hoparlörün hepsinden de gayet güzel ses verdi, ama windows'un kendi uyarı sesleri ve windows media player'da çaldığım mp3'ler, ya da 6 kanal divx'lerin, dvd'lerin hiçbirinde arka hoparlörlerden ses alamadım. Windows'un ses efektleri ve ses aygıtları bölümünde de hoparlör konfigürasyonunu 5.1 olarak ayarladım, bana mısın demedi. Windows XP kullanıyorum. Sorun ne olabilir?

Tekrar belirteyim, creative'in kendi yazılımı bütün hoparlörlerden ses veriyor.

• Sisteminden bende de var Scaat ancak bende o şekilde bir sorun yok.İstersen driverleri tekrardan yükle Creative nin
    Sonra Logitech teki bağlatılara bir daha göz at.
    Sırf windows sesleri alamasan sistemsel diyicem ama o da değil derdin.
    Creative in kendi ayarları haricinde hangi player ları kullanıyorsan onlarında ayarlarında 5.1 ayartını yap.
    Codecler çoğu zaman 2.1 modunda default ayarda geliyorlar codeclere de bakıp onların ayarlarının da 5.1 olup olmadığına dikkat et.
    Sorun çözülmezse buraya tekrardan dön başka bişiler bakalım.

Kolay Gelsin...
  • quote:

Orjinalden alıntı: AxeLnAreD

Sisteminden bende de var Scaat ancak bende o şekilde bir sorun yok.İstersen driverleri tekrardan yükle Creative nin
    Sonra Logitech teki bağlatılara bir daha göz at.
    Sırf windows sesleri alamasan sistemsel diyicem ama o da değil derdin.
    Creative in kendi ayarları haricinde hangi player ları kullanıyorsan onlarında ayarlarında 5.1 ayartını yap.
    Codecler çoğu zaman 2.1 modunda default ayarda geliyorlar codeclere de bakıp onların ayarlarının da 5.1 olup olmadığına dikkat et.
    Sorun çözülmezse buraya tekrardan dön başka bişiler bakalım.

Kolay Gelsin...

Yanıtın için çok sağol.

Akşam eve gittim, sürücüleri kaldırdım kurdum tekrar. DVD filmi de açtım Windows Media Player ile, fakat yine sonuç alamadım. Sonra aklıma geldi, bir adet oyun (Farcry, nostalji) açtım. 5.1 desteğini ayarladım. Girdim oyuna, el bombasını biraz yakına atıp döndüm arkamı. Bir de ne duyayım, arka hoparlörlerden de geliyo ses Bütün ambiyans evin salonunda resmen.

Sonra dedim ki büyük ihtimalle WMP'de bir sorun var, Nero Showtime'ı açtım, 6 kanal ayarını yaptım, açtım aynı DVD'yi (Crank), arka hoparlörlerden başarıyla ses aldım. Öyle mutluyum ki anlatamam.

Bayağı bi karıştırdım WMP menülerini ama 5.1 ses desteğiyle ilgili bir ayar, seçenek vs. bulamadım. Sonra denetim masasını karıştırırken sorunu yakaladım. Denetim Masası > Ses Efekti ve Ses Aygıtları > Gelişmiş kısmına geliyorum, hoparlör konfigürasyonunu 5.1 surround yapıyorum (zaten öyle ama ben bi daha yapıyorum), tamam diyorum. Sonracığıma hoparlör ses ayarı kısmına geliyorum, ama sadece sol ve sağ kanal ses çubuklarını görebiliyorum. Yani windows, sistemi 6 değil 2 kanal olarak görüyor.

Büyük ihtimalle WMP'de ayrıca bir sorgu suale gerek kalmadan ses kanal bilgisini burdan çektiği için 6 kanal değil 2 kanal ses alabiliyoruz. Nero'nun kendi API'si mi vardır, arabirimi mi vardır neydir, (sallamış olmayayım şimdi, bu kadar uzmanın arasında çok sırıtır ) problemden etkinelmiyor.

Problemi bulduk. Peki bunu nası çözebileceğimi biliyor musun?

• WMP dan da aynı şekilde option menüsünden hangi ses kartı kullanacağını göster yani creative yi
    Bu şekilde çözebilirsin.
    Ama 5.1 i desteklemeyen media lardan zaten ses alamıyoruz.
    Sorununun genel anlamda çözüldüğüne sevindim bu arada

Kolay Gelsin....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    7.1 Ses'i 5.1 De Dinlemek ?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.