Şimdi Ara

SAYISAL ZEKAYA MI SAHİPSİN YOKSA SÖZEL ZEKAYA MI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
1.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ACABA SİZ SAYISAL (MANTIKSAL) ZEKAYA MI SAHİPSİNİZ YOKSA SÖZEL (DUYGUSAL) ZEKAYA MI? 10 ADIMDA BUNU ÖĞRENMEYE NE DERSİNİZ? AŞAĞIDAKİ SORULARI CEVAPLAYIN. VE SONUCU BİRLİKTE DEĞERLENDİRELİM...

1-)Aşağıdaki Memelilerden Hangisinin Varlığını Daha Kolay İspatlarsın?
    Kedi/İnek

2-)Cebinde 50 liran olsa bunu aile bireylerin ile eşit OLMAYACAK şekilde bölüştürsen, nasıl bölüştürürsün?

3-)3 dal sigaran var, sen de tam bir sigara tiryakisisin, en yakın üç arkadaşın geliyor ve üçü de senden tek dal sigara istiyor, arkadaşlarından ikisine sigara versen
    üçüncüye vermesen ona ayıp olacak, üçünede versen sana kalmayacak. Nasıl bir politika izlerdin? (Yeni sigara alacak paran yok.)

4-)Aşağıdaki üç nesneyi yandaki üç nesne ile tamamlayın:Süt, Erik, Dilek Balonu
    Elmas:
    Cetvel:
    Miras:

5-)Aşağıdaki sıralı sayı dizisine öyle bir nesne yerleştirin ki sıralama size göre uyumlu olsun.
    1-111-21-112-31-113-Nesne-114-51-115

6-)Bana öyle bir sayı söyle ki, hiç bir sayı ile tam bölünmesin, ancak tüm sistemlerin içinde var olsun.

7-)Bana öyle bir renk söyle ki, hiç bir renge benzemesin ancak tüm renklerin içinde var olsun.

8-)1 Dolar=1 Euro=1TL olduğu hayali bir ortam düşünelim, böyle bir ortamda 10 Dolar, 10 Euro, 10 TL'yi kıyaslayın. Bu kıyası neye göre yaptığınızı belirtin. (üçü de eşit
    dememek kaydıyla.)

9-)Sizce siz duygusal zekaya mı sahipsiniz yoksa mantıksal zekaya mı?
    Duygusal/ Mantıksal

Bu uygulama aslında bir çeşit zeka testidir. IQ nuzu da buna göre belirleyebileceksiniz. Amerika'da ki çok meşhur bir üniversitede psikiyatrı uzmanlarının hazırladığı bir test olup, şahsımca tercüme edilmiştir. Duygusal zekanın ortalama IQ'su 110 dolaylarında olup, sayısal zekanın ortalama IQ'su 130 dolaylarındadır.

Cevaplarınızı bu adresten kontrol edin ===>http://oynarkenizle.com/2015/05/20/zeka-testi-sayisal-zeka-mi-sozel-zeka-mi/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackosmanco -- 20 Mayıs 2015; 23:22:46 >

• zekaya sahip değilim
  • 2 side yok (ciddi)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunu bilsem bana ne faydası olacak ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • okumadım

yerine göre çalıştırmak en iyisi ama yaş geçip , iş olayını sabitleyip , aileyide kurunca

ikisine de ihtiyaç duymuyorsun

sayısal zeka ekmek aldıktan sonra para üstü hesaplarken

sözel zekada eşinle dostunla muhabbet ederken lazım oluyor :)
  • sahibe zeka değilim

• quote:

Orijinalden alıntı: ileri iade

zekaya sahip değilim

Hocam sizin gibi arkadaşlar lütfen beni bloklasın. Ben forumda bu tarz paylaşımlar yapıyorum ve her seferinde baltalayan sizin zihniyette aykırılar çıkıyor. Sonra size bir laf söyledik mi de ceza yiyoruz. Ancak siz içimden size karşı geçenleri anlamışsınızdır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Nasıl sorular bunlar ben senin kalbin dakikada kaç kez atıyor diye soruyom mu??
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackosmanco

quote:

Orijinalden alıntı: ileri iade

zekaya sahip değilim

Hocam sizin gibi arkadaşlar lütfen beni bloklasın. Ben forumda bu tarz paylaşımlar yapıyorum ve her seferinde baltalayan sizin zihniyette aykırılar çıkıyor. Sonra size bir laf söyledik mi de ceza yiyoruz. Ancak siz içimden size karşı geçenleri anlamışsınızdır.

