Öncelikle okuyan herkese iyi geceler diliyorum.Soracağım konuyla alakalı benzer birçok başlık buldum fakat hiçbiri tam olarak aklımdaki soruları yanıtlamadı o yüzden bende böyle bir konu açtım.Bu yıl 12.sınıf olarak ciddi bir tempoyla çalışmalara başlamaya çalışıyorum 2022 YKS ye gireceğim.Sorularımı özelikle sayısalcılar cevaplarsa benim için daha iyi olur.İlk sorum şu 9 ve 10.sınıfdan %60-70 oranında eksiğim olmadığını düşünüyorum sene sonu puanım (9 da 91,10.sınıfda 85) 11.sınıfda okula gitmeden uzaktan eğitimle yürütmek zorunda kaldık ve hiç verimli olmadı.Özellikle fizik ve kimya konuları.Benim en büyük problemim her zaman fizikdi (hocalardan dolayı) kimyda aynı şekilde.Matematiğe gelecek olursak onu hep sevdim o hep benim yanımda oldu:)---Böyle yazıncada sevgili gibi durmuşuz.---Geometride aynı şekilde görmede iyiyim,soruları çözebiliyorum.Biyolojidede sorun yok.TEK SORUN FİZİK VE KİMYA.Hem bunlardan dolayı hemde bir yandan AYT çalışayım diye dershaneye yazılmayı ailemle uzunca konuşduk.Onlar senin için iyi olcaksa git diyorlar ,bunu demelerinin nedeni içlerini rahatlatmak ve ellerinden geleni yapıp yardım etmek.Maddi durumumuz kötü değil orta, gitsem onları bir tık zorlar.Birde dershaneye yazılıp kazanamazsam beynimin etini yerler.Liseye geçiş sınavında %0.3 le fen lisesini kaçırdığımda bana baya kötü şeyler yaşatmışlardı(malesef piskolojik baskıda var).2016 yılı Ankara Hukuk kazanmış bir abim var tabii ki alandan dolayı bana sadece matematik konusunda fikir verebiliyor,Behzat Rasulinin derslerinden çalışarak alanında 4k yaptığı için bende aldım. Bu gün dershaneye gittiğimde ise sınıf 16 kişilikdi sesiz ve sakindi.4 kişi nitelikli okullardandı diğerleride anadolu lisesindendi.Dershaneye sadece yazın gitmeyi planlıyordum ama tüm yıl gitmem için 2 aylık bir süreye normade ederinden yüksek bir fiyat söylediler.Bu yüzden vazgeçer gibi oldum çünkü olayın birde okular açıldığındaki yüzü var.Eylül ayında okullar açılırsa tabiki yüksek oran açılcak gibi dershane+okul beni cidden baya zorlar kolay yıpranan biriyim.Mevcut durumumda siz olsanız napardınız??? Not:YuoTube üzerinden ya da ücretli olan fizik ve ya kimya hocaları kanalları önerileriniz varsa yazın lütfen. |
SAYISALCILAR BİR BAKSIN LÜTFEN

-
-
Dostum baya uzun yazmışsın benimki biraz kısa olacak ama neyse.Bu dershane olayı aslında çoğu kişimin kendine güvenmesi sonucu önemsemediği bir şey.Yani "ben youtube dan çalışırım, zaten dershane vakit kaybı" diyen kitlenin BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU istediği sonuca ulaşamıyor. Azıcık düzen istiyosan dershaneye yazıl bence. Konu anlatımından çok rekabet de senin işine yarar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
cevabın için teşşekkürler.Ben tersine kendine güvensiz biriyimdir yks konusunda.Sen mezun musun?
-
Okul+dershane olmuyor kendimden biliyorum.Birine devam etmen senin için daha sağlıklı olur bence.Karar senin tabii.
