Şimdi Ara

Sayı Sıfatı Nerede?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • dil bilgisi sorusuna ösym belgisiz zamir demiş. tamam o soruda belgisiz zamir yok ama sayı sıfatıda yok. o birler bildiğin belgisiz sıfat?

bu arada eski hesaplarım banlıydı sabahtan beri yazamadım. yahu tmciler hepiniz mi bu soruyu doğru yaptınız? forumda bir tane konu görmedim bununla ilgili. adamlar burada 90 fen sorusunun 90ınını tartıştı biz edebiyat çok basitti mfciler yaptı demekten başka bişey yapmadık resmen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bitsede kurtulsak -- 26 Haziran 2016; 20:24:40 >

• bir satranç tahtası
  • bir satranç tahtası belgisiz sıfat olmuyor mu?
  • All Nightmare kullanıcısına yanıt
    orada bir yerine iki, üç, dört veya bir milyon yedi yüz seksen altı bin üç yüz otuz iki yazdığın zaman anlam bozulmuyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bitsede kurtulsak -- 26 Haziran 2016; 20:17:51 >
  • Oglum belgisiz sıfat nerde allasen :D Cevap net belgisiz
  • dragon_fab D kullanıcısına yanıt
    kesin sayısalcıdır dedim yanılmadım. ben belgisiz zamir var demiyorum zaten. soru aynen bu
    "O gece, en derin gönül macerasına dalmış akranlarının
    bile gözlerine uğrayan uyku, onun gözlerine uğramamış;
    gözleri, karanlık odanın tavanında bir satranç tahtasına
    takılıp kalmış, kendi kendine bir hayal âlemine dalıp
    gitmişti"

soruda iki tane bir geçiyor. ilkini inceleyelim bir satranç tahtasına takılıp kalmış diyor. buradaki birin belgisiz sıfat olduğu gün gibi aşikar ha inanmıyor musun o bir yerine iki yaz. iki satranç tahtasına takılıp kalmış diye gidiyor ne demek bu?
    ikinci bire bakalım bir hayal alemi burada denemeye gerek bile yok daha okumadan belli ediyor kendini.

edit: bu arada cevap belgisiz zamir. bahsettiğim birler ise belgisiz sıfat olan yani sayı sıfatı olmayan birler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bitsede kurtulsak -- 26 Haziran 2016; 20:22:26 >
  • Her kaynakta o birler belgisiz olarak geçer ne sayısı ya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aynen ha bende sayı sıfatı yaptım yanlış çıktı resmen şok oldum

• Kardeşim ben de pek başarılı değilim ama dershane hocalariniz diyor gençler dikkat edin bir her zaman sayı sıfatı değildir diye siz de kendinizi kosullandiriyorsunuz o birin sayı olamayacağına

• Abi şu soru da nasıl sayı sıfatı buluyosunuz anlamadım ben mi çok salağım ya

• quote:

Orijinalden alıntı: menez323

Kardeşim ben de pek başarılı değilim ama dershane hocalariniz diyor gençler dikkat edin bir her zaman sayı sıfatı değildir diye siz de kendinizi kosullandiriyorsunuz o birin sayı olamayacağına

Her zaman değil bir elma aldım dersen sayı sıfatı olur ama bir hayal alemine dalmak bir satranç tahtasına bakmak net belgisizdir

• menez323 M kullanıcısına yanıt
    tam aksine o biri bilenler ikilemde kaldı soruyu yapamadı. bilmeyenler ise aa bir satranç tahtası sayı sıfatı deyip geçtiler.
  • Aynen ya ben de sayı sıfatı yaptım sinir oldum o soruya

• bitsede kurtulsak B kullanıcısına yanıt
    Ben o 1 i nitelemiş olarak düşündüm, normalde belgisiz diyince aklıma bazı birtakım hiçbir falan gelir. Neyse soruyu doğru yapmışım
  • quote:

Orijinalden alıntı: bitsede kurtulsak

kesin sayısalcıdır dedim yanılmadım. ben belgisiz zamir var demiyorum zaten. soru aynen bu
    "O gece, en derin gönül macerasına dalmış akranlarının
    bile gözlerine uğrayan uyku, onun gözlerine uğramamış;
    gözleri, karanlık odanın tavanında bir satranç tahtasına
    takılıp kalmış, kendi kendine bir hayal âlemine dalıp
    gitmişti"

soruda iki tane bir geçiyor. ilkini inceleyelim bir satranç tahtasına takılıp kalmış diyor. buradaki birin belgisiz sıfat olduğu gün gibi aşikar ha inanmıyor musun o bir yerine iki yaz. iki satranç tahtasına takılıp kalmış diye gidiyor ne demek bu?
    ikinci bire bakalım bir hayal alemi burada denemeye gerek bile yok daha okumadan belli ediyor kendini.

edit: bu arada cevap belgisiz zamir. bahsettiğim birler ise belgisiz sıfat olan yani sayı sıfatı olmayan birler.

bir satranç tahtasına takılıp kalmış => bir (tane) satranç tahtasına takılıp kalmış,

bir hayal alemine dalıp gitmiş => bir (tane) hayal alemine dalıp gitmiş, değil; burada zaten apaçık belgisiz sayı sıfatı var, hayal aleminin nasıl olduğunu, içeriğini alemi tasarlayan dışındaki insanlar bilemediği için için alem dışarıdakiler için belgisiz, nitelikleri bilinmezdir,
    çelişkiye düşürmek için konulmuş ama ilki belgisiz sayı sıfatı değil

düzetme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi minala -- 26 Haziran 2016; 20:41:20 >

• Değişmesi gerek sorunun açık net.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Königsrasse36 -- 26 Haziran 2016; 20:34:05 >
  • ÖSYM bu soruyu iptal eder mi sizce

• quote:

Orijinalden alıntı: itsmeesra

ÖSYM bu soruyu iptal eder mi sizce

Etmesi gerek

• quote:

Orijinalden alıntı: itsmeesra

ÖSYM bu soruyu iptal eder mi sizce

bence iptal edilmemesi gerekir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi minala -- 26 Haziran 2016; 20:41:52 >
  • minala M kullanıcısına yanıt
    edebiyat hocamızda o birlerin sayı sıfatı olmadığını söylüyor. itirazlar olacak ama arada kaynayıp gidecek. ösym'nin zaten basit bir sınavda bir de uğraşan uğraşmayan herkese +1 net vereceğini sanmıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.