yanlış yerdesin

• ya salak salak so. kim o? nerde o? ne salak salak sorular soruyosun ya? ne kadar salak salak sorular soruyosun ya? ya bi dakka abicim. ya bi dakka bıraksana

• 1 inek
    2 ailede 4 kisiyiz 8 tl ben 10 tl ablam 16 babam 16 annem ( winston iciyorum )
    3 3nude verir gider tanidik bakkala borc yazdiririm
    4 elmas erik, cetvel sut, miras dilek balonu
    5 41
    6 3unuzde kardessiniz
    7 AXWELL /\ INGROSSO DREAM BIGGER
    8 seffaf rengi
    9 10 dolar > 10 euro > 10 tl ( peste hep euro secerdim fifada dolar yani fifa > pes oluyor )
    10 duygularimi kullanmam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imakenya dragons -- 20 Mayıs 2015; 9:41:55 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • duygusal zeka var ve hepsinden önemli

• quote:

Orijinalden alıntı: imakenya dragons

1 inek
    2 ailede 4 kisiyiz 8 tl ben 10 tl ablam 16 babam 16 annem ( winston iciyorum )
    3 3nude verir gider tanidik bakkala borc yazdiririm
    4 elmas erik, cetvel sut, miras dilek balonu
    5 41
    6 3unuzde kardessiniz
    7 AXWELL /\ INGROSSO DREAM BIGGER
    8 seffaf rengi
    9 10 dolar > 10 euro > 10 tl ( peste hep euro secerdim fifada dolar yani fifa > pes oluyor )
    10 duygularimi kullanmam

Hocam, 5. soruda bir nesne koyacaksınız bir sayı değil. cetvel, duman, hesap makinesi aklınıza ne gelirse bir nesne. Sıralama da oraya 41 geleceği aşikar zaten.
  • quote:

ACABA SİZ SAYISAL (MANTIKSAL) ZEKAYA MI SAHİPSİNİZ YOKSA SÖZEL (DUYGUSAL) ZEKAYA MI? 10 ADIMDA BUNU ÖĞRENMEYE NE DERSİNİZ? AŞAĞIDAKİ SORULARI CEVAPLAYIN. VE SONUCU BİRLİKTE DEĞERLENDİRELİM...

Kedi/İnek

2-)Cebinde 50 liran olsa bunu aile bireylerin ile eşit OLMAYACAK şekilde bölüştürsen, nasıl bölüştürürsün?

3-)3 dal sigaran var, sen de tam bir sigara tiryakisisin, en yakın üç arkadaşın geliyor ve üçü de senden tek dal sigara istiyor, arkadaşlarından ikisine sigara versen
    üçüncüye vermesen ona ayıp olacak, üçünede versen sana kalmayacak. Nasıl bir politika izlerdin? (Yeni sigara alacak paran yok.)

Elmas:
    Cetvel:
    Miras:

5-)Aşağıdaki sıralı sayı dizisine öyle bir nesne yerleştirin ki sıralama size göre uyumlu olsun.

6-)Karşıdan sevmediğin üç insan geliyor, senin de bildiğin üç farklı hakaret var. Bu sevmediğin üç farklı kişiye söyleyebileceğin üç farklı hakaret ne olurdu? (Lütfen küfür
    içermesin.)

7-)Bana öyle bir sayı söyle ki, hiç bir sayı ile tam bölünmesin, ancak tüm sistemlerin içinde var olsun.

8-)Bana öyle bir renk söyle ki, hiç bir renge benzemesin ancak tüm renklerin içinde var olsun.

9-)1 Dolar=1 Euro=1TL olduğu hayali bir ortam düşünelim, böyle bir ortamda 10 Dolar, 10 Euro, 10 TL'yi kıyaslayın. Bu kıyası neye göre yaptığınızı belirtin. (üçü de eşit
    dememek kaydıyla.)

10-)Sizce siz duygusal zekaya mı sahipsiniz yoksa mantıksal zekaya mı?
    Duygusal/ Mantıksal

Bu uygulama aslında bir çeşit zeka testidir. IQ nuzu da buna göre belirleyebileceksiniz. Amerika'da ki çok meşhur bir üniversitede psikiyatrı uzmanlarının hazırladığı bir test olup, şahsımca tercüme edilmiştir. Duygusal zekanın ortalama IQ'su 110 dolaylarında olup, sayısal zekanın ortalama IQ'su 130 dolaylarındadır.

1-İnek

2-Baba:17 Anne:15 Ben:10 Kardeşim:8

3-Birini kendim için alırım.Kalan ikisini arkadaşlarım arasında kura çekerek veririm.Sigarasız kalana da sana da başka sefere derim.