-
bende böyle düşünüyorum zaman ayırdığı için sağol
-
dershaneye gitmene gerek yok istedigin konuyu istedigin ogretmenden istedigin zaman dinleyebiliyorsun artik ben 12 de dersaneye kayitli olmama ragmen hic gitmedim suan hic de pisman degilim youtube icin
mat eyupb
fizik altug gunes
kimya kimyaniz emin ellerde
biyoloji baris hoca biyoloji
bunlari dinle konu anlatimlari gercekten cok iyi bana cok faydali olmuslardi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
kanallar için teşekkür ederim
-
Utuptan çalıştım okul dershane falan boş iş
pp şuanki moodum:)
-
Fizik için kesinlikle ertan sinan şahinin setini al kimyada benim hocamı da çok övüyorlar ama ben kimya adasını tavsiye ediyorum. Matta eyüp byi geometride kenan karayı izlersen ve sözlerinden çıkmazsan matta 40 net bile yapabilirsin şu an zamanın bol. Biyolojide de senin biyolojini öneririm en iyi biyoloji kanalı bana göre.
Dershaneye bence gitme konuları ya çok yavaş işliyorlar ya hızlı. Anlamadığın yeri tekrar tekrar dinleme şansın yok. İstediğin zaman mola verme ve istediğin zaman çalışma şansın da yok. Çok fazla para istiyorlar ve hocaların hepsi dersi isteyerek anlatıyor olmayabiliyor para için geliyorlar sadece. İnternette uzun zamanlar zahmet çekmeden para kazanmaya başlanamayacağı için internetteki hocalar ders anlatmaya canı gönülden istekli insanlar oluyor genelde. Böyle olunca onların pozitif enerjisini sen de hissediyorsun ve çalıştıkça çalışasın geliyor.
Ders çalışma isteği senin içinde olmazsa dershane sana hiçbir şey öğretemez. Ama sen istekli olursan interneti kullanarak herhangi bir kurumdan öğreneceğin bilgilerden çok daha fazlasını öğrenebilirsin. En iyi aklına gelen üniversitelerde öğrenebileceğinden daha fazlası internette mevcut tek gereken istek ve sabır.
Kolay gelsin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Dershane konusunda ders için değil de denemeler için bir veya birkaç dershane ile anlaşıp sadece denemelerine kayıt yaptırmanızı öneririm. Başarılar.
sadece 2 ay gitmek istemişdim denemek için o şekilde konuşduk 2ay --zaten 10 günü bayram tatili olacak-- 2.500 dediler .1 yıl içinse kitap+100 denemeye 8.500 dediler,gerisini ve nası bir kazık sokduklarını siz hesaplayın.Bu arada çok detaylı yazmışsınız sağolun.
-
sizede
-
Teşekkür ederim
bildiğin konulardan sorup çözüp oh ders çalıştım deme
bilmediklerine bak, en son bildiğin konuların üstünden geçersin
bol bol deneme sınavı çöz. sınavdaki süreden daha kısa süre ver kendine. denemede yapamadığın konuları not al onlara çalış. dershanede hocana kesin o soruları sor.
sayısalcıyım deme git paragraf çöz. bol bol çöz hemde. hatta hergün 1 test paragraf çöz. sabahları da okuma yapabilirsin 10 dk gibi kısa bişey.
sınava girdiğin gün de ay kazanamazsam ne olur diye düşünme. dünya s....de değil havasında gir.
he bi de sınavdan önce 2 gün ders çalışma, stress yaparsın.
-
dershaneye deneme sınavlarına git
-
uygunmuş aslında izmirde iyi bir dershane 18-20 binden başlıyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: miko_mikobildiğin konulardan sorup çözüp oh ders çalıştım deme
bilmediklerine bak, en son bildiğin konuların üstünden geçersin
bol bol deneme sınavı çöz. sınavdaki süreden daha kısa süre ver kendine. denemede yapamadığın konuları not al onlara çalış. dershanede hocana kesin o soruları sor.
sayısalcıyım deme git paragraf çöz. bol bol çöz hemde. hatta hergün 1 test paragraf çöz. sabahları da okuma yapabilirsin 10 dk gibi kısa bişey.
sınava girdiğin gün de ay kazanamazsam ne olur diye düşünme. dünya s....de değil havasında gir.
he bi de sınavdan önce 2 gün ders çalışma, stress yaparsın.
-
evet gerçekden çok uygun zaten yaşadığım yer merkez değil.12 ay 8.5 olurken 1buçuk ayı 2.500 olması kazık
-
kaynak yagdirmalari gerek yani 2.5k ya
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- geometri sorusu
- reçetesiz konsantrasyon ilacı
- 70 tyt 50 ayt kaç bin sayısal
- birim hacimdeki tanecik sayısı nedir
- concerta sicile işler mi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X