Şimdi Ara

Sayısal derece yapanlar sizlere ihtiyacım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
9
Favori
5.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhabalar değerli forumdaş dostlarım Bu sene ben ilk kez sınava girdim .Benim dönem boyu problemim plansız olmaktı ve sanırsam bu yüzden çalıştim gibi geldi bana ama hep konu izlemisim çok soru ve deneme cozmemisim onu farkettim.Bu plan olayı beni bitirdi .Bana lütfen anlatır mısınız ? Bu düzen nizam olayı nasıldır ? Bu Yks için çok çalışmak fayda değilmiş onu da anladım farklı işin bug kısımları var .Bunlara değinir misiniz ? Özel program plan taktiklerine .Hem diğer insanlar için muhteşem bir konu olur .Ana konu burası olsun .Çok değerli bir konu olur buna inanıyorum .Hedef 20 k idi 93 k geldi bu arada .Ben sok oldum tabi.Kime sorsanız derece yapar bu çocuk der .Ama sonuç bu .Sınavda rahattim .Ama aslında yıl boyu netler pek artmadı .Galiba işte bu çalışma yöntemleri ve plan eksiklikleri sonucu bu oldu .Şimdiden teşekkür ediyorum ...Yorumlarınızı bekliyorum sabırsızlıkla :))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 5k'yı dereceden sayarsanız anlatayım biraz :) Benim planım şu şekilde işliyordu. Her gün 8 de kalkıp 9 dan 3'e kadar dershanede ders dinliyordum. 1-1.5 saat mola verip dershanenin kütüphanesine iniyordum. Gece 10-11 e kadar 2 saat ders yarım saat mola şeklinde çalışıyordum. Cuma günü dershanede denemeye girip tüm gün dinleniyordum. Dizi falan izliyordum o zamanlarda. Haftasonu da yine 9 gibi kütüphaneye gidip akşam 9-10 a kadar aynı periyotta çalışıyordum. Her gün yaptığım şeyleri yazdığım defterim vardı. Günümü planlayıp yaptığım şeyleri yazıyordum. Merak ettiğiniz başka şeyler varsa sorabilirim. Bu arada 42k den mezuna kalmıştım.

• Hocam ben dershane düşünmüyorum .Kunduz kullanicam ve zaten kitaplarin çoğu çözümlü .Program olayını detaylandirir misiniz ? En çok orada takılıyorum.

• Up

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sef2013 kullanıcısına yanıt
    Bence ilk önce gece mi daha iyi çalışıyorsunuz sabah mı bunu belirlemeniz gerekiyor. Kendim için söyleyeyim. Sabah daha iyi çalıştığım için hiçbir zaman geceye kalmadım. En verimli saatlerini deneyerek görebilirsin ancak. Uyku düzeni çok önemli. 7 saat uyumak gerekiyor. Bir de aylık veya haftalık planlar çok sağlıklı değil bana göre. Günlük olarak çalışma ihtiyacı değişiyor insanın. Kendini bağlı hissetme bir programa. Günlük 8 saatlik bir çalışma olacak şekilde ayarlamaya çalışın çünkü altı kurtarmıyor :d

• Hocam anladım peki tekrar olayını nasıl hallediyorsunuz ? Ders ders söylerseniz çok güzel olur .Ben onu da yapmadım hiç galiba önemli etken de bu kaybetmemde .

Tyt'de tekrar için full deneme çözdüm. Eksik gördüğüm yerleri soruyla kapatmaya çalıştım. Ayt için mat adına çok tekrara ihtiyaç duyuyorsam kaliteli bir sb alıyordum onu bitiriyordum yaklaşık bir haftada. Fizik için karaağaçlardan okuyordum ya da umut öncülden video izliyordum unuttuğum yerleri. Kimya için hiçbir şey yapmadım tekrar adına :( biyoloji için de mattaki gibi sb çözüyordum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ayni durum up

• Up

• Anladım hocam teşekkür ederim .Sence Tyt için kaç kaynak bitmeli her dersten ?

Fenlerden birer kaynak bitirsen yeter. Tyt mat ve türkçede 2-3 sağlam kaynaktan gitsen yeter bence

• Hocam tekrar düzeniniz var mıydı?

• Tekrarlarımı videolarla yapıyordum son zamanlarda full tekrar yapmıştım

• Hocam taktik vereyim:
    Yanlış yaptığım sorulardan(deneme+test kitabı) çıkarım yapıp bir deftere yazıyordum.(Tüm yanlışlarım değil) Çıkarımların yanına kitabı ve sayfasını referans gösteriyordum. Bu defterleri ders hocalarıma verip teyit ettiriyordum. Düzenli olarak baştan sona okuyunca çok faydasını gördüm.
    Böylece gereksiz tekrar yerine sık unutup hata yaptıklarınızı tekrar etmiş olursunuz.

• up

• barling B kullanıcısına yanıt
    Bunu denicem .

• Hocam çalışmaya ne zaman başladınız mezun senesi ?

• 4k yapan biri olarak tamamen plansız çalıştığımı, hatta son 2 ay neredeyse hiç çalışmadığımı, 2 günde bir saatlerce internet kafede takıldığımı söyleyebilirim. Bence planlı çalışıcam derken kendinizi çok zorlamayın. Elbette plansız çalışırsanız hangi saat nerede ne yapacağınızı bilemezsiniz. Asla kendinizden, çalışmanızdan emin olamazsınız ki bu berbat ruh halini ben bütün sınav senesi taşıdım. Hep kendimi suçladım. Hiç kendimden emin olmadım. Ama belki bu beni hedefime ulaştırmıştır. Ayrıca her insanın kişiliğine uygun çalışma biçimi parmak izi gibidir, bambaşkadır. Kimsenin vereceği tavsiyelere tamamen bağlanmayın. İyi çalışmalar dilerim.
    Ağustosun ortalarında başlamıştım :)

• qtay kullanıcısına yanıt
    Öyle de hocam ama sonuçta plan şart bence .Ama dediğiniz gibi çalışma şekilleri farklı olabilir .

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.