4-Elmas:Süt
    Cetvel:Erik
    Miras:Dilek Balonu

5-Demir

6-Seni aşağılık herif hepsine bunu derim.

7-1357

8-Beyaz

9-Euro>Dolar>TL kullanım yaygınlığına göre sıraladım.

10-Mantıksal

• ee cevaplar yok yazsam cevap vericenmi ona göre yazayım
  • quote:

ACABA SİZ SAYISAL (MANTIKSAL) ZEKAYA MI SAHİPSİNİZ YOKSA SÖZEL (DUYGUSAL) ZEKAYA MI? 10 ADIMDA BUNU ÖĞRENMEYE NE DERSİNİZ? AŞAĞIDAKİ SORULARI CEVAPLAYIN. VE SONUCU BİRLİKTE DEĞERLENDİRELİM...

Kedi/İnek

Elmas:
    Cetvel:
    Miras:

6-)Karşıdan sevmediğin üç insan geliyor, senin de bildiğin üç farklı hakaret var. Bu sevmediğin üç farklı kişiye söyleyebileceğin üç farklı hakaret ne olurdu? (Lütfen küfür
    içermesin.)

7-)Bana öyle bir sayı söyle ki, hiç bir sayı ile tam bölünmesin, ancak tüm sistemlerin içinde var olsun.

8-)Bana öyle bir renk söyle ki, hiç bir renge benzemesin ancak tüm renklerin içinde var olsun.

9-)1 Dolar=1 Euro=1TL olduğu hayali bir ortam düşünelim, böyle bir ortamda 10 Dolar, 10 Euro, 10 TL'yi kıyaslayın. Bu kıyası neye göre yaptığınızı belirtin. (üçü de eşit
    dememek kaydıyla.)

Duygusal/ Mantıksal

1- İkisinide aynı kolaylıkla ispatlarım

2- Anneme 10 ablama 25 kendime 15

3- Hiçbirine vermem yakın arkadaşlarım anlar zaten içinde kaldığım durumu

4-miras=süt cetvel=dilek balonu elmas=erik

5- muska

6- Kişisine göre saygısız ahlaksız ve bencil

7-asal sayılar

8-beyaz

9- Herkes kendi parasını kullanır. Avrupada euro türkiyede TL vb.

10-kinetik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi legalize wwed -- 20 Mayıs 2015; 11:33:15 >

• 1-)Aşağıdaki Memelilerden Hangisinin Varlığını Daha Kolay İspatlarsın?

-Kedi

-Tam da 5 kişilik aileydik hee Anneme 12tl -- ablama 11 tl -- kendime 10tl -- abime 9tl -- babama 8tl

--Başka sigaram yok sizde para varsa alalım sonra ödeşiriz derim.Yoksa 3 üne de veririm

elmas: erik
    Cetvel: süt
    Miras: dilek balonu

1-111-21-112-31-113-kağıt-114-51-115

içermesin.)

-- Pislik herif-hayvan herif-adammısın lan sen

-1

-beyaz

9-)1 Dolar=1 Euro=1tl olduğu hayali bir ortam düşünelim, böyle bir ortamda 10 Dolar, 10 Euro, 10 TL'yi kıyaslayın. Bu kıyası neye göre yaptığınızı belirtin. (üçü de eşit
    dememek kaydıyla.)

Dolar>euro>tl Dolar daha çok yerde-internette alışverişte-harcanabilir.Adı daha çok geçer.Türk lirasını ise her yerde harcayamazsınız.

-Duygusal

Üşenmedim cevapladım,cevap bekliyom

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SıradanÇinkoKarbonPil -- 20 Mayıs 2015; 11:34:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dehaxtor

okumadım

yerine göre çalıştırmak en iyisi ama yaş geçip , iş olayını sabitleyip , aileyide kurunca

ikisine de ihtiyaç duymuyorsun

sayısal zeka ekmek aldıktan sonra para üstü hesaplarken

sözel zekada eşinle dostunla muhabbet ederken lazım oluyor :)

Klasik türk insanı olursak böyle tabi kardeş.

• Blackkan kullanıcısına yanıt
    klasik demeyelim de , dünyadaki yerini bilip daha fazlasını yapamayacağını anladığında olanlar bunlar

"yürü ya kulum demeyip , arkadan okkalı bir tekme atmayınca" zekanın bir önemi kalmıyor , tabi birazda şans lazım

yaş gelmiş 30 kusurlara , sonra geliyorum burda konu dışında milleti trollüyorum , yapabilecek fazla birşeyim yok
  • eşit ağırlık
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.